Dwarf Fortress

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terawatt
Elküldtem a mentést.😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Terawatt
Van benne valami, viszont én nem értek egyáltalán a hadsereghez így hacsak nincs már kész akkor az nem igazán lenne. Ha nagy baj van be lehet zárkózni és amíg el nem múlik a veszély addig lehet mást is csinálni.

persze, de még mindig azt mondom,hogy kezdj inkább te szerintme. lehet lesz egy szerencsés éved, amikor nem támad be semmi és tudsz nyugodtan játszani. viszont,ha harmadikként játszol,akkor erre még kisebb lesz az esély.

How much can you take,before you snap?

Terawatt
Majd írj, ha megkaptad a mentést Zerotól.

Terawatt
Vasat ilyesmit mennyire nehéz találni? Eddig a legjobb ami volt az a silver. Valszeg még mélyebbre kell menni, de parázok attól, hogy belefúrok a Fun seggébe. <#hehe>

egyáltalán nem. most is alig ástam kb 40levelt a felszíntől és csak azért, mert viszonylag magasan találtam 2 cave rendszert, ami valószínűleg egynek számít, csak még nem látom az egész részét.

egyébként úgy szoktam,hogy ha a felszín közelében olyan ércek vannak, ami nem tetszik, akkor lefúrok 15-20 levelt, vagy addig amíg másfajta kőzeteket nem találok és ott vájok járatokat a felderítéshez

Terawatt
Szééép. 😊 Egyből lemész baromi mélyre amikor keresel ércet?

Edit: én most még 1-2 napig elkurvulok a WoT-al, mert kétszeres xp event van meg van még egy kis prémiumom azt ki akarom használni. Orrvérzésig tolom. 😄

Raw adamantine! Praise the miners!

2,5 évszak telt el gondoltam keresek egy kis ércet és lvl100-on a 3. cavern rendszer tele van adamantine-nal 😮

Terawatt
Biztos részegek voltak és bajt csináltak. <#hehe> Ezek az alkoholista törpök kiszámíthatatlanok.

only in df

ez lemaradt 😄

na hát ilyet se láttam még 😮

elkezdtem egy új fortot, alig csináltam valamit,épphogy csak fúrtam pár levelt,meg behordtam a cuccokat. akarom csinálni tovább dolgokat, építeni pár workshopot, stb... "no access to building material ..." wtf? most vájtam ki egy rakás követ. megnézem nincs e véletlenül forbidelve,de nincs. látom,hogy a törpök is szomjasak mind. nézelődök erősen és az egyik szinten a up/down stairway-ek átváltoztak down stairway-ekké valahogy, így persze nem tudtak felmenni piálni, meg persze,hogy nem volt elérhető nyersanyag.

Terawatt
Komoly 😊

kis érdekesség:
http://imgur.com/a/Hixp5

azért kell újra feleleveníteni a dolgokat 😄
új verzió, új remények!

Terawatt
Opsz ezt nem figyeltem. <#zavart1> Kiképzünk 😄

DarkHorSe
En vagyok a temaindito, meg jo hogy toltam 😄 (bar bena vagyok benne, de vallalom 😄)

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Terawatt
Na most értem haza és igen válaszolt. Véleményét fejezte ki az egyik házigazdáról egy moderátornak és nem tetszett neki. <#vigyor3>

DarkHorse szerintem hamar bele tanulnál/ vissza szoknál. Ha még egyáltalán nem toltad és úgy érzed mégis lenne erőd akkor teamspeaken ilyesmin dumálhatunk és segítek elindulni 😊 Szép játék ez csak meg kell találni a varázsát 😊

<#ejnye1>

Tera: na, válaszolt?

DarkHorSe
Az ero veletek van, en gyenge vagyok es nem jatszom :C

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Terawatt
Megvan a mail címe. Ráírok hogy mi van vele. 😊

<#vigyor3>

Terawatt
Már felesleges is a válasz ficsőrt használni. Ketten maradtunk. <#hehe>

Terawatt
Már egyszer kapott tiltást dzsonibrávó miatt. Wtf

úgy tűnik,hogy banán

Terawatt
Ez meg mi? Kinyírták Kennyt?

basszus Zero 😄
veled meg mi lett? dzsonika megharagudott?

Nem csak átcsúszik a következő oldalra? shift+p a shortcut, próbáld meg...
Egyébként az a gyanús, hogy azt mondod, hogy nem is lehet meghúzni. Csak azért, mert a töküres, semmire sem kötött karokat is lehet húzgálni, azzal lehet pl belőni, hogy a kar melyik állásában legyen zárva/nyitva az adott cucc.

persze, egy lever-re bármennyit (ha jól rémlik, de elég sok mindent az biztos) lehet rákötni. pl 3 kültéri hídat, meg egy hatch cover-t, így nem kell külön-külön mindegyikre, hanem egy karhúzással le tudod hermetikusan zárni a fortress-t ostrom esetén 😄

Terawatt
Jaja ezek megvannak és a levernél megint lehet taskot adni, de a hídra már nem mutat mint lehetséges opciót. Kar meghúzása egyáltalán nincs.

Csináltam egy új fortot, és kíváncsi leszek rá, hogy itt menni fog-e. Itt meg abba a szerintem bugba estem, hogy Xel jelzi a bint, tele van muggal, de nem tudom cserélni a karavánnal, mert nem létezik... 3 ilyen teli hordóm van abból 1 működik. Forbidelve nincs. Szerintem én felrakom a stabil verziót mert eléggé gyanús ez nekem. Legalább lesz stonesense-em kipróbálni. 😊

megépíted a hídat és megépíted a levert. lever-en kiválasztod,hogy link up a brigde, amihez asszem 2 mechanizmus kell. ezután,ha beszerelte a megfelelő törp, a lever-en tudod felhúzni a hídat a "pull the lever" task-kal. ha ezek mind megvannak, akkor nem tudom mi lehet a gond. talán bug?

Terawatt
Hidas kérdésemre? 😊 Elhihetitek, hogy utána néztem már jó párszor és nem tudom mi a gond. Szélesség,hosszúság ilyesmi mennyire befolyásolja a dolgokat?

Ja, nem tudtam.
De már találtam leírást, hogy d-b-nememlékszem, aztán d-b-D.

nem tudod dump-olni a homokot belőle?

Terawatt
Dumpold a benne lévő homokot. Elvileg a zsák megmarad, csak a homokot hordják el kiskanállal.

@sirdond: Azok nem minecartok, hanem wheelbarrow-k. 😊 Végül le is parkolt, meg jól látszott, hogy be tud jönni csak bugzott egyett. Ami leginkább kifog rajtam és nem tudom miért, az a bridge építése. Be lehet állítani, hogy merre húzza fel, amit <-- irányba rakok /de rakhatom bárhogy/ nem köti össze rendesen egy karral. Befejezi a taskot, kész a lever,elhelyezi a mechanizmust is a bridgen és nincs opció a kar meghúzására és a hidat is úgy jelzi, mintha már valami összekapcsolná már. Legalább 4x szedtem szét és raktam újra össze. 3x4-es volt a híd és két oldalán wall volt.

Ja, és hogyan kell üríteni a homokzsákokat? Van vagy 30, és csak foglalja a helyet, semmire sem jó.

Na mindenesetre ez is egy jó gyakorlás volt, most majd sokkal olajozottabban fog menni. Az elején egy kis ideig meg van fagyva a környék, megpróbálom rögtön az elején még olvadás előtt kiásni a farmot és a vízbeömlőnyílás felől kezdem kiásni az erődöt. Elég rizikós, de egy próbát megér.
Fasz vadászt meg rögtön az elején beállítom ácsnak, arra nagyobb szükség lett volna. Nestboxokat is hamarabb le kell rakni, alig termelődött tojás. A gyűjtögetés elég hatékony lett azzal, hogy most nem csak mag jön, hanem zöldség-gyümölcs is, lehet, hogy érdemes lesz majd egy kinevezett gyűjtögetőt alkalmazni.

A vulkán oldalában is van olyan kő, amit nem lehet faragni, ezzel sajnos együtt kell majd élni.

Azért az viszont már kezd zavarni kicsit, hogy három napja játszom nulla eredménnyel... 😛

a trade depódnál az északi oldalon van a kijárat? mert ha igen, akkor az a gond, hogy nem elég széles. legalább 3 tile széles kapu kell,hogy be tudjanak jönni a traderek.

meg mi az a sok minecart ott a trade depot jobb alsó sarkában a falon kívül?

Terawatt
O.o Nem mondod? Kezdheted nulláról hála az éves mentési időszaknak? Utólag könnyű mondani, de akartam is mondani, hogy én biztos seasonönként mentenék. :/

Umm. Hát... ez lefagyott. Ajóéletbe. Elbasztam rá egész estém, kurva késő van, sztem pont az autosave miatt szétesett a picsába. EEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeh.

Terawatt
Szeretem a tower defenseket. <#hehe>

Lassan vége az évemnek. Lesz dolgotok, legfőképp az ALKOHOL, mert azt valahogy nem sikerült produkálnom. Kaja van nagyjából, de arra is rá kéne gyúrni még. Screenshotoltam a főbb eseményeknél, meg a végén végig fogom fényképezni, hogyan áll. Aztán majd megírom a beszámolót.

A vadásznak megint a kurvaannyát, meg a kinti farmoknak is. Meg valamiért nem látom a cave wheat-et, pedig elvileg van.

Nem értem, miért cifrázod, ezt tök szopás lehet lerakni, és ugyanolyan jó csak, mint egy teljesen szögletes...

Rakd tele csapdával, aztán jó lesz az.

Terawatt
Mit gondoltok egy ilyen útvesztővel elég lesz kordában tartani a sieget meg egyéb bajt? Nem igazán megy még a military így jobbat nem tudok most kitalálni. Ez az egy út vezet a fortomba majd és tele rakom csapdával. Kép spoiler alatt.

Terawatt
Elköszönt, majd beállt a depóba, évekig pakolt ki, majd egyszer csak nem volt már ott, miközben mégis ott volt. Megelégeltem és minden cuccot ami ott volt claimeltem és hordom le a fortba. <#hehe> Ha már egy anvilt akarok lopni akkor már teljesen kipakolom a manust. Fél munkát nem végzek. <#ravasz1>

Terawatt
Nooooo. Jött a karaván és egyből haza is ment. Ez mi volt? <#falbav><#nemtudom> Lehet azért, mert a depot későn raktam le újra bejárható útvonalra? <#hehe>

Hogyan csinálok sand bag stockpilet?

Terawatt
Zseniálisan hangzik. <#taps>

Ööö, én úgy gondoltam, hogy a vulkán belsejében fogunk lakni. 😛 A magma fölött, meg körülötte. Elkezdtem építeni hidakat keresztbe, meg függőfolyosókat a szélén, amikből a szobák fognak nyílni. 😊

hú, ez tényleg elég király. még én sem láttam ilyet.

Terawatt
Szvsz a lakóterület meg a raktárak foglalják el a legtöbb területet. Előbbit raknám "legmélyebb" utána storage workshop ilyesmi. Még nem néztem meg a mentést, így elsőre ez van a fejemben az elmondottak alapján.