2091
Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
  • Csokis
    Ezért kell külön a control panelben (vagy nVidia Inspector/Radeon Pro) bekapcsolni a Vsync-et. Célszerű nVidia esetén az Adaptive VSync-et, míg AMD esetén a Dynamic Vsync-et (a Radeon Pro programban) használni.
  • barmi
    Vsync opciót én nem talátam, viszont a lock framerate opció megoldja a vízszintes
    sorcsúszást olyan áron, hogy a kinti tereken lekorlátoz 30 FPS-re, a benti részeken
    pedig 60 FPS-re . Nálam ezekkel a beállításokkal frankón szalad a gém :

• r4pt0r
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ryan nem Booker, ez 100%. Semmi köze hozzá.
  • Harbinger

Nah, tegnap én is végig vittem. Szenzációs játék, fantasztikus grafika, korabeli hangulat, remek szinkron. Mint az 1-nél, sok hasonlóság, d a vége ezt is megmagyarázza. Olvastma itt lntebb az összefoglalókat, főleg Merlin-ét, így végre értem Booker kezén az AD-t.
    A Rapture-ös rész nekem is tetszett, ahogy Fpocok is írta. Sajnos, hogy nem sok köze volt semmihez. azt hittem lesz pár pálya vagy ott lesz a kulcs a forrása valaminek, ez részben igaz. Booker kommentje meg easter egg/joke. De milyen klassz volt így, Unreal3-as enginel. :)
    A vége nekem is... nem értettem. Ugye Booker volt Comstock is, abban a világban, akinek nem lehetett gyereke és valami miatt Lutce végett gyorsan is öregedett. Ezért nem olyan, mint Booker. Vagyis Comstock megtért, míg Booker nem. A megört Booker lánya lett Comstock fogadott lánya. És az egész "Bring us the girl, slate away the debt" még korábbról van, 1893, ami Booker asztalán arról a napról mikor eladta a lányát, akiről azt hitte meghalt az anyjával, gyermekszülésben.
    Vagyis az egész játék Booker fantáziája volt, hogy elkerülje szörnyű életét, tetteit és valami cél vezesse a megváltáshoz? A játék után sorra ütöttek meg az ötletek, gondolatok.

De ami tetszett, a jövő. Aho Elizabeth New Yorkot ostromolja, amit furcsa mód Booker látott már előre. Nekem az a rész ütött nagyot. Gondolom easte egg, hogy az egyik plakáton 1984 volt írva. :)
  • vrtg

Nem érted. Ryan nem Comstock egy változata, hanem Bookeré pont ezért nem függ Rapture léte Columbiáétól. Abban a világban ahol Columbia létezik, ott nem létezhet Rapture. Booker az egyik világban Comstock lesz és Columbiát épít, egy másikban Ryan és Rapturet. "A világítótorony, a város, és az ember ugyanaz." Ennél egyértelmúbben szeintem nem tudták volna Levinék kifejezni. Azt tudjuk, hogy Bookerből hogyan lesz Comstock egy párhuzamos dimenzióban, de az még nem derült ki hogy mi fog Andrew Ryan "megszületéséhez" vezetni. Az, hogy Rapture később épült meg, vagy hogy Ryannak más motivációja van semmit nem jelent, mert végtelen párhuzamos világ létezik egyszerre (még így is, hogy a Comstock világok törlődtek), végtelen lehetőségekkel, és ezek közül még ha csak kevés olyan világ is van amelyben teljesülnek úgymond a feltételek Rapture léttrejöttéhez, akkor is végtelen világban fog létezni.
    Nem számít a vallás, mert ha az egyik világban valaki eldönti hogy vallásos lesz, akkor létrejön egy alternatív világ, ahol úgy döntött, hogy nem lesz az. (lásd Booker->Booker vs Booker->Comstock) Hasonlóan az is elképzelhető, hogy valaki később/hamarabb születik meg, más személyisége, motivációja lesz stb. Minden a meghozott döntésektől függ. Ékes példája Rosalind Lutece esete, aki Comstock világában nő volt, de más világokban meg Robert Luteceként született. (ezért is van, hogy mindig befejezik egymás mondatait)
  • wesker24
    Na én is végigvittem a Bioshock Infinite-et elsőre 15 óra volt nekem.

Az Audio Logokból elsőre csak 50-et találtam meg, a Machine GUn-t és a Sniper Rifle-t maxoltam ki, valamint a Charge és Shocking Jockey képességet.

Nálam hivatalosan is felkerült a BIo Infinite is a legrosszabb/legfurább befejezések közé a Mass Effect 3 mellé !

A játék egy erős 10/9-es nálam de a vége nélkül a végével együtt 10/7 !
  • Fpocok
  • NandorHUN
    Szerintem nem egészen erről van szó: a Wounded Knee-i csata után megy el bünbánatra, ahol A- nem tér meg és gyereke születik Anna, de felesége meghal, így pénztelen iszákos lesz, vagy B - megtér ő lesz a próféta, de nem lehet gyereke, így egy párhuzamos univerzumból viszi el Annát. Asztán persze késöbb a tudós házaspár bosszuból elintézi (akiket a próféta megöl), hogy újra egymásra találjanak stb...
    A legvégén pedig Anna csak azokat a valóságokat nyírja ki, ahol a Próféta lesz Bookersből, így csak az az egy marad amiben Anna nála marad, vagyis nem lesz aki elvegye tőle a gyerekét. - Ebből a szempontból a vége akár lehet happy end is, attól eltekintve, hogy ez egy paradoxon, vagyis ha Annát nem viszik el Elisabeth nem "születik meg" vagyis nem lesz aki megölje a Prófétát vagyis a Próféta létrejön és Booker gyerekét megint elviszi stb...
  • Fpocok
    Engem tudjátok mi bántott a legjobban a sztoriban? CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE! CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE! CSAK AZ OLVASSA EL, AKI MÁR VÉGIGVITTE!

[spoiler]Amikor mutatták Rapture-t, én kurvára megörültem. Nem írtam le, de én biztosra vettem, hogy valahogy összecsatolják a kettőt... ha már ennyi időt töltöttek a vízalatti város történetére.
    Na de most jön a szomorú hír: Az egész csak egy cameo volt. SEMMI KÖZE NEM VOLT A TÖRTÉNETHEZ. Én annyira vártam, hogy valahogy mégis összekapcsolják, de nem így történt.
    És igazából innen már csak lefelé ment a vége. Most hogy volt időm átgondolni, csalódott vagyok a végében. Ez a helyes kifejezés. Ahogy nézem a fórumot, nem vagyok egyedül.
    [/spoiler]
  • Pukkka
    Sziasztok,
    I5-3570, GTX660Ti, 8 Giga DDR3, SSD mellett mennyi FPS mellett kellene futni, úgy, hogy minden beállítás maxon van?
  • Panzeradler #1401
    Így átgondolva tényleg, sok a hiba az elméletben, bár szerintem ha nem terveztek volna folytatást, akkor ez így egy nagyon szép befejezés lenne, le van zárva így teljesen a sztori.
    Félek, hogy úgy fog járni SZÁMOMRA mint a Bio2(első 10percig bírtam, pedig 1et 2x is végig vittem(elég kevés játék érte nálam el ezt a szintet)). Azért kíváncsian várom mit hoznak ki ebből még.:)
  • mester1987
    Látom vágod az angolt :P
    Grat (Y)
  • Hoz_Hun
    Személy szerint nekem jobban bejön a Bioshock 1-2. De hangulatilag teljesen más. Az egy nyomasztó sötét hely. Klausztrofóbiás bezártságérzet, kilátástalanság. Elég nagy ugrás a világos, habos-babos Columbiához képest a suhanó zipline-okkal és lebegő épületekkel.
  • Hoz_Hun
    Átgondoltam ezt az Andrew Ryan-es dolgot.

Biztos, hogy semmi közük egymáshoz. Annó olvastam regényben az előzményét (hivatalos regény), Rapture megépülését és abban elég jól benne van Andrew Ryan élete és motívációja. Persze lehetne "fake", de semmi értelme nem lenne. Ryan még csak nem is vallásos és totál más motivációja van mint Comstock-nak. Azon kívül Rapture vagy 50 évvel késöbb épül és Comstock már 1912-ben is öreg. Persze ott az időutazás, de ahhoz már Columbiának meg kell lennie az időgéppel és semmi értelme, hogy Comstock újabb várost építsen és hátrahagyjon mindenkit.
    Egyszerűen értelmetlen lenne, nehezen is összehozható, még ezzel a katyvasz dimenzióváltásokkal meg időugrásokkal is.

A hasonlóságok meg természetesek és el is várom egy Bioshock játéktól, utópisztikus város, megalomán vezető, plazmidok/vigorok, ködös hátterű főhős, stb. Ha ezek nem lennének, csak a kiadónak egy újabb játéka lenne azonos névvel.
  • Hoz_Hun
    Köszi. Én az 1335-ös összefoglalót olavstam. Ezt a részét már "nagyjából" értem.
    Columbia maga, a város meg a többi, nem nagyon érdekel velük mi lesz, engem személy szerint Rapture érdekel. De már biztos vagyok abban, hogy Rapture-nak effektiv nincs köze Columbia-hoz és az ottani szereplőkhöz. Rapture mindentől függetlenül megépül.
  • attiGT
    Srácok!

Ez a játék egyszerűen zseniális! Idejét nem tudom, mikor kötött le egy single player ennyire. Grafika SZENZÁCIÓS!!! Történet szintúgy!! Minden kis apró részlet kidolgozva minden téren! Szavakat nem találok erre a játékra...

Hallottam olyat, hogy ez a rész vetekedik az elsővel, hozzátenném, a korábbiakkal én nem játszottam, de ha ilyen jók biztos végig viszem a hétvégén őket!

Manapság minden a pénzről szól és ez meglátszik a játékok terén is. EA és társai sorban kefélik el a játékokat a pénzéhességükkel, fejlesztők félkészen dobják piacra játékaikat... És akkor itt van ez a darab... hát WOW. Van reménység még a videojátékok terén is!
  • MerlinW
    Részletesebb összefoglaló.
  • r4pt0r
    Itt szerintem nem arra gondolt. Ez nem derül ki, nem lenne sok értelme.
  • Hoz_Hun
    Hát bármi lehet. Ezért nem szeretem ezeket a többdimenziós, időutazós baromságokat, az ilyen történeteket. Folyton a saját farkába harapó kígyó esete.
    Mindegy, Rapture élt, él és élni fog. :)
  • Panzeradler #1392
    #1363 Ebből indultam ki én is.(Javítsatok ki ha tévedek/nénk)
    Minden változó, hely idő, kivétel a szereplőt
  • NandorHUN
    Pont elöttem néhány hsz.-szel részletezték, hogy milyen összefüggés van Rapture és Columbia között kb erre irtam, mivel szerintem van benne reláció :) - tehát hogy a prófita egyik párhuzama Rapture alapítója.
  • Hoz_Hun
    Ez hol derül ki?
  • Hoz_Hun
    Igen valóban, Tenenbaum azzal lép le a legvégén. Erre nem tértek ki ha jól emlékszem, de Tenenbaum genetikai tudós volt. Jó sokáig ott volt, lehetett elég ideje, hogy megbuherálja azt az egy batiszférát.
  • mester1987
    Egy jó erős középkategóriás.
  • Panzeradler #1387
    Andrew Ryan=Comstock=Booker, ezért tudta működtetni, a DNS nem változik.
  • r4pt0r
    Én is úgy emlékszem hogy a minerva denben ez volt.
  • Seth
    Csak a vége rémlik,hogy azzal jutottunk fel, vagy a kiegészítőben, a Minerva's Den-ben? Aztán lehet rosszul emlékszem
  • Hoz_Hun
    A Bioshock 2-ben nincsen batiszféra használatban. A főszereplő Atlantic Express-el utazik. Pont-e miatt.
  • Seth
    Bio2-ben is működtek AR nélkül
  • Hoz_Hun
    Amúgy arra kiváncsi vagyok,...
    ...hogy amikor Rapture-be kerül a két főhős, akkor hogy a francban működtetik a batiszférát. Már ki van poszterezve, hogy a batiszférákat lezárták, tehát csak Andrew Ryan DNS-ével műkődnek.

A másik "vicces" momentum ugyanitt, hogy a főhös mond valami ilyesmit, "Város a vízalatt, nevetséges." mikor épp egy kib*szott LEVEGŐBEN RÖPKÖDŐ városból jött, ami kb 10x elképzelhetetlenebb.
  • Hoz_Hun
    Rapture-t Andrew Ryan alapította, szóval kb annyi köze van a mostani lebegő városhoz, meg a játékhoz, mint Budapestnek. Szerncsére nem fog elpusztulni. :)
  • zippofcy
    Az én gépem max középkategóriásnak számít, PhenomII proci 4 magosítva 3.7 ghzen, kb 3 évvel ezelőtt vettem 25 ezerért, GTX560 ti tavalyelőtt nyáron vettem 45 ezerért, 4 GB ram ami már fillérekbe kerül, 120GBs Octane SSD tavaly nyáron vettem 20 ezerért és nem találkoztam soha se akadással se loading felirattal.
  • mester1987
    De azt is tapasztalom emellé, amit te írsz. Egy SSD-n biztos nincs ilyen. :)
  • mester1987
    A játék néhol megáll és várni kell. Néha meg is jelening a Loading, mikor átmegyünk egy másik pályarészre, de utána megy normálisan. Ez az Unreal Engine 3 egyik hibája/jelensége, hogy nem tölti be egyszerre az egész területet. De akinek jobb hardverei vannak szerintem még nem is találkozott ezzel a jelenséggel...
  • berlinboy6329
    Van vmi megoldás az akadozásra?

iniben átírtam a poolsizet,de vmiirgalmatlan szar az egész. A minimum bőven megvan,mediumon játszok,de élvezhetetlen...

Minden sarokban megakad vagy 3 mp-re.. Kimered az egész kép. Konkrétan mikor beültem a székbe az elején, miután bebiztosított, a következő mozgást akkor láttam,mikor már az égben voltam.Addig csak állókép,aztán ment a hang közben. Néha megröccent 1-2 frame erejéig,aztán megint megállt. Borzalom.
  • Fpocok
    Látom megy ám az elspoilerezés ezerrel.
  • rhazid
    Szerintem lehetne folytatni ha Booker túlélte de Comstock "meghalt" akkor elméletileg Booker és Anna élhetnek boldogan szépen tovább nem? Lehetne egy olyan folytatás esetleg hogy szépen elvannak és valaki vagy valami elrabolja Anna-t és így szerintem tovább lehetne vinni, igaz nem lenne a legszebb megoldás de járható lenne...
  • r4pt0r
    Mindenki képzelejen oda egy p-t. :D
  • r4pt0r
    [soiler]A vízalattit nem ölik meg, és világok még így is megmaradnak. Egyedül ezt a szálat zárták le.[/spoiler]
  • mester1987
    *Annyira nem rossz ez a változás.