Bioshock: Infinite
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Mainstream dolgokban ilyet ma már szinte kár keresni, az indie cuccokban van sok potenciál, de hát ugye ott a költségvetés megköti a fejlesztõket.
Épp ezért hatalmas élmény kézbevenni egy ilyen játékot, mint ez. Nem követi a CoD, BF, MoH, vagy Tom Clancy-féle gyártószalag vonalat. Ilyen kivétel ma alig van. Érezni, hogy mindent beleadtak, nem csak a megjelenítésbe, megvalósításba, hanem az alkotói kreativitásba is. Ezt pedig bizony gond nélkül értékelem azzal, hogy first day purchase legyen a dolog.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Mivel az elsõ 2 Bioshock, fõleg az elsõ nagy kedvencem, ezért igyekszem itt minden apró kis spoilergyanús dolgot elkerülni, fõleg, hogy ez a játék is az elsõhöz hasonlóan rejtélyesen kezdõdik.
Viszont akkor már on. Az elsõ két rész megvan CE-ben, és fõleg a második rész csomagja volt szerintem remek ár-érték arányos. A bakelit lemezt bár nem tudom lejátszani, de remek ötlet volt szerintem, az artbook pedig mesze a legjobb, amit valaha láttam. Mindezt anno asszem 11 ropiért, ami már akkor sem volt sokkal töb, mint az alap.
Most viszont ez a Songbird Edition valami iszonyat durván túl van árazva (nem csak itthon, mindenhol) Megvette valaki?
Csak azért kérdem, mert egy hónapja vettem az Assassins Creed 3 CE verzióját féláron 10 ropiért, és zseniális, fõleg a szobor. McFarlane Toys at its best. A képek alapján meg nem voltam annyira hanyattesve a Bioshock CE-tõl, fõleg, hogy a Bio artbook messze nem a Bio 2 színvonala. Vélemények?
A mondatszerkezeti gondokon hunyjatok szemet, fáradt vagyok és türelmetlen. A lényeget szerintem leírtam, de még oldalakat tudnék mesélni, ez csak a nagyon felszínes vázlat.
Booker a Pinkerton National Detective Agency egykori ügynöke. A "Battle of Wounded Knee" csata után alkoholista, szerencsejátékfüggõ lett, ezért az ügynökség kidobta. Késõbb még egy esélyt adva felbérelték egy titkos küldetésre, be kellett szivárognia Columbia-ra, hogy megmentsen egy nõt, Elizabeth-et, majd juttassa el New York-ba.
Columbia prófétája megjövendölte, hogy jön egy áruló (false shephard), akinek a kezén az AD jelet viseli és õ elveszi a várostól a "bárányt" (Elizabeth), ami által a Comstock és a város bukásra van ítélve. Konkrétan, ahogy Liz romlik – veszít a jámbor kislányos személyiségébõl, úgy romlik vele a város is.
Persze az egyszerû halandók számára ez csak egy polgárháború volt. Liz elhagyta a tornyot, az alapítók hittek benne, hogy a lány segíthet lezárni a konfliktust így a Vox Populi-n (a lázadó fekete nõ és csapata) kívül – ami inkább elpusztítaná - minden a frakció arra törekszik, hogy megszerezze magának a lányt és segítségével a saját javára fordíthassa a dolgot.
Liz azon van, hogy mindenki megértse a hatáskörét, és bebizonyítsa, hogy Comstock a felelõs mindenért. Ezért úgy dönt, hogy kideríti az igazságot, így a célja, hogy felkeresse Comstock-ot és leleplezze Columbia lakói elõtt.
A dolgokat tovább bonyolítja Songbird, a robotmadár, ami 12 évig Liz legjobb barátja, gondnoka és börtönõre volt. Songbird-öt úgy tervezték, hogy ha a lány elszökik, az egyenlõ az árulással, így meg kell ölnie, mintsem elfognia.
A „tömeggyilkos” Booker mellett nem nehéz a kislányból érzéketlen badass-é válni, így a próféta félelme jogos. A Vox által elfoglalt First Lady hajón elkövetett gyilkossága tetõzi be a sötétséget.
Mikor elkezdenek információt gyûjteni a lány anyjáról, Liz elkezd arra gyanakodni, hogy õ Comstock törvénytelen lánya. Anyja, Lady Comstock sírjának meglátogatása után rájön, hogy a párhuzamos valóságok elválaszthatók egymástól, instabilitást okozva ezzel, és hiszi, hogy ezzel rátalál egy helyre ami a valóságok közös forrása.
Mikor Booker a jövõbe kerül, az idõs Liz elmondja neki, hogy Comstock célja az, hogy elhitesse a lánnyal, õ a valódi utódja és általa küldjön pusztítást a felszínre. Booker ígéretet tesz, hogy ezt megakadályozza. A sikerhez azonban a saját oldalukra kell fordítaniuk Songbird-öt.
Comstock halála után Booker elpusztítja a Vox-ot majd Liz tornyát, benne a Syphon-al (ami megadta a lánynak a tear nyitás képességét).
Ezután Liz elviszi Booker-t egy téren és idõn kívüli helyre, ahol rájön, hogy az összes általuk meglátogatott valóságban minden egy emberhez vezethetõ vissza: Booker DeWitt-hez.
Liz segítségével Booker elkezdi összerakni az emlékeit. Rájön, hogy minden ami történt az õ agyszüleménye, hogy segítségével birkózzon meg a bûntudatával, amiért eladta kiskorában a csecsemõ lányát (Elizabeth-et). Elutasította a hit által ajánlott üdvösséget, és vezeklésképpen a kezére tetováltatta felesége nevének kezdõbetûit (AD – Anna DeWitt), aki megvetette Comstock(=Booker)-ot mert ellopta tõle a lányát és hagyta magát az alkoholizmusba süllyedni, hogy meggyõzze magát, miszerint az új emlékei igaziak.
Szembesülve ezzel, Liz elvezeti a folyóhoz, melynél Booker elutasította a megkeresztelését, ahol találkozik az összes alternatív Elizabeth-el aki valaha is létezett. Booker rájön, hogy, minden ami történt annak az oka, hogy nem tudott megbocsájtani magának. Ezért hagyja a lánynak, hogy vízbe fojtsa, hogy ezzel visszakerüljön a valóságba. Ahogy egyenként eltûnnek az Elizabeth-ek, úgy omlanak össze azok a dimenziók. Míg végül csak egy marad. A fájdalmas valóság.
A játék tele van zseniális, a valóságra kikacsintó szimbólumokkal, utalásokkal, mint a házaspár, a parton az elsõ forgóajtónál a nõ, aki le-Annabel-ezni Elizabeth-et, stb. Második végigjátszás során ajánlott figyelni ezekre, simán adják az újrajátszási élményfaktort😊
[merlinw.org]
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Csak mivel még az elején járok a játéknak, még minden nagyon zavaros, és nem értem oda a sztoriban, hogy a legalapvetõbb összefüggéseket is elém tárják.
Ne vegyél mindent személyeskedésnek, nem neked szólt, hanem anblokk a topiknak. Mellesleg szerintem nagyon szép a játék. És igen, nekem is feltûnt, hogy amikor az elején fel lehet venni egy süket telefont, a kagyló úgy néz ki, mintha 2002-bõl pottyant volna ide, de én mosolyogtam egyet, és vállat rántottam. Ennyi.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Nice going guys! Happy birthday Bioshock Infinite 😄😄😄
(Ne kínozzuk magunkat, végülis ezért járunk ide 😄 )
Francokat nem. Úton útfélen mutatkoztak a jelek,még a játékmechanikában is szerepet kapott, szóval ott volt a szemed elõtt -_-
PSN ID.: Beegabor
Amúgy nem igazán értem az a rész amikor, feljutunk a Lady Comshot léghajójára, és Elizabhet ugye átöltözik, (haját is átfesti? ha jól látta változott a színe, barna->fekete) ÉS a levágott copfját meg oda dobja a lábunk elé, ez eléggé DAFAQ volt.
Lizre visszatérve szerintem a legélõbbre sikeredett karakter, amit eddig játékban láttam, az interakciói a környezettel, amikor duzzog, sõt még lélegzik is, mozog a mellkasa (meg van csinálva az amináció) persze a többi npc az eléggé klón.
Ha OFF lenne, akkor odaírom hogy OFF
Kötekedõ hangulatodban vagy? Menj ki építs hónyulat és verd szét....😄
Pár jelentenél úgy éreztem, hogy Alice Csodaországában vagyok, de komolyan. Gyönyõrû a látványvilága. EZ BAZI NAGY TÉNY 😊
[merlinw.org]
Olvass vissza kicsit és tiszta képet kapsz arról, hogy amióta "véleményt nyilvánítasz", egy szó sem esett a játékról, csak meg a flame-trollkodás. És minden új játéknál ez megy... k*va unalmas.
[merlinw.org]
Nem kell minden egyes embernél ugyanúgy leírni hogy neked nem tetszik!
Mert csak a gyõzködés fog menni ami egyék oldalról sem fog megvalósulni!
Akinek tetszik a grafika egészségére akinek meg nem így jártunk ennyi!
Next PC upgrade: 2022