Dwarf Fortress
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Nem jó függeszkedve lakni, mert akkor nem lehet faragni a felületeket.
Újratervezés... 😛
Jó lesz ez, csak nem úgy, ahogy először gondoltam.
Építettem gyorsan egy rámpát és egy felvonóhidat, a +1 szinten lesz a magma fölé függesztve a trade depot. Fából építkezek most hirtelen, mert az van szarásig.
A déli tavat lecsapolom farmnak és kútnak, de inni nem tervezek belőle, lesz elég alkohol.
Egyébként nyugis heavily forested, ....asszem van nekró torony, de flux tuti nincs. Acélunk nem lesz. Majd adamantium páncéllal meg ólomkalapáccsal fogunk harcolni legfeljebb, lehet, hogy az jobb is összességében. 😊
Szerk: Ja az elkezdett hely nem gond, mert oda akarok én is. Az embarkot folytatni megnézni én hogy csinálom meg.
Felrakom majd azt is. Google drive legyen akkor?
Nézzétek:
Lakhatunk függeszkedve a vulkán fölött úgy, hogy az egész már végeredményében egy komplett erőd. Csak kicsit sokat kell építkezni, de az legyen a legkevesebb...
Ilyet még nem is láttam, kicsit eldobtam az agyam, mikor megpillantottam. 😄
A fa azért macerás, mert ki kell menni, ki kell vágni, és be kell hozni. És fogy. Szeretem a faiparomat ágyra, hordóra és ládára korlátozni. Ágyból elég 200-250, de a hordó és a bin is viszi az anyagot. És akkor ezen felül még égetni is, meg a fluxhoz is... De a fő bajom az, hogy veszélyes a fakitermelést folyamatosan működtetni. Kivéve persze, ha a map nagy része már el van kerítve...
Homok az megoldás valóban, csak ahhoz meg dumpolni kell ezerrel a sok szart belőle, azt meg nem szeretem, hozzá kell nyúlni.
Hm, erről jut eszembe... lesz bajotok a rendetlenségemmel, már látom. Stockpile-okat én kb úgy a második év végén szoktam elkezdeni rendszerezni, addig ömlesztve minden egy kupacban (kivéve fa, kő, hulla, refuse).
Fával meg nem értem miért annyira macerás. Kell két wood furnace és nyomatni a szemet belőle. Úgy is van egy tonna lézengő akire rá lehet sózni a melót és utána meg már csak hordani kell a szenet a helyszínre.
Zsákot én úgy szoktam hozni, hogy veszek homokot veszek, ugye 1 Sand 1 pont embarknál és azt zsákban adják. veszel belőle egy rakással és lesz olcsón zsák is 😊
How much can you take,before you snap?
Farmoknál erős a gyanúm, hogy a zsák-mizéria játszik be, csak nem tudom az ellenszerét. Az elején nincs idő és nyersanyag zsákot gyártani, hozni külön _rohadt_ drága, anélkül meg nem megy...
A vadász meg asszem azért nem dolgozott, mert nem kapott crossbow-t. Full vadász felszerelést kap, de fegyvert nem? Lol.
szóval én is hasonló vagyok. a farmokra meg nem tudok sokat mondani, nekem működött az új verzióban is. ami probléma lehet,hogy nem soil-ba ültettél, vagy esetleg nem választottad ki,hogy melyik évszakban. az új verzióban máshol van az évszak választó, elsőre nekem sem tűnt fel 😄
egyébként pénteken itthon leszek, szóval,ha addig nincs kedved/nem tudod elkezdeni, akkor bevállalom a kezdést.
A magma forge annyira jó, hogy még a pokolból is érdemes felpumpálni a magmát érte, mert az alternatíva, a fával szopás annyira sokkal macerásabb...
Óriásborzok meg baromi veszélyesek ám, nagyok, erősek, agresszívek, csapatosan támadnak, jobb őket elkerülni.
Ennyire jó lenne a magma forge, hogy mindenáron lávát akarunk?
Amikor mondtad, hogy vulkán mellé telepedtél, belelkesedtem én is, aztán azóta nem találok olyan vulkánt, ami mellé szívesen beköltöznék.
Egyébként ennek jelentős mértékben az az oka, hogy a felszínt rühellem széttagolni szintekre, nekem az összes felszíni cucc EGY szinten legyen, hogy amikor felmegyek nézelődni, akkor egyben lássam. Az erődöt sem szeretem 8-10 szintnél jobban széthúzni függőlegesen.
Karavánt meg azért nem tudom behozni a földszinten, mert nincs földszint. Az egész egy rohadt hegy, és mindenhol más szinten találkozik a szélével.
Mivel szarakodik a fórum nyersen betolom a linket
Bezárkózás megoldás nekromanta ellen is, én jellemzően falon belül tartom a refuse stockpile-omat.
Az is lehet egy bunkó megoldás, hogy a meeting hall padlója a refuse. Ahogy mászkálnak a tárgyakon, azok kopnak és megsemmisülnek, úgyhogy...
Vagy hát ugye mindig van a klasszikus magmába dumpolás...
Előző játékomban én elfogtam az első ostromló nekrót, és akartam neki egy zombis játszóteret csinálni a vámpírok nekropolisza alatt.
Ugye első körben kiküldöm a herbalistot gyűjtögetni.
Akkor a farmon lesz hirtelen egy tucatnyi lehetőség, hogy mit vessek.
Kiválasztok egyet, benyomom minden évszakra.
Éééés semmi nem történik. Nem vetnek.
Elhiszem, hogy azért, mert évszakonként egyszer vetnek, az elején, és lekéstem.
Megvárom a következő évszakot.
Még mindig nem vetnek.
Elfogy a kaja.
Tantrum spiral.
Game Over
Szal nem tudom, mi van. Megeszik a magokat? Nincs elég?
Vagy az a baj, hogy nincs zsák, és hordóból akarnak vetni?
MINDIG szívok ezzel, csak általában nem gond, mert van plump helmet szarásig, aztán előbb-utóbb azt veszem észre, hogy beindult, csak sosem tudom, mitől...
Vicc az, hogy előző verzióban az utsó kezdett játékomban volt magma pipe, töksík terepen, alig 20 szinttel a felszín alatt.
Na egy olyat kéne megint találni.
Vagy egy vulkánt a jégmezőn...
Rájöttem, hogy az a baj, hogy túl tökéletes helyet keresek. Legyen flux, vulkán, folyó, nekromanta torony a közelben, meg fa. Lehetőleg még mellette agyag vagy homok, vagy mindkettő. És még fémek is. Plusz a terep se legyen túl meredek.
Ez így annyira ritka, hogy jellemzően egy mapon egyetlen ilyen sincs...
oké,hogy csak egy év és utána más jön, de szerintem akkor lesz a legjobb, ha mindenki saját stílusa szerint játszik és a következő meg ahhoz alkalmazkodik.
Felszíni mezőgazdasághoz nem kell víz, de a föld alattihoz kéne. Plusz a kórház, plusz a tisztálkodás.
Én például rétegvizes részen kezdtem, de csak kis barlangokban volt víz. Egyszer az egyiket óvatosan kiengedtem, de soha nem láttam oda menni senkit, hogy igyon, vagy egyéb. /Érdekes, hogy a sörhöz nem kér vizet, így meg azt isszák. Nem is csodálom, hogy ritkán lesz valami masterwork <#hehe>#hehe>/
Kórházon kívül mire használnánk ebből kiindulva? Lehetséges, hogy nálam is elfog fogyni a termelőképessége a földnek és szereznem kell vizet?
Nem tetszenek egyébként az ennyire meredek hegyoldalak, de hát a vulkán az ilyen... Magma pipe létezik még? Vulkán, ami nem ér ki a felszínre? Valami sík vidéken... Az lenne a legjobb igazából...
Elég nehéz terep lesz, és most látok először 3D fát.
Nézek majd még a squadozásról pár videót, hogy hogy kell finomhangolni és úgy folytatom a fortom tesztelésre. Lehető legtöbbet ki akarok hozni belőle így első és úgy érzem, ha szarakodnék azzal csak könnyedén bebuknám a következő siegnél. Persze a fun az fun, de szívem szakadna most meg ilyen hülyeségbe megdögleni. 😄
Jó móka lesz, már érzem. 😊
Jó lesz? Még nézelődök kicsit... Ja, és milyen törpék akartok lenni?
Hadsereg... na azt jól gyakorold most be, hogyan kell, hogy mire rád kerül a sor már gördülékenyen menjen! 😛
TheRAPIST az egy jó dolog. Egyet értek a #274-es hozzászólásoddal. Most 83nál járok abból meg van 20~ gyerek akik gondolom nem fogják megélni a felnőtt kort. 😄
Karaván még mindig nem volt, pedig nem sok szünetet tartottam azóta. 4 migration waven vagyok túl és még csak a kezdő karaván volt csak...na majd lehet 5 perc múlva jön. 😊)
Csináltam gyakorló baltákat és elvileg kiadtam a squadnak, hogy azt használják, plusz a trainingnél hogy már 2 emberrel is gyakoroljanak, de semmi... hmmmm 😊 Érzem, hogy liheg már a fun a nyakamba. hehe
Azóta nem találtam megoldást a problémára.
Néztem a Dwarf Therapistot, de az egy dolog, hogy átláthatóvá teszi, kinek milyen skilljei vannak, de azon nem segít, hogy akkor építsek nekik workshopot és adjak ki nekik munkát, szerezzek hozzá nyersanyagot, stb... 😛