10317
  • Ariakus
    Engem az egységek design-jától még mindig a hányinger kerülget ami a 4. részt illeti. Elég csak magam elé képzelnem a devil kinézetét...

Játékmechanikában semmi kivetnivalóm nem volt a 4. résszel kapcsoltaban, sőt az imba hős koncepciója nagyon is tetszett. Az új stratégiai és taktikai lehetőségekkel sem volt bajom ott.
  • NovaTerra
    Hát én se hiszem, hogy valaha olvasott volna mangát. :)
    Persze nem száz százalékos a játék. Pl.: engem az bosszantott kicsit, hogy taktikai felállítást nem jegyzi meg és minden csata előtt be kell állítani. Na most főleg egy pálya elején fél percenként megtámadok valakit, elég zavaró, ha állandóan állítgatni kell. Így vissza is töltöttem és más skill-t választottam. Egyébként nem két perc kitapasztalni a játékot, akár egy fajjal, nemhogy az összessel. Egyetlen nagy hibája, hogy játszatja magát. :) Leülök játszani egy órát, és azt veszem észre, hogy már 3 óra is eltelt. :)
  • bgabor
    Igazán értékes emberi lény lehetsz, ha a szépen kifejtett véleményemet bullshitstormnak nevezed. Enged meg, hogy akkor én is legalább ennyire tartsam a te álláspontodat.
  • Efrít
    Ariakus : azért azt tegyük hozzá, hogy a 4 csak animációkban volt gyenge, játékmechanikában és desingban erős igencsak erős, újító volt.Az más kérdés, hogy már ott is ment a divatfika, és nem voltak vevők az új taktikai/stratégia lehetőségekre.
  • BoneDragon
    Hello Heroes!
    Please find the pre-release patch notes for Patch 1.1.1.

• Hot fix on default setting video option detection at start-up causing possible dead locks on laptops
    • Blinking cursor fix
    • Fixing a version number issue

Hopefully it should be live this evening!
  • Ariakus
    Emellett a bullshitstorm mellett amit leírtál nem tudok szó nélkül elmenni.

1: A Heroes 5 sohasem volt rossz játék, nagyon korrekt darab volt nagyon szép és stílusos grafikával (ezt a "japán szutyok" meg "manga stílust" meg felejtsd el a Heroes játékokkal kapcsolatban , mert egyikükre sem igaz, még távolról sem). Játékmehchanikailag sem volt semmi baja a játéknak attól eltekintve, hogy nagyrészt kicsik voltak a pályák.

2: Ha szutykot akarsz újra látni akkor nézd meg a Heroes 4 lényeit. Ott kb. úgy néztek ki a lények mintha vmi óvodás rajzolta volna őket. Mocskosul ocsmány volt minden szörny kinézete. A 4. rész egyedüli pozitívuma a hősrendszer volt.

3: Ha az ember beleássa magát rendesen ebbe a 6. részbe akkor ugyanúgy lehet addiktív mint az előző részek.
  • Jakuza001
    Remapolni csak online jatekban lehet a hos attribpontjait ?
  • Jakuza001
    Hat szerintem azt se tudja mi a manga :D Ez kerem, nem kepregeny. A stilusa is egesz mas, koze nincs semmilyen manga stilushoz,ami azsiai jelleget es stilust tukroz, ezt szazszazalekig kijelenthetjuk.

En sem vagyok teljes mertekig elegedett a jatekkal, de hogy grafikailag ne lenne rendben az egy marhasag. Igen is rendben van az ugyben. Teljesen mashol vannak apro-csepro hianyossagok, es mint korabban irtam az nem a varoskep, de meg ez is mindegy, mert kesobb potolva lesz.

• gseldon
    1 varázslat = 1 képesség pont. A hősöd karakterlapján van alul 3 fül, az utolsón vannak a képességek. Képesség pontot csak szintlépésnél kapsz, szóval jól gondolg meg mire költesz.
  • MrStokes
    Hosod mikor szintet lep, akkor tudsz uj spellt/kepsseget kivalasztani a sok szurke kozul. :)
  • darki81
    van sok mágia, csak mind szürke, mindég passzív..
  • darki81
    már majd egy körön túl vagyunk, de még mindég nem tudunk varázsolni! a városban nem tudom hol lehet kifejleszteni a mágia cuccot, vagy hogy melyik az, mert lehet más néven fut. valaki?
  • mukievil
    Ez a heroes III imádat szerintem eléggé ... nem is tudom mi a jo szó rá. Szoval szerintem a lényeg, hogy az idő megszépítette az emlékeket.

Én pl sokat játszottam vele, de ma azért egy pár orás nosztalgián kivül azért nem venném elő.
    Ez szerintem a szokásos divatfikázás. Persze tisztelet a kivételnek, ugye mindenkinek más tetszik, valakinek lehet tényleg jobban bejön a III.

Egyébként egykét dolog emlékeim szerint:
    -Egy extralarge pályán 8 embernél, igencsak képes volt perceket gondolkodni a gép (end turn)
    -a gép ott is ugyanugy csalt (nyersanyagban is), ott is mindig kiszámolta, hogy pont egy lépéssel ne érd utol, ő meg pont utolérjen (csiki-csuki)
    -Ha nehéz fokozaton győzni akartál, akkor hetente végig kellett járni az összes bonuszado helyet (szélmalom/egységfelvevők stb..), rohadt izgi volt
  • Petiknight
    Harcoltam egy angyal ellen, nekro hadjarat vegen. Nem akarok spoilerezni, igy is tul sokat elarultam szerintem. Az is mokas volt, ha eleg nagy sereget gyujt az ember, nem kell sokat gondolkodni ellene. :)
  • ArchDruid
    Hát csak kapjuk is meg ezeket! Nehogy majd 2013-ban valamikor jöjjön egy üzenet, hogy: M&M Heroes VI project is cancelled due to financial problems..

------------------------

Valaki harcolt már Boss ellen? Én tegnap befejeztem az inferno első pályáját, és az utolsó ostrom után bejött egy csata! :D Én voltam valami alvilági Fődémonnal (75000-es ereje volt) És egyedül vele le kellett vernem egy bazinagy sereget!!! :D Tetszett
  • TreDoR
    Academy, Sylvan, Törpe, Dungeon.
  • Petiknight
    Sziasztok,

Szerintem jo a jatek, van benne kihivas, annak ellenere mondom, hogy imadom a regi verziokat egytol-egyig. Sok idot kell belefektetni a kampany vegigjatszasaba is, szoval a mai rovid jatekok ellenere a penzedert nemi tartalmat is kapsz. A kiegben varhato fajokrol annyit, hogy az infok szerint Ashant osszesen 9 nep lakja. Szoval lehet talalgatni:). A jatekban van utalas kapasbol 3 ujra. Hogy melyik lesz az utolso, szemely szerint, hogy remelem megint ujitanak az uj Sanctuary is nagyon tetszik:).
  • Saccard
    Hm hát még alig tudtam játszani a játékkal és már most mondhatom, hogy rendkívül örülök neki hogy nem az 2-3-ra hajaz! Az a legnagyobb baj mostanában, hogy sehol nem akarnak újat kitalálni, hanem mindenhol a pontosen te általad említett "régit új bőrben" taktikával adnak el. Sajnos rengeteg embernek ez is elég. Hála istennek, hogy itt nem így van. A játékban látom, hogy már most sokkal több a lehetőség, variáció és sokkal több dolog van amin lehet még csiszolni tovább lehet fejleszteni ki lehet egészíteni (így bízom benne, hogy a kiegészítő sem egy-egy új faj és 1-2 új pályában fog kimerülni). Soha nem értettem azokat az embereket akik mindig a régire vágytak. Sosem lesz semmi ugyanolyan és azt se felejtsd el, hogy te magad is változol. Engem az dühített volna a legjobban ha már megint a 3-mal kell játszanom, csak új grafikai motorral. Egyébként az 5-öt pontosan emiatt untam meg hamar. Ugyhogy én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha azzal akarsz játszani vedd elő azt, ha viszont nyitsz az új dolgokra akkor érdemes ezzel játszani (egyébként pontosan emiatt nincs jelenleg olyan RTS, MMORPG ami lekötne, mert mind UGYANOLYAN, az egyszer bevált receptet követi).
  • Carlos
    No ilyen egy jó leírás!
    A lenti fikázások után üdítő volt olvasni!
  • Carlos
    Én nem játszottam az előző részekkel, a VI betája tetszett... ennyi...
  • Guren
    a H3 egy 2D-s játék, ez 3D-s. nem tudom, érzed-e a különbséget. egyszerűen nem lehet ugyanolyan stílusúra megcsinálni.
  • bélanéni #5946
    Az remek hír, az egyik kedvenc játékom volt az elmúlt néhány évben.
  • NovaTerra
    Ha neked a H3 kell továbbra is játssz azzal! Van néhány dolog, amiben elég sokat fejlődött 6. rész és az általad szapult 5 is a háromhoz képest. Mangás stílus? Fogalmad sincs miről beszélsz úgy látom. A skill rendszerre is ráfért az átalakítás, mert őszintén szólva már az volt unalmas. Itt sokkal több lehetőség van. A lények és azon képességei is sokkal változatosabbak és szinte mindegyik rendelkezik egyéni képességekkel is, így még változatosabb és taktikusabbak a csaták. Jóval kevesebb az ismételt csata, ahol mindig ugyanaz van. Én egyáltalán nem bánom, hogy nem egy egyszerű H3 másolatot kaptam. Ha azzal akarnék játszani, akkor levenném a polcról és játszanék vele.
  • TreDoR
    A graf. motor engem inkább a King's Bounty-ra emlékeztet.
  • bgabor
    "tudtommal saját motort használ a játék, nem az 5. részét."

Nézd meg, a kaland térképet, a csata térképet, a 3D objektumokat. Egy az egyben Heroes5 az egész. Ez a játék jól láthatóan egy erősen módosított Heroes5, annak minden hibájával együtt. Basszus, még a lassú end tudnözés és a gyenge optimalizáció is megmaradt.
  • bgabor
    Hát tudod, a Heroes5-ö5 aztán nem nehéz felülmúlni. Éppen ez a baj, hogy ez a játék a Heroes5 roppant gyenge színvonalához méri magát, és nem a legendás régi részekhez.
  • bgabor
    te nem vagy tisztában a manga és a mangás stílus fogalmával.

Valóban nem, és rohadtul nem is érdekel. Csak azt szeretném, ha a Heroes széria viszakapná végre azt az igényes grafikai stílust, ami a második, harmadik részt jellemezte.

Ezt a grafikai "stílust" pedig, akármi is legyen a neve, hagyjuk meg a Final Fantasyhoz hasonló japán szutykoknak.
  • BoneDragon
    Szerintem te se legyél játék teszter...
  • Lacoka12
    szerintem jobb lett sokkal a Herors 5-nél történetbe grafikába és még sorolhatnám
  • Guren

"a széria legsötétebb időszakát jelentő Heroes5 motorjára fog épülni" - tudtommal saját motort használ a játék, nem az 5. részét.

"Nem lesz vár-belsőnézet." - többször lett már írva, hogy lesz rendes townscreen.

"Heroes5-ből megörökölt undorító mangás stílus" - te nem vagy tisztában a manga és a mangás stílus fogalmával.
  • MaRee

A grafika nálam rendben van, tetszik, de a többivel maximálisan egyetértek veled. Nem rossz játék, de nem ezt vártam. Én is H2 óta nyomom, a H3-at azóta se tudta egyik rész sem felülmúlni. Ez már csak a nevében Heroes sajnos, de majd 1-2 kieggel hátha csiszolnak rajta valamit. Pénzt mindenesetre én a jelenlegi formájáért nem adok.
  • bgabor
    Sajnálom ezt a játékot. Eleinte nagy reményeket fűztem hozzá, hogy magyarok fejlesztik, hiszen a Black Hole jó minőségű munkát szokott végezni, és az országban óriási rajongótábora van a játéknak. Na, gondoltam itt a nagy lehetőség, most végre meglátjuk, mit lehet kihozni a legendás Heroes szériából egy profi csapattal.

Aztán szép lassan elkedztek befutni a WTF? típusú hírek. A játék a totál bukás, a széria legsötétebb időszakát jelentő Heroes5 motorjára fog épülni. Az öt speciális nyersanyagot összevonják eggyé. Nem lesz vár-belsőnézet. A köztudottan legnépszerűbb Titánvárat maj később, külön pénzért lehet beszerezni. Na már ekkor kezdtem sejteni, hogy ez a rész bizony nem a Heroes széria dicsőséges visszatérése lesz a mélységekből.(Nem is értem ezeket a változtatásokat hogyan gondolták, amikor egy régi nagy címet akarsz feltámasztani, nem változatod meg a széria alapvető értékeit és hagyományait, ez tök alap)

Aztán kijött a végleges játék. Kilenc darab, rosszul összeválogatott single plalyer pálya(kissebbek egyáltalán nincsenek, kevés stb). Öt frakció, érdekesen újraértelmezve. Heroes5-ből megörökölt undorító mangás stílus, hosszú monoton csaták, kínosan lassú end turnözések. Egy motor, ami képtelen kezelni a régi Heroesokban megszokott 8 szereplős pályákat. Az egész játék lassú, nehézkes, uncsi.

Sajnálom, mert a grafikusok és a zenekészítők ismét kiemelkedően jól dolgoztak a Black Holenál, és még a gyári magyar kiadás elkészítésével is gondoltak a magyarokra. Persze a vérciki Heroes5-öt alakítgathatták ahogy akarták, tudható volt hogy abból semmi értemeset nem lehet kihozni.
    Nem így kellett volna ezt. Új motor, új grafikai stílus kellett volna, és meg kellett volna próbálni a Heroes2-3at minden elemében újraéleszteni, ahol csak lehet. Meg merem kockáztatni, hogy ha holnap valaki kiadná a Heroes2-3at új grafikával, bármiféle egyéb változtatások nélkül, világsiker lenne, és pillantok alatt háttérbe szorítaná ezt a játékot.

Szóval ez így 10/4 pont, alig valamivel jobb mint a Heroes5 volt. Sajnálom mert régen nagy rajongója voltam a szériának, mai napig itt van a polcomon az eredeti Heroes2 és 3, mai napig játszom velük, és hihetetlen de ezek a játékok nem öregszenek.

Sajnálom a Heroes6-ot, egy ennyire tehetséges magyar csapat felejtehetetlen játékot készíthetett volna belőle. A lehetőség adva volt, nem éltek vele. Sajnálom mert ekkora lehetőség csak egyszer adódik egy keleteurópai fejlesztőgárda életében.
  • Guren
  • Carlos
    Egyelőre csak mobilos kép:
  • Efrít
    Az a hotseatben beállítani a gépi ellenfelet nálam is problémás.
  • j0nNyKa
    hahah, így értelek
    igen, abba belefutottunk mi is :D
    elvileg ha jól csekkoltuk, egy azaz egy darab olyan pálya van, a többi nagyjából jó (vannak mondjuk iszonyat furcsán balance-olt pályák, ahol az egyik játékos kezdőterületén van 2 aranybánya, a másikén nincs 1 se, de ebbe most ne menjünk bele)
  • darki81
    ja hogy pont annál az egy pályánál próbáltuk, ahol egyéni beállítás módok vannak :D
    elnézést :D
  • j0nNyKa
    nem értem a kérdést, mert ugyanott, ahol egymás ellen pakolod magadat, egymás mellé is tudod

gondolom beállítottátok, hogy 2v2 legyen, vagy custom, aztán a megegyező csapatba raktátok a 2 human playert, és... nem tudom, hogy akkor hol romolhat el a dolog
  • mukievil
    Üdv megint!
    Kipróbáltam én is végre a hétvégén. Kollektorom van. Képet majd küldök :)!

Elég sok minden van benne, eléggé vegyesek az érzéseim!

+ Szerintem hozza az előző részek hangulatát.
    + Zene kiváló
    + Képességek nagyon jók, bár valahogy keveset lehet tanulni az előző részekhez képest a varázslatokból, így nem tudsz minden helyzethez megfelelően alkalmazkodni varázslóval, ez még kiderül okoz e gondot.
    + Grafika tökéletes, szép, animációk is jók :), azok a vicces animációk, még meg is röhögtetik az embert egy-egy kemény csata közepén :), pedig régen ellene voltam
    + Magyar fordítás is kellemes :), bár egykét helyen zavar, hogy most a sok-néhány-kevés stb... melyik mennyit is jelent :)
    + A küldetések is egyenlőre szerintem jók.

Viszont ami negativum:
    Nagyon sok bug maradt a játékban. 1-2 patch és szerintem ezek az idegesítő dolgok eltünnek, de azért ezek elégzavaróak. Egy-kettő:
    - A betöltés után még mindig kell neki 1 perc mire betölt mindent
    - A map scrollozása néha kikapcsolódik
    - Laptop akkurol nem megy/egeremmel nem megy --- erről már beszéltünk
    - Nem találtam hol lehetne random gépi ellenfelet beállítani, meg játékos se lehet randommal ?

Map hibák (elkezdtem hot-seat-et), most hirtelen nemtudom melyik pályán
    -Elfoglaltam egy kristálybányát, és úgy érzékeli, hogy nem az én területemen van, ezért nemtudok kristályt termelni :D, azért kellett egy hőst vennem, hogy legalább a gép se kapjon, ha az megakadályozza egyáltalán :)
    -Fa és kő bányára kettőt ír naponta, a bányára kattintva, viszont felül, napit 1-et ir, és annyit is kapok.
    - EZt még megfigyelem, de mintha a nekromancia/szellem gyogyitása közül valamelyikkel valami gond lenne, mert én ugy számolom hogy vesztenem kellett volna, és még se vesztek... Ezt majd még megfigyelem

Most hirtelen ennyi jutott eszembe

Véleményem szerint:
    - Valahogy a nyersanyag rendszer kicsit fura, mintha tul sok kristály kéne az épületekhez, bár lehet azért tünt igy mert nem tudtam a bányát elfoglalni. De pl egy 7. épület egy bányával, 3 hét gyüjtögetés. Szerintem a talajon levő nyersanyagok keveset adnak (egyébként mintha mindig 1-et adtak volna)
    - Normál szinten a játék eléggé könnyű nekróval legalábbis. Az első három egységgel le tudtam verni eddig mindenkit akár a második területen is szinte veszteség nélkül.
    - A kutyák a démonoknál itt is mindig meghalnak :D:D ez csak vicc

ÖSszességében, szerintem nagyon jó kis játék lett. Ha a patchek hamarosan javítják a bugokat, akkor kiváló játék is lehet belőle.
  • darki81
    próbáltad? ha neked megy, akkor írd le pls hogy hogyan, mert itt csak egymás ellen engedi, vagy csak 1 embert a gép ellen, de 2 embert 2 gép ellen 1 számítógépen nem engedi, vagy csak vakok vagyunk :D