Bioshock: Infinite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

broman191
Én is hardon toltam, a vége nem a legkönnyebb, de nem is lehetetlen, a lényeg hogy a helyzethez megfelelõ gear legyen összeválogatva, pl. a +30% sebzés minden fegyverhez amíg kapaszkodva közlekedsz jelentõsen javítani tud az esélyeiden, különösen a dupla patriot támadások alatt. Persze egy szerencsétlen shopot itt sem tudtak betolni sehová, így kulcsfontosságú hogy okosan használj fel mindent a környezetedben, rakétázni csak patriotra szabad, lehetõleg hátulról, mindenki más ellen megfelelhet a sniper tisztes távolságból, plusz ha minden veszni látszik jöhet a madárka...legalábbis nagyon indokolt esetben, mert alapvetõen nem azért van ott hogy a te dolgodat végezze, ajánlott rögtön küldeni a zeppelinek ellen, amint a cooldown megtörtént...mivel amíg zeppelin van, addig dupla patriot hullám is van és 3-4 hullámnál többet kibírni belõlük már mûvészet...de szerencsére annál többet nem szükséges, ha minden kártyádat jól játszottad meg. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

vrtg
Fasza, akkor lassan itt az ideje bekészíteni a nyugtatót. 😊

Myselor
hát ha az nehéz volt ,nem mondom hogy nem,szerintem is kicsit,de a legvége,nagyon az,ott fogsz majd még agyfaszt kapni😊
vrtg
Tejóég ez a játék irgalmatlanul nehéz így a vége felé. Comstock ház alsó szintjén elintézni azokat a köcsögöket kb 30 machine gun lõszerrel meg 4 rakétával?Lófaszt, meg se kottyan nekik, lõszerautomata meg sehol. Vagy 10 percig szaladgáltam körbe-körbe, pajzs feltöltésre várva, idõnként hátra-hátra csapva egyet mire megdöglött mind. Még jó, hogy azt a tüzes melee szart meg a gyorsabb pajzs feltöltést megtaláltam különben sose jutottam volna tovább. Mondjuk már a temetõs rész is kellemes volt, simán vesztettem vagy 1500 pénzt meg az összes lõszerem elfogyott mire kivergõdtem onnan. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, évek óta nem láttam játékot ami legnehezebb szinten így szopat. Nem is folytatom egyelõre tovább, pedig már tuti a vége jönne lassan. (~15 óra gameplay eddig)

HeadHunter86
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hogy melyik pálya azt így nem tudom, de most rabolta el Elizabeth-et az a nagy robotmadár, és most megyek megkeresni.

Háromnegyede? melyik pályán tartasz? (amit a load screennél ír)

ja és még annyit tennék hozzá a negatívumhoz: (ami leginkább nem tetszik)
A pályatéma változások nagyon minimálisak. (Bio1ben ugyebár medical theme, nature/arcadia theme, art/fort frolic theme stb) Pedig ezért vártam leginkább.

HeadHunter86
Én most járok 9 óránál és MerlinW szerint ez a háromnegyede lehet kb.

azért a fegyverlimittel tudtam talán leginkább megbarátkozni, lényegében bármikor le tudod õket cserélni mert annyi van mindegyikbõl mindenhol.

Azért remélem majd jön majd a következõ lépcsõfok is az ilyenbõl:
Csak 1 fegyvert tud a fõhõs cipelni és azt is csak úgy hogy le kell rakni idõnként mert pihentetnie kell a karját/gerincét.

Prince23
Gondolom ehhez a játékhoz is (mint BL 2-höz) lesz majd kulcs action, vagy árulni fogják õket darabonként / ingyen 😄

CalebJoe
Bejártam mindent, jó talán maradt néhány láda de amúgy mindent bejártam.
HeadHunter86
A fegyver upgrade-et én sem értem miért nem csinálták meg. Ez kicsit visszalépés. A fegyverlimitet még meg is értem. Elég durva mikor 8-10 fegyót magánál tart egy játékos 😄 Meg akkor semmi értelme nem lett volna annak, hogy elizabeth odadobjon néha egy snipert pl.

Mindent megnéztél?

Én nem reggeltem steamre, kalózzal tolom. Megvettem a Songbird kiadást (nem bontottam fel), meg a könyveket. Meg vlszeg a board gamet is megfogom, ha már Bio1,2bõl is minden szar megvan.

Ami fõként nem tetszik a játékban:
2 fegyver limit
fegyvereket hiába upgradelem nem látszik rajta (pedig milyen jó volt ez az elsõ két részben)
Nincs rendes save. (jó cserébe minden "W" megnyomásnál ment kb 😄)
A "boltok" kb értelmetlenek.
Elizabeth szerintem korántsem olyan "ütõs" karakter mint mondták. (azt meg már meg sem említem, hogy hányszor "bugzott" be: falon átadta lõszert, furán állt mikor odanéztem)
Az elején míg nem találtam meg Elizabethet "csõjáték" volt semmi extra szoba vagy hely amit fel lehetett volna deríteni. (kivéve az elején lévõ minijátékos részt)

CalebJoe
Ha ereditbe Steamen toltad akkor ki van írva a játékidõ a címe alatt.
JethroHUN
Nekem nem tudom mennyi volt 😄, de mindent megnéztem. Még a környezetet is, elmentem minden felé. Ha összes gyûlt a lockpick akkor vissza mentem vmi otthagyott zárhoz. Szerintem az egész játék tartalmilag 2x olyan hosszú mint a Tomb Raider volt. Annál csak az értelmetlen gyûjtögetés a sok idõ.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

CalebJoe
Nálam 9óra volt, az már elég jó egy FPS-nél.
rhazid
Az engem is meglepett (((:

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"

Az alpáriség azért kicsit durvább színvonalú 😄
+1
Szerintetek nem rövid a játék?

nyilván "nézelõdni" nem állok meg, felveszek mindent amit találok, meg minden helyre benézek amit a játék felkinál de úgy önmagában csak nézelõdni hogy "jajj de szép meg jajj de jó" nem állok meg.

Shep
Grebber alregje 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Seth
De, ha már ott tartasz akkor baromira sietsz 😊

PSN ID.: Beegabor

és nem sietek egyáltalán.

Szerintem jó a játék csak iszonyúan rövid. Lényegében még alig játszottam vele (4-5 óra) és most vagyok a comstok housenál.....ehem.....

Seth
1. rész ismeretében annyira nem, a poén arra épül 😊
"Would you kindly..."

JethroHUN
hm... hát ez elég gyenge.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

kill3r21
asszem itt már irta valaki 😊 neki se müködött
Voltan
Emberek! Valaki vette a játékot a CD Galaxisban? Mûködnek a DLC kódok?
Nálam egyik se jó, és a support még nem írt vissza 😞

Valaki vette onnan?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Seth

[/img]

kill3r21
nem kicsit....jo sori volt
Közepe után kicsivel.
Kb hányadán járok a sztorinak? Most volt (azaz tegnap este, majd ma este folytatom) az a rész...

...mikor Elisabeth átöltözött a bannerben szereplõ ruhájában, mután leszúrta a lázadó néger csajt. A léghajó meg rögtön le is zuhant és most a zongoránál dumál az a furcsa páros.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tatyla
A készítõk kicsit Fringe rajongók is lehetnek 😊

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Frank99
szerintem meg dugjunk a fenekébe egy esernyõt, és kinyitva húzzuk ki!!!!!!

Szerintem nagyon jó a játék nagy Bio 1 rajongó vagyok, a modi és én vagyok a régi topicban. A hangulata nem annyira nyomasztó -köszönhetõ a NEM víz alatti világnak, bár az elején vagyok- az ugrálás egy kicsit furcsa, de azt is megértem, hogy itt a kis városrészek között a levegõben kiváló közlekedési megoldás.

A grafikabuzi soha nem voltam -bár általában jó gépem van- ez hozza a vártat, a város kinézete über. Valahogy úgy megfogott, ahogy a Borderlands 2 grafikája...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

kill3r21
nekem az SA volt örület, soha nem is vittem végig, perceket autozni missionért aztán meghalsz és mehetsz megint....áhhh beleuntam..
De az V inkább fog hajazni a SA-ra mint a 4-re szerintem
kill3r21
hmmmm hazajövök aztán ma már énis letolom...😊
Fpocok
Kicsit úgy érzem magam, mint ha egy jó nõ teljesen felizgatott volna... áll a pöcök meg minden... aztán ott hagy.
/sigh

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Most értem a végére. Erõs 8-as.
A vége meg... Volt egy pont, ahol majdnem elélveztem... aztán jött a mindfuck... a legvégén meg a "meh" és teljesen le lettem lombozva <#zavart2><#schmoll2>

MerlinW
LA Noire-hoz annyi köze a Rockstar-nak, hogy õk adták ki. Team Bondi készítette a játékot. A Rockstar Leeds pedig portolta PC-re.

[merlinw.org]

Fpocok
Ó a faszom... és megint eljátszák...
megfordulok és ott az ellen. Kurvára megijedtem így hajnalban...

Voltan
Hát, nekem a IV kicsit csalódás volt, fõleg a San Andreas után.

Ellenben a Red Dead Redemption valami kolosszális volt. Ma is bármikor szívesen elõveszem, és örülök neki, mint majom a farkának 😄
Nem értem, miért nem pakolták át PC-re. Az annyira nagyon jó, hogy még egyszer megvenném.

Szóval van potenciál a Rockstar-ban, az LA Noire is jó volt. Meglátjuk, mit alkotnak. De a IV után nem várom zuhogó nyállal az V-öt.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

MerlinW
Steam\steamapps\common\BioShock Infinite\Engine\Config\BaseEngine.ini

PoolSize=1024

[merlinw.org]

MerlinW
!!! SPOILER !! TÖRTÉNET ÖSSZEFOGLALÓ - JAVÍTOTT

Booker a Pinkerton National Detective Agency egykori ügynöke. A "Battle of Wounded Knee" csata után alkoholista, szerencsejátékfüggõ lett, ezért az ügynökség kidobta. Késõbb még egy esélyt adva felbérelték egy titkos küldetésre, be kellett szivárognia Columbia-ra, hogy megmentsen egy nõt, Elizabeth-et, majd juttassa el New York-ba.

Columbia prófétája megjövendölte, hogy jön egy áruló (false shephard), akinek a kezén az AD jelet viseli és õ elveszi a várostól a "bárányt" (Elizabeth), ami által a Comstock és a város bukásra van ítélve. Konkrétan, ahogy Liz romlik – veszít a jámbor kislányos személyiségébõl, úgy romlik vele a város is.

Persze az egyszerû halandók számára ez csak egy polgárháború volt. Liz elhagyta a tornyot, az alapítók hittek benne, hogy a lány segíthet lezárni a konfliktust így a Vox Populi-n (a lázadó fekete nõ és csapata) kívül – ami inkább elpusztítaná - minden a frakció arra törekszik, hogy megszerezze magának a lányt és segítségével a saját javára fordíthassa a dolgot.

Liz azon van, hogy mindenki megértse a hatáskörét, és bebizonyítsa, hogy Comstock a felelõs mindenért. Ezért úgy dönt, hogy kideríti az igazságot, így a célja, hogy felkeresse Comstock-ot és leleplezze Columbia lakói elõtt.

A dolgokat tovább bonyolítja Songbird, a robotmadár, ami 12 évig Liz legjobb barátja, gondnoka és börtönõre volt. Songbird-öt úgy tervezték, hogy ha a lány elszökik, az egyenlõ az árulással, így meg kell ölnie, mintsem elfognia.

A „tömeggyilkos” Booker mellett nem nehéz a kislányból érzéketlen badass-é válni, így a próféta félelme jogos. A Vox által elfoglalt First Lady hajón elkövetett gyilkossága tetõzi be a sötétséget.

Mikor elkezdenek információt gyûjteni a lány anyjáról, Liz elkezd arra gyanakodni, hogy õ Comstock törvénytelen lánya. Anyja, Lady Comstock sírjának meglátogatása után rájön, hogy a párhuzamos valóságok elválaszthatók egymástól, instabilitást okozva ezzel, és hiszi, hogy ezzel rátalál egy helyre ami a valóságok közös forrása.

Mikor Booker a jövõbe kerül, az idõs Liz elmondja neki, hogy Comstock célja az, hogy elhitesse a lánnyal, õ a valódi utódja és általa küldjön pusztítást a felszínre. Booker ígéretet tesz, hogy ezt megakadályozza. A sikerhez azonban a saját oldalukra kell fordítaniuk Songbird-öt.

Comstock halála után Booker elpusztítja a Vox-ot majd Liz tornyát, benne a Syphon-al (ami elszívta a lány képességét).
Ezután Liz elviszi Booker-t egy téren és idõn kívüli helyre, ahol rájön, hogy az összes általuk meglátogatott valóságban minden egy emberhez vezethetõ vissza: Booker DeWitt-hez.

Liz segítségével Booker elkezdi összerakni az emlékeit. Rájön, hogy minden ami történt az õ agyszüleménye, hogy segítségével birkózzon meg a bûntudatával, amiért eladta kiskorában a csecsemõ lányát (Elizabeth-et). Elutasította a hit által ajánlott üdvösséget, és vezeklésképpen a kezére tetováltatta lánya nevének kezdõbetûit (AD – Annabel DeWitt)

Szembesülve ezzel, Liz elvezeti a folyóhoz, melynél Booker elutasította a megkeresztelését, ahol találkozik az összes alternatív Elizabeth-el aki valaha is létezett. Booker(aki egyszemélyben Comstock) rájön, hogy, minden ami történt annak az oka, hogy nem tudott megbocsájtani magának. Ezért hagyja a lánynak, hogy vízbe fojtsa, hogy ezzel visszakerüljön a valóságba. Ahogy egyenként eltûnnek az Elizabeth-ek, úgy omlanak össze azok a dimenziók. Míg végül csak egy marad. A fájdalmas valóság.

A játék tele van zseniális, a valóságra kikacsintó szimbólumokkal, utalásokkal, mint a házaspár, a parton az elsõ forgóajtónál a nõ, aki le-Annabel-ezni Elizabeth-et, stb. Második végigjátszás során ajánlott figyelni ezekre, simán adják az újrajátszási élményfaktort😊

[merlinw.org]

Bence94
Van már ellenszer a swappolásra ? Egyszerûen játszhatatlanul be-be akad ez a fos UE3... A játék amúgy nem szaggat vagy lassulna be.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

MerlinW
Igen, közben rájöttem. Nem is tudom miért hivatkoztam a feleségére. Mindjárt át is írom a plot-ot😊

[merlinw.org]

kill3r21
ha végigvitte utána lehet...kitudja
Seth
Kétlem,hogy ott mutatnák a játék végét 😊

kill3r21
menüböl is megtudod nézni
Seth
nem csak a credits utáni jelenetben nevezi nevén, hanem akkor is mikor elviszik a lyukon át és lecsippenti a kisújját szegénykének 😊 Mekkora jelenet volt.