36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wolfhgb
    Lassú géppel repül, a fejét is lassan mozgatja, meg meg riccen, laggol, lesznek itt bajok a hardverigénnyel gyerekek. :) most akkor fent van nekem az 1.5 alfa, meg a 2.1 nevada, ez meg kijön most bétában, tegyek fel egy 3. verziot is és basszak el rá még egy aktiválást minden modulnál? h ha kijön belőle az alfa, akkor tehessem fel megint? Ezzel tényleg sokra megyünk jan végén!!!! :)
  • LeonSilver
    Na ezért mondom én, hogy abból a tavaszi f18-ból is könnyen lehet nyár vége... :D
  • repvez
    4 évszak csak, hogy jobban meg legyen kavarva ez egy alfa verzióbol van :)
  • beci43
    Wagsnak meg Chuck Norris.
  • VO101Tom
    A sün már megérett, se beta-ról, se egyes-kettes fázisról nem volt szó.
    Csak a szokásos, ígérünk valamit, lenyugszik a nép, majd kimagyarázzuk, hogy tulajdonképpen nem is erről volt szó.
    Beta-t nem fogom feltenni, sem helyem sem időm nincs ezzel szarakodni, hogy két (?) hét múlva installálhassam újra az egészet.
  • VO101Tom
    Akinek csak Kaukázus van 1.5-el, az is felteheti majd a végleges 2.5-öt, az átdolgozott Kaukázus térkép mindenkinek ingyen elérhető lesz.
  • Fehercsoki
    Rudder pedálok közül melyik az ami ajánlott? Thrustmaster T.Flight Rudder vagy a Logitech (Saitek) Flight Rudder Pedals megfelelő lehet?
  • Ludowik
    Na most nekem nincs csak 1.5 akkor én csomagolhatok is,mert én nem igen fogom megvenni egyik mappot sem.
  • PhantomAss
    Wags most írta hogy 31.-én jön ki a 2.5 open beta.
    Érik az a sün..bár végül is az is még január :)
  • VO101-MMaister

ha erdekel valakit 1944 Normandy+WWII Assets Pack osszesen 40USD -ert az irjon privatban.

Egyebkent, ha jol ertem amikor ki jon a 2.5 Open Beta, akkor nem lesz semilyen hivatalos vegleges verzio elerheto. Az 1.5 mar not supported lesz, viszont a 2.5 meg csak Beta. Fasza.
  • sure
    Hmmmm, hát most elbizonytalanítottatok, valóban, az ábra maga azt sugallta nekem, hogy mindhárom variáns upgrade-je egy időben történik, de a Stage 1, Stage 2 meg az "egy-két hét teszt időszak" valóban azt sugallja, hogy első körben csak openbeta lesz.

Igazándiból ha a 2.5 openbétával tudják tartani a januárt, már akkor is csak félig hazudtak ;)
  • VO101Tom
    Btw ha megnézed, amiről Wags a decemberi postban írt, hogy "biztosan" Jan végén jön, az kb szóról szóra ugyanaz, amit ez a lista már "második fázis"-ként emleget. Ezen nincs igazán félreérthető dolog, le van írva feketén fehéren. Minden amit Wags is említ, hogy az aktuális openbeta-k megkapják a 2.5-öt, hogy 1.5 marad de nem lesz további támogatás, és a 2.2 uninstallálva lesz, az ebben a listában már Stage 2 címszó alatt van. Rik írta a korábban linkelt posztban, hogy az openbeta tesztelése "talán 1-2 hét, reméljük nem több" időt vesz majd igénybe...
  • VO101Tom
    Ez kicsit részletesebben, de ugyanazt írja le amit én is mondtam.
    2.5 open beta-nak nem lenne semmi értelme, ha közben kiadnának egy 2.5 véglegest is. A 2.5 végleges biztos, hogy a 2.5 beta után jön, hiszen a beta lényege a hibakeresés. Az itt írt "stage 2" lesz az az időpont, amikor elvileg az 1.5 vonal nyugdíjba vonul (ha valakinek kell a régi missionok miatt, akkor megtartható, de támogatás nem lesz hozzá), a 2.2 openalpha és 2.5 openbeta helyett jön a 2.5 végleges. Ekkor az installer a 2.2-t le is fogja törölni.

A nagy kérdés, hogy pontosan mikor jön a 2.5 beta, és mennyi időt akarnak hibakereséssel eltölteni? A fórumon írták (júzerek), hogy akár holnap jöhet is a 2.5 openbeta, egy hét tesztelés, minden rendben lesz, jövő hét elején jöhet is a 2.5 végleges, és akkor még időben is vannak... Hát... én nem akarok ünneprontó lenni, de ez a schedule egy nagy hülyeség, ennyi idő alatt nem lehet hibát keresni, javítani, összeállítani az új kódot, lefuttatni a compilert gond nélkül, majd publikálni Steamen, weblapon az új verziót. Egy szoftverfejlesztés egyszerűen nem ilyen határidőkkel működik (ráadásul az alap feltevés abból indít, hogy "minden rendben lesz", ami azért valljuk be, ED-nél elég szokatlan lenne).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.01.23. 23:06:45
  • beci43
    The 2.5 will be rolled out in two stages:

Stage 1: Openbeta 1.5 will be updated to OpenBeta 2.5. If OpenAlpha is installed the updater will pick up the installed modules from it and will suggest to remove it after the install. As usual, common files will be used from 2.2: if you selected to remove 2.2, the files will be moved. If you selected to keep 2.2, the files will be copied (actually, hardlinked).

Stage 2: Release 1.5 will be updated to Release 2.5. Before the update the updater will suggest to keep 1.5 as a separate install. If you agree, it will download the special DCS 1.5 installer which will move the files (and download what's needed if any) from your existing 1.5 install to a new location of your choice. After that, if there's OpenAlpha 2.2 is present it will do the same as Stage 1. If no OpenAlpha found, but there's OpenBeta 2.5, the update will pick up the list of modules from OpenBeta 2.5.

At the same time as Stage 2, those who only have OpenAlpha 2.2 installed will be prompted to automatically download and install Release 2.5 which will, as noted earlier, ask to remove 2.2.

This is as detailed as it gets.
    Az a "stage 2".
    "Remélhetően két héttel" az openbeta után.

Late Januar az továbbra sem 2.5 lesz, hanem legjobb esetben is 2.5 open beta.
    Engem csak az bosszant, hogy Wags anno egy qrva szót nem szólt az openbeta-ról, csak hogy kiadják a 2.5-öt. Nem akarok ennyi alpha meg beta szart installállni, leszedni és újrainstallálni a gépre, kicsit elegem van már ebből. Decemberben nem tettem már vissza a DCS-t, mert úgyis jön a végleges, nem akartam szórakozni vele, erre jan 23-án közlik, hogy megint csak valami beta szar lesz kiadva, amiben csak most kezdődik "széleskörű" hibakeresés...? Hát szarjanak sünt!
  • repvez
    ez igy van, csak eddig azzal nem számolt senki, hogy megvariálják azzal, hogy mi van ha ezek nem egyszerre kerülnek ki, hanem csak a bétát adják ki január végén majd mikor az első nagyobb tömeg letesztelte akkor egy uj patch formájában jön ki a "stabil" verziója is plusz ez első körbe csak a honlapjukon érhető el a steamesek meg várjanak még heteket rá.
  • beci43
    Pontosan így van,ahogy mondod.
  • sure
    "azzal jönnek, hogy ez 2.5 open beta lesz csak? "

Ha a #25515 -ben linkelt "folyamatábra" helyes, akkor szerintem lesz "release 2.5" és párhuzamosan indul az "openbeta 2.5", mint ahogy most is van "release 1.5.8" és "openbeta 1.5.8". Aki eddig openbetát használt, annak az autoinstaller a 2.5 openbetát fogja lehúzni, a "mezei" 1.5.8 -hoz meg a sima 2.5-öt. Ez SZVSZ csak azoknak (látszik) komplikált(nak), akiknek eleve egynél több installáció volt a gépükön.
  • VO101Tom
    Na jo, most visszakerestem, hogy miről volt szó, hogy most én értettem-e félre, vagy mi van?

Wags írta dev update-ben:
    Given this, we will be releasing DCS World 2.5 by late-January 2018. This is not an estimate, this is a promise.
    In order to avoid confusion and any update issues, DCS World 2.5 will be released as a new download. The current Open Beta will be updated to DCS World 2.5, the Open Alpha will be removed, and DCS World 1.5 will remain but be unsupported.
    Movement of DCS World 2.5 would then soon follow to Steam.

Vagyis azt írja, a mostani open beta lesz update-elve 2.5-re január végén, open alphát megszüntetik, 1.5 megmarad de támogatás nélkül, és röviddel ezután 2.5 megy Steamre is.

Ezek után most azzal jönnek, hogy ez 2.5 open beta lesz csak?
    És még ők csodálkoznak, hogy a szavahihetőségük a béka segge alatt van...?
  • beci43

Ha Ő mondja!
  • repvez
    elvileg lesz egy letölthető installer progi ami az 1.5 ös bétát felhuzza 2.5 ös bétára, a stabil 1.5 öt a stabil 2.5re, a 2.2-es béta nem lesz tovább támogatva.
    ÉS a stabil 1.5.8 is megmarad a mostani állásba.

Legalább is igy magyarázta ki Árpi a ojjektumról :)
  • LeonSilver
    Sehogy. Ez mondjuk borítékolható volt. Azon sem lepődnék meg, ha a tavaszi f18-ból késő nyár lenne..
  • macleody
    Óriási a különbség, szerintem hanyagold az X szériát, ez a tányéros rugós megoldás egy hulladék. X52-m van, vettem helyette egy Ravcore Javeline-t. Ég és föld.
  • VO101Tom
    Nemértem. Mikor és hogy lesz ebből letölthető 2.5 végleges? Pláne late Januar-ban?
  • repvez
    Az, de ez jobban árnyalja a megjelenési dátumot

"On a related matter, we plan to move 2.5 to Steam two weeks after the e-Shop Open Beta launch.
    "

szóval első körben a béta verzióhoz lehet hozzáférni, de az is csak az e shopon , a steamesek meg várjanak még.
  • Solt
    Tripla arc pálma...
  • repvez
    Mindenki eldöntheti, hogy milyen verzió lesz :)
  • Fehercsoki
    Néztem, de ez nem tetszik (persze olcsóbb is mint a "jó" HOTAS-ok). Logitech (Saitek) X52/X52 Pro/X56 vagy TM Warthog közül kellene választanom, pl. az X56 és a Warthog között mekkora a különbség? Elvileg mindkettő Hall szenzoros (tudom hogy nem csak ez számít, de lényeges).
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2018.01.23. 17:16:00
  • Lysandus
    Ezt már nézted?:

thrustmaster t16000m fcs flight pack
  • Fehercsoki
    Gari miatt inkább Magyarországon belül venném meg, illetve a Warthog áránál többet nem igazán tudok rákölteni (főleg hogy még valamilyen ruddert is kell vennem).
  • VO101-MMaister
    Szia,

ezeket a gyartokat nezd meg. Sokkal magasabb minosegben keszitik a cuccaikat mint a TM.

https://vkbcontrollers.com/

https://virpil.com/en/
  • Fehercsoki
    Beszéltem velük, Legyenlországból küldik, néhány nap alatt megérkezik elvileg, meg is rendeltem, szóval már csak a joystickot és a ruddert kéne kiválasztani. X52/X52 Pro/X56/Warthog ami szóba jöhet, rudderből pedig ha jól látom, akkor csak a Logitech (Saitek) Rudder létezik, ami ránézésre elég drága, de nincs más. Ezek közül mit érdemes venni? Nyilván a Warthog a legjobb, de azt írták hogy annyira nem jó a gimbal, az X szériánál pedig a belső kábelezés nem bírja sokáig.
  • Fehercsoki
    Simracing helyett áttérnék a repülő szimulátorozásra, az asztalomon viszont nincs hely semmilyen extra perifériának, a kormány/pedál/váltó is egy cockpitre van rögzítve, joystickhoz egy lehetséges megoldást találtam, nem is annyira vészes az ára, ez az: Wheel Stand Pro for Warthog. Ennél van jobb megoldás? Ha ezen a linken keresztül rendelem akkor európán belülről szállítják? (azaz ugye nincs extra vám?) Logitech X szériás joystickaiból (pl. https://www.logitechg.com/hu-hu/product/x56-space-flight-vr-simulator-controller) érdemes venni valamit, vagy inkább rögtön Warthog?
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2018.01.23. 10:32:23
  • beci43
    Igen,Matt írja is a video alatt a kommentekben.
    Normandia unalmas,Kaukázus sokkal változatosabb.
    Nagyon várós!
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.01.23. 04:36:18
  • VO101-MMaister
    Szerintem aki komolyabban banyaszik az fejleszti is a gepparkjat es kiszall az adott hardware-bol, amig jo aron ertekesiteni tudja. Miert ne cserelne le a kartyakat egy1,5-2x nagyobb kapacitasura, amivel hatekonyabban banyaszhat es huzna be a porgo hasznalt piacon a regi cucc magas maradvanyerteket.

Ahhoz, hogy a VGAk ara normalizalodjon a gyartoknak kapacitast kellene novelniuk. Viszont ez oriasi beruhazas, amit egy kiszamithatlan, talan holnap bedolo kriptovaluta piacra nem lehet alapozni.

Ami a penz es a bitcoin osszeveteset illeti, a kriptovalutak mogott tenyleg nincs a kodon kivul semmi, de a penz mogott egy adott orszag, vagy terseg gazdasagi es politikai teljesitmenye all, azt arazza be a piac. Tehat a ketto nagyon nem ugyan az a kategoria.

• molnibalage83
    A pénz mögött valódi gazdasági teljesítmény áll és némi spekuláció. A bitcoin meg csak egy hash halom. Semmi más.
  • sakkay
    Mondjuk pl úgy, hogy az ai gk-ra nem hat a fa. Mert most a földi eszközökre nem hat. Legalábbis amikor utoljára néztem.
  • VO101Tom
    Dél Korea detto
  • Solt
    Plusz gyakorlatilag anonim, így kiváló pénzmosásra... ez az amit sokáig nem fognak már engedni, Kína már pedzegeti, hogy ebből elég, és ha egy elkezdi...
  • VO101Tom
    Az arany alapot már rég elengedték a jegybankok is, a pénz értéke a bizalom, hogy az a festett papír közel ugyanannyit fog érni belátható időn belül mint ma. Ugyanez a bizalom van jelenleg a bitcionnál is, de ami hiányzik mögüle a pénzügyi felügyelet, a kisbetétesek biztosítása, a jogi szabályozás, a panasz kezelési lehetőség, állami beavatkozás, ha gond van, stb stb. A bitcionnal jelenleg a legnagyobb baj, hogy mindezek hiánya miatt a spekulánsok aranybányája, mert azoknak meg pont ezek hiánya a vonzó. Ezért soha nem lesz az árfolyama olyan stabil, hogy az inflációja pár %-on belül mozogva évekre előre tervezhetővé tenné a befektetéseket, és bármilyen állami stabil valutát kiváltson. IMHO.