Might & Magic: Heroes VI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Ezen felül eddig probléma volt, hogy ha mondjuk egy 4fõs free for allban 3 ember ugyanazzal akart lenni, akkor a negyediknek csak egy olyat kellett választani, ami más nyersanyagot használ és már borítékolhatta is a gyõzelmét, ez a rendszer ezt is megoldja.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Nem értem a folyamatos sírást. Marketban nem lehet taktikázni nyersanyagokkal.. Eddig mit taktikáztál? Kellett valami akkor vettél azért cserébe amibõl sok volt.. ezt 4el is meg tudod csinálni, 7el is 580al is.
Örüljünk inkább az újításoknak..
Körülbelül azon a szinten kezd mozogni a topic mint amikor Diablo3 topicban arról sírt mindenki, hogy nem elég sötét a játék.. hibát mindenben lehet találni. Mi lenne ha a jó oldalát beszélnénk meg?
Nehézségi szinttõl is függ, de a játék fináléjában már nem elegendõ csak fõnixeket idézni, pláne, ha Izabella elemi egyensúly képességet is tanult (fõnix, elementál idézésekor automatikusan õ is kap lényeket)
4 nyersanyaggal is össze lehet hozni egy nívós Heroes VI-ot, meg 12-vel is - úgy tûnik a készítõk a 4 mellett döntöttek, s meglehetz nem is fog hiányozni a többi (ha igen, majd akkor kitárgylajuk, ha lesz róla tapasztalat)
A nyersanyagbeváltás mellesleg önmagában nem emelte a játék nívóját, arra azért volt szükség, mert sokféle nyersanyag kellett az építkezéshez, s ezzel az egyszerû, de kézenfekvõ módszerrel megoldották, hogy olyan ásványokhoz is hozájuss, amibõl hiány van...
No, de ha nincs, nem is hiányzik - ergo nem kell elcserélni másra.
De mégegyszer mondom: a pudink próbája az evés, amíg nincs kész, fölösleges arról vitázni, hogy finom lesz-e, vagy sem.
Az utolsó kampányban Zehírrel sikerült megszerezni a misztikus mindent tudást?
Sajnos nem mindíg adja a gép a megfelelõ képességeket hozzá, pedig Zehir attól válik igazi mágussá.
Hidd el, az, hogy 4 nyersanyag van nem predestinálja azt, hogy sose lesz nyersanyaggond és nem kell majd piacolni, ahogy mást se, az egész a balanszoláson múlik, túl kevés az infó ahhoz, hogy ítélkezzünk.
Persze a pesszimista ember hosszútávon mindig jobban jár... 😊
A végén a videó meg... áááhhh, most kénytelen vagyok tovább folytatni a kiegekkel, mert kíváncsi vagyok, mi fog ebbõl kisülni. 😊
Nem arra kell gondolni, hogy a kristály most majd olyan lesz, mint eddig volt egy random nem elsõdleges nyersanyag, amibõl ha megvolt egy bánya, akkor soha többé nem volt vele gondod, hanem arra kell gondolni, hogy a kristály lesz mostantól a dungeon sulfurja, a Tower gemje, az Inferno Mercury-ja, satöbbi...
Sõt, még azoknál is fontosabb lesz, hisz az eddig egyéb ritka nyersanyagokat igénylõ épületek most majd ugyan úgy kristályt fognak kérni. A H3ban a Dungeon összes dwellingjéhez 87 ritka nyersanyag kellett (ebbõl 54 sulfur, tehát a maradék 3-ból kábé 11-11 darab kellett...), ha feltételezzük, hogy maradnak az arányok, akkor ezt nehezen fogja az ember 1-2 bányából piacolás és minden egyéb nélkül finanszírozni. 😊 ÉS akkor még ki tudja mi mást lehet majd építeni.
Én egyelõre cseppet se tartok attól, hogy nem kell majd törõdni a nyersanyagokkal, szerintem nem fog semmilyen drasztikus változást hozni az, hogy az eddigi 7 helyett 4féle nyersanyag lesz. Ha mondjuk lecsökkentették volna 2re a nyersanyagok számát, akkor már én is aggódnék de nekem ez játéktechnikailag inkább ésszerûnek hat, legfeljebb érzelmileg nem olyan jó, valahogy volt egy fílingje annak, hogy a tûzokádó sárkányokhoz kén kell. 😊
Szerintem nam nagy munka lenne belepakolni még akárhányféle nyersanyagot a játékba, szóval biztosan oka van annak, hogy így döntöttek, jövõre meglátjuk, hogy jól döntöttek-e.
Nem zárja ki amúgy egymást a kevés bánya és a zónákra osztás, adott egy kétszemélyes pálya. Van rajta mondjuk 10 dwellnig, 4 fabánya, 4 kõbánya, 3 aranybánya, 2 kristálybánya. Az 23 uralható dolog, ha szektoronként 3-4 dolgot helyeznek el akkor 6-7 szektorra oszthatják a terepet az pedig bõven sok is 2 fõnek.
Ezzel együtt egy nagyon rossz vicc volt, hogy íjászok és varázshasználók híján szó szerint semmit nem csinált az AI. Lehetett addig idézni vagy mérgezni, és így jóformán bármekkora túlerõ legyõzhetõ volt, mely ellen nyílt terepen esélyünk se lett volna.
Egyrészt az oldal közepén van embedelve a videó, elõtte pedig linkelve.
Másrészt többször elhangzott, hogy a városnézet még nincs kész, ez egy töltelék volt a demózás kedvéért. 2D-s, animált városnézet lesz, majd meglátjuk, hogy milyen.
Harmadrészt igen, háromféle nyersanyag lesz, a kristály pedig sárkányvér, ennek oka, hogy kompetitívebbé tegye a játékot.
Ezt láttátok már?
Ilyen sz** lesz a város nézet?
Háromféle nyersanyag lesz csak?(fa,kõ,kristály)?
Egyre rosszabbnak tûnik😞(((
csak nekem hiányzanak borzasztóan a sima might and magic-RPGk? 😊
az 5-6-7-8 minden hibája ellenére is igen jó játék volt, simán magába tudott szippantani a világ.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
A mostani már sztem jó lesz. Én inkább a fantáziát erõltetném, grafikában és a történetben, az egész világban.
..és valamit kezdjenek a M&M kapcsolattal, hogy újra fel lehessen venni ezt a szálat.
Nem mondom hogy a régi M&M és HoMM kapcsolat ideális volt, de azért jó volt ott lenni és ráismerni a történetre, helyszínekre.
Esetleg egy kis civ'-t e tudnék viselni, de ha nincs nincs. A lényeg hogy bele lehessen varázsolódni, érezzem hogy mi miért történik, legyen jó a zene..legyen olyan jó mint a HoMM2-ben, a lények pedig legyenek inkább újra mesebeliek mint szörnyek.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Bár egyelõre a harmadikat mondanám, ha kínvallatnának.
A Jagged Alliance-t és az X-COM-ot már csak azért nem írtam, mert azokat már én sem tudom hogy belekeverni, pedig szeretném 😊
A kampány szkriptjei szerintem egy kissé más dolog, de tény, hogy a HoMM V nem lehet büszke ezen a téren, ha én eddig ezeket meg is úsztam.
Mindenesetre én nem azt állítottam, hogy a HoMM V bugfree vagy hibátlan, mert véletlenül sem az, de a HoMM IV-et nehéz objektív szempontok alapján egyértelmûen az ötödik rész fölé emelni. Az egy más kérdés, ha valakinek jobban bejön az az irány (amely egyébként elég sokat vett át a Disciplesbõl, nem mintha ez szégyen lenne, de nem volt ám minden totális újdonság benne).
Egyébként nálam sem tudja az 5. rész kiváltani a 3-t, pláne WoG-l...de nem is éreztem magam úgy a 3-ban hogy mit is keresek itt...mint az 5.-ben.
A 4. is nagy pofon volt ebbõl a szempontból, de legalább megvolt a miért.
..még néha el is kapott az új világ feeling-je.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Személy szerint a szériában eddig messze legjobbnak és legösszetettebbnek a HoMM V - amúgy persze nem tökéletes - mágia- és skillrendszerét találom, nekem az jut róla eszembe, nem a csilivili. Variálások is vannak benne, nálam éppen ezért nem tudják a harmadik résszel kiváltani egymást, legalábbis nem jobban, mint a negyedik a harmadikat és fordítva.
Az új King's Bountyk pedig nagyon jók (bár nagyon a csaták mesterséges, unalomig való elhúzását erõlteti a rendszer, ami nagyon nem jó), de látszik, hogy single-re kellett õket belõni, velük szemben a HoMM multi játék is.
- Haven: Szinte mint egy Tank nagyon ellenállóak erõs védelemmel rendelkeznek egységeik, de gyenge támadási értékekkel, viszont sok gyógyítási képességgel
Frakció képesség: Védelmezõ Angyal: erõ/mágia immunitást ad egy osztagunknak/egységünknek.
- Necro : Gyenge támadás és védelem, nem lehet moráljukat lecsökkenteni mivel halottak hosszú harcok jellemzik õket, DOTS (ezt nem tudom mi ez) Frakció képesség: Necromancia(Halott feltámasztása)
- Inferno : Erõs támadási értékek (+erõs sebzõ varázslatok) erõs védelem, gyenge morál és kevés életerõ.
Frakció képesség: Kapunyitás (ismert az 5. részbõl gondolom azért itt picit másabb lesz)
Kipróbáltam a Disciples III demóját és tényleg eléggé rá fog hajazni a H6.
Nem az a lényeg hogy 3do vagy NWC vagy Nival vagy Ubisoft, a lényeg hogy a sorozatban lett egy törés, ki be lett ugrálva világokba.
..és ami sokkal jobb minden szempontból az term. a KB, a Legend is és az AP meg pláne.
Nem csapkodva mondom, minden részével játszottam a HoMM és persze term. a M&M (3.6.7.8)
Kár volt Enroth-ért..😞
"vagy sokkal jobb mint a csilli-villi betoji H5, amit aztán le is söpört egy valóban jól megépített játék."
Melyik játékra gondolsz?
Mert a H4 elképzelése nagyon jó volt, és jó maga a játék is. Két baja van, egy hogy egy új világba született, kettõ a graf.
De összetettségében, és a hozott újításokban nagyon jó....vagy sokkal jobb mint a csilli-villi betoji H5, amit aztán le is söpört egy valóban jól megépített játék.
Mondom ezt úgy hogy nálam a H2 a lesöpörhetetlen HoMM hangulat.
Állítom hogy sok játéknak a saját tábora tud betenni igazán..
Engem egyáltalán nem varázsolt el a H5, inkább kicsit elkeerített...és ha már azzal akarok játszani akkor inkább elõveszem a H3-t (wogozva).
Egyébként sem hozott lázba, de aztán amikor nekimentem 38 törpével 49 hidrának, és 4 törpe veszteséggel nyertem a csatát az elég gáz volt.
Elkezdtem újra játszani a Heroes 3 kampányait, ez a best 😊
Mindazonáltal értem, hogy mire gondoltál, de az én szememben az ilyen vagánykodási kísérletek éppen ellentétes hatás váltanak ki, még ha látom is az eredeti szándékot.