52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Jerich Trans
    Hali
    Ahogy elnézem azért a Magnum elég sokat javult az elődjéhez képest,sztem mind külsőre mind belsőre
    vajo reménykedjünk hogy a MAN-ban csak kihagyták a függönyt,mert a Magnumban ott van :)(bár ezek csak apróságok)Azért ha nem rontják el az irányítást és a fizikát akkor összességében elég jó gamet tudhatunk majd a magukénak Ahogy már páran írtátok,az már biztos hogy az én pénzemet is a zsebükben tudhatját
  • SnyperD
    Megint nem sikerült :D
  • SnyperD
    Renault Magnum

Egy másik nagyszerű ETS 2 videóval búcsúzunk a hétvégétől!

• vajo
    A szerver a legkisebb gond. Mint BF3-nál, megvannak a szerver gépek a cégnél, de aki akar, csinálhat magának szervereket. Így pl lehet olyan, hogy ETS2-SG server + jelszó és nem fogjak bejönni a troll vérpistikék és lehet menni nyugodtan. A legnagyobb idegességet úgyis az AI-k fogják okozni. xDD De úgyse lesz multi, nem izgatom vele az agyamat..

Mikor megláttam a Scania interiort, anno az első képeknél, azt mondtam fasza....remélem az összes belsőt ilyenre csinálják. Hát nem. MAN, DAF, Iveco, belső ugyanúgy maradt. Azért olyan nehéz lehet bele tenni azokat a függönyöket azokba is? Itt kezdődnek az én problémáim. Nem olyan tökéletes az a TGX, hogy 2 év fejlesztés alatt nem lehet rajta semmitse javítani.
  • gumikacsa
    Ja, azért mellette kellene a dühöngő is :D
  • SnyperD
    Minden szervert le kéne jelszavazni hogy csak az arra érdemes virtuális sofőrök játszanak :D. Mert vagy vmi speedhacket csinálnának vagy szimplán csak beléd jönnek vagy beállnak a cég kapujába hogy esélyed se legyen beparkolni.
  • gumikacsa
    Ahogy nézzük, neked is lehet igazad, az más dolog, hogy veled nem teljesen értek egyet (részben igen). Egyelőre valóban ne temessük a játékot, nem tudhatjuk mi lesz a vége.

Más, sokkal nagyobb cégek is megjátszák, hogy akár évente kiadják szinte ugyan azt a játékot, ráadásul nem néhány ezer forintért, hanem jóval 10 papír felett (NFS, Fifa és társai, FS).

Én nem bánom, 1-2 évente kíbirom azt a 3-4 ezer forintot. Ahogy Fuszhi is mondta pár hozzászólással ezelőtt, az én pénzemet már a zsebükben érezhetik, akár milyen is lesz a játék.

Ja, és a multi, régen én is oda voltam érte, de már most nem sok értelmét látom.
  • vajo
    Maradjunk annyiban, hogy 2012-t írunk. A neve egy szimulátor, ami arról szól, hogy a valóságot kéne elhozni a szobámba, szóval jó fizika az egy elvárt dolog. Csak ez nehezen valósítható meg ha 20 méter széles az út és csecsemőknek készül a játék, mert ők vannak megcélozva. És a dátum értelme most jön elő, hogy a mai játékok terén egyetlen egy féle játék tud megmaradni a piacon úgy, hogy azt vegyék. Ez a Multiplayer. Jó, SCS kicsi cég. De annak mi az értelme, hogy 2 évente kiadunk egy ugyanolyan játékot, mint az előző és mindig csak piciket bővítenek. Semmi. Leülne ez a sok cseh marha és elkezdenének egy JÓ játékot a mai elvárásnak megfelelően egy JÓ grafikai motorral és ha szimulátor nevet akarnak, akkor egy JÓ fizikát, és hogy megint leírjátok azt, hogy az SCS kicsi cég, ezért a Multiplayer. És a játék 2 év alatt elkészíthető, és akár 5 évig is a piacon tud maradni. Ugyanis egy kamionos játékon mit lehet már annyit fejleszteni? A lényege A-ból B-be eljutni a lehető legrövidebb út és idő alatt a legkisebb befektetéssel. Ezt csak egyszer kell megcsinálni és vidám arcok mindenütt. TDU1. Megcsinálták jóra a 2006-os elvárásnak megfelelően. És mivel Multi volt, így a mai napig játszanak vele. Azt most hagyjuk, hogy a TDU2 szar lett, de akkor is volt a 2 játék között 5 év. xD De tudom, ez csak az én elképzelésem, elvárásom, ami szép álom.....De valjuk be, ez lenne a legértelmesebb arra, hogy mi is, és az SCS Soft is jól járjon. Ehhez csak nekik kell jobban hozzá álni.
  • gumikacsa
    Igen, és ahhoz képest, hogy életében elősször, egész jól ment neki :D
  • yokel
    Nem mellesleg az első comment üt rendesen a videó alatt!

"Nice Graphics..muhahahahahaa"
  • gumikacsa
    Na, így már értem is, és azt kell mondjam, a próféta szóljon belőled. :D
  • yokel
    Elvileg már Pavel is ült, sőt vezetett is Scaniát!
  • gumikacsa
    Igen, az eddigi hírek alapján többször volt olyan hír, ami arra enged következtetni, hogy jobban figyelnek a fizikára, és az irányításra. Még az elején hírül adták, hogy felvettek 1 embert, volt az ominózus videó, amit említettetek, illetve nem rég volt hír, hogy immár a csapat tagja a Scania volt tesztelője, így van köztük valaki, aki ült is már igazi kamionban. :D
  • yokel
    Természetesen nem veszem vitatkozásnak, mert lényegében egy állásponton vagyunk. Sztem is egy szim esetében a fizika a legfontosabb.
    Csak arra szerettem volna célozni, h még nincs kész a játék, és valszeg egy folyamat része lesz az is mire eljutnak odáig, h azzal foglalkozzanak 100%-osan.
    Nem azt mondom, h Te fikázod folyamatosan e miatt a játékot, csak épp a válasz hsz-emben kitértem erre is.

Én úgy gondolom, h úgy fejlesztik a játékot, h amíg nincs kész minden modell az összes feature-rel amit szeretnének rátenni (tuning, állítható tükör, skinezés, stb) addig nem tudnak hozzálátni a fizika beállításának.
    Elvégre egy házat se a tetővel kezdenek megépíteni, ha érti mki, h mire akarok célozni. Szal, sztem lassan ott tartanak, h kész vannak a modellek úgy ahogy azt ők szeretnék és most fognak ráfeküdni a fizikai részére. És ide értem a trailereket is, bár azokról már nagyon rég volt hír (pl. doubles).

Az EA Games-es észrevételed meg végül is igaz, mert valóban az OMSI-t 2 ember csinálta és ahhoz képest az eddigi legjobb buszos szim lett belőle fizika terén. Reméljük, h az SCS is vmi hasonlót csinál, de ha már a GTSnél jobb lesz akkor is elégedettek lehetünk, hisz 100%-os nem lesz a játék ezt azért remélem mki tudja, elvégre lesznek további részek is a jövőben, amibe tovább lehet majd fejlődni e téren is.

• TruckerDave
    Ezt se találtam volna ki soha magamtól :'D
  • gumikacsa
    A tonhal megy előre, a remény hal meg utoljára...
  • TruckerDave
    Mi ?? Ezt most nem értem :D
  • gumikacsa
    Ja, a tonhal megy előre..... :D
  • TruckerDave
    Elsősorban tényleg a fizika a legfontosabb, mert anélkül élveezhetetlen az összes dolog amit csináltak. De már nem is emlékeztem de yokel eszembe juttatta, meg újabb fórumtagok lehet nem is tudják de régen kaptunk egy videót a fizikáról ami egész jónak tünt. Igaz abban a rugózást mutatták be, de csak azért említem, mert akkor is mutatták hogy ők is tudják hogy fontos a fizika és foglalkoznak is vele. Úgyhogy van remény.
  • tpbence0323
    Tudom csak olyan jól nézni ki rajta
  • gumikacsa
    Nem túl valószínű. Nem értek hozzá, de szerintem ahhoz egy külön script kellene, mint mozgó alkatrész, a játék szempontjából teljesen felesleges. Szerintem, bár én mindig belső nézetből vezetek.
  • gumikacsa
    Üdv!

Nem a fikázás volt a célom. Teljesen tisztában vagyok azzal, amit leírtál, és ezt nem egyszer hangoztattam én is.
    Tény, hogy sokat fejlődött a játék, és nem is én vagyok, aki folyamatosan azt írja, hogy csak egy felcicomázott GTS.

Ám még mindig azt mondom, a fizika, és az irányítás a legfontosabb rész, mert lehet akármennyire feldobni a játékot, ha ezeket elbák. Azzal is tisztában vagyok, hogy a játék W.I.P., ezt is szoktam hangoztatni, mikor mások fikáznak.

A régi kamionok, lámpák külön gombon, retarder, pedig csak úgy kipattant a fejemből, amit nem bánnák, ha benne lenne (ráadásul a régi kamionokra licensz sem kell ha jól tudom, hisz több mint 20 évesek).
    Persze kell meghagyni pár dolgot a következő részre is.

Szóval én is várom, és reménykedek, de eddig minden játékukban csalódtam, ami a fizikát, és az irányítást illeti. Ezt nem kell arra fogni, hogy az SCS nem az EA Games, mert felhozhatom példának megint csak az OMSI-t, ami egy elég összetett, és nagyon szépen kidolgozott szimulátor, és 2db emberke fejlesztette, saját erőből egyetem mellett...

Remélem nem veszed vitatkozásnak, amit írtam :D
  • yokel
    Amúgy itt egy kis összeállítás a játékról, amit eddig tudni lehet róla:

Talán ami kimaradt belőle az az eső effekt, ill. a vizes utak, de valszeg azért mert a videó készítésekor az még nem jött ki.

#7361: sztem itt senki se jós, ill. jövőbelátó, így mki csak tippelne a kérdésed tekintetében.

Ja és még egy gondolat így az utolsó kiadott videó kapcsán, h itt sztem nagyon meg fog változni a játék módolhatósága, hisz olyan mértékben lehet majd változtatni a kamion külsején játékon belül, h ugyan ezeket megcsinálni egy saját modellel, hááát...
    Biztos, h nem lesz majd olyan könnyű zmodban ezt reprodukálni mint az elődökben, ha egyáltalán lehet majd?!
  • tpbence0323
    Csak 1 kérdés a pót meg a kamionak a vezetékei össze lesznek kapcsolva???

szerintem nem olyan bonyolult ez
  • yokel
    Amiket leírtál mint véleményt én is nagyjából egyetértek vele, de...
    Azt te is tudod, és mki aki kicsit komolyabban vesz egy ilyen játékfejlesztést, h mindent nem lehet beletenni egy játékba. Vannak fokozatok, vannak amik megvalósíthatók és van amik nem, különféle okok miatt (pénz, idő, létszám, stb). Szinte az elejétől ezt kommunikálják az SCS-nél, h nem lesz mki számára kielégítő a játék, de megtesznek mindent ami tőlük telik, és ezt lássuk be, tényleg így van, mert sok új dolgot látni lehet majd a játékba. Csak ilyenkor már hajlamos az ember túlzásokba esni és belelovalja magát olyan dolgokba is, ami ha nem valósul meg akkor jön a fikázás.

Még egy gondolat..
    Én is nagyon várom, h kijöjjön a játék és tuti legyen, de én belátom azt a dolgot, h ez egy folyamat! Nem lehet mindent egyszerre fejleszteni a játékon. Nem ismerjük a fejlesztés ütemtervét, h mit és mikor szeretnének megcsinálni a játékban. Ezzel arra akarok kilyukadni, h a fizika, irányítás része a játéknak még nem sokat változott a GTShez képest. Igaz, h mutattak már videót az új fizikai lehetőségekről, de sosem írták, h kész vannak ezzel a résszel. Szemmel látható, h első körben a külcsinnyel foglalkoznak, grafika, árnyékok, textúrák, új tereptárgyak, épületek, hidak, utak, sorolhatnám még, és fokozatosan mindent tovább, tuning, gps, időjárás effektek, vizes utak, stb.
    Szal van egy kronológiája az egésznek. És mivel még mindig fejlesztik a játékot, így a fizika rész sincs kész, mert nem írtak ilyet soha.
    Valszeg az lesz az utolsó része a fejlesztésnek, mikor kész a játék és jön a "finomhangolás" fázisa.

Szóval én amondó vok, h amíg nem írják azt, h It's done! addig várjunk türelemmel, mert ez a fikázás sztem nem méltó hozzájuk, mert tényleg azon vannak, h jó játékot csináljanak, már csak azért is mert ezt is többször elmondták, h sokkal nagyobb erőfeszítéseket tettek már most az ETS2-nél, mint ezelőtt, és ez látszik is, de lássuk be végre, h nem egy EA Games méretű a cégük!

És egy utolsó mondat...
    Az, h lehetnének benne régebbi kamionok is, sztem itt is az van, h sokat akar a szarka, de...
    Sose lehet tudni, mi lesz a jövő, hisz mki tudja, h ETS2 után is akarnak majd további játékokat is csinálni. Lehetséges, h a kövi projekt egy ATS (American Truck Sim) lesz, de lehet h utána, csinálnak egy OMSI-hoz hasonló játékot csak kamionokkal, vagyis egy (70/)80-as években játszódó világot akkori gépekkel, ami egy teljes értékű játékot megérne sztem.

• TruckerDave
    Már az is haladás lenne, ha a kormány egy bizonyos pont után nem kezdene el úgy csúszni mintha jégre értél volna. Városban is kanyarodsz egy bizonyos fokig jó, aztán elkezd csúszni te akárhogy tekered szinte egyenesen megy tovább, és ha vissza fordítod akkor "újra betapad" és magától elrántja valamerre. Ami a kanyargós autópályáikon nagyobb tempónál igen érdekes és veszélyes.
  • Penge88
    4. bekezdés :up: :)

Valóban jó lenne, ha régebbi modellek is lennének, mert ha kidolgoznak egy karrier módot, picit reálisabb, hogy amikor önálló leszel, akkor ne egyből egy új géppel kezdj, hanem egy régebbivel.

Csak tényleg azt a fránya kormányt csinálnák meg, meg normális kuplungot, aztán nekem több nem is kell.
  • Cargobull
    Ott a pont.
  • gumikacsa
    Hát, igen, lehet mondani, hogy gts, kicsit felcicomázva. De felesleges, az scs a saját motorját használja, ami képi világában ugyan az, így jó hogy eléggé hasonlít.
    De a grafika, és a táj akkor is rengeteget fejlődött, sokkal változatosabb, az árnyékok sokat dobnak.
    Szvsz a modellek is sokkal szebbek lettek, nekem ez már megfelel, bár én az előző részekben sem cseréltem le a kamionokat. A M.A:N.-hoz felesleges is lett volna nyúlni, így is szép, minek szenvedni az újra felépítésével.

Ami nekem eddig tetszik, bár némelyik nem fontos:
    -Grafika, árnyékok, fények
    -Táj változatossága
    -Kamion, félpót modellek
    -A kamionok változatossága, tuningolhatósága

Ami szerintem a játékban mindenek előtt kellene, hogy legyen:
    -Normálisabb fizika, tökéletes úgysem lesz
    -Irányítás, ne legyen benne akadás, holtjáték, ahogy tekerem a kormányom, úgy reagáljon a játékban is

Illetve amit jó lenne, ha betennének, vagyis elvárnám, hogy benne van:
    -A kamionokból jó lenne, ha nem csak a mai csúcs gépeket tennék bele a játékba, örülnék 1-2 igazi nagy múltú klasszikusnak: Scania 141; volvo f88, f12; MAN F8; DAF 3600; Iveco Turbo Star, a teljesség igénye nélkül.
    -A különböző világításokat szétdobhatnák külön gombokra, van a billentyűzeten annyi
    -Ezen elgondolás alapján a többfokozatú retarder is megoldható lenne, ezekben a csúcs gépekben már gondolom mindben van, a vezetési élményhez hozzá tartozhatna.
    És még lenne ötletem, de igazából az scs-nek ezek a dolgok sajnos meghaladják a kapacitását.

Ez az én véleményem, ebből kitűnhet, hogy nekem nem annyira a játék csillivillisége, és a külcsín a fontos, hanem inkább az, hogy amikor vezetek, a kamion úgy viselkedjen, hogy az legyen az érzésem, mintha igazit hajtanák (mint pl. az OMSI). Természetesen lehet velem nem egyet érteni.
  • tpbence0323
    A kamionok hátul a vezetékét miért nem köttötték össze a póttal!????
  • SnyperD
    Aztak**va! :D:D
  • bölömbika
    Egypáran fikázzák a kamiont,akkor őőőőőőőőőőőő milyennek is kellene lennie?
  • Lolluki
    A nagy menetszél kivitte:D
  • Lolluki
    Ez a tábla, hogy eldőlt:)
  • Robertoo21
    ott a pont...nagyobb, jobb térkép, több alakítási lehetőség a kamionon...
  • Gerypapa 95
    engem már azt sem érdekelt volna ha a 2008-as ETS-t megkapjuk ugyan úgy csak az irányítása jó lenne :)
  • Tomika boy
    Mocsaras környék:D:D
  • vajo
  • Kamionos92
    A videoban 1:27-töl figyeljétek a közlekedési táblát elfáradt :-)
  • fuszhi
    :)))) pontosan :)