1280
roguelike
  • sirdond
    40.08 is out

Major bug fixes
    (*) Stopped ESC from ending the game when setting up fort or adventurer
    (*) Made constructions use materials properly again

Utoljára szerkesztette: sirdond, 2014.08.11. 21:07:53
  • sirdond
    40.07 released

Major bug fixes
    (*) Fixed crash that involved promoting certain stops above their route
    (*) Removed some stale invasion data preventing further invasions
    (*) Stopped dwarves from breeding like animals, technically speaking
    (*) Made diplomats search for civ-level land-holders properly
    (*) Fixed some path buffering problems that could screw up neighbor list etc.
    (*) Fixed a few problems with undead AI
    (*) Stopped sleeping/incapacitated dwarves from doing things
    (*) Fixed problem with squad leader assignment in military screen
    (*) Made sparring people use their weapons properly
    (*) Made unretired forts unhide fully, flowing from surface and all units

Other bug fixes/tweaks
    (*) Made masterpiece announcements wait for all item info to be decided before trying to print item name
    (*) Eliminated an OSX key conflict for text deletion
    (*) Made install colony jobs respect each other's targets
    (*) Made install colony jobs react to missing hive at gather destination
    (*) Added another adjustment to designation jobs to help them vs. paths that became bad
    (*) Required animal hauling labor for various jobs
    (*) Added new labors for hauling trade goods, pulling levers, removing constructions and hauling water
    (*) Attached trap cleaning to clean labor
    (*) Made laborless building construct/destroy jobs take furniture hauling
    (*) Allowed burrows to restrict workshop item search or not (default off)
    (*) Added assigned citizen number to burrow list
    (*) Stopped paralyzed injured dwarves from spamming rest cancellation messages
    (*) Stopped some CPU-intensive temperature wobble (ag)
    (*) Cleaned up the creature pressure plate interface
    (*) Made paved roads only need as much material as required by the road tiles (rather than the whole rectangle)
    (*) Made translated name appear properly at the top of the screen when viewing creature
    (*) Stopped dwarves from liking special items
    (*) Fixed a problem with unnamed historical figure statue/figurine item names and descriptions
    (*) Fixed color display problem in civ list
    (*) Gave not-you civs range of 30 path-wise for neighbor status on embark (towers still 10)
    (*) Allowed use of number in burrow names without moving cursor
    (*) SDL string question mark should no longer enter as a pipe, and pipe should be enterable
    (*) Respected question mark entry in several places
  • Terawatt
    Én most a v34 valamennyi stabil verzióval tolom. Szerintem én addig jegelem a történetet amíg nem lesz az újhoz rendesen működő DFhack és társai. Tradenél kereső, autolabor, stonesense stb. ez mind olyan apróság ami sokat dob és kicsit segít a multitaskingban/kényelmi funkció.

A terület erősen fásított, de már egy csomót kivágtam, amitől be is rágtak az elfek, nem akartak tradelni így hát kipakoltam őket. Ha jól emlékszem, akkor talán a soil-al vannak gondok és már el is kezdtem ash-t csinálni hogy legyen potash. Kb a hegytetőn vagyok és úgy kezdtem el lefelé terjeszkedni. Szaporodtak a kiskutyák, macskák és kicsit vissza vettem a számukból, mielőtt rosszra fordul a helyzet. Csapdázva van már a fort, így a védelem már kezd kiépülni, de ha azon is átjutnak akkor 4 warhound várja őket.

Danger roomot, vagy rendesen megcsinálni a squad kiképzését lenne a következő, de ehhez nem értek még.

A fort alatt egy nagy barlangrendszer van nagyon sokfelé ágazó vízforrással, így azzal már biztos, hogy nem lenne gond.

Ha gondoljátok akkor elküldöm amit eddig csináltam, ez most tán a 2. évnél végefelé jár 70~es lakossággal. Ez pont jó arra, hogy lassan jönnek az izgalmak, de már a generáláson és a kezdeti építkezésen már túl vagyunk. LNP-t szedtem le, így ha azt szeded le akkor tutira mennie kell neked is. PeridexisErrant LNP r67

Így küldtem el Zeronak a levelet és ha benne van, akkor szerintem ő el is kezdi a folytatását és mire kijátszotta magát addigra már te is tudod folytatni szerintem. Hogy hangzik?
  • Terawatt
    Aha. Köszi ezt nem tudtam. Vissza tért a hitem.
  • sirdond
    Dump-oltad a kavicsot és még nem vitted el,mikor építeni akarsz rá? mert az a bug még mindig jelen van :)
  • Terawatt
    Nincs az a mod amiért én kibírom, hogy a régebbinél olyan ostobák a törpök, hogy ha van egy kavics a földön amiatt nem építenek ajtót (például). v40.06 jövök! :D
  • Terawatt
    Nincs az a mod amiért én kibírom, hogy a régebbinél olyan ostobák a törpök, hogy ha van egy kavics a földön amiatt nem építenek ajtót (például). v40.06 jövök! :D
  • Terawatt
    DFhack-ben van még egy csomó bugfix pluszban, így szerintem jobb az még. Ez a stonesense elég feelinges.
  • sirdond
    stabil? dwarf fortress? :)

hidd el, az sem stabilabb,mint ez, sőt. ebben javítva vannak régebbi bugok. szerintem jobban jársz,ha a 40.05-öt szeded le.
  • Terawatt
    Amíg nem tisztázódnak a verziók és lesz megint egy stabilabb verzió leszedem a v34et és addig ott gyakorlok.
  • Terawatt
    Elküldtem a mentést.:)
  • Terawatt
    Van benne valami, viszont én nem értek egyáltalán a hadsereghez így hacsak nincs már kész akkor az nem igazán lenne. Ha nagy baj van be lehet zárkózni és amíg el nem múlik a veszély addig lehet mást is csinálni.
  • sirdond
    persze, de még mindig azt mondom,hogy kezdj inkább te szerintme. lehet lesz egy szerencsés éved, amikor nem támad be semmi és tudsz nyugodtan játszani. viszont,ha harmadikként játszol,akkor erre még kisebb lesz az esély.
  • Terawatt
    Majd írj, ha megkaptad a mentést Zerotól.
  • Terawatt
    Vasat ilyesmit mennyire nehéz találni? Eddig a legjobb ami volt az a silver. Valszeg még mélyebbre kell menni, de parázok attól, hogy belefúrok a Fun seggébe.
  • sirdond
    egyáltalán nem. most is alig ástam kb 40levelt a felszíntől és csak azért, mert viszonylag magasan találtam 2 cave rendszert, ami valószínűleg egynek számít, csak még nem látom az egész részét.

egyébként úgy szoktam,hogy ha a felszín közelében olyan ércek vannak, ami nem tetszik, akkor lefúrok 15-20 levelt, vagy addig amíg másfajta kőzeteket nem találok és ott vájok járatokat a felderítéshez
  • Terawatt
    Szééép. :) Egyből lemész baromi mélyre amikor keresel ércet?

Edit: én most még 1-2 napig elkurvulok a WoT-al, mert kétszeres xp event van meg van még egy kis prémiumom azt ki akarom használni. Orrvérzésig tolom. :D
  • sirdond
    Raw adamantine! Praise the miners!

2,5 évszak telt el gondoltam keresek egy kis ércet és lvl100-on a 3. cavern rendszer tele van adamantine-nal :O
  • Terawatt
    Biztos részegek voltak és bajt csináltak. Ezek az alkoholista törpök kiszámíthatatlanok.
  • sirdond
    only in df

ez lemaradt :D
  • sirdond
    na hát ilyet se láttam még :O

elkezdtem egy új fortot, alig csináltam valamit,épphogy csak fúrtam pár levelt,meg behordtam a cuccokat. akarom csinálni tovább dolgokat, építeni pár workshopot, stb... "no access to building material ..." wtf? most vájtam ki egy rakás követ. megnézem nincs e véletlenül forbidelve,de nincs. látom,hogy a törpök is szomjasak mind. nézelődök erősen és az egyik szinten a up/down stairway-ek átváltoztak down stairway-ekké valahogy, így persze nem tudtak felmenni piálni, meg persze,hogy nem volt elérhető nyersanyag.
  • Terawatt
    Komoly :)
  • sirdond
    kis érdekesség:
    http://imgur.com/a/Hixp5
  • sirdond
    azért kell újra feleleveníteni a dolgokat :D
    új verzió, új remények!
  • Terawatt
    Opsz ezt nem figyeltem. Kiképzünk :D
  • DarkHorSe
    En vagyok a temaindito, meg jo hogy toltam :D (bar bena vagyok benne, de vallalom :D)
  • Terawatt
    Na most értem haza és igen válaszolt. Véleményét fejezte ki az egyik házigazdáról egy moderátornak és nem tetszett neki.

DarkHorse szerintem hamar bele tanulnál/ vissza szoknál. Ha még egyáltalán nem toltad és úgy érzed mégis lenne erőd akkor teamspeaken ilyesmin dumálhatunk és segítek elindulni :) Szép játék ez csak meg kell találni a varázsát :)
  • sirdond

Tera: na, válaszolt?
  • DarkHorSe
    Az ero veletek van, en gyenge vagyok es nem jatszom :C
  • Terawatt
    Megvan a mail címe. Ráírok hogy mi van vele. :)
  • sirdond
  • Terawatt
    Már felesleges is a válasz ficsőrt használni. Ketten maradtunk.
  • Terawatt
    Már egyszer kapott tiltást dzsonibrávó miatt. Wtf
  • sirdond
    úgy tűnik,hogy banán
  • Terawatt
    Ez meg mi? Kinyírták Kennyt?
  • sirdond
    basszus Zero :D
    veled meg mi lett? dzsonika megharagudott?
  • Zero 7th
    Nem csak átcsúszik a következő oldalra? shift+p a shortcut, próbáld meg...
    Egyébként az a gyanús, hogy azt mondod, hogy nem is lehet meghúzni. Csak azért, mert a töküres, semmire sem kötött karokat is lehet húzgálni, azzal lehet pl belőni, hogy a kar melyik állásában legyen zárva/nyitva az adott cucc.
  • sirdond
    persze, egy lever-re bármennyit (ha jól rémlik, de elég sok mindent az biztos) lehet rákötni. pl 3 kültéri hídat, meg egy hatch cover-t, így nem kell külön-külön mindegyikre, hanem egy karhúzással le tudod hermetikusan zárni a fortress-t ostrom esetén :D
  • Terawatt
    Jaja ezek megvannak és a levernél megint lehet taskot adni, de a hídra már nem mutat mint lehetséges opciót. Kar meghúzása egyáltalán nincs.

Csináltam egy új fortot, és kíváncsi leszek rá, hogy itt menni fog-e. Itt meg abba a szerintem bugba estem, hogy Xel jelzi a bint, tele van muggal, de nem tudom cserélni a karavánnal, mert nem létezik... 3 ilyen teli hordóm van abból 1 működik. Forbidelve nincs. Szerintem én felrakom a stabil verziót mert eléggé gyanús ez nekem. Legalább lesz stonesense-em kipróbálni. :)
  • sirdond
    megépíted a hídat és megépíted a levert. lever-en kiválasztod,hogy link up a brigde, amihez asszem 2 mechanizmus kell. ezután,ha beszerelte a megfelelő törp, a lever-en tudod felhúzni a hídat a "pull the lever" task-kal. ha ezek mind megvannak, akkor nem tudom mi lehet a gond. talán bug?