Might & Magic: Heroes VI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem azok nem spéci épületket.
a spéci épületek alatt azokat értik amik pl a nekró várba a élõholtá konvertáló épület,a csontváz termelõdését növelõ épület.
a sylvian várba a trentek növelõ épüelt akkor van ien abszolút képesség adó/növelõ épület.stb
az oylanok amik nem aktív képesség szerepûek.
mert a city hall meg town hall az a pénz bevételét növeli,fortok a védelmet tornyot adnak meg ilyenek az csak 1+ h növelik a lénytermelõdést.
a spéci épületek alatt azokat értik amik pl a nekró várba a élõholtá konvertáló épület,a csontváz termelõdését növelõ épület.
a sylvian várba a trentek növelõ épüelt akkor van ien abszolút képesség adó/növelõ épület.stb
az oylanok amik nem aktív képesség szerepûek.
mert a city hall meg town hall az a pénz bevételét növeli,fortok a védelmet tornyot adnak meg ilyenek az csak 1+ h növelik a lénytermelõdést.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
Jaja valószínûleg az adott nép speciális skilljeit fogják erõsíteni vagy a lények növelését szolgálni e speciális épületek. (kérdés a várfalak/ kastély és City Hall is ide tartozik akkor? ) Lehet hogy egyszerûen az lesz a kérdés, hogy erõs katonaságra/védelemre megyünk vagy nagy pénzbevételre gyengébb katonaságra?) Mivel nagyobb térkép több vár és fort lehetõsége így adott a kérdés, az egyik várban ezt a másikban azt pl..
A Heroes Community fórumon egyébkét hahakockaként vagyok fent. Valaki még esetleg fent van ott is?
Most épp a területfajtákról írogattam.
A Heroes Community fórumon egyébkét hahakockaként vagyok fent. Valaki még esetleg fent van ott is?
Most épp a területfajtákról írogattam.
ebbõl a map editor a legfontosabb és legörömtelibb hír:)
spéci épületek az olyanok ami a lénytermelõdést növelik vagy bónuszokat adnak bizonyos képességekre.
pl a nekrók halálkonverterük.
pl a nekrók halálkonverterük.
Lehet hogy a külsõ lényvevõ helyekrõl majd már alapból beállítható lesz hogy hol rakja ki az új lényeket hetente. Gondolom akkor marad a heti lénytermelõdés ugyebár? Nem térnek át a Heroes IV napi fajtájára.
5 féle táj lehet hogy kevés lesz fõleg ha a tengert is beleszámítják de gondolom nem. (kiegekben persze bõvülhet) Az tuti hogy a havas rész szerintem az Academyhez tér vissza, mert az egyiptomias, dzsungeles halottak már eléggé trópusiak. :) De persze lehet hogy ha lesz esetleg egy neutrál Barbár szerû frakció megint akkor õk kapják a sivatagot ala Heroes 1-2-3
5 féle táj lehet hogy kevés lesz fõleg ha a tengert is beleszámítják de gondolom nem. (kiegekben persze bõvülhet) Az tuti hogy a havas rész szerintem az Academyhez tér vissza, mert az egyiptomias, dzsungeles halottak már eléggé trópusiak. :) De persze lehet hogy ha lesz esetleg egy neutrál Barbár szerû frakció megint akkor õk kapják a sivatagot ala Heroes 1-2-3
karavánokra nem lesz szükség a jövõben...
Akíg nem tapasztaltuk meg, hogy is fognak mûködni a dolgok a VI-ben, nem tudok igazán véleményt formálni, hogy mennyire fognak hiányozni a karavánok.
Kihagyták az V-bõl is, de a kiegészítõkben már ismét szerepet kapott, így nem a hõsöknek kellett a lénytermelõkhöz futkosni, sõt a várak közötti lényelosztásoknál is fontos szerepe volt a karavánoknak.
Az, hogy a VI-ból ismét kivették a lehetõséget, nem feltétlenül hiba, majd a játék ad rá választ, hiányoznak-e a meszzirõl jött seregek.
Akíg nem tapasztaltuk meg, hogy is fognak mûködni a dolgok a VI-ben, nem tudok igazán véleményt formálni, hogy mennyire fognak hiányozni a karavánok.
Kihagyták az V-bõl is, de a kiegészítõkben már ismét szerepet kapott, így nem a hõsöknek kellett a lénytermelõkhöz futkosni, sõt a várak közötti lényelosztásoknál is fontos szerepe volt a karavánoknak.
Az, hogy a VI-ból ismét kivették a lehetõséget, nem feltétlenül hiba, majd a játék ad rá választ, hiányoznak-e a meszzirõl jött seregek.
Némi új infó:
- a fejlesztõk nem szeretnének durva másolásvédelmet a játékra, de nem rajtuk fog múlni sajnos.
- 5 tereptípus lesz, mindegyik kapcsolódni fog valamelyik néphez.
- a tutorial a hadjáratba lesz építve és nem 100 óra lesz, hanem inkább olyan 40-60. Bár a HoMMnál szerintem a hadjáratban a sztori a lényeg, nem a hossz, én legalábbis jobban szeretek scenariozgatni.
- lesz map editor mindenképp a megjelenéskor
- random pálya generátor is tervbe van véve, de nem biztos, hogy megjelenéskor benne lesz. PR nyelvrõl magyarra fordítva ez sajnos általában azt jelenti, hogy biztos nem lesz benne. :(
- a hõsök nem vesznek részt a csatában, csak képességeket fognak elsütni (H3 stílus)
- karavánokra nem lesz szükség a jövõben, jelentsen ez bármit is
- lesz hajózás a játékban
- a fejlesztõk nem szeretnének durva másolásvédelmet a játékra, de nem rajtuk fog múlni sajnos.
- 5 tereptípus lesz, mindegyik kapcsolódni fog valamelyik néphez.
- a tutorial a hadjáratba lesz építve és nem 100 óra lesz, hanem inkább olyan 40-60. Bár a HoMMnál szerintem a hadjáratban a sztori a lényeg, nem a hossz, én legalábbis jobban szeretek scenariozgatni.
- lesz map editor mindenképp a megjelenéskor
- random pálya generátor is tervbe van véve, de nem biztos, hogy megjelenéskor benne lesz. PR nyelvrõl magyarra fordítva ez sajnos általában azt jelenti, hogy biztos nem lesz benne. :(
- a hõsök nem vesznek részt a csatában, csak képességeket fognak elsütni (H3 stílus)
- karavánokra nem lesz szükség a jövõben, jelentsen ez bármit is
- lesz hajózás a játékban
Ilyen pólókat osztottak a gamescomon:

igen, most már így marad, haladni kell a korral sajnos
szegény championok is beletörõdhetnek :)
szegény championok is beletörõdhetnek :)
How much can you take,before you snap?
Szerintem nagyon jó a négyszögezés,mert egyrészt ezzel együtt bejöttek a 4 mezõt foglaló lények is, illetve a tereptárgyak területfoglalása is logikusabb. Én is ódzkodtam tõle és most, hogy elkezdtem végigjátszani az ötödik részt megkedveltem. Eddig egy farönk hullámvonalas területet foglalt el, most már "farönk" alakút foglal. Eddig egy palló két hajó között hullámvonalas volt, most egyenes. Apróságok ezek, nem múlik rajtuk semmi, csak szerintem logikusabbá teszik a négyszögelést.
inkább azt mondom,hogy hiányzik
azért többet lehetett taktikázni hatszögrácsnál :D
azért többet lehetett taktikázni hatszögrácsnál :D
Én is nagyon várom már a folytatást, jó hallani felõle, sok régi szép emlék a korábbi részekkel...
Nekem az I-II rész kimaradt (igaz az V-el sem játszottam valami sokat), így most kezdtem el az I-et, hát nagyon tetszik eddig, örülök hogy belekezdtem.<#worship>#worship>
Nekem az I-II rész kimaradt (igaz az V-el sem játszottam valami sokat), így most kezdtem el az I-et, hát nagyon tetszik eddig, örülök hogy belekezdtem.<#worship>#worship>
csak engem zavar, hogy a csatatéren négyszögek vannak?
azt hittem visszatérnek a gyökerekhez és hatszöges rácsozás lesz :(
azt hittem visszatérnek a gyökerekhez és hatszöges rácsozás lesz :(
Természetesen vicceltem. Mindenesetre láttam én már karón varjút, és hozzá nem értõ cikkírókat, szóval nem veszem készpénznek, amit írnak. A nagy pályáknak ettõl függetlenül örülök.
A Heroes Community oldalon van írás egy orosz honlapról fordították: Lesznek lény épületek és speciális épületek minden frakciónak. Viszont a speciális épületbõl összesen csak 5 lesz és csak 3-at lehet EGY városban csinálni szóval választani kell majd de nem a lények esetében és igen 7 lény lesz a képek alapján legalábbis.
Kedvenc hõs: egyértelmûen Realag.
Hatalamas seregek ellen kell közdenie, amihez igazából nincs szüksége a seregre.
Muszáj ugyan egy olyan csapatot vinni magával, amelyek túlélik az ütközetet, de a csatát a warlock egyedül képes megnyerni, hihetetlen pusztításokra képes.
A klánválasztás elõtti felkészülésnél cél a gyakorlott pusztítómágia megtanulása (s hozzá a varázslatok), sötét rituálé, pusztítás titkai, erõteljesebb varázslatok.
Az ellenállhatatlan mágia képessége csökkenti az ellenség mágia ellenállását. Kezdetben a manakifogyásra kell odafigyelni, erre végsõ esetben a sötét rituálé is alkalmazható (hõs nem mozdul, rituáléval tölti a napot, s a manája maxra töltõdik)
Hatalamas seregek ellen kell közdenie, amihez igazából nincs szüksége a seregre.
Muszáj ugyan egy olyan csapatot vinni magával, amelyek túlélik az ütközetet, de a csatát a warlock egyedül képes megnyerni, hihetetlen pusztításokra képes.
A klánválasztás elõtti felkészülésnél cél a gyakorlott pusztítómágia megtanulása (s hozzá a varázslatok), sötét rituálé, pusztítás titkai, erõteljesebb varázslatok.
Az ellenállhatatlan mágia képessége csökkenti az ellenség mágia ellenállását. Kezdetben a manakifogyásra kell odafigyelni, erre végsõ esetben a sötét rituálé is alkalmazható (hõs nem mozdul, rituáléval tölti a napot, s a manája maxra töltõdik)
Sovereign Agraelt bízza meg Izabella elfogásával, aki látszólag teljesíti is a feladatot, de késõbb urát elárulva, ellene fordul.
Az Inferno kampány Agrael menekülésérõl, s megtisztulásáról szól.
A Goldric által kiszabadított Izabella folytatja a háborút a démonok ellen, de Nyikoláj halála megtöri, s elkeserédésében Goldric intelmei ellenére attól sem riad vissza, hogy egy necromanta (Markal) szövetségét elfogadja, aki kétes igéretet tesz: visszahozza Nyikolájt.
Markal nehéz csatákon keresztül verekszi el megát Izabelláig, a necromanták egykori birodalmát varázslók tartják ellenõrzésük alatt, s náluk vannak szétszórva a necromanták ereklyéi, amit a cél érdekében meg kell szerezni.
Cyrus fõmágus legyõzése, s a lázadó Goldric börtönbe zárása után Markal teljesíti Izabellának tett igéretét, de nem sok köszönet lesz benne : Nyikoláj élõholt, akit kiszakítottak a harmóniából, nem képes szeretni, gyûlölt urat kell szolgálni.
Ekközben a sötét elfeknél feltûnik egy ismeretlen warlock, Realag, aki miután vezetõje lesz a Shadowbrand klánnak, megpróbálja a többi klánt is egyesíteni, aminek eredménye, hogy többnyire a saját fajtája ellen harcol, a sötételf klánok többsége szövetségben áll az általa jól ismert, s gyûlölt démonokkal.
Ennek a kapmánynak is megvan a célja: Realag menti meg Izabellát, s Markalt (akik Nyikoláj újraélesztési szertertására indultak) a démon seregektõl.
A pálya végén úgy tûnik a warlock ismét eltûnik a semmiben, de a végsõ csata elõtt találkozunk vele.
(Realagnak nagyon erõs pusztítómágiát lehet fejleszteni, seregnek elegendõek a mélységi hidrák, a többi lényt oda lehet adni a szintén semmibõl elõbukkanó kétesen gyanús állandó segítõjének).
Másik, némileg párhozamosan zajló történet a Sylvan kampány.
Az elfek határvidékein necromanta seregek portyáznak, Findannak kell védelmezni a határvonalat.
Az erõsödõ nyomás, majd egy váratlanul érkezõ démon támadás után Findan új feladatot kap: keresse meg, s nyerje el a smaradsárkányok bizalmát, akik egykoron elhagyták az elfeket, nélkülük nincs esély a háborút megnyerni.
Findan hosszú, kalados útra indul, s smaragdsárkányokkal téer haza, de késõn: a fõvárosuk necromanták kezére került.
Syris Thalla felszabadítására ott a 20 smaragdsárkány, de eddigre már ismernie kell a feltámasztást, különben nagy eséllyel bebukja a pályát - sárkányokon kívül minden lény a városok védelmével lesz elfoglalva természetesen más hõsök vezetésével, akik közül Talanar és Dirael a következõ pályán is segítik.
Findan legnagyobb csatáit élõholtak ellen vívja, s a legnehezebb ellenfél nem lesz más, mint a régi szövetséges: Nyikoláj.
Nyikoláj több tízezer fõs élõholt serege ellen a sötét mágia hasztalan (pedig jó képesség), élõholtak immunisak az elmebefolyásoló varázslatokra.
A különbözõ szálakon futó cselekmények a hatodik (Academy) kampányban futnak össze.
Az ifjú varázsló, Zehír, nem más, mint Cyrus fia, apját Markal gyõzte le.
Zehir a necromanták által megszállt területek felszabadításával kezdni tevékenységét.
Idézõmágiája erõs, de összességében nem mindíg tûnik elég hatékonynak - márpedig õ fogja vezetni a sereget Izabella ellen a végjátékban, ami valóban monumentális, több ezer fõt felvonultató ütközet lesz.
Addig azonban még sokat fejlõdik, de a játékosnak már most el kell dönteni, hogy célja lesz-e a mágussal a misztikus mindenttudás elérése (ehhez sajnos a gép jóindulata is szükséges.
A birodalom felszabadítása után Zehir Heaven területen folytatja a harcot a necromanták ellen, ahol bizony jól jön egy olyan szövetséges, akit az emberek inkább elfogadnak, mint egy messzirõl jött varázslót.
Goldric egy föld alatti börtönben raboskodik, kiszabadítása után szövetséget kötnek.
Nem sokkal késõbb újabb harcossal találjaák magukat szembe, akinek békés a szándéka, hisz közös a céljuk: Findan Nyikoláj legyõzése után Markal nyomában lépett erre a földre.
Markal legyõzése nem különösebben nehéz, a csata után a három hõs szövetségben idul tovább, felszabadítani a még megszállt területeket.
Fönt, messze északon két sötét elf állja útjukat, Realag szövetségwet ajánl, Shadya szokásához híven titokzatos (bár annyira azért nem).
A helyõrségek mögötti várban Izabella várakozik, hatalmas sereg élén, vele Zahir fog megküzdene, elõtte a helyõrségeket Realag könnyedén szétveri.
Izabella nem lett gonosz, átok és kétségbeesés miatt kényszerbõl harcolt - meg kell szabadítani az átoktól, megtisztítani a királynõt.
A szertartás azonban kudraccal végzõdik, Shadyáról lehull a lepel (mi azért nem volt túl vastag), kiderül valófi énje: Biara, aki Sovereign megbízásából követte Agraelt.
A menekülõ démonok után szerencsére marad egy kapu, amin a hõsök be is lépnek.
Biarát és Sovereign-t is le kell gyõzni a hõsöknek, több menetben mindegyik hõs (Zehír, Goldric, Findan, Realag) harcba száll.
S, hogy mindennek mi volt az oka, mi volt Sovereign célja?
Izabella királynõ már születésekor kiválasztott lett, õ hozza világra a fõgonoszt - ezért törtek rá az esküvõje napján. (elcsépelt történet, de nem baj)
Agrael, illetve Realag szerepe is egyszerû (mondhatnánk bugyuta): Izabella figyelése volt a feladata, s az évek múlásával bele szeretett, elhatározta, nem lesz Sovereign-é a lány.
A kiegészítõk kapcsolódnak az alapjátékhoz, de nem a történet azonnali folytatásai, feltûnnek ismerõs szereplõk, míg másokról csak híreket hallhatunk, s természetesen újabb karaktereket ismerhetünk meg
Amúgy Izabella hitvese Nicolai vámpír lesz nem?
Markal alakítja át vagy mi?
mert a hangfelvételt meghalgattam:D
amúgy ki a kedvenc hõsötök belõle?
Nekem Naadir:)
õ a legkirályabb
Markal alakítja át vagy mi?
mert a hangfelvételt meghalgattam:D
amúgy ki a kedvenc hõsötök belõle?
Nekem Naadir:)
õ a legkirályabb
Sejtettem, hogy a nekró össze fogja rúgni a port a lovaggal a végére, most is nehezen viselik egymást. :)
Az Agrael - Realag dolog még nem világos, hiszen az utóbbi névvel még nem is találkoztam, de ami késik nem múlik, szóval nem kell lespoilerezni, bár igazából nem különösebben zavar, ha elõre tudom.
A kiegek amúgy viszik tovább a történetet vagy teljesen másról szólnak?
Nem kihívás miatt csinálom, hanem hogy tiszta legyen a sztori. Normalon eddig abszolút nem volt gond, de ha lesz majd leteszem easy-re. :)
Az Agrael - Realag dolog még nem világos, hiszen az utóbbi névvel még nem is találkoztam, de ami késik nem múlik, szóval nem kell lespoilerezni, bár igazából nem különösebben zavar, ha elõre tudom.
A kiegek amúgy viszik tovább a történetet vagy teljesen másról szólnak?
Nem kihívás miatt csinálom, hanem hogy tiszta legyen a sztori. Normalon eddig abszolút nem volt gond, de ha lesz majd leteszem easy-re. :)
"any Heroes of Might & Magic game" - ez aligha arra utal, hogy kizárólag az 5-öt ismeri a cikkíró. :)
Heroes V története nagyon jól követhetõ, s szerintem ötletes.
Talán attól vesztették el a fonalat néhányan, hogy a pályákon pozitív és negatív hõsöket is irányítani kell, s nem értették, hogy miért ellenségként jelenik meg az általuk fejlesztett fõhõs.
(ebben lehet taktikázni, pl. amikor Goldricot kell legyõzni Markallal - a pálya néhány nap alatt végigjátszható, ha Goldric ekkor még nem túl erõs, de õ a végsõ csatában is velünk lesz, úgyhogy értelemesen kell fejleszteni)
Rengeteget kampányoltam, vannak olyan képességek, amelyeket ha bizonyos karakternek nem ad be a gép, ajánlott újra kezdeni a pályát.
Sylvan kampányban pl. Findan gyakorlott fénymágia és feltámasztás varázslat nélkül szinte lehetetlen helyzetekbe kerül, de Markal is szenved sötét mágia, és bábjátékos varázslat nélkül.
A kampány története kerek, logikailag helyén van mit, miért tesznek a hõsök.
Sokan a második pálya végén, illetve a negyedik pálya elején vesztik el a fonalat - pedig még szójáték is segít: Agrael ---> Realag
Talán attól vesztették el a fonalat néhányan, hogy a pályákon pozitív és negatív hõsöket is irányítani kell, s nem értették, hogy miért ellenségként jelenik meg az általuk fejlesztett fõhõs.
(ebben lehet taktikázni, pl. amikor Goldricot kell legyõzni Markallal - a pálya néhány nap alatt végigjátszható, ha Goldric ekkor még nem túl erõs, de õ a végsõ csatában is velünk lesz, úgyhogy értelemesen kell fejleszteni)
Rengeteget kampányoltam, vannak olyan képességek, amelyeket ha bizonyos karakternek nem ad be a gép, ajánlott újra kezdeni a pályát.
Sylvan kampányban pl. Findan gyakorlott fénymágia és feltámasztás varázslat nélkül szinte lehetetlen helyzetekbe kerül, de Markal is szenved sötét mágia, és bábjátékos varázslat nélkül.
A kampány története kerek, logikailag helyén van mit, miért tesznek a hõsök.
Sokan a második pálya végén, illetve a negyedik pálya elején vesztik el a fonalat - pedig még szójáték is segít: Agrael ---> Realag
A méret? Dehogynem, annál egzaktabb módon nem sok minden vethetõ össze.
Az más kérdés, hogy a HoMM V a bolhafanszõrzetnyi pályáival is tud szaggatni nálam rendesen, pedig százszor gépigényesebb játékok jól futnak.
Az más kérdés, hogy a HoMM V a bolhafanszõrzetnyi pályáival is tud szaggatni nálam rendesen, pedig százszor gépigényesebb játékok jól futnak.
jó de az nem 3d-s azért a 2 nem egészen vethetõ össze.:D
Ha a cikkíró a HoMM V-tel kezdte, akkor nem nehéz a pályáknak nagyobbaknak lenniük :) A III-hoz azért voltak gyárilag is durva méretû skirmish mapek, bírtam is õket nagyon.
Újabb nap, újabb PREVIEW.
Két lényeges új infó:
- méretbeli növekedések. Azt írja, hogy a pálya, amit demóztak nagyobb volt az összes eddigi általa látott HoMM pályánál, ezenkívül a csatatér is nagyjából 50%kal több négyzetre lett felosztva.
- töltõdõ képességek. Lesznek olyan egyedi képességek, amik a harc során folyamatosan töltõdnek majd és mi dönthetjük el, hogy sokszor sütjük el õket gyengébben vagy várunk, amíg feltöltõdik nagyon erõsre.
Két lényeges új infó:
- méretbeli növekedések. Azt írja, hogy a pálya, amit demóztak nagyobb volt az összes eddigi általa látott HoMM pályánál, ezenkívül a csatatér is nagyjából 50%kal több négyzetre lett felosztva.
- töltõdõ képességek. Lesznek olyan egyedi képességek, amik a harc során folyamatosan töltõdnek majd és mi dönthetjük el, hogy sokszor sütjük el õket gyengébben vagy várunk, amíg feltöltõdik nagyon erõsre.
Nyilván nem ezek lesznek, hisz lentebb írtam, hogy egy a fejlesztésben résztvevõ illetõ írta, hogy animált városképek lesznek az ablakban csak még nincsenek készen velük, a gamescomon csak töltelék városképeket láthattunk.
De szerintem is valami ilyesmi lesz, bár ezen gyanúsan kevés a gomb.
De szerintem is valami ilyesmi lesz, bár ezen gyanúsan kevés a gomb.
Ó, azt hiszem, megvannak a town "screenek", ha a végsõ verzióban nem is pont ezek képek lesznek. Nem véletlenül mondták a múltkori videóban, hogy a window pontosabb fogalmazás lenne rá.
Néhány új fotó, fényképek, szóval elég gagyi minõség, szóval nem teszem be mindet csak azokat, amik érdekesek.
A többi linkben:
Haven közelrõl
csata
Haven filler townscreen

A többi linkben:
Haven közelrõl
csata
Haven filler townscreen
hát a wizardok lesznek tán az uccsók.
én most elf földön vagyok agrael-al:D
De ha bonyolultabb a sztori akkor az sztem nem baj:)
én most elf földön vagyok agrael-al:D
De ha bonyolultabb a sztori akkor az sztem nem baj:)
Nem tudom miért elsõt írtam, a másodiknak a végén voltam.
Most kezdõdik a harmadik, már említést tettek a wizardokról, szóval lehet, hogy hamarosan megnézhetem belülrõl a helyet. :) A mai éjszaka erre a játékra van szánva, de azért az nem tuti, hogy az utolsó hadjáratig el fogok jutni.
Amúgy nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy zavaros a sztori. Nem tudom mi lesz késõbb, de eddig egy teljesen korrekt fantasy történet pörög és a megvalósítás is jó.
A játékmenet se gázos, viszont bugok vannak szép számmal a hadjáratban. Volt, hogy megcsináltam minden küldetést és nem lett vége, újra kellett kezdenem. Sokszor nem egyértelmû, hogy mit kell csinálni, de annyi baj legyen. Volt olyan is, hogy megnyertem a pályát, de a végén elstartolt egy csata egy 250 archdeviles hõs ellen O_o és mission failed.
Szóval az eddigiek alapján azzal nem értek egyet, hogy a történet zavaros, azzal se, hogy a játékmenet nem Heroes, de azzal igen, hogy rém bugos a játék. És ha ilyen az 1.6-os patch után, akkor elképzelni se akarom, milyen volt megjelenéskor.
És most már azt is 100%osan meg tudom érteni, hogy kihagyják a 3D városnézetet a hatodik részbõl. Egy teljesen funkciótlan valami, fogadni mernék, hogy 10bõl 9 ember a bal/jobb alsó menügombokról kezel mindent. Arra jó, hogy egyszer kigyönyörködje magát az ember egy fullra fejlesztett városban (ilyesmit a 2D is tud, ha tisztességesen megcsinálják), de az Infernonál már ezt se igazán tettem meg. Ha az így megspórolt fejlesztési idõ/pénz akár csak plusz egy scenariora elég lesz már megérte kihagyni a dolgot.
Most kezdõdik a harmadik, már említést tettek a wizardokról, szóval lehet, hogy hamarosan megnézhetem belülrõl a helyet. :) A mai éjszaka erre a játékra van szánva, de azért az nem tuti, hogy az utolsó hadjáratig el fogok jutni.
Amúgy nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy zavaros a sztori. Nem tudom mi lesz késõbb, de eddig egy teljesen korrekt fantasy történet pörög és a megvalósítás is jó.
A játékmenet se gázos, viszont bugok vannak szép számmal a hadjáratban. Volt, hogy megcsináltam minden küldetést és nem lett vége, újra kellett kezdenem. Sokszor nem egyértelmû, hogy mit kell csinálni, de annyi baj legyen. Volt olyan is, hogy megnyertem a pályát, de a végén elstartolt egy csata egy 250 archdeviles hõs ellen O_o és mission failed.
Szóval az eddigiek alapján azzal nem értek egyet, hogy a történet zavaros, azzal se, hogy a játékmenet nem Heroes, de azzal igen, hogy rém bugos a játék. És ha ilyen az 1.6-os patch után, akkor elképzelni se akarom, milyen volt megjelenéskor.
És most már azt is 100%osan meg tudom érteni, hogy kihagyják a 3D városnézetet a hatodik részbõl. Egy teljesen funkciótlan valami, fogadni mernék, hogy 10bõl 9 ember a bal/jobb alsó menügombokról kezel mindent. Arra jó, hogy egyszer kigyönyörködje magát az ember egy fullra fejlesztett városban (ilyesmit a 2D is tud, ha tisztességesen megcsinálják), de az Infernonál már ezt se igazán tettem meg. Ha az így megspórolt fejlesztési idõ/pénz akár csak plusz egy scenariora elég lesz már megérte kihagyni a dolgot.
Én még sose multiztam vele régen még a heroes 3-at párszor nyomtuk gépen meg a heroes v-öt is de neten még soha.
A kövi részt már megvenni készülök mert felcsigázott:)
A kövi részt már megvenni készülök mert felcsigázott:)
2008 Jah. :)
De így is majdnem 15 éve nyomom kb 96-97 óta. :D
De így is majdnem 15 éve nyomom kb 96-97 óta. :D
Nem volt kicsit unalmas a játék 1000 év alatt? :D
Jaja én már a kiegészítõt nyomom kampányban. Annó csak multiztam még 2006-3008 közt. Idén nyáron álltam neki a kampánynak. Pont az Academys a legnehezebb talán az V.. részben persez cs normal/hardon.
Ha lesz Academy most úgy látszik és úgy érzem, hogy havas területet kapnak.
Ha lesz Academy most úgy látszik és úgy érzem, hogy havas területet kapnak.
én is csak a démonok 2.b vagy 3. pályáján vagyok...
de sima játékba lehet látni h sivatag van a váruk körül meg ahol academy terület van.
de sima játékba lehet látni h sivatag van a váruk körül meg ahol academy terület van.
Az 5-ben most vagyok az elsõ hadjárat ötödik pályáján, szóval arról még nem tudok nyilatkozni. :)
érdekes 3-ba havas terület az 5-be meg sivatagos:)
kár h nem havas azt jobban szerettem.
kár h nem havas azt jobban szerettem.
Nekem a HoMM 2 féle Wizard town nagyon tetszett, a 3-ban a Tower már kevésbé, de ahogy mondod, ízlések és pofonok. :)
pl nekem meg kifejezetten tetszettek a academy kreálmányok:)
csak mivel én a nekkrók felé hajlok igen fontos h hangulatos legyen a számomra.
csak mivel én a nekkrók felé hajlok igen fontos h hangulatos legyen a számomra.
Rátapintottál a lényegre, semmi értelme az apró részletekben keresni a kifogásokat, az összkép alapján lehet véleményt formálni egy-egy játékról, hogy az mennyire tetszik (egyénfüggõ is).
Nekem az Academy lényei nagyon nem tetszettek, s nem az volt velük a gondom, hogy gyengécskék (egy erõs varázslónak a kiegyensúlyozáshoz gyengébb sereg dukál), de meglehetõsen unszampitakisak voltak a kreálmányok - ezzel együtt a játék nagy kedvenc lett.
Nekem az Academy lényei nagyon nem tetszettek, s nem az volt velük a gondom, hogy gyengécskék (egy erõs varázslónak a kiegyensúlyozáshoz gyengébb sereg dukál), de meglehetõsen unszampitakisak voltak a kreálmányok - ezzel együtt a játék nagy kedvenc lett.
amúgy élõholt egységeknek lehetne egy olyan spéci tulajdonságuk h minél több halott van a pályán annál többet sebez vagy szenved el.
vagy a hõsünkenk pl a halottak számával egyenes arányba növekszik a támadási értéke.
vagy a hõsünkenk pl a halottak számával egyenes arányba növekszik a támadási értéke.
Úgy döntöttek, hogy ilyen hangulatúak lesznek az élõholtak, ez van. Nyilván nem fog mindenkinek tetszeni, mint ahogy ha gót épületek lennének az se tetszene mindenkinek.
igen onnan fakad, de mivel említed a fantasy szót így nem értem miért olyan eggyértelmû ez a számodra:D
az a realitás, egy fantasy meg épp elrugaszkodik ettõl, vagyis nem egészen eggyértelmû az hogy ha egy mondakör eredetét tisztán vagy történelmi módon alkotják meg.
Meg aztán szarul mutat az a piramis az 5-ben lévõ fellegvárhoz képest, bár az 5-be kisit uncsi volt h nagyon egyféle épület épült mindnebõl, bár az minden várnál úgy volt.
az a realitás, egy fantasy meg épp elrugaszkodik ettõl, vagyis nem egészen eggyértelmû az hogy ha egy mondakör eredetét tisztán vagy történelmi módon alkotják meg.
Meg aztán szarul mutat az a piramis az 5-ben lévõ fellegvárhoz képest, bár az 5-be kisit uncsi volt h nagyon egyféle épület épült mindnebõl, bár az minden várnál úgy volt.
Az óegyiptomi vallásnak a napkultusz (Ré), és a halotti kultusz (Ozirisz) a két legerõsebb oszlopa.
Hihetetlen, de Egyiptomban a XIX. században gõzmozdonyokat is fûtöttek múmiákkal...
A buddhizmus õshazája India, ebben a vallásban közel sem kap akkora szerepet a halotti kultusz, mint az egyiptomi hitvilágban, ami a kesreszténységre, s az iszlámra is jelentõs hatást gyakorolt.
Magam részérõl természetesnek tartom, ha egy fantasy történet élõholtak esetében egyiptomi gyökerekig nyúlik vissza, az õ kultuszukra épülve jöttek létre az újabb történetek, így az európai vámpírmeség gyökere is Egyiptomból fakad.
Hihetetlen, de Egyiptomban a XIX. században gõzmozdonyokat is fûtöttek múmiákkal...
A buddhizmus õshazája India, ebben a vallásban közel sem kap akkora szerepet a halotti kultusz, mint az egyiptomi hitvilágban, ami a kesreszténységre, s az iszlámra is jelentõs hatást gyakorolt.
Magam részérõl természetesnek tartom, ha egy fantasy történet élõholtak esetében egyiptomi gyökerekig nyúlik vissza, az õ kultuszukra épülve jöttek létre az újabb történetek, így az európai vámpírmeség gyökere is Egyiptomból fakad.
pl a vár kinézete és nem mellesleg megemlítik a pdf fájlba is olvas el.
még a buddhizmusból is van említés h onnan jöttek inspirációk a nekrók redolgozásában, de ha megnézed egyértelmû h ez az egyiptomi stílusra halyaz.
még a buddhizmusból is van említés h onnan jöttek inspirációk a nekrók redolgozásában, de ha megnézed egyértelmû h ez az egyiptomi stílusra halyaz.
Eddig ki lettél elégítve Heroes 3-5 ig akkor :) most új éra következik ahogy mondták. :D
Nekem mindkettõ tetszik.
Nekem mindkettõ tetszik.
Fene megeszi a nekromanták egyiptomi ábrázolását:S:S:S
Jó kis Gótikus stílusú vérbeli európai ábrázolás kéne nekik.
A fekete halálfejjel az élen:S
Jó kis Gótikus stílusú vérbeli európai ábrázolás kéne nekik.
A fekete halálfejjel az élen:S