10317
  • ArchDruid
    100%, hogy később lesznek Elfek!

Mivel a kampány több részén is említést tesznek róluk!

Sőt, ezek az arctalanok a Dungeon-t jelentik. Továbbá meg volt említve a Törp és az Academy faj is...

Ha ez valóra válna, buta Ai ide vagy oda nagyon jó lenne ez a játék!!!! 9 fajjal verné bármelyiket! A H3-ban volt utoljára 9.
  • TreDoR
    Az biztos, hogy nehezebb modolni, mint az 5-öt (ott sima zip fájlok voltak átnevezve), többet nem tudok.
  • Acidlich
    Én is így érzem, bár lehet a 4. pálya már durcásabb lesz.
  • NovaTerra
    Túl vagyok a két tutorial pályán és az első nekro pályán hardon. Kicsit féltem a sok sírás miatt, de nem volt gondom a nehézséggel. Persze lehet később ez változni fog, de egyelőre úgy látom jól be van lőve a szint.
  • Jakuza001
    Gondoltam, mert mar valahol olvastam, hogy Elf vagy Dark elf tuti lesz kesobb.
    Mi a helyzet a jatek modolhatosagaval ? Mert nem nagyon lattam benne ilyenre utalo opciot.
  • syberia2
    köszi:)
  • Guren
    a játék könyvtárában elindítod a gu.exe-t
  • syberia2
    srácok patchet hol tudok letölteni a játékhoz?
  • Guren
    biztos, hogy jönnek majd dlc formájában. nem véletlenül a sylvan-t meg az academy-t hagyták ki. szerintem ott van ez a kettő a legnépszerűbb várak között, úgyhogy könnyebb is lesz eladni velük a kiegészítőket.
  • Ohyner
    Én meg azt remélem, hogy a kiegészítőkben úgy lesz megoldva, hogy minden nép kap majd még pluszba legalább egy elit és core unitot, esetleg egy championt, és akkor megvalósulhatna a heroes 4 egyik jó elképzelése ami rosszul lett megvalósítva, hogy el kell dönteni mit fejlesztesz ki. Mind a három szinten egy épületet nem lehetne felhúzni.
    így hoyg nem 1-7 van a lényskála, hanem 3 tagolásban szerintem könnyen megvalósítható lenne, és jobb lenne, mint a kétfajta fejlesztés.
    Ha mellé még kapnánk egy kiegészítőként egy új várat is azt hiszem kalapot emelhetnénk. (mondjuk nem tudnék választani az elf dungeon és akadémia között, hogy melyik jöjjön ki, vagy esetleg egy teljesen új).
  • TreDoR
    H4-hez nem jött új faj.
  • Acidlich
    Az majd attól függ, mennyien vették meg
  • Jakuza001
    Csakhogy nem errol volt szo.
  • Acidlich
    Na mondjuk a disciples egy kalap szar, cover/fedezék ide vagy oda..
    Az Ai rettenet buta, ami a heroesban van, egy géniusz ahhoz képest.
  • Ariakus
    A nekróknál az az egységvisszavásárlás az 3x annyi pénzbe kerül ám mintha sima egységeket vennél, szóval csak akkor tudod visszavásárolni a bazi nagy seregedet ha van pár százezer gold-od :)

Egyébként normal-on tényleg könnyű lett, nem értem mért ekkora a váltás nomral és hard között.
  • enlightened
    Szerintem biztos hogy lesz kiegészítő és új faj is. Eddig minden heroes játékhoz jött ki kiegészítő és új faj.
  • enlightened
    Sziasztok az bug a tutorial missionben, hogy csak a Tears utat lehet választani az első választásnál? Ezt azért kérdezem mert ha nem a Tears-t tudnám csak választani, akkor hozzájutnék ahhoz a cucchoz amit így elzár előlem az orc.
  • Jakuza001
    Remelem kesobb lesznek mas fajok is, pl. Elf,Torp,Dark Elf stb. Az sem zavarna, ha nem lenne hozza kampany, csak valaszthato fajkent kerulne bele a jatekba. Biztos sokat dobna az is jatek sokszinusegen. Amugy a jatek modolhatosaga milyen ? Errol tud valaki valamilyen infot ?
  • enlightened
    Archdruidnak igaza van. Ezt én sem értem. Normalon tényleg tök könnyűnek tűnik, most simán vettem a pályát minden szenvedés nélkül, hardon meg vért izzadtam, valaki mondja, hogy lesz ez még nehezebb normalon is. Valami olyan fokozat kéne ami a hard és normal között van, elvileg be lehet állítani olyat is, mert a részleteket is lehet állítani, hogy mennyi nyersanyag legyen, mennyi ehgység opponent AI stb, de nem tudom hogy lőjem be, hogy ne legyen iszonyat könnyű, de ne tűnjön fel a semmiből egy 1000 fős sereg az ellenfélnél.
  • ArchDruid
    Én elkezdtem az Inferno kampányt tegnap éjjel Normal fokozaton, és az elején megizzasztott rendesen!!!

Megtámadott a lila és háromszor kellett újrajátszani a csatát, mire nagy nehezen sikerült legyőznöm, de csak úgy, hogy a várban vártam be, és a succubusaimmal ledaráltam, amíg kinn várakozott a kapu előtt!

Jó volt, kihívás volt, de ahogy haladok előre, ugyanaz a hős mindig jön ugyanakkora sereggel, én meg létszámban egyre csak növök.. Így a játék lesüllyed unalmas kattingatásba... Remélem lesz még kihívás benne!

Amúgy nekem nagyon tetszik a párbeszéd az inferno kampányban! Xana meg Daeva nagyon ott vannak! XD

A cerberusok viszont az egész játék legtrébb egységei!!!!! Használhatatlan, gagyi, gyenge! Az ellenség a csata elejétől kezdve azokra száll rá, és rendszerint ki is csinálja mindet!!!! Az infernonak meg ugye nincs gyógyítása, csak a regeneráció a föld mágiában, de az elég nehézkes...
  • FEARnet82
    Köszi Jakuza, kicsit még tanulgatom a letöltött verzióval aztan megveszem Steamről vagy cd galaxisban... :)
  • Jakuza001
    Konnyebbet, mar nem emlekszem, de nem tul sok idot toltottem a palyan.
    Ha tudom csinaltam volna videot.

P.S
    A nem tetszik hogy elszaladgalnak a palyan mellettem, nem egyenlo azzal, hogy ugy is volt regebben. Ellenben vagy a King's bountyban vagy a Disciplesben ugy van, ami sokkal jobb megoldas es emiatt jobban is kell taktikazni, nem csak fejetlenul eloreszaladni, mert annakk nem biztos, hogy jo vege is van.
  • Jakuza001
    AZ V-t szerintem semmikeppen ne vedd meg, ha csak nem jutsz hozza valami nagyon kedvezmenyes aron, amugy sem volt valami nagy eresztes. Inkabb ezt vedd meg, elvegre magyarok keze munkaja van benne.

A hadero az mint mar irtam egy kicsit fura, ahogy a gep kezeli. Nevezd szimplan gepi cheatnek. :D
    A torott nyilvesszo meg jelzi, hogy a hatosugaran kivul van az ellen.
    A nagyobb szamu egyseg pedig ertelemszeruen jobban sebez mint eegy kisebb egyseg.
    Az sem mindegy, hogy a hosodnek, milyen fizikai ill magikus parameterei vannak, mert azok kihatnak a seregedben levo egysegekre is. Peldaul ha magasabb a vedelmed az egysegeid is kevesebb sebzest szenvednek el.

A jobb klikk amugy sok mindent elarul a lenyekrol, vagy ha az egerkurzort raviszed a hosod tulajdonsagaira kiirja, hogy mi miben segit.
    A targyak, skillek,varazslatok is segithetnek abban, hogy nagyobbat sebez vagy kevesebb sebzest szenvedj el.
  • Ohyner
    Srácok nem tud valaki olyan boltot ahol esetleg lehet kapni még a dobozos CE verziót? Mert a kedvesemmel azt szeretnénk megvenni.
  • Kuglee
    Jakuza

A korábbi jelzésed félreértettem, amit többen is jeleztek. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hányadik napon volt az 1000-es sereg malör?
    Azért kérdezem, mert a gép csak hardon csal.
  • Kuglee
    Egyedül a Heroes 4-ben volt olyan opció, hogy a mapon a lények egy adott közelségben a hősünket elérte (ez annyi az alap felálással szemben, hogy nagyobb volt a range 1x1 helyett 3x3 pl.).
  • [SiX] Boci
    Így van, sosem volt ilyen heroesban.
  • FEARnet82
    Sziasztok!

Letöltöttem a warez verziot, de annyi rosszat olvastam rola. Total amator vagyok a heroesban, de bejon... pl nem ertem miert van a gepnek 300-as erossegu goblin vadasza, nekem meg csak 100as erossegu es ha en dobok veluk a palya egyik vegebol, akkor ilyen torott nyilvesszot jelez es sebzek kb 10-et, mig a gep 5 katonamat egy dobassal ol meg ugyanolyan tavrol :)
    Szoval ilyen total amator vagyok, de szeretnem megvenni es multiban jatszani masok ellen.
    Az lenne a kerdesem, hogy erdemesebb megvenni az elozo reszt a Heroes V-t, vagy azzal mar csak az elvakult profik jatszanak multiba? Inkabb ezt vegyem meg?

Koszi elore is :)
  • [SiX] Boci
    Általában a tutoriál és a kampány első pályái a legkönyebbek aztán nehezedik. Necroval vissza tudod vásárolni a lényeket, de kell hozzá anyag is:).
  • enlightened
    Necronál még nem tartok, de nekem a tutorial is nehéz volt hardon, ezért átálltam normalra :S.
  • kisfigi
    Sziasztok,
    Másnál nem volt olyan h minden egyes indításnál kérte hogy ird be a cd-kulcsot? Nemtudom miért csinálja, de már elég idegesítő, valami megoldás nincs erre?:D
  • hapi
    Nyugtassatok meg, hogy később lesz kihívás ebben a játékban.
    Jelenleg hardon a tutorial az vicc volt annyira könnyű.
    A necro kampány meg most komolyan, konzol idiótáknak van vagy mi?
    Ez Pc only játék. Minden elhullott seregemet vissza hívom még a csatán belül? Nekimehetek bármekkora seregnek mert ha csak pár egységem is marad még aznap vissza vásárolom őket a várban? Ezt most komolyan gondolják? Hogy lesz ez multiban kiegyensúlyozva? A necro ledarálja a seregeimet és ő másnap újra jön velük?
    Heroes 5-ben meg vért pisáltam némelyik mappon...
  • Ariakus
    Igen, tulajdonképpen az a játék tutorial része.
  • fucko
    Hali!
    Az első kampány csak 2 pályás?
  • Ariakus
    Nekem az első benyomásom elég marasztaló volt, de nem hagytam magam, újra és újra beléptem a játéka és jól tettem. Van hová fejlődnie még a játéknak és kéne még jó pár javítás , de egyáltalán nem rossz. A történet kellemesen bonyolult, sok a szereplő és néha van egy-két igen jó párbeszéd is.

Hard-ról viszont kénytelen voltam normal-ra állítani a játékot, mert egyelőre irreálisan nehéz volt. Normal-on viszont teljesen játszható a kampány rész, nincsenek rejtett több száz egységet felvonultató gépi seregek.

Elég sok csatát lenyomtam, főleg a nekrókkal és nagyon tetstzik ez a faj, bár mindegyik heroesba csíptem őket. Az, hogy csata után a váradban újra megveheted az elhullott egységeket az vmi zseniális ötlet.

Az animációkról már a bétában is sokan írtak, hogy milyen részletes és minőségi, és ez teljes mértékben igaz is. Egy-két nekró egység mikor meghal (vámpír és lich pl.) olyan gyönyörűen porlad el, hogy gyönyör a szemnek.

A zenék is szépek, egyik legszebb zene akkor csendül fel mikor a föld alá megyünk. Apropó föld alá, olyan gyönyörűek a barlangok és a sziklák amik a föld alatti világban vannak, hogy néha föl sem akarok menni a hősömmel!

Csak azt tudom mondani, hogy nekem sem tetszett a játék az első egy-két óra után, de adtam neki esélyt és azért bizonyított egy-két pozitív dolgot is. Ha minden hibát kijavítanak benne és javítanának az AI-n (bár kétlem, hogy abban lényegi változás történne) akkor nagyon jó kis Heroes játék lenne. Ennek ellenére azért remélem lesz egy-két kiegészítő hozzá mint annó a Heroes 5-höz és 3-hoz.
  • Zoltán012
    de jó nektek én elfelejtetem elhozni a jó laptopomat nyaralni a játék nála van és nem tudok játszani! de szárdán már tudok vélemeényezbi!
  • kronosz1990
    nah ez is egy velős vélemény egyet értek vele de azért én adok egy esélyt a h6 nak is......am meg éjszaka írtam .....:) nem jó olyankor a helyesírás-.....:):)
  • TreDoR
    "Azt mar leirtam, hogy az sem tetszik, hogy a lenyek buntetlenul elsetalhatnak a masik mellett, meg ha van lepesuk akkor is csak nezik agyatlanul, mikor elmegy mellettuk az ellenseg es nem utnek oda.
    Igy sokkal kisebb a taktikazai lehetoseg, nem kell kikerulni az erosebb lenyeket, nagyobb tavolsagot megtenni."

Emlékeim szerint ilyen egyik heroes részben sem volt.
  • Jakuza001
    Azert nem olyan rossz a jatek, de par dolgon valtoztatnek az biztos es az nem a varoskepernyo, mert szerintem nem attol volt jo a jatek, az csak szorszalhasogatas a rajongoktol szvsz.

En a problemat mashol latom. (A singleplayerrol beszelve egyelore)
    Eloszor is a hattertortenete a vilagnak remek es ebbol jo izelitot ad a jatek, ezzel tehat nincs baj, viszont a tortenetvezetest nagyon sivarnak talalom.

Oke hogy beszelgetnek neha a hossel, de valahogy az egesz olyan ures, foleg amiatt, hogy nagyon sok az uresjarat a mapokon mig korbejarsz es mindenkivel megharcolsz es inkabb a kuldetesekre koncentralodik az egesz "ablakfeldobosdi" parbeszedes sztori.
    Ezert sokszor a jatekosnak az az erzese, hogy a kampany nem mas mint vegnelkuli unalmas klikk-harc-klikk-harc kombinacio.

A grafikaval nincs semmi baj, az nagyon szep lett es szemet gyonyorkodteto, ugyanez a helyzet az effektekkel, viszont a hangokkal jatekfelepitessel mar sokkal tobb a gond. Raadasul a hangok eleg szinvonala nem csak a lenyeknel "atlagosnal is atlagosabb" minosegu, hanem rengeteg szinkronszinesz nem hozza a megfelelo szivonalat. (angol verzio).

Sok szinkron jo lett,problema nelkuli, mint pl a necro Anasztazia, de nemelyik szereplo olyan ateles nelkul hozza karaktert, mintha olvasna unottan egy nyugdijasotthon felolvaso estjen a szerepet.

Az egyszerusites a nyersanyagok teren, attol fugg milyen szemmel nezzuk lehet jo vagy rossz, engem kulonosebben nem zavart a "lebutitas", de elfogadom azoknak az allaspontjat, akiknek ez nem tetszik, mert van alapja annak amit mondanak, hogy nagyobb taktikazasra adhat okot, nem egyszemelyes jatek eseten.

A kezelofelulete a jateknak szerintem rekem lett, a sok beepitett extra pedig a jovobe mutat es jeles. Esetleg talan meg megoldhattak volna, hogy a felhasznalo kulon modulokkent is tudja hasznalni es hozzaadni a mas komm. klienseit, hiszen nem feltetlenul hasznal mindenki pl. Skype-ot. DE ez csak szorszalhasogatas.

Viszont a jatekmechanikaban sok dolog nem tetszik. A mar megemlitett AI. Nem tetszik pl, hogy a gep nem jatekban akar megverni. A gepi hos lepesei a harc alatt, kifejezetten butak es a keszitok inkabb azzal probaltak ellensulyozni, hogy a regi V-s betegseg itt is visszakoszonjon es erdekesen a "cilinderbol elohuzott" lenyek szambeli folenyevel operal. Mielott meg valaki megemlitti, hogy jatsz jatekosok ellen, megjegyeznem, hogy ettol meg a kampany resze a jateknak adott, tehat ez a megjegyzes, olyan mintha azt mondanank, hogy akkor minek bele single play mod ?

A skill tree nekem peldaul szinten nem okoz gondot, ez egy uj megkozelites elfogadom ilyennek es kesz, azt viszont nem ertem, hogy miert nem lehet sajat szaja ize szerint a jatekosnak alakitania a sajat hoset ? Felvehetettlen ruhak eszkozok ? Megkotesek mikozben lvl1-rol fejleszthetsz egy host, de nem adhatod meg az iranyat a fejlodesnek ?
    Fizikai ismeret kell pl fegyverhez, de azt nem lehet fejleszteni. Kesz.
    Az ertheto lenne, ha adott csoport tobb pontelkoltesevel penaltyt szenvedne tanult skillek teren, hiszen pl egy nekromata nehogy mar csak ugy tanulhassa a feny varazslatait, mikozben a lenyei es maga amugy sebzest szenved el tole. Ez sem ertheto igy szamomra, mert nagyon logikatlannak tunik ez igy.

Azt mar leirtam, hogy az sem tetszik, hogy a lenyek buntetlenul elsetalhatnak a masik mellett, meg ha van lepesuk akkor is csak nezik agyatlanul, mikor elmegy mellettuk az ellenseg es nem utnek oda.
    Igy sokkal kisebb a taktikazai lehetoseg, nem kell kikerulni az erosebb lenyeket, nagyobb tavolsagot megtenni.

Sok mindenben fejlodott a jatek, de van sok dolog, ami nagy atalakitast kellene hogy kapjon. Nem rossz a jatek, de kimagasloan sem jo ha pontoznom kellene egy 10-as listan olyan 70-72 pontot megkapna, mert az latszodik rajta, hogy a fejlesztok sok idot forditottak ra es nem ugy bantak vele mint egy mostohagyerekkel, inkabb az atgondoltsaga a jatekmechanikanak hagy kivannivalot maga utan es azok megvalositasa, ami valtoztatasra ad okot.
    Viszont azt nem tudhatjuk, hogy a kiado hogy szolt bele a munkaba es milyen iranyelveket adott meg, nem feltetlenul a keszitok hibajanak kell ezt betudni, mert tudjuk manapsag mindenbe beleszolnak a kiadok es a fejlesztok meg ugy ugralnak, ahogy ok futyulnek.
  • Phoboss
    köszi Boci mukodik :D:D