Bioshock: Infinite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
De igazából nem is az a baj, amit #1439 -ban írtam, mert játszottam már ilyen játékkal és tetszett.
A nagyobb gond ez: A játék végig hiteget.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1. Amikor jegyet kell venni, és lehet választani, hogy erõszakosan csináljuk, vagy "szépen"... ott én "szépen" kértem. Kaptam is kezembe egy kést (nem tudom mi lett volna, ha a másikat választom), aminek a következménye, hogy be kellett kötni a kezem. Gondoltam tök fasza, mert így nem látszik a felirat a kezemen és késõbb valami szituációban jól jöhet... HÁT KURVÁRA SEMMI KÖVETKEZMÉNYE NEM LETT.

2. Mikor lementük a víz alatti városba, gondoltam de fasza... össze lesz kötve a két esemény története. LÓFASZT. Semmi köze... csak azért rakták be, hogy cukkoljanak minket.

Ezen kívül a legvége nagyon meglett bonyolítva... csak karakteridegen dolog stb stb... steam fórum tele van vele.

Parasite Eve 2, best game EVER!

grebber
Dehogynincs.Bentmarad a sok acsi ha nem viszed végig újból<#idiota>

Next PC upgrade: 2022

Fpocok
De hát épp ezaz, hogy nincs értelme többször végigjátszani, mivel
tökmindegy mit csinálunk, ugyanaz a vége. Persze valamilyen szinten értem, csak ugye elõzõ részekben volt döntés, sokkal jobb volt. Régen kevesebb duma volt, de még is jó volt a sztori.

vrtg
Nem volt megmagyarázva, mert ez is egy olyan dolog. amit szerencsére a játékosok fantáziájára bíztak. Külön örülök, hogy ellentétben a legtöbb játékkal nem mindent rágtak az ember szájába már rögtön a legelején, hanem hagyták, hogy még a játék vége után is filózzon rajta az ember és az ilyen kis apróságok megértésével rakja ki az egészet. Sokaknak szerintem ezért lett csalódás a vége, mert nem látják ezeket az összefüggéseket, csak gyorsan végigsiették 5 óra alatt.

A Chen-Lis résznél elméletileg

két Elizabethnek és Bookernek kellene lennie, vagy csak simán nem látjuk õket (pl. Elizabeth még a tornyában van, Booker meg keresi), vagy meghaltak, de az is lehet, hogy csak simán nem léteztek. Booker és Anna ugye alapból nem létezik abban a világban, amiben Columbia megépült (csak Comstock, de õ már nem az „eredeti” Booker), és lehet, hogy Comstock még nem lopta el Annat abban a világban ahol kínai még élt így Booker sem ment érte.

Elizabeth egyébként a játék során végig azt hiszi (és ezért is sír szinte mindig mikor átmennek egy tearen), hogy amire gondolt az vált a valósággá egy másik világban, holott õ – tudtán kívül - a milliárdnyi párhuzamos univerzum körül kereste meg azt, amelyre éppen szükségük volt, tehát pl. azt a Columbiát amelyikben Chen-Li még élt (és mondjuk azt amelyikben nem találkoztak az adott világbeli önmagukkal sem). Maguk a tearek azonban nem csak azokban a világokban mûködtek ahol Columbia létrejött, mert pl. a játék legelején Bookert is egy tearen keresztül hozták át a „mi” világunkból és vitték a világítótoronyhoz. De pl. Fink is egy tearen keresztül lopott technológiát Rapturebõl (így lettek a vigorok és valószínûleg songbird, handyman is).
Egyébként abban a világban ahol Booker meghalt mint a forradalom vezéralakja én is kíváncsian vártam, hogy vajon összefutunk-e a helyi Elizabethttel, tényleg poén lett volna.

Ja, és még egy észrevétel ami a „122 Booker” teóriát megerõsíti: a játék legelején a csónakban a fickó Lutece megjegyzi a nõnek, hogy nincs értelme megkérnie minket, hogy segítsünk neki evezni, mert hogy korábban sem segítettünk neki egyszer sem. 😊

Igen, arra gondoltam. 😊

Zegi Norbi HUN
Azt volt,amikor Elizabeth énekelt, mi meg gitároztunk hozzá és közben az almát odaadta az ijedt kisfiúnak? Mert az jópofa volt 😊

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Ja, csak, ha bekapcsolod, akkor bár 60 lesz a max, mégis olyan hülyén van beállítva, hogyha lemenne 55-re, akkor egybõl 30-ra bassza vissza, hogy fix legyen... legalábbis nálam ez volt mikor próbáltam, azóta lehet van rá megoldás!
Ezen én is gondolkoztam. Azt hittem lesz rá valami válasz késõbb, de...

Nem igazán lett. Tearek meg minden, de valahogy nem volt megmagyrázva. De az idora többször elõ jön, amolyan... szimbólum? Én se jöttem rá. Nyílván kellett valami a vita-chbmaer helyett. De lehet ez is Booker agyszüleménye.

Engem, ami jobban zavar a sztoriban az tear használat Chen-Li esetében. Ugye vagyunk egy fix Columbián, aztán a tearrel átmegyünk egy másikba, ahol nem halt meg Chen-Li. 1. Ott nem kéne két Elizabeth-nek és Booker-nek lennie? 2. Ha akkor és ott akarnak elszökni az már nem az avilág lenne, nem? Vagy eme tear effekt csak Columbiára igaz? Aztán megint ugranak egyet a rendõrségen, talán vissza ahonnan jöttek. Ennek ellenére ott már hõs Booker, sõt halot. Majd látjuk, ahogy Daisy megöli - én akkor azt hittem Fink! Valamint két voxophone-t találunk magától Booker-tõl is.

Easter egg: Shantytown bárjának pincéjében ki találta meg? 😊

The Protector
Hali.Tudom,volt róla szó sok embernek volt ez a hiba és volt akinek segítettem benne apróbb trükkökkel de van már megoldás a swappolásra?Itt arra gondolok,hogy van 50fps-em de rátöltöget a játék.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

wesker24
Bármi más jobb lett volna annál mit sem az amilyen vége lett felõlem jöhetett volna bármilyen befejezés de az hogy az egész mindenség amit csináltunk
Csak Booker agyszüleménye volt az egész mindena mit a játékban csináltunk meg se történt valójában mintha mi sem történt volna egész játék alatt.
vrtg
Lehet így is értelmezni, de szerintem mindkettõ a szabadságot és a rabságot is jelenti egyben és épp ezért nincs jelentõsége melyiket választjuk.

Amíg Booker meg nem menti Elizabethet a ketrec és a madár egyaránt a fogságot jelképezi, a végén viszont az elõbbi segítségével (a ketreces papír az idõs Elizabethtõl) állítjuk magunk mellé songbirdot.

AntiHero
Akiknek nem tetszett a vége. Azok milyen befejezést vártak?

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

HeadHunter86
Nem értelek titeket miért csalódás a vége. Én napok óta elemzgetem a sztory-t annyira érdekes volt, és próbálok magyarázatokat keresni rá. Azért is olvasgatom itt a különbözõ észrevételeket / teóriákat a sztory-ról. Szerintem pont ez a jó benne, hogy elgondolkodtatja az embert, és van értelem a többszöri újrajátszásnak is. Zseniális. Ezért szeretem a hasonló filmeket is, mint pl. Inception, Fight Club, amik elgondolkodtatnak.

Fpocok
Nálam most ugyanaz van, mint a Mass Effect3 nál. Végigtolnám újra, de a vége akkora csalódás lett, hogy nem tudnék vele újra játszani.

Hát pedig itt volt füle is meg farka is. 😄

wesker24
Értem csak én nem szeretem az olyan játékokat aminek se füle se farka nem azért játszottam vele 15-16 órát hogy ilyen bagatel vége legyen !
AntiHero
Jól is van ez így, mindenképp nagyon jó története van. A kivitelezés is jó. 2x ültem le a játékhoz és úgy vittem végig. Kevés ilyen játék van ami ennyire leköt 😊

MerlinW
Értem én, de ezek a játékok egy adott történetet mesélnek el, vezetnek végig rajta. Olyanok, mint egy interaktív könyv. Ebben a stílusban nem sok értelme van a elágazásoknak. Bio 1-ben is csak egy buta választás volt a végén, nem befolyásolt semmit.

[merlinw.org]

AntiHero
Gondoltam. Bár kicsit jobban örültem volna, ha ezek a választós részek kicsit befolyásolják a helyszíneket vagy történetet.

Nagyon jó történet és szépen fel van építve. Csak szeretem ha néha kihatással van a játékra mit is csinálunk/választunk.

MerlinW
Egyszerû szimbolizmus az is. Egyik jelentése, hogy a ketrec Liz kastélya, börtöne, a madár pedig Songbird. A másik pedig a fogság és a szabadság. Jelentõsége nincs melyiket választod, csak ismét egy jópofa dolog, amit az ember csak a második végigjátszásban ért meg.

Rengeteg ilyen dolog van a játékban, amit csak a második nekifutásban veszel észre, értesz meg. Ez benne a szép😊

[merlinw.org]

AntiHero
És a másik választós rész?

A ketrec vagy a madár van a nyakláncon. Az mit jelent? 😊

MerlinW
Ezt csak az mondhatja, aki nem érti😊 Ezt nevezik történetnek, fordulatnak, lezárásnak, nem pedig a gyilkoljunk le 50.000 idegent, majd a hajójukat és feszítsünk a lenyugvó nap elõtt...😊

[merlinw.org]

MerlinW
Igen ezen én is elgondolkodtam😊 Nagyon össze van rakva az anyag.

[merlinw.org]

nem hát ! xDDDDD köszi ! 😉

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Tegnapi a legfrissebb! <#confused> Nem a saját oldalán nézed?! <#vigyor>

vrtg
Még több mindfuck a sztorival kapcsolatban

Azon gondokodott már valaki, hogy mi történik, ha meghalunk mikor Elizabeth még nincs velünk a játék elején? Arra gondolok, mikor az irodában ébredünk ilyen álomszerû jelenetben, aztán kinyitva az ajtót visszatérünk oda ahol meghaltunk. Lehetséges, hogy az már egy másik Booker lenne egy olyan világból, ahol nem halt meg? Aztuán meg, hogy Elizabeth velünk jön már nem az irodában kelünk fel, hanem azt látjuk, hogy õ ébeszt minket injekcióval, mintha visszahozna a halálból. Elképzelhetõ, hogy ez is csak az átmeneti kognitív disszonancia része (mint a játék elején a „bring us the girl wipe away the debt”😉, és valójában meghaltunk, Elizabeth pedig nyitott egy teart egy másik világba és áthozott egy „új” Bookert?

Ezt a több Booker teóriát különösen megerõsíti az érmedobálós rész. Megszámolva a táblán az eddig dobott „fej”-eket 122 jön ki. Ismerõs? A világítótoronynál a belépéshez a kód szintén 122. Az is érdekes, hogy akár fejet, akár írást tippelünk, a végén mindig fejet dobunk, mire Lutece csalódottan megjegyzi, hogy talán majd legközelebb. Gondolom ez is egy módja annak, hogy a milliónyi világból azt a Bookert válasszák ki, aki írást dob és így van esélye helyre rakni a dolgokat. (122 Booker már fejet dobott és elbukott)

Ebbõl a radeon pro-ból csak 2010 decemberit találok ...
Ez ilyen régi cucc ? Én miért nem hallottam róla ? <#confused>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Radeon Pro? nekem csak catalystem van fent 😄 abban iyleneket talátlam :
vonalsimítás, Anizotróp szûrés, Tesszelláció, Catalyst A.I., Várakozás a függõleges frissítésre, Vonal simítás mód. kb. ennyi.

CalebJoe
mondtam hogy tiszta Disney<#eljen>
oké, mindjárt kipróbálom! köszi a jótanácsot ! 😉

Ezért kell külön a control panelben (vagy nVidia Inspector/Radeon Pro) bekapcsolni a Vsync-et. Célszerû nVidia esetén az Adaptive VSync-et, míg AMD esetén a Dynamic Vsync-et (a Radeon Pro programban) használni.

Vsync opciót én nem talátam, viszont a lock framerate opció megoldja a vízszintes
sorcsúszást olyan áron, hogy a kinti tereken lekorlátoz 30 FPS-re, a benti részeken
pedig 60 FPS-re . Nálam ezekkel a beállításokkal frankón szalad a gém :

<#eljen>

Ryan nem Booker, ez 100%. Semmi köze hozzá.

Nah, tegnap én is végig vittem. Szenzációs játék, fantasztikus grafika, korabeli hangulat, remek szinkron. Mint az 1-nél, sok hasonlóság, d a vége ezt is megmagyarázza. Olvastma itt lntebb az összefoglalókat, fõleg Merlin-ét, így végre értem Booker kezén az AD-t.
A Rapture-ös rész nekem is tetszett, ahogy Fpocok is írta. Sajnos, hogy nem sok köze volt semmihez. azt hittem lesz pár pálya vagy ott lesz a kulcs a forrása valaminek, ez részben igaz. Booker kommentje meg easter egg/joke. De milyen klassz volt így, Unreal3-as enginel. 😊
A vége nekem is... nem értettem. Ugye Booker volt Comstock is, abban a világban, akinek nem lehetett gyereke és valami miatt Lutce végett gyorsan is öregedett. Ezért nem olyan, mint Booker. Vagyis Comstock megtért, míg Booker nem. A megört Booker lánya lett Comstock fogadott lánya. És az egész "Bring us the girl, slate away the debt" még korábbról van, 1893, ami Booker asztalán arról a napról mikor eladta a lányát, akirõl azt hitte meghalt az anyjával, gyermekszülésben.
Vagyis az egész játék Booker fantáziája volt, hogy elkerülje szörnyû életét, tetteit és valami cél vezesse a megváltáshoz? A játék után sorra ütöttek meg az ötletek, gondolatok.

De ami tetszett, a jövõ. Aho Elizabeth New Yorkot ostromolja, amit furcsa mód Booker látott már elõre. Nekem az a rész ütött nagyot. Gondolom easte egg, hogy az egyik plakáton 1984 volt írva. 😊

vrtg

Nem érted. Ryan nem Comstock egy változata, hanem Bookeré pont ezért nem függ Rapture léte Columbiáétól. Abban a világban ahol Columbia létezik, ott nem létezhet Rapture. Booker az egyik világban Comstock lesz és Columbiát épít, egy másikban Ryan és Rapturet. "A világítótorony, a város, és az ember ugyanaz." Ennél egyértelmúbben szeintem nem tudták volna Levinék kifejezni. Azt tudjuk, hogy Bookerbõl hogyan lesz Comstock egy párhuzamos dimenzióban, de az még nem derült ki hogy mi fog Andrew Ryan "megszületéséhez" vezetni. Az, hogy Rapture késõbb épült meg, vagy hogy Ryannak más motivációja van semmit nem jelent, mert végtelen párhuzamos világ létezik egyszerre (még így is, hogy a Comstock világok törlõdtek), végtelen lehetõségekkel, és ezek közül még ha csak kevés olyan világ is van amelyben teljesülnek úgymond a feltételek Rapture léttrejöttéhez, akkor is végtelen világban fog létezni.
Nem számít a vallás, mert ha az egyik világban valaki eldönti hogy vallásos lesz, akkor létrejön egy alternatív világ, ahol úgy döntött, hogy nem lesz az. (lásd Booker->Booker vs Booker->Comstock) Hasonlóan az is elképzelhetõ, hogy valaki késõbb/hamarabb születik meg, más személyisége, motivációja lesz stb. Minden a meghozott döntésektõl függ. Ékes példája Rosalind Lutece esete, aki Comstock világában nõ volt, de más világokban meg Robert Luteceként született. (ezért is van, hogy mindig befejezik egymás mondatait)

wesker24
Na én is végigvittem a Bioshock Infinite-et elsõre 15 óra volt nekem.

Az Audio Logokból elsõre csak 50-et találtam meg, a Machine GUn-t és a Sniper Rifle-t maxoltam ki, valamint a Charge és Shocking Jockey képességet.

Nálam hivatalosan is felkerült a BIo Infinite is a legrosszabb/legfurább befejezések közé a Mass Effect 3 mellé !

A játék egy erõs 10/9-es nálam de a vége nélkül a végével együtt 10/7 !
Fpocok

NandorHUN
Szerintem nem egészen errõl van szó: a Wounded Knee-i csata után megy el bünbánatra, ahol A- nem tér meg és gyereke születik Anna, de felesége meghal, így pénztelen iszákos lesz, vagy B - megtér õ lesz a próféta, de nem lehet gyereke, így egy párhuzamos univerzumból viszi el Annát. Asztán persze késöbb a tudós házaspár bosszuból elintézi (akiket a próféta megöl), hogy újra egymásra találjanak stb...
A legvégén pedig Anna csak azokat a valóságokat nyírja ki, ahol a Próféta lesz Bookersbõl, így csak az az egy marad amiben Anna nála marad, vagyis nem lesz aki elvegye tõle a gyerekét. - Ebbõl a szempontból a vége akár lehet happy end is, attól eltekintve, hogy ez egy paradoxon, vagyis ha Annát nem viszik el Elisabeth nem "születik meg" vagyis nem lesz aki megölje a Prófétát vagyis a Próféta létrejön és Booker gyerekét megint elviszi stb...
Fpocok
Engem tudjátok mi bántott a legjobban a sztoriban? CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE! CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE! CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE!

Amikor mutatták Rapture-t, én kurvára megörültem. Nem írtam le, de én biztosra vettem, hogy valahogy összecsatolják a kettõt... ha már ennyi idõt töltöttek a vízalatti város történetére.
Na de most jön a szomorú hír: Az egész csak egy cameo volt. SEMMI KÖZE NEM VOLT A TÖRTÉNETHEZ. Én annyira vártam, hogy valahogy mégis összekapcsolják, de nem így történt.
És igazából innen már csak lefelé ment a vége. Most hogy volt idõm átgondolni, csalódott vagyok a végében. Ez a helyes kifejezés. Ahogy nézem a fórumot, nem vagyok egyedül.

Sziasztok,
I5-3570, GTX660Ti, 8 Giga DDR3, SSD mellett mennyi FPS mellett kellene futni, úgy, hogy minden beállítás maxon van?

Panzeradler
Így átgondolva tényleg, sok a hiba az elméletben, bár szerintem ha nem terveztek volna folytatást, akkor ez így egy nagyon szép befejezés lenne, le van zárva így teljesen a sztori.
Félek, hogy úgy fog járni SZÁMOMRA mint a Bio2(elsõ 10percig bírtam, pedig 1et 2x is végig vittem(elég kevés játék érte nálam el ezt a szintet)). Azért kíváncsian várom mit hoznak ki ebbõl még.😊
Látom vágod az angolt 😛
Grat (Y)
Személy szerint nekem jobban bejön a Bioshock 1-2. De hangulatilag teljesen más. Az egy nyomasztó sötét hely. Klausztrofóbiás bezártságérzet, kilátástalanság. Elég nagy ugrás a világos, habos-babos Columbiához képest a suhanó zipline-okkal és lebegõ épületekkel.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Átgondoltam ezt az Andrew Ryan-es dolgot.

Biztos, hogy semmi közük egymáshoz. Annó olvastam regényben az elõzményét (hivatalos regény), Rapture megépülését és abban elég jól benne van Andrew Ryan élete és motívációja. Persze lehetne "fake", de semmi értelme nem lenne. Ryan még csak nem is vallásos és totál más motivációja van mint Comstock-nak. Azon kívül Rapture vagy 50 évvel késöbb épül és Comstock már 1912-ben is öreg. Persze ott az idõutazás, de ahhoz már Columbiának meg kell lennie az idõgéppel és semmi értelme, hogy Comstock újabb várost építsen és hátrahagyjon mindenkit.
Egyszerûen értelmetlen lenne, nehezen is összehozható, még ezzel a katyvasz dimenzióváltásokkal meg idõugrásokkal is.

A hasonlóságok meg természetesek és el is várom egy Bioshock játéktól, utópisztikus város, megalomán vezetõ, plazmidok/vigorok, ködös hátterû fõhõs, stb. Ha ezek nem lennének, csak a kiadónak egy újabb játéka lenne azonos névvel.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Köszi. Én az 1335-ös összefoglalót olavstam. Ezt a részét már "nagyjából" értem.
Columbia maga, a város meg a többi, nem nagyon érdekel velük mi lesz, engem személy szerint Rapture érdekel. De már biztos vagyok abban, hogy Rapture-nak effektiv nincs köze Columbia-hoz és az ottani szereplõkhöz. Rapture mindentõl függetlenül megépül.

attiGT
Srácok!

Ez a játék egyszerûen zseniális! Idejét nem tudom, mikor kötött le egy single player ennyire. Grafika SZENZÁCIÓS!!! Történet szintúgy!! Minden kis apró részlet kidolgozva minden téren! Szavakat nem találok erre a játékra...

Hallottam olyat, hogy ez a rész vetekedik az elsõvel, hozzátenném, a korábbiakkal én nem játszottam, de ha ilyen jók biztos végig viszem a hétvégén õket!

Manapság minden a pénzrõl szól és ez meglátszik a játékok terén is. EA és társai sorban kefélik el a játékokat a pénzéhességükkel, fejlesztõk félkészen dobják piacra játékaikat... És akkor itt van ez a darab... hát WOW. Van reménység még a videojátékok terén is!

MerlinW
Itt szerintem nem arra gondolt. Ez nem derül ki, nem lenne sok értelme.

Hát bármi lehet. Ezért nem szeretem ezeket a többdimenziós, idõutazós baromságokat, az ilyen történeteket. Folyton a saját farkába harapó kígyó esete.
Mindegy, Rapture élt, él és élni fog. 😊

Panzeradler
#1363 Ebbõl indultam ki én is.(Javítsatok ki ha tévedek/nénk)
Minden változó, hely idõ, kivétel a szereplõt