1280
roguelike
  • sirdond
    kíváncsi vagyok milyen különbségek vannak DF-hez képest. ki is próbálom
  • Zomil
    Gnomoria-val játszik valaki? Nemrég olvastam rola és nem tünik rossznak.
  • Zero 7th
    FTL nagyon jó. De szopat. Bemegyek a szektorba, és zsákutca. Semmilyen úton nem lehet eljutni az exithez. Kösziii... :P

Normálon ahogy nézem majdnem esélytelen unlockok nélkül.
  • DarkHorSe
    Enis, meg jo hogy szabit vettem ki a hetre, tul sok jo jatek jelenik meg mostanaban :D
  • sirdond
    én nemrég vettem észre, hogy a borderlands 2 is ma jelent meg :D
  • DarkHorSe
    Baldur's Gate: Enhanced Edition launches November 30th! :/
  • DarkHorSe
    Uh tenyleg tl2tot el is felejtettem, es 18-an jelenik meg a baldurs gate enhancted edition, ami ma? van :P
  • sirdond
    lol, az a baj,hogy 2 nap múlva jön a torchlight 2 és valószínű,hogy egy idejig leköti a szabadidőmet. pedig simán benne lennék egy ilyenben. meg ahogy olvastam a topicot, páran azért játszanak, szóval akár magyar szervert is lehetne indítani
  • DarkHorSe
    En egyszer probaltam ki, de nagyon lagos volt, aztan inkabb hagytam is:D

Azota valtozott a helyzet? Most ftl-t tolom, meg talan vegre befejezem a dragon aget:D
  • Zero 7th
    Szigorúan fekete bőrű karakterekkel! :P
  • Zero 7th
    Nagyon kurvajó egyébként az SS13. Gyertek játszani! :) Alkossunk kisebbséget egy állomáson, harcoljunk a jogunkért, hogy szabadon beszélhessünk magyarul a rádión! :D
  • DarkHorSe
    Miert ne lehetne beszelgetni barmirol:D
  • Zero 7th
    Nem SS13ról van szó, azért. :) Azóta, hogy itt szó volt róla, nyitottam neki topikot.

De ha már szóba került...
    Egyébként nagyon hardcore azért tudás nem kell, wikit kell felfogni, hogy végezni tudd a munkád meg cseten kommunikálni.
    Na meg szerepjátszhatsz külföldi vendégmunkást, aki alig beszél angolul, nem fognak bántani.
    Ne legyél Head of Staff, nekik jellemzően sokat kell beszélni, meg érteni, mit beszélnek hozzájuk, meg ne legyél ügyvéd vagy pap, mert azok a melók szinte kizárólag kommunikáció alapúak. Bármi mással el tudsz boldogulni alapszintű angollal.
  • Malac Úr
    Hi,

ez a ss13 akkor csak hard core angoltudással megy?

BTW, miért nem a topicjában beszéltek róla? ;-)

DF: valami tipp, hogy a katonáknál mi az oka a 'no activity' státusznak? (Igen, van barakk, lőszer, archery range, tréning aktív)
  • sirdond
    az. szerintem easyn kezd el, játsz 2-3 játékot, attól függően mennyire szívatott meg az RNG, majd utána normal, mert easyn hamar meg lehet unni. én 2. gameben eljuttottam a fő Bossig :D

amúgy érdemes lehet megcsinálni a 2 achievmentet a Red Tail-ért, mert a kezdő hajók nagyon gyengék.
    ha gondolod leírom,hogy mi a 3 achievement.
  • DarkHorSe
    Mindenesetre holnap kiprobalom, azt mondjak nagyon addiktiv :)
  • Zero 7th
    Engem aztán kurvára nem zavar. Akkor van ennek a "szabálynak" értelme, amikor menne a beszélgetés a játékról (plána ha multi vagy egyéb módon eredetit igénylő cuccról van szó), és jönnek a vérpistikék a kérdéseikkel, hogy hogyan lehet warezzal multizni, hogy kell krekkelni, meg hasonló faszláma dolgok.

Itt, ebben a topikban meg érdemben fél éve nem volt szó a DFről...
  • DarkHorSe
    azt ne itt beszeljuk meg :D
  • sirdond
    warezzz :)
  • DarkHorSe
    mi az a viragbolt
  • sirdond
    virágbolti verzióm van :)
  • DarkHorSe
    Megvetted? :D vagy hozza lehet valahogy jutni illegalisan is? :D
  • sirdond
    igen, észre sem vettem,hogy DarkHorse rosszul írta :D

szerintem mindenképpen megér egy próbát, az a baj,hogy elég szegényes tartalommal bír szerintem. pár napig leköt, de utána könnyen megunja az ember. mindenesetre jól szórakoztam vele.
  • Zero 7th
    Erről beszéltek? Ez FTL, nem FLT... :P

Néztem, érdekel, de nem követtem. Megjelent? Megnézem majd.
  • sirdond
    pénteken jelent meg,azóta folyamatosan nyomom :D
    nem rossz, sőt nekem tetszik, bár nem hiszem,hogy nagyon sokáig le fog még kötni
  • DarkHorSe
    Flt, valaki problata? Elvileg mostanaban jelent meg :)
  • Zero 7th
    Oh, most nézem, június negyedikén jött új verzió, 0.34.11.
  • Zero 7th
    Ja, nyitottam neki topikot.

Meg kipróbáltam a bányászt, és az aszteroidán Dwarf Fortress zene szól. :D
  • Zero 7th
    Hát ez ilyen, meg lehet (és ha játszani akarsz, akkor kell) szokni. Nem pörög annyira, hogy bármiben is nagyon befolyásoljon a darabossága, inkább csak kényelmetlen. Pl amikor már harmadszor csúszol túl egy ajtón...

Eh, soha nem nyitottam még topikot. Nem is könnyű olyan első üzenetet írni, ami nem hangzik idiótán, mégis kedvcsináló... Lehet, hogy összekopipésztelem ezt a néhány hozzászólásomat itt, azt' szevasz. :P
  • DarkHorSe
    Enis megneztem, szinten nagyon lagos, meg az Eu szerver is, bar ott lattam talan 2 embert osszesen:)

Majd melohelyrol jobban ranezek.
  • Zero 7th
    Ja, a legtöbb szerver amcsi, meg ez a BYOND is egy kalap szar sajnos. Nekem az EU/US szerverek a legjobbak, de azokon a hétvégén nem volt senki. Elfogadható még a Liberty és a Lag Free Apocalyptic, ez utóbbi extended role-play beállításon megy mindig, és admin csinálja a banzájt.
    A 40 pléjeres US szervereken nem jártam még.

Ez sajnos ilyen, a legjobb körülmények közt is úgy működik, mint ahogy más játék laggol. :P Ha IGAZI lag van, akkor befagy az egész, nem tudsz mozogni se, cset sincs.

Viszont szerintem ne observerkedj, semmi értelme. Legyél asszisztens, akkor nem várnak tőled semmit, semmi dolgod, és azt csinálsz amit akarsz, kivéve persze a többi pléjer indokolatlan basztatása, az retorziókkal járhat.

Szerintem nyitok neki egy topikot, ne ezt szemeteljük tele. Bár erős a gyanúm, hogy egyedül fogok oda járni... :D
  • Zomil
    meg akartam nézni, h miez, ezért gondoltam observer leszek az elején még csak, de nekem valamiért nagyon laggol/akad több szerveren is :S
  • sirdond
    ez tényleg érdekesen hangzik :D
    délután kipróbálom én is
  • Zero 7th
    Óapicsába, syndicate agent lettem, először spawnoltam ellenségként. Duuuurván felkészültem, összeszedtem vagy 15 tárgyat, ami hasznos lehet, tele volt az összes slot. Űrruha, lézerfegyver, miniuzi, nyomkövető, hegesztőpisztoly, feszítővas, meg még egy rakat egyéb. Amikor a leader kiadta az indulás parancsot, kiugrottam a légzsilipen a többiekkel (az ügynökök egy másik űrhajóról indulnak, űrsétálni kell az állomásra).
    Nos, elfelejtettem bekapcsolni a légzőkészüléket, ami egyben a jetpack is, kisodródtam a picsába a mélyűrbe és megfulladtam.

Ez csodás volt. :P
  • Zero 7th
    Nagyon beteg ez a SS13. :)

Így kb 20-30 meccs után kezdem érteni is mi történik. :)

Most épp majdnem megállítottam a Changelinget, levakuztam, elájult. Elkezdtem vonszolni a műtőasztalom felé, de felébredt, kiütött és megölt, a rohadék. Nem tudtam meddig marad eszméletlen, túl hamar felkelt.

Gyertek játszani!

Lehet, hogy nyitok neki egy topicot...
  • Zero 7th
    Na, most már tudok is pár szót mondani róla, tegnap még nem ment volna.
    Engem nagyon meglepett a műfaj, nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi.

Szal a lényeg az, hogy ez egy multiplayer szerepjáték, hangsúly a szerepjátékon. Adott egy űrállomás, mindenféle részlegekkel. 10-40 pléjer beözönlik, és elkezdi csinálni a karakterének megfelelő munkát. Van mindenféle foglalkozás, szakácstól genetikuson át az állomás AIjáig mindenki pléjer. A különféle karakterek közt az a különbség, hogy ki melyik részlegre mehet be, meg hogy milyen kezdőcuccokat kap, skillek nincsenek.
    Minden körben van valami gebasz, élienek, élien tárgy, AI megőrül, áruló van a bázison, káosz kultisták kerülnek be, stb, a kör elején véletlenszerűen dől el, ki lesz az ellenség.

Az ellenség dolga, hogy tönkretegye a bázist, a többieké hogy ne hagyják. Lehet hívni mentősiklót, 10 perc amíg megérkezik, 3 percet vár, ha elhúz, vége a körnek.

Itt is a részleteken van a hangsúly, mint a DF-ben, egy rahedli tárgy van, rengeteg dolgot lehet csinálni. Hegesztőpisztollyal szét lehet szedni az állomást, vegyésszel lehet gyógyszert, drogot, napalmot, termitet, kitudjamégmit vegyészkedni, kibernetikus ki tudja vágni a hullák agyát, hogy kiborgba tegye, ilyesmi. Nagyon elborult, nagyon mély, és olyan koncepció, ami komolyan meglepett, hogy egyáltalán létezik.
    Komolyan veszik a szervereken a szerepjátékot, in character illik megnyilvánulni.

Nagyon durva, én rákattantam teljesen.
  • DarkHorSe
    ne de meselhetnel rola kicsit :D
  • Zero 7th
    Hm. Erről a Space Station 13-ról hallott már valaki valamit? Nagyon betegnek hangzik...
  • Zero 7th
    Akkor azt majd csak jövő ilyenkor látjuk. Én ezért folyamatában nem is követem, mit csinál a csóka. Amikor kiad egy új buildet, akkor az fasza, egyébként meg dolgozzon csak. :D
  • sirdond
    nem, egyelőre ez még nincs benne a játékban, csak az ún. "raw" verzióban, tesztelés céljából