10317
  • Micsu
    válts win7re, stabilabb mint az xp és sok új játéknál már gyorsabb is
  • Pio
    Sajnos a 10-es és a 11-es DirectX API nem fog hivatalosan kijönni Windows XP-re.
  • Lacoka12
    rosszul irtam a direcxt11-hez fognak xp verziot csinálni mert csak a win7 csináltak
  • Besz
    Az aktuális kérdésről, vagyis a játék történetéről:

Számomra a játékok esetében a jó történet ott kezdődik, hogy felfogadnak egy hivatásos regény (novella) írót, és vele készíttetik el és nem maguk a fejlesztők kreálnak valamit szükségből. Mert az utóbbi esetben általában az szokott történni, hogy vannak a nagyon jók és vannak a nagyon gonoszak és ezek küzdenek egymással vég nélkül. Mint egy Star Wars mesefilmben.

Szinte minden Heroes rész kampányával játszottam (Történet szerinti értékelésem: H4 > H3 > H2 > … > H5), és el kell mondjam, hogy a 4. rész alapjátéka fogott meg leginkább. Nagyon jóra sikeredett, kedvencem az élőholtas és a kalózos rész, de a többi is nagyon jó lett. Meglátszik, hogy hivatásos írót alkalmaztak. Először is ott folytatta, ahol a 3. rész bezárult. Sok utalást lehet találni elszórva a múltról. Vannak régi hősök, amelyek újra felbukkannak, de sokuk megváltozott: volt, aki egyszerűen megöregedett, más kasztot váltott, de olyan is, aki élőholttá vált. Egészében arról szólt a történet, hogy mi lett a túlélők sorsa, és hogyan állták meg a helyüket ebben az új világban. Itt most az építésé volt a főszerep, nem a rombolásé: birodalmak, királyságok alakultak, ki-ki a maga útját járta. De ami a legjobban tetszett az az, hogy a karakterek nem pusztán jók, vagy éppen gonoszak, és legfőképp nem tökéletesek. Valódi karakterek, a maguk hibáival, ballépéseikkel, tökéletlenségükkel.

Ígéretesnek hangzik, hogy a Heroes 6-ban előhozakodtak ezzel a családi drámával, csak ne legyen belőle szappanopera. Nem jön be ez a vissza a múltba dolog, jobban szeretem, ha a dolgok előre haladnak. Van még valami, ami kissé aggódásra ad okot: máris túl sokat foglalkoznak az angyalokkal. Ezt csak erősíti a borító is, amin megint csak egy angyal van, mily meglepetés. Csináltak egy szobrot is (ami mellesleg szép lett), de mit ábrázol megint? Igaz, hogy a 3-4. részben is voltak angyalok, de nem kaptak központi szerepet, nem vakította el a képernyőt az isteni fény, és nem áztatta az oldalát a a szentséges nyál. Egy jó történethez annál több kell, minthogy angyalok repkednek mindenfelé és irtják a gonoszt.

Sajnálom, hogy a fejlesztők a Heroes 5 világát vették alapul és nem a NWC-féle klasszikus Heroes világot. Mert minőségben ég és föld közöttük a különbség. Bár valószínűleg nem volt választásuk, mert az Ubisoft ezt követelte tőlük. Én például a kiegészítőben valódi Dungeon (| Asylum | Warlock) -t szeretnék viszontlátni, nem Drizzt Do'Urdent és sötét elf bandáját.

Heroes 5-ös cutscene-ek igen unalmasak, gyatrák, ötlettelenre sikeredtek (Joutube-on meg lehet nézni őket, bár nem érdemes). Nincsenek ellenemre a cutscene-ek, de ne legyenek túl hosszúak, ismétlődőek és túl gyakoriak se. Nincs idegesítőbb annál, amikor egy játékban lépek kettőt és elvéve az irányítást bevág egy ilyen mozgóképsort, ami tart 5 percig. Nekem bőven megfelelt a Wall of Text megoldás is. Ott legalább a készítők elengedhették a fantáziájukat, és nemcsak a meglévő eszközökre kellett szorítkozniuk. Talán a kettő kombinálása sem lenne rossz megoldás.

Összességében bizakodó vagyok az új rész történetét illetően (a meglévő információk alapján), de hogy érdemben tudjuk értékelni, legalább egy demo-t ki kellene próbálnunk. Mert lehet jó egy forgatókönyv, ha végül a vásznon csapnivaló megvalósítást kapunk.

Ui.: Nem én voltam az az egyén, aki 1 ponttal értékelte a történetet. XD
  • Micsu
    xphez van dx11?
  • Lacoka12
    a direcxt 11-nek fognak xp változatott csinálni?
  • Kheled
    oh én csak a hardwired-en láttam hogy eltünt a reputációs leírás és helyette ez van kiirva : Kérdezz-Felelek Erwan Le Bretonnal
    a reputációs rendszerről .csak ebből gondoltam hátha vmi videó lesz. de Te úgyis tudod mi lesz:).ezekszerint tévedtem
  • Celeronikus
    Hello Vologya Mester!

Pár hete ígérted, hogy a Heroes Hardwired tagok közül is részt vehetnek majd néhányan egy otthoni Beta tesztelésen, ez kb mikorra várható? Jó lenne már kipróbálni a játékot, még ha olyan verzióját is ami hemzseg a hibáktól.
  • Vologya Mester
    Hol???
  • Kheled
    nemsokára lesz egy kérdezz-felelek videó
  • Murder3
    mondjuk nálam ezt a vélemény kinyilvánítást trollkodásnak nézték...
  • Xinjin
    Nem tudom, hogy volt-e már valami hivatalos magyarázat, de érdekelne, hogy a korábban látott Haven vár kép és most a Necro-s vár kép az az adventure map-on készült kép vagy nem? Mert ahogy jobban nézegetem őket inkább vár ostromos képnek tűnik.

Az viszont egyáltalán nem gondolom, hogy ezek belső vár kép lennének.

Eljátszottam a gondolattal ennek kapcsán, hogy milyen lenne egy 2D-s vár kép mint a belső vár nagy csarnoka - nem pedig egy külső vár és aköré épített építményeké mint a korábbi Heroes-okban. Itt jelennének meg azok a lények amiknek a fészkét felépítettünk és rákattintva lehetne egyből vásárolni az adott lényből. Érdekes lenne :).

Na de vissza a valóságba. A két kép érdekel, hogy hol lesz majd ilyen formában látható a vár.
  • gabo91
    hm, de jól néz ki.
  • Xellos999
    max a kiadónak kiesik a zsé :D
  • kissssss
  • kissssss

jaj istenkém én el magyaráztam érthetően a mondandómat ezt most vagy meg érted vagy nem, de én nem futok újabb kört bocs.
  • Andrews2007
    A mai kép is tényleg csodaszép a nekrók dizájnja se lett rossz. Eléggé haláli. :) Nagyon jó hír hogy Romeroék készen vannak a zenével, én is kíváncsi lennék már egyre. :)
  • Andrews2007
    Egyetértek Vologya törzsfőnökkel. :)
  • Elessar
    Több, mint érdekes a reputációs rendszer. Nem tudom, hogy ezt a morális döntéseket/reputációs választást segítő küldetéseket hogyan lehet majd megoldani egy egyszerű pályán, bár olvasom, hogy minden csatában/ minden játékbeli döntésért kapunk majd repu pontokat a képességek szerint.

Akkor tulajdonképpen a reputációs pontok egyenlőek a közismertebb talent pontokkal??? Vagy az külön történet lesz?
  • Lacee
    nemigen szoktam hozzászólni, csak olvasom az infokat, de nem tudom megállni: akiket csak a harmadik rész érdekel, majd jól nem veszik meg/töltik le a hatost, és leszarják ezt a topicot is. Nem hiszem, hogy akár a készítők, akár ez a topic az ortodox homm3 fanatikusokat céloznák meg. (megjegyzem, nekem is a 2-3 volt a kedvencem, bár most éppen az ötöst nyúzom, és azzal sincs különösebb problémám)

meg aztán, az egész hogy jön ide?
  • Vologya Mester
    Üdv Bátor Harcosok!

Rég nem jártam erre... És miket kell olvasnom... Ezek a viták értelmetlenek... A játékból alig van információ, különféle képeket láttunk, azt tudjuk, hogy változás lesz bőven, ebből lehet véleményeket formázni. Megértem, hogy valaki ragaszkodik a Heroes 3-hoz (mert ez az eddigi legjobb rész, egyetértek), de nem várható el 2011-ben, hogy egy 1999-es játék remake-jét csinálják meg... Arra ott vannak a különféle modok (WOG, WT, TE). Mindenki szabad véleményt formázhat (pozitív, negatív), de a hangnemet Mindenkinek meg kell válogatnia szvsz... És ne feledjétek, a fejlesztők figyelik ezt a fórumot is és nem hiszem, hogy a kakaskodásokra lennének kiváncsiak, inkább arra, hogy abból, amit tudni lehet, milyen reakciókat vált ki a rajongókból... Ufff, én beszéltem... Béke Veletek! (Mellesleg kint van a mai frissítés, ami még délután is frissül majd...) Baráti üdv!
  • Elessar
    A mai nap képe természetesen! A reputációs rendszerről van Kérdezz-felelek és 18 óra után megtudjuk a képesség-fa alapjait, nyamm!
  • Elessar
    Vajon a Necropolis falait az előző póruljárt hódítók csontjaiból építették?

• Elessar
    Óhh, én már rég lemondtam arról a reményemről, hogy visszatér egy normális H3 mai köntösben. Amit tudok az az, hogy vannak olyan alapvető elvárásaim a játékkal kapcsolatban, amiből én se engedek (pályák, hangulat, normális fejlődési rendszer, élettel teli világ sok sok tereptárggyal, ne kelljen már 16 pecset felnyomnom ahhoz, hogy játszani tudjak vele normálisan). Emlékszek az első képeket még eléggé fenntartással kezeltem, eléggé üresnek éreztem őket, persze azóta már csupa érdekes képet kaptunk.

Az eddigi ötletek amit bejelentettek tetszenek, de én alapvetően az újdonságok mellé állok minden folytatásnál, nekem a H4 is jobban tetszett a H5nél, noha a H5 jóval jobb játék volt a H3as (borzalmasan rossz !sicc) koppintás végett is. Az igényeim nekem jelenleg ott állnak, hogy legyen jobb a H5-nél, akkor már elégedett leszek.
    De tényleg írhassa le mindenki a véleményét, hisz figyelik a készítők a fórumokat. Amúgy a Heroes Magyarország fórumban jóval "szakértőbb" hozzászólások vannak a játékkal kapcsolatban, itt az SG-n inkább közvetlenebb beszélgetések vannak, s reményeket vagy félelmeket írtunk le eddig a játékkal kapcsolatban. Mondjuk az tény, hogy Pio rögvest védi a játékot egy-egy kritikánál, de ez ne szegje le senki kedvét a kritikai véleménye leírásától.
  • NovaTerra
    Itt is előjött a sokak által várt játékkal kapcsolatos megszokot vélemények ütközése. Az egyik véglet, az úgyse lesz jó, ez nem tetszik, az nem tetszik, miért nincs egy hajszállal több a vámpír fején, stb.. A mási véglet, a hú, de szuper, milyen király kép, minden részletes, a várak, a lények, a történet, a játékmenet, minden király, csak jelenjen már meg. Pedig egyik se tud biztosat. Majd, ha megjelenik a játék, mindenki eldönti neki tetszik-e vagy sem. Attól, hogy nekem esetleg majd tetszik, nem jelenti, hogy másnak is fog és fordítva is előfordulhat. Sajnos vannak olyanok, akik rögtön személyeskedésbe csapnak át, ha valaki nem ért vele egyet. Sajnos a többség ilyenkor átformálja a topicot vagy minden szuper, rózsaszín felhőssé vagy minden pocsék szürke felhőssé. Jó lenne, ha mindenki szabadon közölhetné a véleményét, nem érezve azt, hogy a pozitív vagy negatív véleménye miatt rögtön kap egy tucat hozzászólást, akik elküldik melegebb éghajlatra, figyelmen kivül hagyva azt, amit írt.
  • TreDoR
    Ez most lehet hosszú lesz, aki akarja elolvassa, aki akarja nem:

Én csak azon csodálkozom, hogy ennyire nem bírjátok a negatív kritikákat, amik még csak nem is ellenetek irányulnak. Mit fogtok csinálni, ha megjelenik a játék és esetleg sok embernek nem fog tetszeni? Mert bár számos újítás lesz benne, amik még jól is elsülhetnek, de jelentősen el fog térni a h3-tól, és mint tudjuk, a legtöbb heroes fan a h3-at szereti és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, olyan szinten, hogy pl. youtube-on még a h2-es gameplayek is tele vannak szórva "heroes 3 is the best" és hasonló kommentekkel, amik 200-300 like-ot kapnak. Mi lesz ha azok akiket csak a h3 érdekel, és nem hajlandóak elfogadni semmilyen változást (itt a semmilyen az semmilyen :/) feljönnek ide? Úgy vettem ki, hogy akik eddig negatív kritikákat írtak, nem feltétlenül ragaszkodnak a h3-hoz. Nem fogjátok majd győzni a "pelenkázd be magad" és hasonló kommenteket postolni, feltéve ha játszani is akartok majd a gammel, hogy másról ne is írjak... És még az is elképzelhető, hogy valamin nagyon elcsúszik a game, akár a bugok számán, akár máson, akkor mi lesz? Kéritek majd a modik segítségét, hogy ezt a 100 és ezt a 100 kommentet töröljék már, ha Pio nem lesz állandóan netközelbe? Na, mindegy ez már a ti gondotok, én léptem cs.
  • Celeronikus
    Én is volt, hogy már leírtam a véleményemet arról, hogy mi az ami jobban tetszik nekem a H5ben, mint a H3ban, heroes.hardwired fórumon és mivel nem tetszett az ottani tagoknak, hogy én a H5öt jobban szeretem, mint a 3mat ezért pár tag nekem rontott 1-2 kellemetlen hozzászólással, azóta nem írok oda...

De itt ebben az sg fórum topicban még nem tapasztaltam hasonlót, pedig rendszeresen figyelem ezt is.
    Szerintem Pio nagyon is jól vezeti ezt a topicot!
  • Shiwo
    szerintem az egész érettség és hozzáállás kérdése...

lehet akár pozitív, akár negatív kritikát úgy írni, hogy az ember objektívan leírja, hogy mi tetszik, mi nem, és indokolja..

ugyan így ellenérveket is fel lehet hozni...

persze mindig akadnak olyanok, akik csak addig jutnak el, hogy "hát ezqva jó/szar, csak mert asszondom".. és hasonló stílusú válaszok is érkezhetnek erre is, de akár az értelmes negatív kritikára is..

de az ilyenekkel nem kellene foglalkozni, nem reagálni rá, max magadban lesajnálni, de végképp nem felhúzni magad rajta..

meg persze nem belemenni egy olyan "végtelen2 vitába, hogy "szerintem zöld...szerintem meg sárga...nincs igazad mert zöld...mondom hogy sárga..zöld..sárga..stb..." tehát ha mondok egy akármilyen kritikát, és valaki nem ért egyet vele, akkor nem ismételni meg önmagamat, hogy csakazértis... ilyenek is akadnak sajnos..bár itt még csak lőporszagú a levegő, vannak eldurvultabb fórumok is, pláne ha egy troll beszabadul..

nah de ne offoljunk tovább, inkább várjuk az elkövetkezendő napok információmorzsáit, amiből tán valami újat is megtudunk, nem csak a grafikával büszkélkednek újra és újra..
  • TreDoR
    Kikeresek pár példát, de az összeset nem fogom.

Bár az utolsó öt oldal macerás lesz, mert abban szerintem senki nem írt negatív kritikát...
  • Pio
    Mutatnál néhány ilyen "elküldik a *****-be" jellegű dolgot mondjuk az elmúlt 5 oldalról?

Nem akarom elbagatellizálni a dolgot, sőt, most például kissssss postja miatt 8 oldalt is visszaolvastam, de tényleg nem értem, hogy mi miatt fújod ezt most ennyire fel.
  • TreDoR
    Te nem érted a lényeget, ki a ****-nak van kedve, azt olvasni, hogy elküldik a ****-be, csak mert le merte írni az aggályait? Ezért ökörség amit írtál.
  • Pio
    Stílusra picit figyelj oda légyszíves.

Idézem amúgy azt a postot:
    "Ja és persze bátran írja ide mindenki, ha tetszik/nem tetszik neki, hisz elvileg valamilyen formában ez visszajut a készítőkhöz is."

Szóval nem arra tettem ígéretet, hogy akkor mostantól a negatív kritikával itt mindenki egyet fog érteni, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy (ha itt nincs is egyetértés) elvileg eljut a fejlesztőkhöz.

És nyilván Shiwo is arra célzott, hogy nem lesz egy vélemény "szent és sérthetetlen" csak azért, mert negatív, ahogy ez fordítva is igaz.

Példának okáért nem nagyon láttam, hogy bárki is a borítót kritizálók ellen felszólalt volna, hisz az a borító tényleg nem lett egy "telitalálat".
  • TreDoR
    Ezzel semmi gond nincsen, csak akkor ne írjatok olyan faszságokat, mint a #2274-ben, mert kibaszottul idegesítő.
  • Shiwo
    tök jó, hogy vannak olyan emberek, akik eleve leírnak egy játékot, amikor még meg sem jelent, és zokon veszik, ha leoltják őket ezért...én bizakodva állok hozzá, maximum csalódok
  • Pio
    Inkább privátban küldtem el választ.
    Nem azért, mert valami szupertitkos dolgok vannak benne, hanem azért, mert úgyis csak Neked szól.

Andrews: akkor ezt tisztáztuk. :) Otthon leszek csütörtök délután, figyelem majd én is. Leveleket is nézem mindjárt, csak ma (na jó, szinte mindig...) úgy néz ki szóf*sásom van és elég hosszú választ írtam kissssss-nek. :)
  • Andrews2007
    Minden benne GSLIVE-ban a januáriról felvételről igen. Ja Vologya mester állítólag írt levelet neked megnézted már?
  • kissssss
    maximum annyi fog változni itt hogy én ritkábban fogok ide járni.

régebben murder az ö csípős stílusával leírta a negatív véleményét aztán lett is belőle gubanc,(a régi beidegződések meg megmaradnak) később ahogy észrevettem az itteni társaság minden embert egy kalap alá vett akárki is írta le a nem tetszését valamivel kapcsolatban, később én is el lettem küldve a halál faszára burkolt formában egyik kedves fórum társunknak köszönhetően elég csak vissza olvasni 3 vagy 4 oldalt.

szóval én már egy ideje nem látom értelmét annak hogy egy értelmes véleményt megfogalmaztak ide valamivel kapcsolatban mert úgyis kezdődik előröl a cirkusz.

na mindegy aludjatok jó éjszakát.
  • Pio
    Ezt értettem félre akkor:
    "Csütörtök 17 óra fele pedig GS LIVE élő gamestar adás benne lesz a Heroes VI sajtótájékoztatója a bétáról asszem."

Az élő adás része zavart meg.
    Akkor ez egy januárban felvett, vágott blokk lesz az élő adáson belül a VIP-es találkozóról?
  • Andrews2007
    ? Hol írtam ilyet? Az más. Az a pre-alfa béta amin Vologya mester is részt vett január végén. Lejár az embargó már holnap asszem. Azt majd mindenki nézheti csütörtök 1 órakor a honlapjukon.
  • Pio
    A hajós kép fent van a Ubisoftnál, onnan is lett beszúrva, szóval nem leak, csak még nincs kihírezve, gondolom holnapi nap képe lesz.

A gépigénnyel kapcsolatban könnyen lehet, hogy igazad van, simán lehet a béta gépigénye, pláne hogy azt írtad, hogy szerinted csütörtökön hivatalosan is bejelentik a dolgot valami Gamestar-os event során. :)