10317
  • Andrews2007
    A Facebookon nem volt se gépigény. se a váras képen kívül újabb kép szóval a többi megint leakelt?? :))
  • Andrews2007
    Ez honnét van a gépigény? de lehet hogy egyébként a bétához van az meg még javulhat mire megérkezik a kész játék.
  • Pio
    Az én gépem mondjuk megüti a szintet, de szerintem is túlzó.

Szerintem a minimum az alapján, amit Te is írsz, hogy mondtak valami ilyesmi lesz:
    2.6-os egymagos CPU
    1 gigaram winxp-n, ~1.5 gigaram vista-n, 7-en
    128 megás videókártya

Lehet, hogy a hivatalos minimum kiírás e fölött lesz valamivel, de minden játéknál kicsit fölé szokták pozicionálni, hogy menjen az egyáltalán nem karbantartott, 120 millió háttérprogramot futtató, vírussal teli gépeken is.
  • Andrews2007
    A színek honnét vannak meg, hivatalos oldalról? És miért van több egy népnél? Strongholdnál mi lesz akkor???

A gépigény remélem nem igaz én annó ajánlottnak gondoltam majdnem ilyet és hát tudjuk mit ígértek a Heroesnak sose kellett erős gép.

Talán nálam azért menni fog a 4 magos 2.6 ghzessel meg 4 giga rammal de a HD 4850 már necces pedig másfél éve vettem ezt.
  • TreDoR
    A válasz egyszerű: azok, akik negatív kritikát írnak, a játékról írnak. Azok, akik szerint a játékkal semmi gond nincs/nem lesz, viszont közvetlenül a negatív kritikákat írókat fikázzák le (tisztelet a kivételnek).
  • Pio
    Hosszú lesz és lehet, hogy túlreagálom, elnézést.

Az feltűnt, hogy vannak itt, akik láthatóan negatívabban/pesszimistábban állnak a játékról kikerülő tetszőleges infókhoz, mások pedig pozitívabban/optimistábban és a legtöbb emberről elég egyértelműen eldönthető, hogy melyik "csoportba" tartozik és ezen "csoportok" tagjai között véleménykülönbség van, de eddig nem tűnt fel, hogy itt "leugatások" mennének és "vicc"nek kéne titulálni azt, hogy itt bátran lehet pozitívat, negatívat egyaránt írni.

Aztán jött ma is a menetrendszerű kék körös téma, ami hétről hétre előjön és amiről írtam most egy hosszabb "elemzést", megvizsgálva az összes eddigi screenshotot, mert elég népszerű téma mostanában, úgyhogy gondoltam összeszedem róla azt, amit tudni lehet. Ez után hirtelen átváltottál (szerintem) kicsit cinikusba, viccnek mondtad azt, hogy írjuk le, mi tetszik/nem tetszik, helyeselted azt, hogy kissssss szerint itt egymást "leugatják" az emberek és azt hittem ezek közt valamiféle összefüggés van, ezek szerint nincs.

------------------

Innentől nem (csak) TreDoR-nak:

De akkor mivel van a gond? Komolyan érdekelne a dolog, mert jó topikot szeretnék csinálni. Eddig egyetlen hozzászólást se moderáltam, egyetlen egyszer volt egy agresszívabb összeszólalkozás, de az is csak 2 hozzászóláson át tartott.
    De ha szerintetek ilyen állapotok vannak itt, akkor mondjátok, hogy min lehetne változtatni. Nyilván az emberek véleményén nem lehet, de ha valaki úgy érzi, hogy egy topikban leugatják a véleményéért, akkor az vagy moderátori hiba, vagy egyszerű véleménykülönbségről van szó, amit az illető nem kezel jól.
    Azt se vitatom, hogy én a "pozitív/optimista" kategóriába tartozom, de a vitákra mindig egyben moderátorként is igyekszem figyelni és én úgy érzem, hogy eddig nem volt semmi olyan itt, ami túlmutatott volna a tűréshatáron.

Ugyanakkor azt is el kell fogadni, hogy egy játék megjelenése előtt a vele kapcsolatos fórumokon főleg rajongók vannak, akik alapvetően nagyon bíznak abban, hogy a kedvencük jó lesz, ezért minden hírt "félig teli pohár"ként kezelnek, így egy ilyen topikban a hírekhez kritikusan/szkeptikusan álló emberek valószínűleg nem lesznek túl sokan és tudom, hogy nem jó úgy fórumozni, hogy csak minden sokadik postoló ért velem egyet, de ez ne legyen ok arra, hogy valaki cinikussá váljon és 100 kulturáltan tálalt véleménykülönbség se ér fel egy "leugatás"sal.
  • TreDoR
    Én ezt nem találom facebookon.
  • Murder3
    nekik jó bármelyik free mmo is:)
  • Besz
    Ha valakinek van facebook account-ja és kedve, talán nézzen utána. Nekem nincs, csak ezért meg nem fogok regisztrálni.
  • Acidlich
    Ez inkább egy ajánlott lehet, nem minimum.
  • Acidlich
    Ez valami faszság lehet
  • TreDoR
    Nemtom, de 2011 van + manapság nem szokás optimalizálni a játékokat, szóval. Viszont a h5-höz is kellett gép annak idején.
  • Besz
    Most olvasom, hogy kiadták a minimum rendszerkövetelményt:

There's the minimum system requirement for MMH6 from facebook:

Intel Core 2 Duo 2GHz, AMD Athlon 64 X2 2Ghz or better
    2 GB RAM
    9 GB free space on hard disk
    nVidia 8800GT 512Mb RAM, ATI 3850HD 512Mb RAM or better

Én ezt kicsit sokallom. Legalacsonyabb beállítások mellett ennyi kell, hogy elinduljon? Nem ezt mondták, hogy még régi gépeken, mezei notebookokon is jól fog futni, mert azt szeretnék, hogy minél szélesebb legyen a célközönség? RAM-ot még megértem a nagy térképek miatt, de minek kell 2-szer 2GHz CPU? Ez egy körökre osztott stratégia, ahol statikus a környezet, csaták alatt legfeljebb ha 20 lénymodellt kell kirajzolni (nem ezreket, mint a Total War sorozatban), nincs fizika, különleges effektek, nem kell túl bonyolult mesterséges intelligenciát számolni, akkor meg mire fel ilyen magas a követelmény? Nem túl laptop barát a grafikus kártya miatt sem (általában integrált vackokat szoktak beléjük rakni). Oroszországot tekintik elsőszámú piacnak, hát szerintem ott sincs mindenkinek jó gépe. Egyszer láttam egy felmérést, miszerint Dél-Koreában azért nem terjedt el az átlag játékosok körében a Starcraft 2, mert nem viszi a gépük. Pedig róluk mindig azt hittem, hogy gazdagok.

HoM&M mindig is tipikusan azon játékok közé tartozott, amit bárhol, bármikor és bármin játszhatott az ember. Hányszor láttam már buszon, vonaton Heroes-t toló egyént. :)
  • TreDoR
    Hogymi?
  • Pio
    Most tényleg azért van ez, mert a saját időm nem kímélve előkotortam a régi képeket, hogy utánanézzek a dolognak és megnyugtató eredményre jutottam, amit megosztottam veletek is? o_O
    Ha ezt előre tudom, akkor nem fáradok vele.

• Acidlich
    QQ
  • TreDoR
  • kissssss
    minek? úgyis csak le leszek ugatva hogy minek sírok ide
  • Shiwo
    havar = havas

(persze akkor, ha lesz havas talaj..ami illene, hogy legyen előbb vagy utóbb, homm-tartozik az is :)
  • Shiwo
    azt is el tudom képzelni, hogy nagyobb térképhez nagyobb vár dukál, s a sziklafal a vár "tartozéka"

mondjuk tuti lesznek nyavalygók, akik belekötnek, hogy miért épültek be a fák a várfalba, engem annyira nem zavar, ha jó a játék..meg remélem, hogy a vár valamennyire alkalmazkodni fog az alatta lévő tereptípushoz...ha elsőre nem is, de valamely kiegben vagy patchben megcsinálhatnák...pl hangulatos lenne, ha váron belül is tükrözné a föld típusát..havar haven-vár vagy ork sátor várna minket a várba belépéskor..infernonál külön érdekes lenne a gőzölgő tócsákkal teli környezet (lévén a hó elolvad körülöttük)...vagy nekroknál ahogy megáll a hó a mozdulatlan őrzombin :D
  • Pio
    Bocsánat, a linkek újra:

első oldal
    második oldal
    harmadik oldal
  • Pio
    Jöttek scanek a lengyel újságból, ahonnan a képességfa is származott.

A teljes oldalakat csak így linkben, mert bazi nagyok:

A képeket kivágtam külön is (itt sincsenek körök a lények alatt):

• Pio
    ?
  • TreDoR
    "Ja és persze bátran írja ide mindenki, ha tetszik/nem tetszik neki" Viccnek jó volt.
  • Malakai
    Valószinüleg van egy folyamatosan növekvő screenshot adatbázisuk, ahonnan valamivel a kirakás előtt választják ki a képet.

De ez a fícsör is változott az idő folyamán, azért reméljük nem csak a dev buildben kikapcsolható (és külön advmapen és harcban). :)
  • Pio
    Ja és persze bátran írja ide mindenki, ha tetszik/nem tetszik neki, hisz elvileg valamilyen formában ez visszajut a készítőkhöz is. :)
  • Pio
    Ez is csak a képek elkészültekor fennálló állapot.
    Hogy a véglegesben hogy s mint lesz, ki tudja.
    Az Adventure mapen jó ötletnek tartom a dolgot.
    Az viszont engem is meglepne, ha a lények alatt körök lennének harc közben is.

Az első screenshotokon amúgy nem voltak a harcban, csak a hősök alatt.
    Adventure mapen a neutralok alatt arany volt.
    Az orkos képeken az adventure mapen se volt semmilyen.
    A screenshot of the day-eken (ezeket a képeket gondolom nem minden nap külön készítik, hanem egyszerre csináltak egy jó nagy adagot és azt osztják be minden napra) pedig minden alatt kék kör van.
    Szóval tényleg nem érdemes biztos következtetéseket levonni ez alapján. Talán csak annyit, hogy úgy néz ki, már ilyen "apróságokkal" is játszadoznak a készítők, próbálgatják, hogy a legjobb, szóval tényleg nem állhatnak olyan rosszul a fejlesztéssel. :)
    Például itt egy kép régről, csak a hősök alatt vannak körök (zöld és arany):

• TreDoR
    Remélem, hogy kikapcsolható lesz, mert ez így zavaró.
  • Celeronikus
    De a régebbi heroesokban nem volt ilyen kör a lények alatt, legalábbis harc alatt semmiképp sem:) mégis tudtuk melyik lény kihez tartozik.
  • Pio
    Meg is vannak a színek:

Haven: azúrkék, fehér, arany
    Inferno: fekete, vörös
    Necropolis: fekete, fehér, fluoreszkáló (toxikus) zöld
  • TreDoR
    Hát őőőő, igen...

Pio: de csataképernyőn minek vannak alattuk jelek?
  • Pio
    Korábban linkeltem egy aranyszínűt és a korai képeken zöldet is láthattunk.
    Egy szó, mint 100 ez a "minden alatt kék" jelenség valószínűleg a fejlesztés azon stádiumában van jelen, amelyben a képek készültek a Screenshot of the Day contesthez, de magában a játékban nem ez lesz az általános.
    Valószínűnek tartom, hogy nem akarták megbontani az egyes várak főszínét azzal, hogy a lényeket színezik át a játékos színére, ezért inkább ez a kör fogja tartalmazni azt. Tehát például nem lesz a szürke játékosnak szürke Pit Lordja, ehelyett a vörös Pit Lord alatt lesz egy szürke karika.
    Ha jól emlékszem az első 3 frakcióról a bejelentéskor kiadott PDF-ekben ott is vannak a frakciók alapszínei.
    Továbbá a lények/hősök alatti mintáknak is láthatóan lesz jelentése, hisz különbözőek.
  • Celeronikus
    Azt figyelem, hogy harc alatt is ott van ez a kék kör a szörnyek alatt, nem értem mi értelme ennek...ha egyik piros másik kék színű lenne úgy lenne értelme még, de így...
  • Elessar
    A Heroes Community-ről szedtem a képet, és tényleg mai dátumra van írva. Valószínűleg a nap képe sorozat tagja
  • Pio
    Gondolom holnapi nap képe lesz, csak már fel lett töltve a Ubisoft tárhelyére, mert oda szól a link.
    Bár a nevében mai dátum szerepel.
  • Celeronikus
    Ma már volt napi kép, hogyhogy most kapunk még1et?:)
    Hangulatos kép, mondjuk nekem a H5ös hajó csata is tetszett, mert ott mind2 hajó látszódott a csata alatt, deszkákkal volt összekötve a 2 hajó és úgy lehetett átmenni a lényekkel az ellenfélhez.
  • Elessar
  • Andrews2007
    Jaja ez térkép talán kampány térkép lehet hogy ez egy egyedi eset és nem lehet ennyire felfejleszteni a Haven várat? Reméljük azért hogy igen lehet. :) Nincs csatasorban álló egységek hada se és a hátteret se látjuk ez egy zoomolt kalandtérképes kép szerintem.
  • Malakai
    A strongholdos kép csatakép volt, ez úgy néz ki, hogy a térképen van, védősor sincs.
  • Mike777
    Még egy két utalás a gyűrűk urára vagy wow-ra és a készítők eret vágnak :D