Bioshock: Infinite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NandorHUN
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pont elöttem néhány hsz.-szel részletezték, hogy milyen összefüggés van Rapture és Columbia között kb erre irtam, mivel szerintem van benne reláció 😊 - tehát hogy a prófita egyik párhuzama Rapture alapítója.
Ez hol derül ki?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Igen valóban, Tenenbaum azzal lép le a legvégén. Erre nem tértek ki ha jól emlékszem, de Tenenbaum genetikai tudós volt. Jó sokáig ott volt, lehetett elég ideje, hogy megbuherálja azt az egy batiszférát.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Egy jó erõs középkategóriás.
Panzeradler
Andrew Ryan=Comstock=Booker, ezért tudta mûködtetni, a DNS nem változik.
Én is úgy emlékszem hogy a minerva denben ez volt.

Seth
Csak a vége rémlik,hogy azzal jutottunk fel, vagy a kiegészítõben, a Minerva's Den-ben? Aztán lehet rosszul emlékszem

PSN ID.: Beegabor

A Bioshock 2-ben nincsen batiszféra használatban. A fõszereplõ Atlantic Express-el utazik. Pont-e miatt.

Seth
Bio2-ben is mûködtek AR nélkül

PSN ID.: Beegabor

Amúgy arra kiváncsi vagyok,...
...hogy amikor Rapture-be kerül a két fõhõs, akkor hogy a francban mûködtetik a batiszférát. Már ki van poszterezve, hogy a batiszférákat lezárták, tehát csak Andrew Ryan DNS-ével mûkõdnek.

A másik "vicces" momentum ugyanitt, hogy a fõhös mond valami ilyesmit, "Város a vízalatt, nevetséges." mikor épp egy kib*szott LEVEGÕBEN RÖPKÖDÕ városból jött, ami kb 10x elképzelhetetlenebb.

Rapture-t Andrew Ryan alapította, szóval kb annyi köze van a mostani lebegõ városhoz, meg a játékhoz, mint Budapestnek. Szerncsére nem fog elpusztulni. 😊

zippofcy
Az én gépem max középkategóriásnak számít, PhenomII proci 4 magosítva 3.7 ghzen, kb 3 évvel ezelõtt vettem 25 ezerért, GTX560 ti tavalyelõtt nyáron vettem 45 ezerért, 4 GB ram ami már fillérekbe kerül, 120GBs Octane SSD tavaly nyáron vettem 20 ezerért és nem találkoztam soha se akadással se loading felirattal.

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

De azt is tapasztalom emellé, amit te írsz. Egy SSD-n biztos nincs ilyen. 😊
A játék néhol megáll és várni kell. Néha meg is jelening a Loading, mikor átmegyünk egy másik pályarészre, de utána megy normálisan. Ez az Unreal Engine 3 egyik hibája/jelensége, hogy nem tölti be egyszerre az egész területet. De akinek jobb hardverei vannak szerintem még nem is találkozott ezzel a jelenséggel...
berlinboy6329
Van vmi megoldás az akadozásra?

iniben átírtam a poolsizet,de vmiirgalmatlan szar az egész. A minimum bõven megvan,mediumon játszok,de élvezhetetlen...

Minden sarokban megakad vagy 3 mp-re.. Kimered az egész kép. Konkrétan mikor beültem a székbe az elején, miután bebiztosított, a következõ mozgást akkor láttam,mikor már az égben voltam.Addig csak állókép,aztán ment a hang közben. Néha megröccent 1-2 frame erejéig,aztán megint megállt. Borzalom.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Fpocok
Látom megy ám az elspoilerezés ezerrel.

Parasite Eve 2, best game EVER!

rhazid
Szerintem lehetne folytatni ha Booker túlélte de Comstock "meghalt" akkor elméletileg Booker és Anna élhetnek boldogan szépen tovább nem? Lehetne egy olyan folytatás esetleg hogy szépen elvannak és valaki vagy valami elrabolja Anna-t és így szerintem tovább lehetne vinni, igaz nem lenne a legszebb megoldás de járható lenne...

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"

Mindenki képzelejen oda egy p-t. 😄

A vízalattit nem ölik meg, és világok még így is megmaradnak. Egyedül ezt a szálat zárták le.[/spoiler]

*Annyira nem rossz ez a változás. <#nevetes1>
Aha, akkor ez egy kis nehezítés (mert az elõzõ részekben az összes nálad volt)

Annyira rossz ez a változás. Köszi!
zippofcy
Csak kettõ, javaslok egy távoli meg egy közelit vagy a sniper + RPG kombót mert zoom nélkül is pontos a sniper. Ha nehezebb fokozaton játszod és szükség van rá akkor ahol van fegyver a helyszínen cseréld le a harc elõtt, ürítsd ki aztán vedd vissza a sajátod. Normalon ezt még nem kellett csak mikor a csaj nem volt veled és nem adott ammo-t.

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Még az elején vagyok. Valaki tudja, hogy lesz több fegyverkészlet vagy csak 2 lehet nálunk mindig? 😛
NandorHUN
Most értem a végére, szerintem a vége nagyon szépen lett megcsinálva fõleg az amikor a végtelen világítótornyokat mutatják
Nem tudom hogy ezek után hogy akarják majd folytatni, mivel mind a vízalatti, mind a felhõkben lévõ város verzióját "megölik" a végén. De én speciel örülnék, ha akár ezekkel a karakterekkel kapnánk folytatást, amire az esély sajna 0.
jarlaxxe
Az igen, én a második részt végig se birtam játszani annyira nem jött be. Nálam továbbra is az elsõ rész a legjobb de az infinite szorosan ott van mögötte.

vrtg
A voxophoneokat meg lehet hallgatni szöveggel együtt, ha nyomsz egy gameplay menut (alapesetben o betû). Folytatásra én is kíváncsi vagyok, bár egy újabb System Shocknak jobban örülnék, a második részt még egy Bioshocknak sem sikerült lenyomnia nálam.

Most értem a végére. Hát elég tré lett, de még így is jobb mint az ME3 befejezése 10x.
1335-nek és 1337-nek köszi az összefoglalót.

Az egész játék mostmár sztorival eggyütt 8/10 nálam. Bioshock 2 eddig a legjobb szerintem a 3 játék közül.

zippofcy
Köszi így már minden világos. Kíváncsi leszek hogyan fogják folytatni (akár DLCvel akár 4. résszel). Mindenesetre a Dead Space mellett ez a másik kedvenc FPS (TPS, stb 😊 ) sorozatom.

Az Infinite-bõl csak a hackelést hiányoltam, meg azt hogy kötelezõ legyen használni az összes vigort. Vagyis hogy bizonyos ellenfelek ellen muszáj legyen adott vigort használni. Mert így összesen csak hármat használtam, a tüzet mindenki ellen, a hollókat a robbantgatós ellen (aki immunis a tûzre) illetve az utoljára (jó késõn) megkapott "golyófogót". Ezt a hármat ki is maxoltam, a többire nem költöttem.

Az elõzõ részekhez képest szvsz jelentõsen könnyebb lett. Mediumon toltam végig de alig 3x-4x haltam meg, akkor is a "rakodórobot pasi" miatt (nem jut most eszembe a neve) aki jóval erõsebb a többieknél az ugrásaival a nyakadon van pillanatok alatt, nagyot sebez és nehezen hal.
De a nagy terek miatt könnyebb jóval az elõzõ részeknél mert a sniper meg az RPG is nagyon erõs és az elõbbi zoom nélkül is pontos így közelre is használható, a második meg ugye a nagy terek miatt majdnem mindig használható anélkül hogy magunkat sebeznénk le. Fegyverekbõl ezeket maxoltam ki meg még a machinegunt. A burstgun nem tetszett a hármas lövések miatt, nem volt elég gyors nekem. Meg óriási könnyebbség hogy Elizabeth állandóan adja a muníciót, egyetlen egy nagy csatában fordult elõ velem hogy kifogyott mindkét fegyver és fel kellett vennem másikat (ilyenkor is mindig van F-el elõvarázsolható utánpótlás a helyszínen). Csak mikor nem volt velem akkor fordult elõ hogy váltogatni kellett a fegyvereket épp mikor mit találtam.

Ja és utolsó, harmadik hibának azt rovom fel hogy a hangüzenetekhez nincs subtitle, emiatt sokról lemaradtam vagy mert nem tudtam rá koncentrálni eléggé hogy megértsem vagy mert közben a játékban más is történt ami miatt egyszerûen leszedte a hangjukat.

vrtg

Bioshock1 a 60-as évek elején, a folytatás pedig a végén játszódik. Rapture Elizabeth szavaival élve csak egy lehetséges változat a sok millió világ közül. Ahogy Elizabeth is mondja a végén: „Constants and variables. There’s always a lighthouse, there’s always a man, there’s always a city.” Vagyis ebben a világban Andrew Ryan = Comstock, Rapture = Columbia, de ha továbbgondoljuk Tenenbaum = Lutece és Atlas = Fritzroy. Songbird megfelelõje egyértelmûen a Big daddy, ebbõl kifolyólag Elizabeth a Little sisterekkel azonos. De említeni lehetne az apróbb dolgokat is: az eve itt salt, a plasmidok vigorok stb. Persze nem kizárt, hogy csak én komplikálom túl a dolgokat, de miután megmutatták a világítótornyot a végén szerintem már lehetetlen nem látni az összefüggéseket. A kérdés már csak az, hogy ha Columbia egy másik világban Rapture, akkor Booker életében minek kellett történnie, hogy ebben az univerzumban ne egy felhõváros, hanem egy víz alatti metropolisz jöjjön létre? Talán a következõ részbõl kiderül. 😊

Az csak poén. Érzékeltetni akarták hogy minden világ más, akkor meg már miért ne tegyék bele. Szerintem jól is sikerült bele illeszteni, pont a torony miatt. 😄

zippofcy
Én azt vettem észre hogy a játékok elég bénán kezelik a vsyncet. Konkrétan pl. a Dead Space 2 60 helyett 30 fps-re korlátozott vele. Ezért én minden játékban alapból kilövöm, és a forceware driverben állítom be ON-ra. Így mindenhol 60 fps és van ahol "simább" is a mozgás mintha játékon belül kapcsolnám be.

Az Infinte-ben nekem az ambient-et kellett lehúznom meg a textúraméretet highra, az objectek maradhattak ultrán. 1GBs VGAm van (560ti) és ha ez a kettõ ultrán maradt akkor fordulásnál akadt a játék (amúgy 60 fps volt bekapcsolt vsynccel).
Mondjuk SSDrõl toltam így a textúrákat hamar betöltötte de akkor is maradt az a pici "torpanás". Az ambient micsoda meg gondolom ultrán titan-ra van méretezve 😊

zippofcy
Köszi, pont ezért posztoltam ki ide hogy az ilyenek kiderüljenek 😊

Már csak azt nem értem hogy jött a képbe Rapture. Az elsõ rész nem az 50-es években játszódott (a második meg utána)? A fõhõs repülõvel zuhant le, a polgári légi közlekedés meg a második vh. után indult be. Elõtte csak max 10-20 embert befogadni képes gépek voltak. Szal gondolom csak poénból rakták be.

MerlinW
Vsync-el a maximum fps a monitorod frissítési frekvenciája lesz, ami általában 50-60Hz, azaz 50-60fps.

[merlinw.org]

MerlinW
Nem egészen😊 A #1248 -as hsz-t olvasd el.

[merlinw.org]

Tatyla
Az két különbözõ opció

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

ok, köszi ! <#eljen> <#worship>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

HeadHunter86
Az lesz az akkor.

a vsync = lock framerate ? (kerestem néhány képet a neten a graph. options-ról és csak ilyet találtam, vsync-et nem igazán)

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Dehogynem ! Bõven elgé 😄 Ha hazaértem nekivágok és meghódítom az egész mennyországot ! 😄DD

kill3r21
majdnem olyan géped van mint nekem, sõt,akkor nem kell ezen aggódnod, hacsaknem a 60fpshez vagy szokva
HeadHunter86
60 nem elég?

kill3r21
buksz de nem lesz az a törés...
Viszont akkor bukok egy valag FPS-t, nem ? :\

azaz, igen ! Csak nem jutott eszembe ! Van ilyen opció ? (nem tudom most megnézni mert melózom 😞 )

wesker24
Minden be van állitva a Pool Size is meg az Nvidia inspector is !
kill3r21
vsync az nem arra van?
HeadHunter86
Vsync-nek hívják 😊

hát, nem tudom de nálam 1920x1080-on max graffal röccenésmentesen megy csak ezek a vízszintes sorcúszások forgolódásnál kicsit idegesítenek (olyan, mintha a kép felsõ és alsó fele külön életet élne egy pillanatra fordulásnál) Néhány játénál erre van valami opció ha jól tudom. Itt is van valami gyógyszer erre ? ??

kill3r21
amit csokis irt az nvidia inspector dologról azis sokat javít 😊
HeadHunter86
Ha feltolom 2048-ra vajon mégjobb lesz?

Amúgy szerelmes lettem ebbe a játékba. Annyira megába szippantott, hogy el se tudom mondani. Ez a sztory egyszerûen zseniális.