10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Elessar #2379 Igen, a képesség-fa kikerülésével tiszta víz került a pohárba!
Még nagyon szóhoz se jutok, tanulmányozom kicsit a képeket! Döbbenetesen sok a képesség, nagyon szerteágazó elsőre ez a rendszer, jah és baromira tetszik! -
#2378 halálmágia meg nincs:S
-
Andrews2007 #2377 A német pcgames cikk összesítése:
A prológust játszották, ami egyben egy tanítópálya is de rendes történettel. 2 részből áll ez a pálya és Slava herceg és Gerhart herceg (Slava riválisa és szomszédja) konfliktusáról szól. Gerhart orkokra vadászik, akik az ő országrészében élnek.
Voltak átvezető videók a játék motorjával, amik mutatták az orkok megbüntetését A grafikája az egész játéknak az átvezetőknek is csodaszép. A hangzása és a szájmozgása a karaktereknek még nincs teljesen készen.
A cikk írója szerint a kalandtérkép már most nagyon jónak tűnik, úgy gondolják a Heroes addikció továbbra is fennáll kiegészítve az új rpg elemekkel. A Terület kontroll főleg a multiplayert fogja dinamikusabbá tenni.
Azt is megerősítették, hogy hetente minden egység/lény egy közös helyre fog menni, szóval minden lényt meg lehet majd vásárolni városban is és erődben is. Karavánokra ezért nem lesz már szükség. De attól tartanak, hogy a városok konvertálása miatt túl sok lényt kell majd megvenni egyszerre egy körben. (A Black Hole ezen még dolgozik és egyensúlyoznak rajta picit)
A Reputációs rendszerre példaként felhoztak egy küldetést, ahol egy ork egy kisgyereket fogva tart és mi döntjük el hogy megöljük azt az orkot vagy megmentünk egy ostromlott ork barlangot, s ezért ő kiszabadítja a lányt.
A Boss(főellenség) harc Mother Namtaru ellen a démonokkal történt. Namtaru szellemeket varázsolt maga köré s azok gyógyították őt. Itt se volt még teljesen kész az egyensúlyozás s ezért túl könnyűnek érezték e csatát.
A Mágia rendszerről: 7 mágia iskola lesz. (tűz, víz, levegő, föld, Ősi, Sötétség, Fény). Mindezek 3 ágra vannak bontva: az első ág minden hősnek elérhető. A 2. ágat 20.-as szinten kapják meg a 3. ágat 30-s szinten. 30.-as szint a maximum egyébként a játékban.
-
Pio #2376 Itt van embeddelve az új videó:
-
Andrews2007 #2375
http://www.pcgames.de/Might-und-Magic-Heroes-6-PC-235571/News/Might-and-Magic-Heroes-6-Vorschau-Ein-Herz-fuer-Einsteiger-Wir-stellen-die-Aenderungen-vor-813169/galerie/1492507/#?a_id=813169&g_id=-1&i_id=1492509
Újabb képek egy másik német oldalról. Az embargó úgy látszik ezért is kellett 6-ig. -
Pio #2374 Ja, értem, mire gondoltál. Ez könnyen lehetséges. -
#2373 logikus lenne, hogy ugyan akkor lehet újra elosztani a talenteket, mint amikor a specializációt..
a videó tetszetős, még párszor meg kell nézni, hogy megeméssze az ember, egy dolog volt, ami viszont nekem nagyon nem tetszett..mikor a papnő valami varázslatot rányom a Praetorianra, az egyszerűen hátat fordít az ellenfélnek és a papnőre figyel...ez még egy fantasy játékhoz képest is életszerűtlen, az ellen úgy szúrná hátba - kihasználva az alkalmat - hogy öröm lenne nézni...egy bless vagy hasonlóra inkább valami diadalittas csatakiáltás kellene, nem egy ilyen ostoba cselekedet -
Andrews2007 #2372 Hmm a német videóban sok mindenre fény derült. Pl hogy a Nővér tud sebzést is okozni varázslataival és hogy a víz elementál annó még a nagaknál volt úgyhogy helyette más van akkor szerintem. :) -
Pio #2371 Jóféle, köszönet a linkért! -
Pio #2370 Én úgy tudom, hogy 10 szintenként specializációt lehet változtatni (tehát Balzsamozó/Kaszás, ilyesmi).
Én arra gondoltam, hogy az Ability fákon ban bal felül egy "Reset all" gomb, ami nyilván az ability pontokat resetelik. -
#2369 minden elfogultság nélkül: ez valami gyönyörű utólag javítom a grafikára adott 5 pontomat 6-ra :3 -
#2368 jah tényleg..azt néztem csak melyik zöld, azt nem, hogy melyik + jeles szokni köll még, nah (: -
#2367 Hú a végén a banyapók mekkorákat ugrik -
#2366 10 szintenként újra lehet osztani a pontokat, kivéve kampány. Nem erre gondoltál? -
Andrews2007 #2365 Lol majdnem belinkeltem már. :)Állítólag a Clash of Heroes zenéje meyy alatta.
A gépigény akkor úgy tűnik fals volt. :) Sehol nem láttam azóta a fórumtárs linkelése óta. -
#2364 Ej, senki nem szólt, hogy már van új videó? -
Dei #2363 Az eddigi infók alapján úgy érzem,hogy trónfosztás lesz...legalábbis nálam.
A Neutral lények felhozatala azért lehetne több is. Főleg úgy, hogy ebből 4 vagy 6 kapásból elementál. A sok elementál helyett lehetne kalóz, black guard, facehugger vagy bármi más. -
Pio #2362 Én továbbra is úgy gondolom,, hogy csak azok a képességek vannak megtanulva, amik alatt pipa van. Amelyik alatt vonal van az azt jelentheti, hogy az adott képesség tanulható lenne jelen pillanatban.
Így a képen látható így 1 War Cries és 3 Earth képesség, továbbá két Ability Point még elérhető, ami összesen 6.
De a legfontosabb továbbra is az, hogy egyelőre csak a koncepciót érdemes figyelni, abban érdemes gondolkodni, számolgatni még nem igazán van értelme, hisz nincs is igazán mivel, csak feltételezgethetünk.
Lehet, hogy egy szinten több pont jár? Lehet.
Lehet, hogy lesznek képességtanító épületek? Lehet.
Lehet, hogy lesznek pontadó épületek? Lehet.
Lehet, hogy lesznek pontadó küldetések? Lehet.
Lehet, hogy egy képesség több pontba kerül? Lehet.
Szóval nagyon pontos képet azért nem kaptunk a rendszerről, csak megismertük a koncepciót.
Besz: a képeken látható egy Respecialize gomb is, amivel újraoszthatod a pontjaidat. Hogy ez csak a tesztelés miatt van ott vagy elérhető lesz a játékban is (nyilván valamilyen feltételeknek eleget téve) azt csak találgathatjuk. :) -
#2361 #2351 1. --> kb így logikus:) -
#2360 Úgy legyen, ahogy mondod! Erre tényleg nem tér ki a leírás.
De a magyarázatnál egy kicsit elszámoltad magadat: 1 erő és 3 mágia képességet unlockolt, és még 2 pontot költhet. Ezt összeadva jön ki a 6 szint. Nézd meg jobban. -
#2359 miért ne lehetne, hogy képességpontot ad, amit elkölthetsz ? attól, hogy a leírásban szó szerint úgy szerepel, hogy "szintlépések után járó Képesség Pontok", még nem jelenti azt, hogy ne kaphatnál néha extra pontot..meg nem csak 1 pontot kapsz szintenként, a képen is 6. szintű a hős, és csak a látható talent-fán van 11 might és 9 Magic képessége...és akkor még nem is láttuk a többi talent-fát, szóval szintenként kaphat vagy 3-5 pontot szerintem
amúgy dragon age-ben ugyanilyen megoldása van, hogy szintenként kapsz egy pontot a talentekre, de menet közben is kaphatsz és azonnal elköltheted, nem kell megvárnod a szintlépést...és persze ott is vannak olyan talentek, amiknek van bizonyos követelménye, így nem tudod azonnal megvenni belőle...de hát félre is lehet tenni...szóval megoldható ugyanígy itt is a boszorkány kunyhó..de akár azt is el tudom képzelni, hogy a hadi akadémián felsorol 4 olyan képességet, amit még nem választottál és azok közül választhatsz egyet
-
#2358 Ha csak a szintlépés útján lehet képességekre szert tenni, akkor mi lesz azokkal az épületekkel, ahol a korábbi részekben képességeket lehetett tanulni? Olyanokra gondolok, mint a mágia egyetem, hadi iskola, könyvtár, különböző céhek, stb. Először azt gondoltam, hogy majd képesség pontokat adnak, amit el lehet majd költeni, például a boszorkány kunyhója ad +1 képesség pontot, amit egy föld mágia skillre lehet majd elkölteni. De ezek szerint ilyenek nem lesznek, és meg kell várni, hogy szintet lépjen a hős. Ami kissé frusztráló lesz úgy 20. szint környékén, mivel a következő szintig elég sokat kell várni. És ráadásul jól meg kell gondolni, hogy mit választ az ember, mert itt nem lesz az, hogy majd keresek a térképen egy helyet, ahol hajózást lehet tanulni, mert nekem most éppen az kellene.
Nem emelték ki, de ez elég nagy változás az elődökhöz képest. Mivel eddig a képességek száma nem volt korlátozva a szintek számával. Persze ebben az új rendszerben túl erősek lennének a karakterek, ha nem lenne korlátozva, de felteszem a kérdést, hogy vajon megérte-e a képességrendszert megreformálni? Ti ezt hogyan látjátok? -
Pio #2357 Azt már tudni lehet régebbről, hogy ki lehet majd rakni gombokat a kedvenc képességeidről a képernyőre (kb. mint windowsnál a parancsikonok), szerintem itt is erről van szó.
Hogy miért azok, amik... nem tudom. :) -
#2356 amúgy szerintetek a jobb alsó sarokban mi lehet az a 3 ikon, ami erősen nekró powerre hajaz, illetve van tőlük jobb felfele egy infernós beütésű kis ikonka is...nem tudom, mennyire a hőshöz tartoznak, mert a jelek szerint könnyes pala a csávó, furán mutatna ilyen képességekkel... -
#2355 izé..Pio...spammspamm :) -
#2354 közbe írta Pro, hogy ott a ződ nyil...az nekem elsőre fel se tűnt :) valszeg tényleg az jelenti, hogy fel kell hozzá venni... -
#2353 szerintem nem kell, egyszerűen egymásra épülnek a magicek, ahogy a might powerek is...tehát egy 3. szintű dologért fel kell venned a 2 felette lévőt...gondolom egy Might karakterrel is felveheted bármely Magic Talentet és Magic karival is a Might Talenteket, csak nem feltétlen éri majd meg... Might karinak nem lesz annyi manapontja, hogy effektíven használja a spelleket, max támogatásnak lesz jó, míg egy Magic-es kari elég gyenge lesz ahhoz, hogy kénytelen legyen a Magic-re támaszkodni a Might talentek helyett... kérdés, hogy a hős kasztja csak a 3. panelre lesz-e kihatással, vagy lesznek-e olyan Might vagy Magic talentek, amik nem lesznek elérhetőek a számára a kasztjától függően...arról meg ügye volt szó, hogy egy Könny hős (emós) jobban tudja használni a gyógyító és védelmező képességeket, mint egy olyan, aki a vér útját követi -
#2352 szinte minden játékom xp megy win 7 nincs rá irva hogy kompatibilis lenne -
Pio #2351 Csak találgatok, de:
1. az egyes képességek alatt pipa, vonal vagy X van. az X-esek ki vannak szürkítve.
Tippem szerint ez azt jelentheti, hogy a pipált képességek meg vannak tanulva, a vonalasak tanulhatóak, az X-esek nem elérhetők, tehát valamilyen előkövetelményrendszer lesz hozzájuk.
2. néhány képesség között nyíl vezet, ami nyilván szintén előkövetelményt jelent
3. a képességek 3 szintre vannak felosztva, ami nem tudjuk, hogy mit jelenthet, de a képeken minden 3. szintű képesség X-elve van, tehát elképzelhető, hogy ezeknek már húzósabb előkövetelményeik vannak.
Tehát valamilyen követelményrendszer mindenképp lesz a képességekre vonatkozóan, de alapvetően pont az az új koncepció, hogy bárki számára bármi elérhető legyen, ha épp azt akarja megtanulni. Persze érdemes lesz nem össze-vissza pakolászni, hisz rengeteg képesség van (a képek alapján körülbelül 150 lehet), szintből pedig annál kevesebb (30), tehát legfeljebb a képességek nagyjából ötöde lehet meg, szóval célszerű lesz valamilyen koncepció mentén építeni a karaktert. :) -
Vologya Mester #2350 Javítva! Kösz az észrevételt! -
Andrews2007 #2349 Az egyiknél elírás van, az nem Erő hanem 7 féle Mágia képesség. Nem a javított változat került fel.
Mindegy nagy köszönet Vologya mesternek érdekes és csupa jó infók voltak maiak is.
Igazán változatos lesz a hősfejlesztés, a 4. résznél is változatosabb. -
Pio #2348 Ha jól értelmeztem, akkor a kettő külön történet.
Talent pontot minden egyes szintlépéskor kapsz, szintet pedig nyilván ugyan úgy lépsz, mint eddig.
Ezeket a talentpontokat az imént linkelt képességfán oszthatod el.
A "reputációs rendszer" is ugyan úgy pontgyűjtés, mint a "tapasztalati pont rendszer", de nem ugyan az. Reputációt bizonyos tettekért, döntésekért kapsz majd.
Hogy hogy oldják meg azt meglátjuk. Elvileg a pályák nem olyan "egyszerűek" lesznek, "kalandosabbak" lesznek sok küldetéssel. Innentől pedig csak a fantázia (és a motor nyújtotta lehetőségek) szab határt.
A reputációs rendszer elsődleges szerepe a történetvezetés, gondoskodik arról, hogy a hősöd által játszott szerep szerint follyon a történet.
játéktechnikai szerepe pedig kettős:
- a más megtanult varázslatok, képességek némelyikének hatását befolyásolja
- a speciális kaszt kiválasztásának előfeltétele valamilyen reputáció szint. -
Celeronikus #2347 Tetszik a képességfa, de hiányolom a 3 szintű skilleket, akkor most bárki tanulhat akármilyen varázslatot majd, mert nem kell hozzá előbb expert water magic pl? -
Pio #2346 Képességfa infók Vologyáéktól, olvassátok! :) -
Pio #2345 Ez talán azért lehet, mert egy hadjárat kitart játéktól függően nagyjából 10-25 óráig (TBSeknél azért lehet, hogy tovább), de aki rászánja magát egy játék megvételére az ennél hosszabb ideig szeretné magát lekötni vele.
Ezért fontosabb egy tényleges vásárló számára a hadjáratnál mondjuk az újrajátszhatóság, a multiplayer, a pályaszerkesztő, az atmoszféra, satöbbi. Mert tudja, hogy ha minden jól alakul, akkor a játékkal töltött időnek csak egy töredéke lesz a hadjárattal töltött idő.
Talán az atmoszféra az egyik legfontosabb, hisz az minden játékkal töltött percben velünk van. -
#2344 Beholder neve legyen a legkevesebb. A Heroes 4-ben már Evil Eye-ként szerepelt. A másik nagy Wizards kreálmány, amit úgy védenek, a Mind Flayer. Ne ezt a Blackhole már egyszer felhasználta (csak más névvel illette) az Armies of Exigo-ban. Mellesleg a Beholder-t is ugyanebben a játékban. A dark elfek pedig deep elfek voltak. :) Szóval én nem látom akadályát annak, hogy ez a sokszemű, polipszerű lény visszatérjen. Nekem hiányozna. -
Vologya Mester #2343 Üdv Bátor Harcosok!
Amint lesz valami infó, jelezni fogom, hisz megígértem... :) Ha videót nem is kaptok, de szerintem érdekes lesz, amivel frissült az elmúlt percekben az oldal... Baráti üdv! -
Elessar #2342 A kampánnyal kapcsolatban csak egyetérteni tudok veled, toronymagasan a H4 kampányhősei és története volt a legjobb a Heroes-ok történetében.
Nekem is pont az tetszett, hogy nagyon emberien mutatták be őket a gyarlóságukkal, hibáikkal, reményeikkel együtt.
De akármilyen jó is volt a kampányrésze a H4nek, mégis bukott a játék. Volt már szavazás is erről valahol, hogy ki mit tart fontosnak a játékban és meglepő módon a kampány és történeti szál elég hátul szerepelt. Szóval a többség nem a kampány miatt szereti igazán a játékot, ami egyfelől érthető is, másrészt sztem sokat dob az élményem a történet szóval nekem fontos.
A H5 világával kapcsolatban is csak egyetérteni tudok, úgy ahogy van, szar :) Én ezért se lelkesedtem először még a H6ért, én mást várok egy új résztől. De az eddigi infok, ahogy kezelik az egész kommunikációt, szimpatikus lett és már nagyon várom a játékot a rengeteg újítással. -
#2341 nyah...erre jó, ha kommentírás közben megpróbálok utánanézni valaminek és 5 perc után nem frissítek :) érkezik közben 3 válasz arra, amire én is írok.. -
#2340 remélem arra figyelnek majd a készítők, hogy Beholder ne legyen a játékban, vagy ha lesz is, akkor más néven...mert ügyebár a 3-ban volt, de azóta a Wizards rájött, hogy levédették a Beho nevét, és egy MMO-ban is vagy 8 év után meg kellett változtatni
(lehet ezt már említettem régebben, de akkor tán még nem sasolták a játék készítői a fórumokat sztem)
directx-be tán még 10-es sem volt már xp-re, vagy rosszul emlékszem ?