2091
Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
  • mester1987
    Aha, akkor ez egy kis nehezítés (mert az előző részekben az összes nálad volt)

Annyira rossz ez a változás. Köszi!
  • zippofcy
    Csak kettő, javaslok egy távoli meg egy közelit vagy a sniper + RPG kombót mert zoom nélkül is pontos a sniper. Ha nehezebb fokozaton játszod és szükség van rá akkor ahol van fegyver a helyszínen cseréld le a harc előtt, ürítsd ki aztán vedd vissza a sajátod. Normalon ezt még nem kellett csak mikor a csaj nem volt veled és nem adott ammo-t.
  • mester1987
    Még az elején vagyok. Valaki tudja, hogy lesz több fegyverkészlet vagy csak 2 lehet nálunk mindig? :P
  • NandorHUN
    Most értem a végére, szerintem a vége nagyon szépen lett megcsinálva főleg az amikor a végtelen világítótornyokat mutatják
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom hogy ezek után hogy akarják majd folytatni, mivel mind a vízalatti, mind a felhőkben lévő város verzióját "megölik" a végén. De én speciel örülnék, ha akár ezekkel a karakterekkel kapnánk folytatást, amire az esély sajna 0.
  • jarlaxxe
    Az igen, én a második részt végig se birtam játszani annyira nem jött be. Nálam továbbra is az első rész a legjobb de az infinite szorosan ott van mögötte.
  • vrtg
    A voxophoneokat meg lehet hallgatni szöveggel együtt, ha nyomsz egy gameplay menut (alapesetben o betű). Folytatásra én is kíváncsi vagyok, bár egy újabb System Shocknak jobban örülnék, a második részt még egy Bioshocknak sem sikerült lenyomnia nálam.
  • Hoz_Hun
    Most értem a végére. Hát elég tré lett, de még így is jobb mint az ME3 befejezése 10x.
    1335-nek és 1337-nek köszi az összefoglalót.

Az egész játék mostmár sztorival eggyütt 8/10 nálam. Bioshock 2 eddig a legjobb szerintem a 3 játék közül.
  • zippofcy
    Köszi így már minden világos. Kíváncsi leszek hogyan fogják folytatni (akár DLCvel akár 4. résszel). Mindenesetre a Dead Space mellett ez a másik kedvenc FPS (TPS, stb :) ) sorozatom.

Az Infinite-ből csak a hackelést hiányoltam, meg azt hogy kötelező legyen használni az összes vigort. Vagyis hogy bizonyos ellenfelek ellen muszáj legyen adott vigort használni. Mert így összesen csak hármat használtam, a tüzet mindenki ellen, a hollókat a robbantgatós ellen (aki immunis a tűzre) illetve az utoljára (jó későn) megkapott "golyófogót". Ezt a hármat ki is maxoltam, a többire nem költöttem.

Az előző részekhez képest szvsz jelentősen könnyebb lett. Mediumon toltam végig de alig 3x-4x haltam meg, akkor is a "rakodórobot pasi" miatt (nem jut most eszembe a neve) aki jóval erősebb a többieknél az ugrásaival a nyakadon van pillanatok alatt, nagyot sebez és nehezen hal.
    De a nagy terek miatt könnyebb jóval az előző részeknél mert a sniper meg az RPG is nagyon erős és az előbbi zoom nélkül is pontos így közelre is használható, a második meg ugye a nagy terek miatt majdnem mindig használható anélkül hogy magunkat sebeznénk le. Fegyverekből ezeket maxoltam ki meg még a machinegunt. A burstgun nem tetszett a hármas lövések miatt, nem volt elég gyors nekem. Meg óriási könnyebbség hogy Elizabeth állandóan adja a muníciót, egyetlen egy nagy csatában fordult elő velem hogy kifogyott mindkét fegyver és fel kellett vennem másikat (ilyenkor is mindig van F-el elővarázsolható utánpótlás a helyszínen). Csak mikor nem volt velem akkor fordult elő hogy váltogatni kellett a fegyvereket épp mikor mit találtam.

Ja és utolsó, harmadik hibának azt rovom fel hogy a hangüzenetekhez nincs subtitle, emiatt sokról lemaradtam vagy mert nem tudtam rá koncentrálni eléggé hogy megértsem vagy mert közben a játékban más is történt ami miatt egyszerűen leszedte a hangjukat.
  • vrtg

Bioshock1 a 60-as évek elején, a folytatás pedig a végén játszódik. Rapture Elizabeth szavaival élve csak egy lehetséges változat a sok millió világ közül. Ahogy Elizabeth is mondja a végén: „Constants and variables. There’s always a lighthouse, there’s always a man, there’s always a city.” Vagyis ebben a világban Andrew Ryan = Comstock, Rapture = Columbia, de ha továbbgondoljuk Tenenbaum = Lutece és Atlas = Fritzroy. Songbird megfelelője egyértelműen a Big daddy, ebből kifolyólag Elizabeth a Little sisterekkel azonos. De említeni lehetne az apróbb dolgokat is: az eve itt salt, a plasmidok vigorok stb. Persze nem kizárt, hogy csak én komplikálom túl a dolgokat, de miután megmutatták a világítótornyot a végén szerintem már lehetetlen nem látni az összefüggéseket. A kérdés már csak az, hogy ha Columbia egy másik világban Rapture, akkor Booker életében minek kellett történnie, hogy ebben az univerzumban ne egy felhőváros, hanem egy víz alatti metropolisz jöjjön létre? Talán a következő részből kiderül. :)
  • r4pt0r
    Az csak poén. Érzékeltetni akarták hogy minden világ más, akkor meg már miért ne tegyék bele. Szerintem jól is sikerült bele illeszteni, pont a torony miatt. :D
  • zippofcy
    Én azt vettem észre hogy a játékok elég bénán kezelik a vsyncet. Konkrétan pl. a Dead Space 2 60 helyett 30 fps-re korlátozott vele. Ezért én minden játékban alapból kilövöm, és a forceware driverben állítom be ON-ra. Így mindenhol 60 fps és van ahol "simább" is a mozgás mintha játékon belül kapcsolnám be.

Az Infinte-ben nekem az ambient-et kellett lehúznom meg a textúraméretet highra, az objectek maradhattak ultrán. 1GBs VGAm van (560ti) és ha ez a kettő ultrán maradt akkor fordulásnál akadt a játék (amúgy 60 fps volt bekapcsolt vsynccel).
    Mondjuk SSDről toltam így a textúrákat hamar betöltötte de akkor is maradt az a pici "torpanás". Az ambient micsoda meg gondolom ultrán titan-ra van méretezve :)
  • zippofcy
    Köszi, pont ezért posztoltam ki ide hogy az ilyenek kiderüljenek :)

Már csak azt nem értem hogy jött a képbe Rapture. Az első rész nem az 50-es években játszódott (a második meg utána)? A főhős repülővel zuhant le, a polgári légi közlekedés meg a második vh. után indult be. Előtte csak max 10-20 embert befogadni képes gépek voltak. Szal gondolom csak poénból rakták be.
  • MerlinW
    Vsync-el a maximum fps a monitorod frissítési frekvenciája lesz, ami általában 50-60Hz, azaz 50-60fps.
  • MerlinW
    Nem egészen:) A #1248 -as hsz-t olvasd el.
  • Tatyla
    Az két különböző opció
  • barmi
    ok, köszi !
  • HeadHunter86
    Az lesz az akkor.
  • barmi
    a vsync = lock framerate ? (kerestem néhány képet a neten a graph. options-ról és csak ilyet találtam, vsync-et nem igazán)
  • barmi
    Dehogynem ! Bőven elgé :D Ha hazaértem nekivágok és meghódítom az egész mennyországot ! :DDD
  • kill3r21
    majdnem olyan géped van mint nekem, sőt,akkor nem kell ezen aggódnod, hacsaknem a 60fpshez vagy szokva
  • HeadHunter86
    60 nem elég?
  • kill3r21
    buksz de nem lesz az a törés...
  • barmi
    Viszont akkor bukok egy valag FPS-t, nem ? :\
  • barmi
    azaz, igen ! Csak nem jutott eszembe ! Van ilyen opció ? (nem tudom most megnézni mert melózom :( )
  • wesker24
    Minden be van állitva a Pool Size is meg az Nvidia inspector is !
  • kill3r21
    vsync az nem arra van?
  • HeadHunter86
    Vsync-nek hívják :)
  • barmi
    hát, nem tudom de nálam 1920x1080-on max graffal röccenésmentesen megy csak ezek a vízszintes sorcúszások forgolódásnál kicsit idegesítenek (olyan, mintha a kép felső és alsó fele külön életet élne egy pillanatra fordulásnál) Néhány játénál erre van valami opció ha jól tudom. Itt is van valami gyógyszer erre ? ??
  • kill3r21
    amit csokis irt az nvidia inspector dologról azis sokat javít :)
  • HeadHunter86
    Ha feltolom 2048-ra vajon mégjobb lesz?

Amúgy szerelmes lettem ebbe a játékba. Annyira megába szippantott, hogy el se tudom mondani. Ez a sztory egyszerűen zseniális.
  • wesker24
    Nálad van a gond mert nálam is full maxon megy minden nekem is voltak lag rendesen de átirtam amit kellett és megszűntek a lagok most már csak pár micro lag van az meg nem vészes !
  • kill3r21
    azt a poolsize dolgot beállitod jobb lesz...:)
  • grebber
    Na kipróbáltam ma pc-n is! Most vagy az én gépembe haldoklik a VGA vagy ez a világ legelcseszetteb UE3-as játéka.
    Mondom felkurom maxra mivel ilyen látvány mellett nem lehet nagy a gépigénye, és volt hogy szinte fél percig egy képkockát néztem.
    Förtelem, még csutka lowon is néha néha megakad.
  • barmi
    Hello all! Ha lefixálom az FPS-t akkor megszűnik a fodulásnál jelentkező vízszintes sorcsúszás ? Vagy milyen megoldás van erre ?
  • vrtg
    Kissé félreértetted a végét

"a csaj nem akarja elkovetni mindezt de csak egy modon valtoztathatta meg az egeszet: ha meg azelott megolni a foszereplot hogy az lanyt nemzene vagy profetava valna"

Elizabeth csak azt a Bookert fojtja vízbe, aki elfogadja a "megtisztulást", ezáltal csak azok a párhuzamos univerzumok szűnnek meg ahol Bookerből Comstock lett. Mielőtt lenyomnák a víz alá, még a papot is lehet hallani ahogy kérdezi: "What name shall you take my brother?", egyértelmű utalás arra, hogy csak Zachary Comstock hal meg. Mivel nincsen Comstock, Columbia sosem jön létre és nincs aki elrabolja Bookertől a lányt, így a játék során megismert Elizabeth megszűnik létezni (a rész mikor egyenként eltűnnek), csak simán Anna marad. Erre utal a credits után az igazi befejezés, a Comstock-világok megszűnésével Booker együtt maradhat a lányával, tehát NEM halnak meg.
  • Myselor
    köszönöm ezt a leírást mostmár értem azt a részt is amit eddig nem:) már csak a végén ami történt arra leszek kiváncsi,credits után hogy az mit jelent,na de majd a dlc gondolom:)
  • zippofcy
    Szerintem teljesen jó a történet, kicsit Angel Heart koppintás.
    Másnak is ez jött le belőle? :

Bocsi de MSNen irtam a havernak ezert nincs ekezet csak idecopyzom hogy biztos-e hogy jot mondtam neki:

(Angel's Heart:
    Arrol szol hogy egy zenesz alkut kot az ordoggel, cserebe a nepszerusegert megkapja a lelket de mielott lejarna az alku, megrendezi a sajat halalat
    ugy hogy feketemagiaval atkoltozteti a lelket egy katonaeba, az eredeti teste meg lelek nelkul vegetal egy korhazban. Igy elel meg vagy 10 evet de akkor az ordog megtudja es megkeresi. O a katona testeben elfelejtette a regi eletet,
    magannyomozo lett es az ordog megbizza hogy talalja meg sajat magat,
    a zeneszt. Azert mert csak ugy nem viheti le a pokolba a lelket, abba mi lenne a poen? Szal a nyomozas soran rajon ki is o es hogy nincs menekves az alku elol.)

Ez meg:

A little big horn-i meszarlasrol:
    Parezer indian osszegyult ott, az ellenuk vonulo tabornok meg egy elbizakodott pojaca volt alabecsulte oket es leoltek ot is meg az embereit is.
    A foszereplo ott volt de tulelte es kesobb felkereste azt a papot aki a vegen a viznel van hogy szabaditsa meg a multjatol (vagyis a buntudatatol gondolom en).
    Es a vegen a jatek mutatta a ket lehetseges kimenetelt: az egyikben elfutott, a masikban megtisztult. Ahol megtisztult ott lett belole a prophet, a profeta aki megalkotta a repulo varost a masikban ahol elfutott ott lett belole a foszereplo.
    Ott felesege meghalt a szulesben de szuletett egy lanya.
    Ahol meg profeta lett ott nem lehetett gyereke.
    Viszont a repulo varost egy testverpar talalmanya tette lehetove
    ok azok aki vegig feltunnek a jatek folyaman, szal ahogy feltaltaltak a lebego atomokat ugy feltalaltak a parhuzamos univerzumok kozti ugrasokat is (idoutazas) es amikor a profetanak nem lehetett gyereke
    kitalalta hogy a parhuzamos univerzumbol elhozza az ottani lanyat
    de a felesege ezt nem nezte jo szemmel ezert megolte
    es a feltalalo testverpart is eltetette lab alol balesetnek alcazva a gyar igazgatojaval hogy senki ne tudja meg a titkat.
    De kis hiba csuszott a tervebe mert a testverpar nem halt meg ebben az univerzumban de vissza sem terhetett az elok koze, az univerzumok kozti terben ragadt az a lenyuk ami ebben az univerzumban elt es bosszut alltak azzal hogy
    megkerestek a foszereplot abban az univerzumban ahol a gyereket elraboltak tole
    es elvittek a profetahoz a masik univerzumba hogy vegye vissza tole a lanyat.
    A lany is kepes volt az univerzumok kozt ugralni valszeg meg a megolesuk elott a testverpar tette neki lehetove. Elmenekiteni nem tudta a fohos mert
    a profeta hatalmaban tartotta a varost, a felkelok csak ugy juthattak fegyverhez hogy a csaj parhuzamos univerzumba vitte magukat (onmagat meg a foszereplo apjat) ahol a felkelok gyoztek. De rajottek hogy cseberbol vederbe kerultek es a profeta meg visszaszerezte a lanyt a repulo madar segitsegevel (amit valszeg a feltalalo testverpar csinalt bar ezt igy konkretan nem talaltam a jatekban leirva) es a csajt evtizedek alatt megtorte
    a sajat kepere formalta olyannyira hogy 1984-ben le is igazta a Foldet (az ego New York jelenet)
    De a csaj nem akarta ennyi ember halalat okozni ezert a foszereplot elkuldte megint vissza az idoben masik parhuzamos univerzumot csinalni a leirassal egyutt onmaganak hogy mivel tudja ezt megakadalyozni. Ez az mikor kiszabaditod a csajt a kezelesbol, OTT megmentette DE attol meg a tobbi szornyuseg az mind megvan a parhuzamos univerzumokban es a csaj nem akarja
    elkovetni mindezt de csak egy modon valtoztathatta meg az egeszet:
    ha meg azelott megolni a foszereplot hogy az lanyt nemzene vagy profetava valna
    mert akkor nem szuletik meg sem o, se lebego varos nem lesz.

Nah ennyi, a foszereplo csak a legvegen jon ra mikor mar keso barmit is tennie
    hogy mi a szitu. Meg a vegen is arrol fantazial a csajnak a vilagitotornyok kozott hogy menjenek Parizsba.
  • kasa85
    Sziasztok.
    Lenne egy kérdésem a game fordítható lesz előre láthatóan magyar feliratra?Jó lenne a többi közé berakni,és meg érteni.
    Amúgy a játék csodálatos.
    Grafika:8
    Történet:10
    Hangok:10
    Játék élmény,és újra játszhatóság:9
    Összesen 93% adnák 100%-ból esélyes az év játékára.
  • Myselor
    jó azt tudom,de gondolom akkor nem csak fegyver dlc-k lesznek,csak ugye nem tudni még semmit:) azért kérdem
  • MerlinW
    Hát, multi DLC nem valószínű, hogy lesz:)