Bioshock: Infinite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jah, igen. Vannak hangfelvételek, ahol arról van szó, hogy a kísérletek miatt lett steril.
Logikus. Amit te írtál, meg amit vrtg is. Nem is gondoltam rendesen bele. Hülye kérdés volt tényleg, hogy mikor született, elvégre Comstock világaiban nincs ott.
Akkor szerinted azért lett képessége, mert az egyik ujja Booker világában maradt? Érdekes elmélet. 😊 Én úgy gondoltam, hogy a Lutece testvérek (már ha testvérek. Olyan elmélet is van, hogy nem testvérek, hanem ugyanaz a személy két különbözõ világból, különbözõ nemmel) kísérleteztek rajta és onnan kapta.
Más: Ez egy olyan játék, amit minimum 2x érdemes végigjátszani. Tegnap vettem észre, hogy az elején, ha belenézek egy messzelátóba, akkor látom amint a Robert Lutece zsonglõrködik a hugának(?). Aztán miután már nem a messzelátóba nézek, hirtelen eltûnnek 😄
Ha Bookernek lett volna lánya a választás elõtt, akkor választás után lett volna Comstocknak is nem, mivel ugye miután megkeresztelkedett vette fel a nevet.

Az egész dolognak az a lényege, hogy Booker megtért, Comstock lett belõle. Késõbb a dimenziókapukkal kapcsolatos kísérletek miatt lett steril és ezért nem lehetett gyereke. Ezután ugye látta, hogy utód nélkül Columbiának vége, ezért kellett neki egy poronty és ki mást választhatott volna, mint a saját lányát (persze egy másik Bookertõl születettet, de attól még valahol akkor is tekinthetõ az övének is.

Ergó, nem lehetett Bookernek gyereke a választás elõtt, mert akkor Comstocknak nem kellett volna máshonnan szerezni gyereket, lett volna saját utódja!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ha mégis esetleg Elizabeth a választás elõtt született, akkor a Comstock- világban miért nincs? Ebben az esetben viszont Elizabeth egy változó. Booker-világban van, viszont Comstock-világban nincs (csak lesz, miután Comstock megszerzi magának Booker-tõl).
Persze biztos tudtok mondani játékbeli tényeket, ami mindezt felülírja.<#circling>

vrtg

A credits után az asztalon a naptár 1893. október 8-at mutat, ekkor már biztosan megszületett Anna.

vrtg

Azt befolyásolja, hogy a végén az egész baptista vízbemerítõs rész a múlt, ahová Elizabeth visszaviszi Bookert az idõben, de ha visszaolvasol ez már ki lett tárgyalva. Az volt a konstans pont, ahol Bookernek két választása volt, holott nem lett volna szabad, hogy legyen választása, mert ebbõl adódik a paradoxon. A paradoxonokat pedig az univerzum nem nagyon szereti, ezért igyekszik mindig kijavítani. Ezt úgy tudta megtenni, hogy Bookernek vízbe kellett fúlnia. Gondold végig, más megoldás nincsen arra az ellentmondásra amit leírtam. Teljesen mindegy, hogy a „mi” Bookerünk a saját világában Booker maradt, mert a végén Elizabeth visszavitte õt az elágazási ponthoz, ahol régen döntött. Így, mivel a múltban vágták el a Comstock szálat - ezzel lehetetlen eseménnyé téve a Próféta „megszületését” - kizárásos alapon csak azok a világok maradnak meg amelyben Booker együtt maradt Annával, mert eredetileg is ez lett volna a „normális” folyása a dolgoknak.

Elizabeth csak akkor születik meg ha Booker Booker marad, elõtte nem. Mivel a Columbiás világok megszûnnek, õ maga is megszûnik létezni, hiszen Comstock sosem veszi el õt Bookertõl. Ez azonban szükségszerû, mert ha nem szûnne meg, az további bonyodalmakat okozhatna a multiverzum téridejében. Elizabeth speciális képességeket kapott mikor az ujját elveszítette, és ezt a képességét felhasználta a párhuzamos világok közötti rend helyreállítására, tehát úgymond a feladatát elvégezte és ezzel vége. Viszont elképzelhetõ, hogy néhány emléke megmarad Annaként, mint ahogy Booker is emlékezhet eseményekre a történtekbõl. (Erre utalhat az „Anna is that you?” is a végén akár.)

A Wounded Knee 1890-ban volt de akkor Elizabeth még nem létezhetett. Ha jól emlékszem 1892-re tette a játék a születését. Viszont azt kaptuk tényként, hogy a Wounded Knee után jön a választás, ahol "Comstock létrejött". Persze ez történhetett Elizabeth megszületése és Booker feleségének halálát követõen is igen rövid idõn belül, így viszont ha így lenne, Elizabeth nem törlõdhet ki az apja halálával, mert a választás elõtt létezett, csupán Comstock-ot tüntetik el vagyis a Credits utáni pár pillanatnak így lenne értelme.

Avenger
Igen, valahogy így lenne értelme. A sok Elizabeth megszûnik létezni miután Booker vízbe fulladt. Ebben az esetben viszont Booker emlékei az érdekesek, persze azok lehetnek a többi elõtte próbálkozó Booker emlékei is, mivel ezeket a dolgokat eléggé összekavarta a világok közötti utazgatás több embernél is(fegyver kovács, meg vérzõ orrú katonák).

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Szerintem Elisabeth nem csak párhuzamos világokra tudott kapukat nyitni, hanem az idõben is. Tehát visszautaztak ahhoz a pillanathoz, amikor elkezdõdött volna Booker Comstock-ká vállása és az ezzel kapcsolatos párhuzamos világok létrejötte. Mivel Booker megfulladt, így nem vált Comstock-ká és nem jöttek létrea világok se, Elisabeth se lett elrabolva. Azonban azt nem tudom, hogy Elisabeth létezik-e vagy se. Még a csata elõtt megszületett? Vagy akkor az õ létezése is ki lett törölve? Jó kérdés, hogy a végén csak azért tûnnek el, mert megszûnnek a párhuzamos világok és így az azokból származó Elisabethek, vagy azért mert megszûnik a létezése.
Avenger
Még így sem az igazi. Értem én, hogy a wounded knee utáni döntés eshetõségei millió(végtelen) olyan alternatív valóságot szült, amiben Booker Comstock lesz és ugyan ennyit, amiben Booker Booker marad. De fõhõsünk egy olyan realitásból származik, amiben ez a döntés már rég megszületett. Azaz a végtelennyi "Comstock valóság" már létezik párhuzamosan. Tehát ha megöli magát, akkor az mit is befolyásol a párhuzamos világokkal kapcsolatban? 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Ó nekem többször is.<#nevetes1>

vrtg

Olyan Booker nem volt a játékban, ami a „vallásosodás” elõttrõl van. Mindig csak az a Booker mehet el Elizabethért, aki nem válik Comstockká (Anna csak Bookernél születik meg, Comstocknál nem!), és ez csakis azért lehet így, mert Comstock „megszületett” más világokban. Mindig az utóbbi volt az, aki az elõbbitõl vette el a lányt, ezt a problémát kellett kiküszöbölni, tehát igen a teljes Columbia-ágat el kellett törölni.

Ez azért sikerülhetett a „mi” Bookerünknek, mert azzal, hogy vízbefulladt a végén, annak valószínûségét, hogy Comstockká váljon más világban nullára redukálta. Bookernek választania kellett, a választás egy KONSTANS (mindig bekövetkezett a wounded knee-i csata után), a választási lehetõségek pedig a VÁLTOZÓK. Az, hogy választania kellett más világok létrejöttét eredményezte, mert egy világban vallásos lett, míg egy másikban Booker maradt. De nem egy, vagy két világról van szó, hanem végtelenrõl, tehát ez az egyetlen választási dilemma végtelen új párhuzamos világot szült, amelyek szintén végtelen új párhuzamos világokat szültek (egyben new york elpusztul, egyben booker meghal, egyben chen-li él, egyben nincsenek meg a szerszámok stb.) és így tovább és így tovább. Mindezen világok azért jöttek létre, mert annak is volt esélye, hogy Booker Comstock lesz, meg annak is, hogy nem lesz az. Érthetõ miért kellett fixálni az egészet az egyik változó kiiktatásával?

Ha nem, akkor még több fejfájás:

A végén egy Bookernek el kell fogadnia a vízbemerítkezést, hogy legyen esélye/valószínûsége annak, hogy Comstockká váljon (legalább egy világban). Mivel Comstock létezik (legalább egy világban), annak a valószínûsége, hogy elveszi Bookertõl Annat szintén létezik, így annak a valószínûsége is létezik, hogy Elizabeth a végén visszanyeri teljes képességét és vízbefojtja azt a Bookert aki elfogadja a vízbemerítkezést., ami azt jelenti, hogy annak a valószínûsége is kell hogy létezzen, hogy Booker elfogadta a vízbemerítkezést, ami azt jelenti, hogy van valószínûsége annak, hogy Comstock lesz, ami azt eredményezi, hogy annak is van valószínûsége, hogy elveszi Bookertõl Annat, amibõl az következik, hogy annak is van esélye hogy Elizabeth a végén megöli Bookert és így tovább és így tovább.

Ugye látszik, hogy ez egy végtelen kör, egy paradoxon. Mégis az egész egy tõrõl fakad: Booker legalább egy világban meggyónta bûneit és Comstock lett. Az egyetlen megoldás ennek kiküszöbölésére, ha Comstock megszületésének valószínûsége nulla, tehát annak valószínûsége, hogy Booker Booker marad 100%. Nincs választási lehetõsége, vízbe kell fúlnia a végén, különben a fenti paradoxon az eredménye.

Remélem érthetõ volt valamennyire. 😊

zooleeh
JA koszi

Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit

Eh, most látom, hogy facebook-on keresztül is be lehet jelentkezni. Akkor nem szenvedek az email-lel.
Srácok! Kaptam kulcsot a játékhoz, amit ezen az oldalon kell beregisztrálnom és valamilyen Industrial Revolution nevû flash játékot tudok játszani. Még tegnap megadtam az oldalon az email címemet, de még mindig nem kaptam meg a visszaigazoló mailt. Másnak is volt ilyen problémája?
koppim
Miért fagy le a játék a "press any key" után?
Mikor telepítettem még elindult, játszottam is vele, de azóta nem jutok el még a menüig sem. A program mûködése leáll. Ha törlöm a mentéseket elindul, de akkor ugye újra kell kezdeni a játékot, és a következõ indításnál megint lefagy menü betöltõdése elõtt.

Valaki tudna segíteni?

Õ is a sineken jön mögötted. Nekem egyszer konrétan fennragadt a sinen. Ott szikrázott egyhelyben. A restart checkpoint megoldotta a problémát.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

grebber
Õ is felcuppan a sínre!Neki is van olyan izéje a kezén legalábbis késõbb 100% már ott sínezett mögöttem!

Next PC upgrade: 2022

zooleeh
HI egy dolog amit nem ertek igy az elejen az az mikor,felkapaskodok a sinre megyek rajta vagy 100 metert atszokok egy masik sinre ott is megyek majd mikor leszallok a csaj ott van mar mellettem ... o hogy kozlekedik vagy velem jon nem ertem ,vagyis konkretan nem lattam hogy o hogy kozlekedik .

Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit

TDC Geronimo
Annyira félelmetesen zseniális volt a játék, hogy engem az utolsó fél órában többször is a hideg rázott. Generáció top 3-ba nálam ott van mindenképp. Igazi gyöngyszem. Az art/zene meg külön megér egy misét. Fél percenként álltam és nézegettem körbe.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Avenger
A végével kapcsolatban olvastam pár elemzést, de nekem nem világos:
Ugye elvileg megakadályozzuk Comstock "létrejöttét" azzal, hogy a végén meghalunk. De ez nem csak akkor lenne lehetséges, ha a lehetséges valóságok közül egy olyanból jöttünk volna, ami a vallásosodás(Comstock-á válás) elõttrõl van? Azaz az egész Columbia realitás ágat tõbõl töröljük el így? Ezzel szemben egy Comstock-al párhuzamos ágról hozzák át DeWitt-et, szóval a halála nem igen befolyásolhatna semmit. Persze lehet az is, hogy a prófétává válás valójában az után történne, miután Annat eladjuk csak a világok közötti utazgatás miatt hamis emlékeket kapunk, ekkor viszont más ellentmondások merülnek fel. Például az, hogy már sok DeWitt-el próbálkoztak, azaz nem lehet az általunk irányított DeWitt az egyetlen, aki a Prófétává válás felé vezetné az alternatív valóságokat. Szóval a millió dolláros kérdés: Hogy törölheti el a Comstock-os alternatív valóságok létrejöttét az általunk irányított DeWitt halála?

Ha slate életét meghagyod a hall of heroesban akkor Fink Mfg epizóban ott lesz a börtönben ahol chen lint keresed.
("Looks like sparing him was no mercy")

LocalPatriot
Errõl a srácról csak nekem ugrott be Szujó Zoli?😄
MerlinW

[merlinw.org]

jaja <#vigyor2>
http://www.youtube.com/watch?v=kee_RRfyBfQ

Myselor
nincs benne de a youtubeon fent van a teljes számuk😊
Na azért érdemes a stáblistát végigülni.<#taps>

A duett éneklés volt az igazi hab a tortán, zseniális pillanatok voltak.
Kár, hogy pont az a felvétel nincs a soundtrack listában, mármint a közös éneklõs verzió.

Fantasztikus pillanat. Annyira kellemes meglepetés volt, hogy majd leesett az állam. Ilyesmire egyáltalán nem számítottam. Az már csak egy plusz, h a stáblista alatt kiderül, hogy tényleg a fõszereplõ hangját adó színész gitározott. 😊
Találtam egy gitárt.Emberünk elkezd játszani rajta Elizabeth pedig elõad egy nótát.😊
MerlinW
A DLC-k nagy valószínûséggel az alaptörténettõl függetlenek lesznek.

[merlinw.org]

Van a Menu-ben Downloadable Content, csak ugye még nem aktív. Gondolom választható lesz, nem lenne túl játékosbarát megoldás, ha mindent újra elölrõl kellene kezdeni. Ha megkaptuk az összes kiegészítõt, na akkor érdemes lesz újra felemelkedni Columbiába az elejétõl kezdve.

Nem bánnék egy badass Vox Populi Booker sztorit, mert abból csak plakátot és néhány voxophone-t kaptunk eddig, no meg némi vérzõ orrot és igencsak kimaradtunk a nagy buliból, csak a végét kaptuk el.

Hát, akkor még nem lehet sokat tudni. 😊 Mind3 dlc-nél azt írja, hogy more information coming soon. Egyébként kíváncsi vagyok, hogyan épülnek majd be a játékba. Nyilván nem a vége után fognak játszódni. Azonban ha a fõsztoriba épülnek bele, akkor meg újra kell kezdeni a játékot a dlc-k játszásához? Az is lehet, hogy majd külön kell indítani a fõmenübõl. Majd kiderül 😊
Engem is érdekelne, mert van Season Pass-om és lelkesen várok a dlc-kre, de csak annyit tudok, amennyi a http://www.bioshockinfinite.com/season-pass oldalon van infóként, plusz Steam képek.

Lehet már tudni, hogy milyen dlc-k várhatóak, amik a season pass-hoz járnak? Mondjuk most már tökmind1, mivel úgyis megvettem, de azért kíváncsi lennék rá, ha esetleg tud róla vki valamit 😄
vrtg

Pontosan az a lényege az egész sztorinak, hogy az apró döntéseidnek nincs jelentõsége a végkifejlet szempontjából. Minden baj forrása Comstock megszületése és a megoldás az õ halála. Ezek minden univerzumban KONSTANSOK, állandók, vagyis akármit csinálsz a játékban, minden „út” az elõbbibõl indul és az utóbbiba vezet. Comstock végtelen világban megszületik, de minden világban meg kell halnia, hogy helyreálljon a rend. Hiába pusztul el New York az egyik világban, ha Comstock meghal ezt semmissé lehet tenni. Ezt úgy is fel lehet fogni, hogy a játékbeli univerzum (Elizabeth segítségével) így tudta kijavítani azt a hibát, amivel megbomlott az egész téridõ Comstockék miatt.

Az, hogy fejet vagy írást dobsz, madarat vagy ketrecet választasz, átszúrják a kezed vagy nem teljesen mindegy, mert ezek csak a VÁLTOZÓK, ezekkel is szemléltették, hogy különböznek az egyes világok. Egyébként meg láthattunk pár „rossz” befejezést is, pl. a világot amelyikben Booker meghal a Vox oldalán, vagy az említett New Yorkos véget is. Igaz, hogy ezeket nem közvetlenül mi idéztük elõ, de a multiverzumos téma miatt ezt másképp nehéz lett volna bemutatni. Ha csak azt láttad volna a játék végén, hogy egy random döntés miatt lelõnek és meghalsz, a nagy egészbõl semmit nem fogtál volna fel. Így is vannak emberek akik még mindig nem értik a végét, mert azért valljuk be, a sok dimenzióugrást, idõutazást amit a játék az utolsó fél órában dob nekünk elsõre kissé nehéz feldolgozni, pláne azoknak akik még sosem olvastak ilyesmirõl.

Én Premium Edition-re ruháztam be, az art book és a Murder of Crows kulcstartó miatt, na meg persze a játék zenéjéért. A Songbird-ös edition nem rossz de egy Elizabeth vagy Booker figurának jobban örültem volna. Persze Songbird a legideálisabb figura Special Editionbe, ez tény.

Egyébként szánom-bánom bûnömet, de csúnya verzióval játszottam végig, azonban annyira tetszett, hogy az elõbb megvettem, szal most jöhet az eredetivel 😊
Ó, köszi. Ezt nem vettem észre.

A madárnál és kalickánál ott álltam, hogy akkor most melyik is legyen, mert késõbb biztos rohadtul nem mindegy, hogy melyiket választottam. Elsõre simán átdöfték Booker-em kezét. Slate-et életben hagytam. Vártam a komoly következményeket.
Luteceknél viszont ha eldöntendõ volt valami, minden automatikus volt, nem véletlenül. Ez is zseniális.

Ha Slate-t nem ölöd meg késõbb a kínai fegyverkészítõ kiszabadításakor ott lesz az egyik cellában tolókocsiban megkínozva, megtörve

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Több értelme volt, mint gondolnád. Kissé engem is összezavart, de nagyjából értem, csak még lenne 1-2 kérdésem az idõbeliségrõl.

Végére értem én is! A játék maga számomra csupán jó játék, de a vége...

A vége az eddigi legjobb, amit játékban tapasztaltam. Ez fantasztikusan jó volt, legalábbis a vége.

Jobban örültem volna, ha van is értelme a választásoknak a befejezés szempontjából. Azonban sokkal, de sokkal jobban tetszik ez a befejezés, mintha a tök szimpla odaadjuk a megbízónknak a csajt, vagy elmegyünk vele Párizsba befejezés lett volna, plusz még esetleg vmi köztes. Btw nekem jobban tetszik, mint az elsõ 2 rész. Azokat 1x játszottam csak végig. Az infit pedig már el is kezdtem másodszorra is.
MerlinW
Nem mintha az elõzõ részekben sok értelme lett volna annak a történet szempontjából független két végkifejletnek😊

[merlinw.org]

wesker24
Épp ezért csalódás nekem is a játék vége mert csak egy befejezés is van de még annak se volt semmi értelme !

Bio 1-2 sokkal jobb volt nála !
Én arra számítottam, hogy itt is
úgy lesz, mint a korábbi 2 részben, hogy több kifejlet lesz a végén (jó, rossz, közepes - vagy valami hasonlók) és az útközben meghozott döntéseink fogják befolyásolni, a korábbi részekhez hasonlóan. Azonban mivel itt csak 1 befejezés van, ezért ugye tulajdonképpen csak annyi az értelme ezeknek a döntéseknek, hogy a különbözõ lelkületû játékosok kis mértékben tudják irányítani a játékban a dolgokat.
NandorHUN
Ha nem ölöd meg akkor ott lesz a börtönben leszedálva, de kb ennyi...
Myselor
nyugi énse jöttem rá xd
MerlinW
A pénztárnál, ha nem rántasz fegyvert, a játék végéig be lesz kötözve a jobb kezed. Ellenkezõ esetben nem lesz bekötözve😊

Egyébként - hátha valaki hasonló cipõben jár, no nem mintha számított volna - én csak a második végigjátszásban jöttem rá, hogy az O billentyûvel lehet cserélgetni a ruházatot😊

[merlinw.org]