Warhammer 40K: Space Marine
  • lammaer
    Én tegnap néztem meg, mint nagy WH40K rajongó (zsákszámra olvasom az angol/magyar cuccokat, most is a Space Wolf 2. omnibus kiadását olvasom reggelente a vonaton).

A hangulata nagyon jól eltalált, jól megmutatja a világban uralkodó császárkultuszt (a gárdisták állandóan tolják a frázisokat, a tech priestek is mormolják a szent szövegeket amikor ellenőrzik a berendezéseket meg javitják a páncélokat), tehát ez nagyon a helyén van, bár néha azért már soknak éreztem.

A sztori is okés, sok újdonság nincs benne de előre nem mondod meg ki a "gyilkos", utólag persze logikus volt. Dan Abnett van mögötte mint iró/forgatókönyvíró, ő azért rosszat nem szokott letenni az asztalra.

Grafikailag okés, legalábbis ami a statikus dolgokat (eszközök, űrhajók, megvan a sötét gótikus jelleg stb) illeti, az animáció az már nem annyira szuper, minden olyan mintha nem lenne igazán súlya (pl én nem igy képzelem el a páncélos űrgárdisták mozgását, nincs bennük erő, mintha rongybabák lennének).
    Nem steril 3D világ, tehát megvan benne a trancsir, a vér, a kosz, a rozsda stb.

Viszont nagyon vontatott lett szerintem, az hogy nyomasztó rendben van, de hogy hosszú percekig bámulja az ember a kavargó porvihart meg a romos épületeket, és effektive nem történik semmi. Megy a drámai feszültségkeltési célból alákevert zene, és nézed ahogy kavarog a por.
    Ha nem lettem volna rajongó, tuti bealszok rajta.

Összességében első próbálkozásnak nem volt rossz, de sokkal többet és pergősebbet ki lehet majd hozni belőle.

Speciel pl a Warhammer játékok intróit jobban élveztem :)