36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • LeonSilver
    Hát... valószínűleg sose' fogom maximálisan kezelni ezt a macskát (főleg nem a potyautast..), de egész egyszerűen jelenleg mindent visz a DCS-ben! VR-el egészen elképesztő az élmény :) A walkman isteni! Qrvajó cucc!

Azt nem tudjátok, lehet valahogy a walkmanba saját zenéket aplikálni?
  • repvez
  • Capt Baloo
    Azért szokott erősebb is lenni az :) De amúgy az pont 3 sör, ne becsüljük le.
  • molnibalage83
  • VO101Tom
    És mit kezdjen egy rugóval?
  • Capt Baloo
    Ilyen-olyan 'Spring sale' mindig volt az elmúlt években, márciusban jellemzően, lassan esedékes...
  • sakkay
    Persze működik a DCS-ben ocolussal is.
  • VO101Tom
    Melyik része? SteamVR-t nem tudom, nincs Riftem.

Az IPD állítás valszeg igen, amit ír a csávó ez nem Odyssey specifikus dolog, egyszerűen a DCS-ben a beírt IPD értéknek semmi köze a sisak tényleges IPD értékéhez. Ha viszont az a FOV-ot állítja, az tulajdonképpen zoom (bármilyen játékban vagy optikában a zoomot jelent).
  • k53ta
    Sziasztok,
    A Mig-29 "Over The Hump" kampányról van valami "magyar" leírás, hogy melyik küldetés alatt mi a feladat, mert néha nem értem.
    Most konkrétan a harmadiknál akadtam el, mert ha le lövök mindenkit, ill ha nem akkor sincs teljesítve.
    Köszönöm az infot.
  • Solt
    Mit?
  • Wampa reloaded
    Szia G.
    Mik vannak meg eddig ?
  • Gundark 1 1
    Urak, lesz valamikor valami leárazás? :) Megvenném a hornetet :)
  • beci43
    Ezt vajon Rifttel is lehet?
  • VO101Tom
    Tomcatot én is úgy tudom, hogy csak A és B lesz. Most megkaptuk a B-t, az A majd jön később.
  • VO101Tom
    Belefutottam minap egy problémába, leírom, hogy más ne szívjon vele.
    DCS-ben Samsung Odyssey-t használok, utólag visszagondolva egy DCS fagyással indult a dolog, egyszerűen kilépett, visszalépve a nézetet lockolta középen. A gáz, hogy nem csak menüben, de kabinban is. Fejmozgás helyett húzta a menüt is és a kabin közép nézetet is a fejemmel együtt.
    DCS reinstallal kezdtem, mert látszólag DCS hiba volt, különböző backup konfigokkal vagy ment a kurzor, vagy az is középre ragadt, ezért nem akartam minden HMD (VR sisak) drivert leszedni, a leggyorsabbnak a fórumos ötletelés helyett az tűnt, ha újratelepítettem a DCS-t. Nem jött be, a hiba megmaradt.
    Ezután minden HMD szoftvert leszedtem, elsőnek a saját windowsos VR szoftvert tette vissza (Windows Mixed Reality), de a DCS nem volt hajlandó VR módban indulni, mindegy mi volt beállítva VR menüben. Itt már gyanús volt a dolog, Steam VR-t visszatelepítve a DCS is megjavult. Utólag visszagondolva a Steam VR valóban rinyált valami setup reset miatt korábban, de mivel nekem a DCS nem Steames, nem foglalkoztam vele. Kellett volna.

Viszont volt egy másik nyűgöm is, az, hogy a kabint kicsinek éreztem. Főleg ha pilóta modell is be volt kapcsolva, olyan apró lábai és rövid kezei voltak, amit élőben nem így látok. Amikor az előző bugra kerestem megoldást, akkor futottam bele ebbe a postba ED fórumán. Ezek szerint nem csak nekem tűnt ez fel.
    A lényeg, hogy a VR menüben a sisak lencsetávolságának írt IPD érték a DCS-ben sokkal inkább world scale-ként működik, oda a valósnál kevesebbet beírva minden kicsit nagyobb lesz. A megjelenítésen semmi mást nem módosít, teljesen mindegy mennyi a sisakban beállított lencsetávolság (IPD). A postban írt 48 szerintem túl sok, de olyan 50-55 körül sokkal kényelmesebben érzem magam a kabinban, és ami főleg jó, így a felső kijelzők is teljesen jól olvashatóak még 1.0 pixel density mellett is (Hornetben). Mivel ez a FOV-al játszik, a látómezőt is összébb húzza (mint bármely zoom), de egyáltalán nem zavaró, és az, hogy sokkal jobban látom a dolgokat a kabinban, az bőven megér pár fokot a perifériás látásból.
  • KukacMarci
    Nagyon szépen köszönöm!
  • beci43
    Tedd fel a bétát, csak azzal működik.
  • KukacMarci
    Miért nem jelenik meg az F-14 modul a DCS-ben a megvásárlás ellenére?
  • Caterpillar
    Most B van LANTIRN-al, később jön az A TF30-al de szintén LANTIRN-al meg esetleg Iráni A, D nincs tervben.

Multi annyira simán megy, hogy hátul ülve egy pillanatra nem veszed észre, hogy más vezeti a gépet, 0 késés van és egyáltalán nem lagol.
    - A lokátort meg kell tanulni, rendesen, nem csak úgy kb,
    - A LANTIRN már most is 100% funkcionalitással megy
    - TARPS még nincs benne, de készül
    - TCS is van
    - ACLS is működik
    - SRS support is van már intercommal együtt
    - 2db Tu-22 1000 csomós closure rate-el TWS Autoban 80 mérföldről 2sec eltéréssel indítva, 30.000 lábról 55.000-re loftoltak 120 sec flight time, 2 splash
    - Cserébe, ha csak az egyik is leborít, bukó a dolog, a lokátor nem tud mit kezdeni vele és az egyik célt el fogja dobni
    A notch nagyon átveri az agyát, földháttér, ha rossz módban vagy szintén szopó, cserébe tud basic ground mappingot, bár közel se úgy mint egy viggen, nyilván
    - A phoenix sajnos a RIO szemszögéből teljesen más profillal repül mint a pilótánál (A pilóta látja a valóst, netcode issue)
    - ha a pilóta túl nagyot tép a gépen, a rendszerek simán tönkremennek, gyro, hajtómű, etc...

Egy percet sem repültem még vele, de olyan 12 órát már eltöltöttem a rio kabinban, valószínűleg a legjobb modul ami DCShez valaha készült
  • molnibalage83
    Mondd, hogy az utcán találtad az act. keyt. :)
  • molnibalage83
    Zsír.
  • LeonSilver
    Nos, kipróbálta a VR-t a főnököm (skyrim) - nem bírja abbahagyni :D :D Tudtam, hogy ez lesz - most venni akar riftet magának.
  • VO101Tom
    Új videokártya már erősen tervben van. :)
  • VO101Tom
    Ne is mondd. Én pár héten belül vettem meg a Hornetet, a Tomcatot, Dubajt és Nevada térképeket is. Asszony nem tudja
    Viszont VR-al az odabasz. Ha ilyen dilemában vagy, én a helyedben a Hornetet venném meg, nem a Tomcatot. Ha az elkészül sokkal több mindenre lesz használható, mint az F-14, ráadásul a 14-es inkább csak online, human RIO-val érdekes, AI RIO-val menüben szórakozni kicsit nehézkes. Nekem (és ez szigorúan szubjektív) ez a full analóg cockpit sem a kedvencem, nagyon 80-as évek (controlsban még walkman kezelőgombok is vannak) biztos, hogy Hornettel többet fogok repülni mint a Tomcat-tel.
  • VO101Tom
    Persze, Benesch Zoli tett már fel RIO-s videókat.
    https://youtu.be/v_a9ATscWEs
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.03.15. 19:40:45
  • molnibalage83
    Valójában inkább 1+0,5+0,5. Mert F-14A és D is lesz.
    A D az multirole TGP-es csapásmérő, és az A és B között számottevő repteljesítmény difi van.

Tehát ez olyan, mintha hasonló kivitelben lenne F-15A,C és E. Ok, azoknál kicsit több az eltérés, de azért közeli hasonlat.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.15. 19:31:48
  • molnibalage83
    A manualt leszedtem, de csak átfutottam.
    Viszont az kétszemélyes human MP-ről még sehol nem láttam beszámolót. Az megy már? Tehát lehet human RIO is? Az az igazán befosatós. Emberemlékezet óta nem volt ilyen HC szimben.
  • gantus68
    Előrendelve 2 licenc egyben 65 volt fejenként, persze az eddigi legdrágább így is, de tényleg élmény repülni vele.
  • Zpogi
    Nem tartom magam szarrágó embernek, de basszus 80 dollár egy modulért, ezt nem veszi be a gyomrom.
  • VO101Tom
    Pár hét kell még mire elfogadható szintre beletanulnak a RIO-k, az a munkahely nagyon bonyolult lett. Amit én olvastam, mindenki nagyon elégedett a modullal, de szerintem le sem szarja senki, hogy a Phoenix A és C között van-e különbség. Később lehet, hogy foglalkoznak vele, de most még azt kell tanulni hogy vezeted és használod a gépet. Apró bugok vannak, de semmi show stopper. Online van hozzá manual, ez folyamatosan frissül, esetleg itt nézz körbe, van-e info arról ami téged érdekel.
    http://www.heatblur.se/F-14Manual/intro.html
  • molnibalage83
    Áh, dehony. Nincs meg sem a modul, se a helyszín. BMS fórumon tették be, és megfogott a kép. Csak ennyi.
    De nagyon szívesen olvasom, hogy kinél és hogyan megy a dolog, hogy pl. IRST / TCS működik -e már, az AIM-54A/C között érezni-e a difit, hogyan loftol az AIM-54, van e korlátozása, hogy mikor engedi indítani stb.

RL videókon stabil 1G-s repülés közbeni oldásokat látni csak. Mit enged a DCS?
  • 2Pete
    Nem biztos hogy az a hivatalos, de kell neki egy master reset és utána már működik az auto.
  • bootsector
    Valaki esetleg tud arra megfejtést, hogy a földön miért nem lehet az F-14-nek AUTO-ra állítani a variaszárnyát?
    Egyszerűen nem megy, mindent megcsináltam, ahogy az indításban le van írva, de nem akarja. Csak a levegőben veszi be, ha kihúzom és újra betolom a sárga kart. Az összes létező kombinációt végigpróbáltam, de amíg a földön áll a gép, nem megy.
    Ja és esetleg még annyit, hogy a külső fényeket( strobe, taxi light, stb.) miért nem lehet bekapcsolni? Kabinban bekapcsolva, fényerő maxon, de nem látszik külső nézetben semmi.
    Egyelőre ennyi.. . Nagyon köszi, előre is!
  • sakkay
    Csak nem repülsz Balázs?
  • molnibalage83
  • PhantomAss
    Fogalmam sincs mi lehet, nálam is előjön, szerencsére nagyon ritkán.
    De az a lényeg hogy megoldódott.
    Amúgy az Odyssey-nek is nagyobb a felbontása mint a Riftnek, több erőforrás kell neki, plusz még erre rájön az is hogy baromi részletes a Tomcat kabin.
    970-nél nálam is volt olyan hogy visszadobta a betöltő oldalt menet közben. 1070 is nagyon kevés neki, még a 1080ti is erőlködik sokszor, az is kompromisszumos.
    Szóval a gpu-t biztosan megéri fejleszteni neked is, azzal szerintem kiküszöbölöd ezt a hibát.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.15. 08:34:45
  • molnibalage83
    Anno FSX-szel újraforgatták moddolva az eredeti intro-t. Sajnos mindenhonnan leszedték az a Loncis videót, úgy 10-11 éve fent volt YT-n.
  • repvez
    Na erre vártam :)
  • VO101Tom
    Ami a Tomcat sebességét illeti, fps-ben nem vettem észre nagy különbséget, viszont VR alatt nekem ma 1070-el többször volt, hogy F10 után amikor újra kabinba ugrottam, 2 másodpercig néztem a VR betöltő szobát (!) majd visszaváltott DCS-re és láttam a kabint. Ilyen eddig nem volt (Hornettel, Meszával, Mig15-el repkedtem VR-al ezelőtt). Az ilyen akadások, másodperces megállások miatt gondolom, hogy azért jóval több erőforrás kell a Tomcat kabinnak, mint a többinek (amennyire részletes, az lenne a furcsa, ha nem így lenne). Amikor nem váltogattam térkép és kabin közt, akkor nem volt ilyen gond.
  • VO101Tom
    Ma megint repkedtem kicsit Tomcattel, és teljesen rendben volt a 6DOF. Nem tudom mi lehetett múltkor. Lehet sisak setup? Passz.