36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • PhantomAss
    Ezt a teljesítményt és képet tudják a wmr headsetek már egy éve, ezért mondtam hogy helyben toporgás. Én nem értem hogy az oculus miért jött ki ezzel a cuccal.
  • repvez
    Itt elég jól szemléltetik a különbségeket.
    Nekem ebböl az jött le hogy a VIVE élesebb a pixelek, de a legnagyobb a SDE, az OR viszont nem csikozik a klép az oled miatt ez sztem hosszutávon kelleesebb a szemnek viszont homályosabb a képe a többinél.
    Furcsálom, hogy ha ennyire egy szinten van vagy akár jobb is a pimax a két nagyhoz akkor miért nincs neki akkora reklámja vagy miért nem lehet könnyebben beszerezni.
  • LeonSilver
    Akárki akármit mond, a VR-ben kurva nagy üzlet van. Aki próbálta már, az tudja.

Én azt nem értem, hogy a játékgyártók miért nem használják ki jobban. A főnökömmel beszélgettem éppen erről.. hogy például VR-ben a Star Wars játékokkal (mint a régi X-Wing, TIE Figter, Jedi Academy, stb..) akkorát lehetne szakítani, mint az állat! Vagy Quake, Unreal, mit tudom én... :)
  • LeonSilver
    Nekem sincs semmi bajom vele, de megy a rinya mindenhol, hogy jajjj szürke.. Meglátjuk.
  • Solt
    Az IPS / LCD monitorokra is azt mondják, hogy szürke, mert csak 1000:1 fekete aránnyal rendelkeznek... én elvagyok vele, sőt, monitoron ED-ben feketébbnek látom az űrt mind a Rift-ben, pedig abban OLED panel van.
  • repvez
    Meg a pimax5+ is kijön pár hónap mulva a a javitott verzióval, meg ök már tesztelik a szemkövetést is ami a 12 fokos FOV-val megtámogatva elég jól hangzik és Wags szerint a mostani pimax5k is a második genhez sorolná, mert az az első olyan szemüveg aminél le lehet olvasni a müszereket normálisan.
  • LeonSilver
    Jó, hát ez a másik. Ha azonos HW mellett szebb a kép, akkor is előrelépés. Sajna a feketése sokan azt mondják, hogy leginkább szürke. De az igazából akkor fogjuk tudni, hogy mi a helyzet, ha már kint lesz és a gémerek nyAlatkoznak.
  • Solt
    Kevesebbel nem éri be, de közel azonos teljesítmény igénnyel szebb képet fog adni. Ami kérdéses, hogy az LCD-n miképpen fog festeni a fekete...
  • LeonSilver
    AZ nem biztos, hogy visszalépés. Ha például azonos beállításokkal az S sokkal kevesebb HW.val is beéri, akkor az azért fasza.
    Persze az lenne a királyságos, ha 4K-t elvinne egy 386 DX2... ;)
  • PhantomAss
    Én úgy látom eddig egyedül a HP villantott a Reveb-bel, az Oculus S egyértelműen visszalépés (vagy egy helyben topogás).
    Kiváncsi leszek a többire.
  • sakkay
    Nahát. Ekkora harc kellene minden területen.
  • Solt
    A Valve is lép: LINK
  • sakkay
  • sakkay
    na ezen jót röhögtem!!!
  • VO101Tom
    Nálunk is hasonló volt, ismerős mondta, hogy őt aztán nem fogja egy ilyen vacak átverni, mi az a hülyeség, hogy 3D-ben érzed magad, stb stb. Átjöttek kipróbálni, alig lehetett róla leimádkozni a sisakot, hogy kicsit más is játsszon vele Hullámvasutat nem tudott végigülni, amikor beültettem mesza kabinba, attól meg konkrétan rosszul lett (klausztrofóbiás egyébként), a Lab-ban nyilazott még akkor is amikor asszony meg gyerek már az ajtóban várta mikor indulnak haza :D
  • repvez
    jelenleg egy messzi messzi galaxiban .
  • sakkay
    Csak egy példa-még csak nem is DCS. Öcsémnek mondom mi a vr. Áh tudom volt már a fejemen telóval. Mondom az nem ugyanaz. Bizonygatta, hogy de de ő tudja. Aztán hazajött, felrakta és leesett az álla
  • LeonSilver
  • LeonSilver
    Hol laxxx?
  • Indi69
    F@sz voltam, de már nem. Sikerült
  • Indi69
    Pedig a vr-ban nagyon jó móka, még a gtx1060 ellenére is
  • repvez
    sajna nem , csak a Kinai mobiltelefonossal probáltam , de annál 3d-nek láttam a képet , de egyltalán nem jött az ottvagyok érzés és közel sem volt akkora a méret a kabinba mint számitottam,
  • Indi69
    Az acc nem változott De a pass igen. Azt írja a DCS oldalon, hogy meg van a modul, a kódot is látom, de a játékban nincs az aktiválható modulok között
  • LeonSilver
    Amikor indítod a DCS-t, akkor bejelentkezel azzal az accal és passal, amivel vásároltál?
  • LeonSilver
    Magéban a dcs-ben meg a setup mellett a rubik kocka szerű izé.. De ha a játékba bejelentkezel, akkor automatikusan felajánlja, hogy telepíti a cuccot, ami meg van vásárolva.
  • Indi69
    Meg van a játékban, de nincs ott a modul amit aktiválnom kéne
  • LeonSilver
    Bejelentkezel a weboldalon és jobbra fent profile
  • Indi69
    A module manegert hol találom? A dcs oldalon nekem nincs
  • sakkay
    Nem volt még a fejeden ugye?
  • Solt
    De VR-ban nem lehet állítani a FOV-t, pont azért, mert akkor a valós méretek torzulnak el. DCS-ben a szoftveres IPD állítás valami öszvér megoldás aminek nem sok köze van az IPD-hez, sehol máshol nem találkoztam ilyennel. Példának okáért az ETS/ATS párosban ha mozgatom a FOV csúszkát, az égvilágon semmi nem változik.

A monitor teljesen más történet, mert ott a szemed távolsága állandóan változik a monitorhoz képest, míg a VR-ban ez "fix". Az IPD pedig a pupillák távolságára vonatkozik, mivel ez adott értéken belül mindenkinél más... a CV1 esetében ez hardveresen állítható, hogy a két kijelző közepe pont a pupillád előtt legyen, mert akkor a legélesebb a kép.
  • VO101Tom
    Olyan zoom mint a monitoron, olyan nincs. A játék FOV-ja a szemüveg FOV-jávhoz van kötve.
    Van a menüben beállítható VR zoom, de az eléggé torzítja a képet, tényleg csak arra jó, hogy valamire rázoomolj, elolvasd és vissza is válts.

Az IPD állítás sokkal kisebb értékkel dolgozik, mint amiket monitoron FOV-al állítasz, és nem azt érzékeled, hogy többet vagy kevesebbet látsz a környezetből, hanem hogy a játékban lévő dolgok méretei, a world scale mekkora. Feltoltam 80-ra, olyan érzés lett a Hornet, mintha egy pedálos autóban ülnék, 30-al meg mint egy jakuzzi. De nem láttam magam mellett a szárnyakat, vagy iylesmi, ami monitoron a FOV állításkor van.
  • repvez
    ha azt nézzük a monitornál is fix a FOV, de ott is lehet állitani Tehát nincs viszonyitási alap, hogy melyik a z a beállitás, ami a "valóshoz" legközelebbi beállitás. az IDP állitással egyénfüggö lesz ugy is az egész ahogy a monitornál , ott is repül valaki 120FOV-al és egy eltorzult kanit néz és van aki meg csak a hudra nagyit rá és többet használja a nézetváltást.

Tehát VR alatt se tünik ez el?
  • Indi69
    Nem steames vásárlás volt
  • gantus68
    Biztos nem. Az lehet. hogy steam és standalone között nem megy automatikusan a modul install. Jelentkezz be ED lapjára és ott megmutatja, hogy mihez van serialod. És steam-en is, hogy ott mihez van serialod. A kettőt azért kézzel össze lehet merge-lni.
  • Solt
    A FOV fix, hardver (HMD) függő, hogy ez mekkora. DCS alatt lehetőség van IPD-t állítani ami hatással van a FOV-ra is, de ez eléggé egyedi megoldás.

A méretpontosság szerintem a modell pontosságától függ, de alapvetően a valós méreteket látod. Ebből következik az egyik legjobb dolog a VR-ban, ettől jön az "ott vagyok érzés".
  • Indi69
    Üdv. Régen volt a gépemen a szim. Most lett riftem és letöltöttem a 2.5 verziót de a moduljaimat nem látom. A régi modulok nem kompatibilisek? Újra meg kell vennem? Remélem nem
  • LeonSilver
    Lehet állítani és kell is. Szerencsére ingame is, nem kell kilépni vagy újraindítani a DCS-t.
  • repvez
    egyébként ez érdekelne, hogy VR-ben a valós méretünek látszik minden? Ott is lehet állitani a FOV-ot szoftveresen is?
    Mert sma monitornál nekem az a furcsak, hogy az egész müszerfal olyan távolinak tünik, hogy szinte el se lehetne érni kézzel, mikozben a valóságban meg a kéz és a láb is behajlitva van és ugy is elér mindent a plóta. ÉS a FOV állitással ugye ez csak jobban romlik.

A VR-es videokban is nekem a a fura , hogy amikor az oldalkonzolokon kapcsolgatnak akkor olyan mintha a másik oldalról nézne rá, rengeteg a hely , oké, hogy nem látszik a pilóta teste , de attól függetlenül is. Egyébként van már pilóta modell is benne? hogy lehessen a lábat kezet is látni, mert kóüldö nézetben már látszik a pilóta, főleg ahogy a Tomcatnél is, de FPS nézetben is megvan ez ?
  • gantus68
    "Black screen flickering on the some video cards fixed."
  • Paladin
    DCS-ben még nem vr-oztam, és élőben se volt szerencsém ilyesmikbe ülni, szóval nincs infóm, mi a reális. Elsőre emlékszem, én is szűkösnek éreztem, de nem annyira, hogy lehetetlennek tűnjön, úgyhogy egyéb infó híjján elfogadtam :)

Hamarosan jön a mustang BoX-ba is, akkor majd azért megnézem jól dcs-hez képest, mekkora.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.03.28. 15:33:03