36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Nem működés közben, hanem amikor kiveszed a kártyát. Lefogom a a két ventit és zörög benne valami elöl a hdmi csatlakozó körül. Kétszer volt olyan, hogy bekapcsoltam a gépet, és az oculusnak csak hangja volt képe nem. Ki be dugtostam újraindítottam, és egyszer csak jó lett. Amúgy a monitor sem ment akkor a bal oldaliról-szóval nem a vr-el volt a baj. Azóta egyszer még csinált ilyet, ugyanezt csináltam-most mind a két kimenet jó kb 4 hónapja. Na mi lehet ez, meg mit szól az alza?
  • Solt
    Mi az, hogy zörög benne valami? Bent van a gépben, megállítod a ventit és mégis zörög benne valami?

Az, hogy át kell dugdosni a HDMI-t a VR miatt nem garanciális nyűg... ha maga a HDMI port tönkre megy, akkor semmilyen jel nem jön belőle többet.
  • macleody
    Ez lesz az új modul DCS-hez.
  • repvez
    Ha valaki autentikusan akarja a cicus farkát csóválni :P
  • sakkay
    Nyáron viszem vissza alza garanciás 1080 ti-et, mert valami zörög benne, nem a venti és már 2x át kellet dugni a hdmiket, hogy működjön a vr. Mondjuk 3-4-havonta egyszer. Személyesen viszem majd be, mennyi időt ülhetnek rajta?
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.04.21. 22:21:16
  • feca1229
    Nem feltétlenül ajarnám használni, csak ha fizettem érte akkor álljon bent a garázsban :-)
    Esetleg megkérdezem, hogy a zsetont visszadják-e. Ha már ilyen feltételekjel lehet csak használni.
  • gantus68
    Hawk-hoz 2.5.3 kell, ha használni akarod. 2.5.4 óta nincs. Szerintem nem eri meg kulon felrakni, a vegere mar eleg sok problema volt vele, trim nem mukodott pl.
  • feca1229
    bocsánat a kissé darabos fogalmazásért valószínűleg a sör miatt van! :-)
  • feca1229
    Elméletileg talán úgy van, hogy 2018. október utáni vásárlásnál visszatérítik, 2018. október előtti vásárlásnál pedig használhatod, 2015-ben vettem meg. Amúgy nem hiszem hogy repültem vele 10 óránál többet! De akkor is fizettem érte, igaz 60% leértékelésben volt de akkor is megvettem! Valószínűleg írok nekik, bár nekem inkább a pénz kéne...

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/685/
  • VO101Tom
    Hawk-ot kiszedték, mert VEAO-t kirúgták DCS-ből. ED a Hawk tulajoknak visszafizeti a pénzt, van valami kritérium (vásárlási dátum), de nem tudom pontosan, hogy mi. Írj a supportnak, azok majd eligazítanak, hogy mi a szituáció.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.18. 22:51:07
  • feca1229
    Minden úgy volt ahogy mondtad! Regystriből töröltem és inditáskor kérte kulcsot ztána már rendben volt!
    A Hawkom viszont az nincs meg, meg van a kulcsom mégis nem tudom használni mintha ne m is lenne meg, tudom, hogy beszüntették a modult de én akkor is fizettem érte, csak furcsa, hogy már elérni sem tudom!
    Köszönöm még egyszer!
  • feca1229
    Köszönöm!
  • gantus68
    Már leírtam, registry-ből törölni kell a beragadt kulcsot, semmi más nem segít. Utána aktiválhatod újra. Ha elfogy az aktivációs lehetőséged, e-mail-ben tudsz kérni újat, vagy megvárod a 30 napot. Felháborító, de ez van.
  • sure
    Passz, sajna/szerencsére nem használok Steamet.
    Mindenestre furcsa, hogy pusztán a RAM-ok miatt balhézik, én CPU-t és VGA-t is cseréltem néhány napon belül, és a MiG-21-en kivül semelyik modul nem problémázott
  • feca1229
    Gondolom a steam-en aktiválnom kell őket.
  • feca1229
    Igen mindegyik STEAM-es ami nem indul! Csak az ED-en használom őket.
  • feca1229
    Nekem is valami hasonló gondom van, valamiért beszart a memória a gépen cserélve lett, és ezután mikor inditottam a DCS kéri az Activation-t. Rányomtam a retry-re ekkor elkezdett töltikézni, kiírta, hogy "Activation successfull completed. License parameters. activations left: 8"
    és utána homokórázik. Semmi nem történik. Már nem emlékszem, hogy melyik volt STEAM-es és melyik nem, most mind az Ed-en van.
    Utána fogok járni.
    Köszönöm a segítséget, ha megoldódik leírom, hogy mi a picsa volt...
    Köszönöm még egyszer!
  • Solt
    Kitolt power limit (120%) mellett kifagynak a játékok és nem tudom, hogy a tápom a ludas, vagy a kártya. Azért 1080Ti tulajt keresek, hogy ne kelljen drivert leszedni, feltenni, stb...
  • gantus68
    https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3885378#post3885378
  • sure
    Cleanup/repair procedúra

Cleanup/repair + az updater forszírozása parancssorral , legvégső esetre kicsit lejjebb van parancssorból modul installálása parancs is...
    Utoljára szerkesztette: sure, 2019.04.17. 19:29:50
  • gantus68
    registry-bol torolnod kell a kulcsot, utana ujra aktivalnod kell.
  • sure
    Windows is új lett telepítve? A dcs.exe és a dcs_updater engedve van kommunikálni tűzfalon? A Windows Defender tűzfal ha jól emléxem rákérdez a legelső indításnál, de ha valami egyéb antivírust és/vagy tűzfal programot használsz, lehet, hogy külön engedélyezni kell még valamit nekik
    Utoljára szerkesztette: sure, 2019.04.17. 19:15:09
  • sure
    Köszi, bár szerintem ez nem ugyanaz a probléma. Nekem nem írta ki hogy "No key", hanem egyértelműen tudatta, hogy a hardver változás miatt ő most egy aktivációt kér, aztán pedig az aktiválás közben lefagyott, de a DCS következő indításakor már aktiválva volt és működött a modul. Tudom, van valami deaktiválási/reaktiválási procedúra, amit követve nem veszít aktivációt az ember, de elfelejtettem hogy ez ilyen rinyás...

Nem cserélek olyan gyakran hardvert, de ha esetleg mégis elfogynak az aktivációim, akkor vagy ad a supportjuk újat, vagy így járt a MiG-21 modulom.

Balga kérdés, de nem offline módban indítottad el a DCS-t először? Merthogy igen, Ede már megszüntette a modul aktivációs buziságot, elvileg accounthoz és nem hardverhez vannak a modulok kötve, szóval ha belépsz vele a décsében, fel kéne ismerje a valid moduljaidat. De lehet, valami Steames/nem-Steames keveredés van a háttérben?
    A telepített DCS World könyvtárban a _downloads mappa tartalmának manuális törlése megvolt?
  • sakkay
    Hasonlítani valamit?
  • Solt
    Urak!

Lakik valaki a III-ker közelében akinek 1080Ti-je van?
  • feca1229
    https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=135047&highlight=mig-21+modul+install

Elvileg itt megoldást találsz, nekem is volt hasonló gondom, aztán valaki itt adott egy link elérhetőséget és nekem azzal sikerült megoldani.

Most nekem mikor aktiválni akarom a modult, nem mig21-es (érthetetlen de az most működik) pl.f-86-os akkor mikor aktiválás gombot benyomom akkor, internet leállás zárjam be az ablakot fogad, bezárom és semmi...
  • sure
    Nekem csak a MiG-21 szokott néha ugatni és elvenni egy-egy aktivációt (most például legutóbb új videókari kapcsán)
  • feca1229
    Üdv az Uraknak!
    Az lenne a kérdésem, hogy másnak is volt már olyan problémája, hogy hardwer csere után a DCS nem ismeri fel a régebben vásárolt modulokat?
    Mikor el indítom ezt a szart akkor kiírja, hogy nem nincs felrakva a modul, belépek játékon belül a modul managerbe, ott kitörlöm a modult a kis kukával újrainditom és ekkor feldobja, hogy telepitheti-e, telepítés után ugyan úgy semmi. Gondolom én vagyok balfasz és valamit rosszul csinálok.
    Amúgy nem akarják már ED-ék kiszedni ezt a modul aktiválós buziságot, hiszen az újabb modulok már kulcs nélküliek! Gondolom nem csak én küzdök ezzel a életképtelen aktiválós hülyeséggel.
  • molnibalage83
    A BMS-es részre válaszolok a másik topikban.
  • VO101Tom
    Ez attól függ, hogy ED mit ért dinamikus hadjárat alatt. A DCS-ben jelenleg azt sem tudod megoldani, hogy human pilótáknak kiosztott slotok, amik a repülőtereken vannak, azok a missionban dinamikusan változzanak. Külsős scripttel lehet slotokat blokkolni, lefoglalni vagy megadott személyeknek fenntartani, de olyan rendszer, mint BMS-ben a Mission Scedule alatt van, hogy több száz gép különböző Flight-jait, feladatait az AI vagy a játékos a hadjárat közben hozza létre, és végrehajtás után törölje is, ehhez hasonló nincs. Még az sincs, hogy belépj reptérre, válassz magadnak géptípust, és kitegyen random a reptérre valahova. Csak annyi és olyan gépet vihetsz, amit a küldetés szerkesztője a mission betöltése előtt beállított. Területfoglalás, repterek oldalakhoz való rendelése is csak mission újraindítás után lehetséges (ahogy pl a Georgia at War szerveren megy).

Amit írsz, ahhoz alapokról kellene átírni a dcs mission szerkesztő, kezelő részét. És ezt szó szerint értsd, kezdve azzal, hogy mi van hard code-olva a DCS mission fájlokba és mi nincs. Mit tudsz csinálni full mission builderben, hogyan kezeli a missionokat, quick missionokat, random missionokat, stb. És akkor még AI-ról nem is beszéltünk, aki akár saját, akár ellenfél oldalán tudna reagálni a történésekre, alkalmazkodni a hadjárat alakulására, feladatokat tervezne olyan taktikai, stratégiai kritériumok szerint, amire azt a fajta feladatot használták is (!) És ez a része a nagyon durva programozási meló, hogy az AI döntést hozzon, aszerint, ahogy a hadjárat éppen áll. A jelenlegi trigger+script rendszerhez képest ez nagyon más rendszer. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ED a DCS mekkora részét hajlandó újraírni, és mi lesz az ő dinamikus hadjáratuk (erről még semmit nem tudunk), de sanszos, hogy teljesen más rendszerben gondolkoznak, mint ami jelenleg BMS-ben van.

BMS-t egyébként már olvastam, hogy írta valaki fórumon, hogy csak a 2D térképet használva, RTS-ként játszotta végig valamelyik hadjáratot. Csak a flightoknak kiosztott feladatokkal, stratégiai beállításokkal játszadozva, a kabinba egyszer sem ült be. Hát.. mindenki úgy és azzal tölti az idejét, amivel akarja, én mondjuk nem kezdenék ilyenbe :)
  • molnibalage83
    Bennem egy gondolat elkezdett motoszkálni. Ha lesz dinamikus hadjárat, akkor kvázi egy igen fura RTS játékként is használható lenne a DCS.
    Van a térkép nézet, ahol ha parancsokat lehetne adni az egységeknek, akkor egy Wargame ALB/Red Dragon szerű RTS lehetne a vége, csak más modellezési háttérrel. A szárazföldi egységeknél sanszosan sokkal butább a DCS modellezése, de a levegőben meg sokkal jobb.

Érdekes, hogy adott esetben hova lehetne továbbfejleszteni így a DCS-t. Tudom, ez már nagyon vad, de technikailag lehetséges nem? Csak kulturált kezelő felület kellene hozzá és aztán mehetne a móka.

Hmhm...
  • sakkay
  • VO101Tom
    Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy tökéletes lesz (miért is lennék?), de a jelenlegi felhozatalból a HP cucca az, ami szerintem a legígéretesebb fejlesztés.

Valve cucca sem lesz rossz, de ha Vive Pro mostani felbontását húznák szét még szélesebb látómezőre, azzal csak életlenebb lesz a kép, amit középen állandóan nézel. Kb olyan mint az OR S a CV1-hez képest. Jó-jó, de valszeg ennyi extra fícsör miatt nem cserélném le a régit. HP-ra simán cserélnék (ha nem lesznek vele HW gondok).
  • Mozes
    Sziasztok!
    MIért lehet szerintetek, hogy 1 hete próbálom letölteni a legfrissebb Open Beta frissítést a mostani verzióra és valamiért nagyon lassan jön. 300k a max. Nincs itt valami régiós beállítás és rossz helyről akarja letölteni? Eddig még sosem volt ilyen probléma, nem értem.....
  • Solt
    De kell, mert hiába a nagy felbontású panel, ha azt egy lencse nagyítja a szemed előtt. Közelre éles lesz a kép, de a texturák széle recés lesz élsimítás nélkül, ami elég zavaró tud lenni...

Az 1.5-s PD CV1 esetén 6,5 millió pixel, a HP esetén az 1.0-s kb 11,5 millió lesz. :)

A pimax esetén a beszámolók a fov-t emelik ki mint a legnagyobb plusz élményt... én inkább ezt választanám mint a brutális felbontást aminek a meghajtása a jelenlegi vga kínálattal finoman szólva is kétséges. :)
  • Solt
    Amíg nem lesz szemenként 16K-s kijelző, addig kelleni fog az élsimítás. Élesebb lesz a kép a jobb felbontással, de pont emiatt meg zavaró lesz recés él, főleg a távolban fog remegni minden élsimítás nélkül.

Az alap felskálázás kell a lencsék miatt, az Oculus is jó 25%-l nagyobb felbontással renderel a natív felbontásnál, erre jön még rá az adott PD amit ráteszünk. Szóval a szimpla matek alapján még az 50%-s optimalizálás is édes kevés... és akkor ott van még az, hogy az EU-ban mi lesz a forgalmazásal, illetve, hogy komolyan gondolják-e az 1 év garanciát.

Meglátjuk, de az biztos, hogy én közel sem vagyok olyan optimista ezzel kapcsolatban mint te... :)
  • VO101Tom
    UHD felbontásra neked nem fog kelleni PD-t tolni, sem élsimítást. Amúgy meg nem VR monitoron nekem a 1080 HD és az UHD felbontás közt volt valami 10 körüli fps esés. Átlag 80-ról leesett 70-re. Egyáltalán nem biztos, hogy HP alá sokkal erősebb vas kellene, mint most OR vagy odyssey alá, amikor rá van tolva PD meg minden szar a grafikai menüben.

A széles látómezővel azért kell vigyázni, mert az emberi szem a perifériás látás részén sokkal érzékenyebb a mozgásra, ha szar az fps, az ott sokkal feltűnőbben fogod látni, mintha csak a szemed előtt történik ugyanaz. Térérzetben nyilván sokkal jobb, én ültem gömb projectoros szimulátorban, brutális, mennyire durva egy sima orsózás, vagy körbenézés. Tényleg olyan nyitott érzésed van, mint a valóságban. Ettől függetlenül, ha nekem választanom kellene éles kép VAGY széles látómező között, tuti, hogy a felbontást választanám.
  • PhantomAss
    +1
    Az új Oculus nem nyújt semmiben sem többet mint az Odyssey, sőt a lencséi rosszabbak és a felbontása is. Ha a Samsungon nem látszik olvashatóan akkor Wags felőlem mondhat akármit.
    Amúgy meg pénz beszél...én nekik semmit nem vagyok hajlandó elhinni.
    Majd ha kijönnek a tesztek meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.04.12. 17:30:22
  • VO101Tom
    A HP cucca alá nagyon brutális vas kell, ebben biztos igaza van.

Amint viszont a mindent látásról mond, az Bullshit. Nekem Odyssey-m van, 75%-al több pixellel mint a normál OR-nek, és én sem tudok elolvasni mindent a Hornet kabinban, az oldalsó panelekhez Zoom kell, a középső alsó kijelzőhöz, ha be van kapcsolva rajta a térkép, akkor az sem elég! Persze, ha valaki ismeri az összes gombot és feliratot, mert évek óta fejleszti, az nyilván könnyebben olvassa el hogy melyik elmosódott folt mit jelenthet, de aki tanulja, akinek tényleg OLVASNIA kell a feliratokat, hogy megtalálja amit keres, akkor még az Odyssey is kevés.

Wags írja, hogy ezért nem kapott kompenzálást Ocuclustól, senki nem kérte tőle, hogy reklámozza az S-t, csak egy tesztverziót kapott tőlük, és a saját élményeit mondja el. És egyből Sticky postot csinált belőle.
    Egyáltalán nem kell OR-nek győzködnie Wagsot, hogy OR S-t tolja ő is, eleve 80 fps a 90 helyett, mostani OR-nél alig több képpont, mindent tud amire ED-nek szüksége van. Minden egyes OR S tulaj eggyel kevesebb anyázó HP tulajt jelent NYILVÁN ezt fogja Wags tolni, akkor is ha Bullshit amit beszél.
  • sakkay
    Na most én nehezen hiszem, hogy mindent! le tud olvasni. Mármint odahajolás nélkül-de legyen igaza. HA a hp hozza azt a felbontást lcd 3 alpixellel( ráadásul)-akkor sem élsimítás, sem pixel szorzó nem fog kelleni. Így nem biztos, hogy lehetetklen lesz a jó futás és akkor még a DCS optimalizációt nem is számoltam. De Solt-meglátjuk! 26 jön ki, szerintem jövő héten már kapnak teszterek és mivel ez a gamerek elsöprő többsége szimekhez veszi-tuti jön DCS teszt.