2091
Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
  • Tatyla
    A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra, ellenbe a játék tényleg jó csak nem annyira mint amilyen dicshimnuszokat zengenek róla egyesek...
  • LocalPatriot
    Több hsz-ben írtam le a véleményem, mert közben jött rá reakció is. Ezért lehet hogy folyamatos a panasz. De mint írtam, befejeztem.
  • LocalPatriot
    Igazából csak a csalódottságomat szerettem volna leírni, mert nagyon vártam ezt a játékot, és ezzel szemben...

A lényeg, hogy nem fikázom tovább, sokaknak tetszik, és ezzel nincs is baj.
  • jarlaxxe
    Ha egyszer-kétszer leirja az jogos vélemény ha folyamatosan fikáz az már gyp-s okoskodás.
  • grebber
    Pont azt mondom hogy mit okosoznak mert neked más a véleményed.
    Neked nem jön be (ezzel nem vagy egyedül megnyugtatlak) ennyi.
  • LocalPatriot
    Ki akar itt győzködni bárkit is?
    A véleményem írtam le, hogy nekem óriási csalódás a game. Mintha nem egy csapat csinálta volna ezt, meg a Bioshock-ot.
    Erre meg a madár egyből belémköt, hogy nem vagyok okos. Azóta se értem milyen problémája lehet a srácnak, de hibás egy szeria az tuti.
  • Hoz_Hun
    Ebben semmi gázos nincs. Rám pl a Mass Effect volt ilyen hatással meg most a Tomb Raider (épp 6. járok). Ez inkább jó. Nekem is kellenek az ilyen kis lelki, érzelmi étkek. :)
  • Fpocok
    Látod? Ezek után ne mondja már senki, hogy nincs semmi baj a sztorival

Nem értem, miért kellett ennyire megbonyolítani... szerintem senki nem mondta, hogy az első két résznek a sztorija milyen egyértelmű volt.
  • Hoz_Hun
    WTF!! Miii....?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na ne szórakozzatok velem! Nincs időutazás?! Meg egész csak a fejében van, meg/vagy szimbolika, meg micsoda?? Szívattok?!
    Már kezdtem azt hinni - a korábbi leírások segítségével - hogy valamennyire, VALAMENNYIRE kapisgálom a sztorit. Volt logikai vonala, időrendbe tehető volt (nagyjából). De ha nincs időutazás, akkor az egész szétesik nekem. Párhuzamos dimenziók eltérő idősíkkal? Ez milyen hülyeség már? Akkor mi értelme bármin, mondom BÁRMIN is változtatni, hisz akkor minden dimenzióban egymástól függetlenül térben és időben történnek a dolgok.
    Az időutazásnak pont az volt a lényege, hogy a fordulópontra mentek vissza és nyírta ki a kiscsaj Booketet, ezzel megakadályozva az repülő város megalakulásának ALAP dimenzió vonalát.
    .... tudjátok mit... mindenki azt gondol amit akar... bahh
  • crosscut
    Viszont azt hozzátenném még, hogy idén valóban nem játszottam még jobb játékkal.
  • grebber
    Úgy nézem Dark Sector megfertőzött mindenkit.
    Mindenki meg akarja győzni a másikat arról hogy ki..szott jó lett/ vagy csupán átlagos nem nagy szám lett a game!
    Mindenkinek olyan amilyen kár győzködni egymást meg fikázni a másikat attól még a véleményük nem fog változni!
    Szerintem sem lett olyan ütős mint pl anno az 1 része,de nem "hülyézem" meg fikázom le a másikat aki szerinte 10/10-es a game!
  • LocalPatriot
    Most ez megint milyen hsz?
    Ki a f@szom akar okos lenni?? Leírtam a véleményem.

Még egy madár....
  • LocalPatriot
    Igen abszolút lehet, hogy ez történt.
    Ám én se nagyon adok az ilyen értékelésekre, mert vicc, hogy ennyire jónak tartják. Ha ez iléyen magas pontokat ért el, Bishocknak miondenhol 100-ast kellett volna min kapnia. Sokkal több lehetőséged volt, jobban megértettem az egész történetet, a helyszínek sokkal változatosabbak voltak stb. Jobban bele tudtam magam élni az egészbe.
  • jarlaxxe
    Mondjuk ki, te meg sajnos nem vagy olyan okos mint hiszed...
    A játék a helyén van kezelve mert lenyügözöen jó lett.
  • crosscut
    GS Teszt: nem érdekel ha jó az MIje, nem attól fogom igazán szeretni. Számomra az olyan hogy mintha a zenéje lenne jó a játéknak: Nyilván örülök neki de nem azért fogok vele játszani.
    Egy karaktert dolgozzanak ki, de én tutira nem úgy fejlesztek játékot, hogy "ne legyen ez meg az, cserébe legyen ügyes az MI társam"
    Ne menjen más rovására. Itt szerintem viszont pont ez történt.
  • crosscut
    Pedig az eleje olyan jól indult. Hangulatos volt nagyon ahogy feljutottál a toronyba, utánna hangulatos "zene" stb.

Nekem az egészben a "hab a tortán" az volt hogy lényegében 3 fő rész van (az eleje, végét leszámítva): soldiers field, finkton, emporio... ez már önmagában is kevés, de hogy az első nagyobb részt egy ilyen Ryan amusements (bioshock2) szerű "bemutatjuk az előtörténetet bábukkal" pálya....ez olyan gagyi szerintem. Így meg, hogy bioshock2 elötte ezt a patrtont...nevetséges.
  • LocalPatriot
    Mondjuk ki!
    Ez egy nagy 0, a Bioshock 1-2-höz képest. A hülye pics@ miatt fejlesztették a játékot ennyi ideig. Minden ajtónál rá vagyok szorulva h nyissa ki. Na az is ahogy megvan csinálva... GS tesztben is írja a srác, hogy bámulatos a csaj Mi-je, sose volt útba. Hát ez igen!
    Annyira szarul van értékelve ez a játék, mint a MOH warfighter. Ez nem olyan jó, az meg nem volt annyira szar.
  • vrtg

Gyereksírás konkrétan nem volt, csak valami gyerekjáték háttérzaj, ezzel sem téve teljesen egyértelművé a végét. A legvalószínűbb, hogy amolyan happy endként azt szerették volna sugallni, hogy Booker megtörte a kört, az univerzum rendje helyreállt, és együtt maradtak Annaval.

Az orrvérzésre a válasz: kognitív disszonancia. Booker orra mindig akkor kezd el vérezni, mikor másra emlékszik, mint ami valójában történik/történt. Így fabrikálta magának a hamis emlékeket a játék elején, mert másképp nem tudta megmagyarázni mi történik vele, mikor Robert áthúzta egy másik világba. Comstock pedig azért vette meg/rabolta el a lányt, mert nem lehetett saját gyereke ugyanis túl sokat tartózkodott tearek közelében Lutece gépe miatt, aminek volt egy ilyen mellékhatása. (plusszba még villámgyorsan meg is öregedett)

AD = Anna DeWitt, a lánya neve. Azután csináltatta magának miután eladta a lányt, mert bűntudata volt. Annat Robert veszi el Bookertől, emiatt neki is bűntudata lesz később, meg is fenyegeti Rosalindot, hogy lelép ha nem segít neki helyrehozni a dolgokat. Miközben ezen ügyködnek Comstock rájön mit terveznek és Fink segítségével megpróbálja megölni őket, de a gépük szabotálásával csak azt éri el, hogy minden dimenzióban és időben szétszóródnak. Így segítséget nyújtva Bookernek azt is remélik, hogy a különböző törések megszüntetésével a téridőben saját magukon is segítenek.

Az első kérdésedre pedig a válasz: a háttérben egy little sister sír egy halott big daddy felett, épp úgy mint Elizabeth Songbird miatt.

• crosscut
    Végigjátszottam végre 1999 modeban is. Ezekután a véleményem:
    Nagyon szeretem a Bioshockot (mindkettőt)

Ezen rész is jóra sikerült viszont ami "-":

Szinte nincs benne tartalom. Másodszorra minden apró helyet bejártam és egyáltalán nem éreztem azt hogy "húú de nagy a pálya" pont ellenkezőleg. Olyan üresnek hatott az egész, mintha a fejlesztőknek kinlódás lett volna minden extra szobát odarakni.

Opcionális küldetések egy vicc.

Csomó dologban a hanyagság fedezhető fel: Pályadesign (leginkább a kevés "téma variálás" a problémám: lsd. Bioshock1 ahol minden pálya más más témájú volt...lava, frost, medical stb stb)
    Research hol maradt? Ammo típusok? fegyverek vizuális upgradeje?
    ezekre azért nem fordítottak időt mert cserébe kapunk egy nagyon jó társat? hát köszi, engem egyáltalán nem érdekel hogy mellettem van valaki végig akit "jajj de kidolgoztak". Díjazom mint fejlszetés/programozás/ de élvezetileg kb semmit nem ad hozzá nekem. Ugyebár az ebből adodó bugokat már ne is említsem: elakadok benne, falon át dobja a tárgyakat....és annyira szerintem nem kidolgozott karakter.

A játék történetét meg féluton kitaláltam, ennél okosabbat is kitalálhattak volna. Arról nem is beszélve hogy kicsit olyan mesterkéltnek hat korántsem "egyszerű, logikus, frappáns"

Jó játék és nyilván jobb mint a nagy átlag, de nem sokkal.
  • LocalPatriot
    Ja, és a vigor... én kapásból a legnehezebb fokozaton kezdtem el ami elérhető volt, és csak a fire-t használtam. Úgy hogy tök alap volt. MI is nulla. Na mind1, Bioshock 2 közelébe sincsen.
    A helyszínek is ugyan azok. Menj végig, majd visszafele pár ember megjelenik. Nekem max 6-os a játék, mert nem volt nagy gépgénye.
  • LocalPatriot
    Ez volt az eddigi legjobb hsz itt. +1

Nem értem amúgy miért van mindneki ennyire elszállva ettől a játéktól. Jó meg minden, de annyira nem mint a teszteken írják. A vége meg... Ken Levine anno azt mondta a játék befejezése olyan komoly lesz, ami még a játékiparban sose volt... hát ez szó szerint így is lett. Baromség volt az egész, még a fejlesztők sem értik szerintem. Az elején még figyeltem, aztán még lemegyünk Rapture-be is...az se kellett volna bele, csűrték-csavarták addig, míg a végén már mondom alt+f4-et nyomok. Szörnyekről semmi nem derült ki, handyman-ből, a silence-es gyerekből meg alig volt... azokról se tudtunk meg szart se. De ezt jobban leírta vrtg.
  • NandorHUN
    Sztem ezt hagyjad, van 1-2 ember aki úgy van vele, h csak képzeli. Nézőpont kérdése, én logikusabnak tartom azt, hogy csak simán a Comstockokok ki lettek nyírva, "Bookerek" életben maradtak.
  • berlinboy6329
    Én meg azt nem értem, hogy nem először olvasom itt, hogy azt írjátok, hogy

Az egészet csak képzeli,meg sem történik.. Nem értem,miből következik az, h képzeli mindent? Mi mindent? Mi történik valójában, ha a képzelgést kihagyjuk?

Mert ha nem írnátok, h képzel mindent, akkor érteném nagyjából,de így nem..

• Prince23
    Teszt 94/100
  • browing
    bocs ha van egy két nyelvtani hiba, már fáradt vagyok.
  • browing
    Megtudná mondani mi van ott? Megnézném de nem szeretek a játék vége után egy-egy jelenetet újra nyomni, az valahogy elrontja az élvezetet.

amúgy van egy két dolog amit nem értek, remélem valaki felfog tudni világosítani. Nos hát akkor:
    Miután megfojtják Bookert felébred a lakásán és hallja a gyereksírást, az hogy? a köt újra kezdődik?
    a orra azért vérzett a végén mert megölte saját magát?
    illetve mi volt az oka, hogy elraboltatta a saját lányát saját magától, kellet egy alany és őt tartotta a legjobbnak?
    az AD heget, hogy kapta a karrjára illetve mi volt az oka( bosszún kívül?), hogy az iker pár segített Bookernek?
  • vrtg
    Az összképet tekintve tényleg jó, bárcsak minden manapság megjelenő játék ilyen igényes lenne. De azért valljuk be, sokan a történet miatt értékelik fel, pedig van pár dolog, ami visszalépés az előző részekhez képest, pl:

- 2 fegyver limit: totál hülyeség, semmi értelme nem volt lekorlátozni, pláne hogy vigorból is több használható. Hiányoznak a többfajta lőszerek is.
    - Lineáris pályák, kevés felfedeznivaló (kivéve a játék eleje). Összehasonlításként az előző játékok pálya designja.
    - Sokszor wave shooterbe megy át a játék (ölj meg X embert ezen a területen aztán továbbmehetsz), és az ellenség MI-je sincs toppon
    - Cod-féle gyors melee. Komolyan nehéz lett volna +1 slotot adni közelharci fegyvernek?
    - Néhány vigor túlságosan OP még nehéz fokozaton is (shock jockey, murder of crows), az a duma hogy mindent használni kell majd, különben meghalunk sem volt igaz. Ezen kívül túlságosan hasonlóak, mindegyiknél a másodlagos mód, hogy csapdát csinál. Lehettek volna kissé kreatívabbak.
    - Regenerálódó armor, élet helyett. Legalább legnehezebb fokozatra berakhatták volna, hogy semmi nem töltődik vissza.
    - Hiányosságok a sztori terén. Nem, nem arra gondolok amiről már korábban szó volt, hanem pl. handyman, songbird, raven cult és boys of silenceről kb. semmi nem derült ki a játékban, pedig érdekesek voltak.

Ezeket, vagy legalább néhányat azért meg lehetne említeni mint negatívum. Grafika, környezet, zene, hangok, sztori, nehézség tekintetében viszont tényleg rendben van a játék.
  • Dark Energy
    Nagyon bírtam ahogy mondja a Fink-es pálya elején, amikor a Handyman majdnem ledobja a francba de Elizabeth megmenti:

"Elizabeth, I've made an arrangement to get out airship back.
    Elizabeth: You can get us out of here?
    "Yes, I just need to supply enough weapons to arm an entire uprising."

• kill3r21
    8és fél óránál tartok, most öltözött át Elizabeth....sok van még srácok?
  • Evoluti0N
    Jah. Troy Baker és Jennifer Hale nagy kedvenceim közé tartoznak. Hihetetlen széles a repertoárjuk hangszínügyileg és nagyon tehetséges mindkettő.
  • Dark Energy
    Számomra kritikus pont egy játéknál a voice acting. Számomra pl fontosabb mint a grafika.
    Jennifer Hale-nek mindig rettenetesen nagyon tudok örülni.
    Troy Baker pedig akár egész nap olvashatná nekem a telefonkönyvet (D3-ban Scoundrel-t csak Troy hangja miatt vittem mindig magammal).
    Courtnee Draper-től pedig nagyon aranyos és abszolút szerethető Elizabeth-et kaptunk.
  • Evoluti0N
    Wow! Most olvastam, hogy Rosalind Lutace hangját Jennifer Hale (Mass Effect női Shepard) adja. Fel nem ismertem volna, ha nem olvasok utána. Most a 2. végigjátszásnál nagyon fülelek és így már azért fel lehet ismerni, hogy tudom kié a hang :)
  • HeadHunter86
    Én már nyomatom 1999 módban. Elég szivatós néhol, de azért nem megy még az agyamra, legrosszabb esetben is harmadszorra sikerül átjutnom a gázos részen. Csak vigyázni kell mert, ha meghalsz fogy a lóvé és nem lesz miből fejleszgetned majd.
    Másodjára jobban tudok figyelni a részletekre, a sztory is más értelmet nyer.
  • wedge31
    Valahol minden teszt szubjektiv / kivéve ha megrendelésre irodott ami manapság elé gyakori / de ez esetben hajlok arra, hogy igazad adjak a cikkirónak. Vannak hibák de ha hátralépsz egyet és az összképet nézed hibátlan a játék az utóbbi évek legjobb single fps-e ez szerintem nem vitás.
  • Myselor
    ez nagyon is jó.én is tervezem a második végigjátszást:)
  • Evoluti0N
    Miért lenne szánalmas? Ha tetszik a játék és élvezed, hogy harmadszorra és végigjátszod 1 héten belül, akkor abba senki másnak nincs beleszólása. :) Én is egyébként az imént kezdtem el másodszorra. Fantasztikus lett.
  • Dark Energy
    Ez most gázosan, egyesek szerint szánalmasan fog hangzani (és valahol tényleg az is, szégyellem magam) de én már 3x játszottam végig pedig csak egy hete jelent meg és ez nem is szokásom, el szoktam velük prüttyögni heteket. Nem tudom mitől van ilyen hatással rám de egyszerűen imádom.
  • vrtg
    Kissé elfogultnak érzem a cikk íróját, legalább fél tucat játékmenetbeli hiányosságot fel lehetne sorolni, ami miatt nem érdemel ilyen magas pontszámot. Nagyon jó az Infinite, én is élveztem, de ha ez 9,5 pont akkor a System Shock 2 legalább 11/10. :)
  • NandorHUN
    Én is pont ezt magyaráztam, de szerintem felesleges erről írogatnod, mert mindenki köti az ebet a karóhoz.
  • wedge31
    Még egy teszt.