Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre találták ki az eszperantót. Teljesen szabályos, mesterséges nyelv. Mivel nincsenek benne rendhagyó dolgok, vagy különleges formulák esetek, ragozások, különleges igeidõk ezért elég a szabályt megérteni és a szavakat megtanulni. Mondanom se kell, hogy ugye nem terjedt el.

Jakuza001
Mert az emberiseg egy nagy buta majomivadek. Hangsulyozzuk, milyen okosak vagyunk, mikozben egy ilyen egyszeru feladatot nem tudunk megoldani.

Pedig a megoldas egyszeru lenne,egy nyelvet kinevezni vilagnyelvnek, mondjuk az angolt es kotelezni az orszagokat, hogy ovodatol mar jatekos formaban tanitsak ezt a nyelvet. A gyerekek sokkal gyorsabban tanulnak igy mar 6-7 evesen siman elsajatitanak a "masodik nyelvuket".

Persze az emberiseg van olyan hulye, ha ezt megprobalnak bevezetni, akkor a vezeto hatalmak egybol kitalalnak, hogy miert nem az o nyelvuk ez a "masodik nyelv" es megvetoznak javaslatot. Igy pedig senki nem jarna jol, ellenben mindenki veszit.

Tipikus emberi magatartas.

Murder3
az az alap h németül kijön, de a többi nyelven is ki jön minden csak a magyarokra szarnak.Bár nem vagyunk potenciális piac ez az oka.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Attól függ honnan nézzük. Az EU-s átlaghoz képest igen le vagyunk maradva az tény. De az EU-s átlag arról szól, hogy legalább 1 idegen nyelvet beszélõk aránya. Tehát nem arról van szó, hogy EU-ba mindenki keni vágja az angol nyelvet.
Nos ebbe beletartozik, hogy a Balti államoknál szinte mindenki beszéli az oroszt, a szlovákoknál meg a cseh nyelvet. A szlávok egymás nyelvét elég jól beszélik.
A skandinávok (mivel germán nyelvcsalád), 3 délután alatt már tudnak angolul. 😊 (túlzással persze). Dánoknak se gond pár hónap alatt németül eltársalogni, nagyon tanulniuk se kell rá konkrétan. Franciák, meg a déli állmok (spanyol, portugál, görög, török) az idegenforgalmon kívül, kb leszarják a nyelvtanulást. Pedig egymás nyelvét nem nagy kunszt megtanulniuk.

Sajnos mi a magyar nyelvünkkel eléggé egyedül vagyunk itt Európában. Nekünk a semmibõl kell megtanulnunk egy idegen nyelvet, semmihez se tudjuk kötni. így sokkal nehezebben boldogulunk bármilyen nyelvvel. Ez a fõ oka a lemaradásnak, nem az, hogy lustábbak vagyunk egy svédnél és csak siránkozunk. Az is igaz, hogy ezzel együtt kell élni, ez van ezt dobta a sors. Mások meg Afrika közepén születtek, azzal élnek együtt. Tehát én se a siránkozást akarom erõsíteni, igen is lehet tenni valami az elõre lépésért. Csak ezzel azt akarom mondani, hogy ennek azért van más oka is, nem csak a "lustaság".

Nem arról van szó, hogy nem jó ha honosítják a játékokat, csupán roppant idegesítõ minden total war topikban meg sok másikban is a siránkozást látni, hogy miért nem magyar, miért nincs magyarítás, bla bla bla...

Szó se róla nem akarok én sem belemenni egy ilyen vitába, csak megjegyeztem, de abban azért egyetérthetünk hogy a fiatalok nagy részének az angol/német/bármilyen nyelvtudása katasztrofális más országokéhoz képest.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

"...fõleg a magyarok"

Megnézném, ha egy francia, német, spanyol, orosz játékos nem játszatná a saját nyelvén a játékot. Hozzá se nyúlna. Az a különbség, hogy õk kapnak honosítást mi nem. Most mellékes, hogy az angol játékkal én is elboldogulok.

Mint ahogy meg kellene tanulni pontosan magyarul is...,de semmi esetre sem szeretnek belemenni ilyen meddo vitaba!
Gyanitom h jobban beszelem a nemete,mint Te az englischt,megsem zavarna,ha a sajat nyelvemen lehetne jatszani azt a jatekot amiert En is annyit fizetek,mint a tobbiek Europaban.
A Cdgalaxis egy csomo bena jatekot leforditott mar,miert nem veszi a faradsagot egy ennyire nepszeru strategia honositasara?!
En biztos onnan rendelnem meg,ha megtennek!

Nem olyan bonyolult az angolul... Sajnos nagyon elvannak kényelmesedve az emberek, fõleg a magyarok. Ne kelljen már mindent honosítani meg szinkronizálni meg anyámkínnya.. Meg kell tanulni angolul, egyébként meg alapfokú angol tudással is el lehet játszogatni egy ilyet, egy MMO-nál már más a helyzet.

Pedig mennyire allat lenne 1 ennyire komplex strategiat a sajat nyelvunkon jatszani...<#szomoru1>

hát igen...gyarmatországot minek rakjanak be...???

na és persze Lengyelek 30 milla, Csehek kb mint mi, csakhát az ottani vásárlóerõ legalább duplája a miénknek😞
Igen, sajnos ebbõl a cseh, lengyel körbõl minket kihagynak.

Edorn
Háát... A Steam-en ilyen nyelveket írnak:
Nyelvek: Angol*, Cseh, Francia*, Német*, Olasz*, Lengyel, Orosz*, Spanyol*
*nyelvek teljes hangtámogatással

http://store.steampowered.com/app/34330/?snr=1_4_4__100
Nem rossz...

Pre-Order Chart
1. Total War: Shogun 2 (Limited E...
2. Crysis 2: Limited Edition
3. The Witcher 2: Assassins Of Ki...
4. Dungeons
5. The Witcher 2: Assassins Of Ki...
6. Dead Space 2
7. Duke Nukem Forever
8. Warhammer 40,000: Dawn Of War ...
9. Assassin's Creed: Brotherhood
10. Total War: Shogun 2 (Collector...
Hát igen bezzeg itt jó áron van a "csóró" angoloknak...

http://www.zavvi.com/

Total War: Shogun 2 (Limited Edition - Pre Order Exclusive)

FREE UK Delivery on all orders

€29.95

De nem írja, hogy hány nyelven lehet telepíteni.
Jó jó..., de nekem pl.: nincs olyan ismerõsöm akivel "össze tudnék fogni", érdekelné.
Nálunk Miskolcon pl.: Mediamarkt-ba is ki tudja mit hoznak, mikor, mennyiért...
Menjen a cdgalaxis a picsba,oda!
Kesobb kapod meg,dragabban es persze meg csak veletlenul sem honositva.
En biztos kulfoldrol rendelem meg 1-2 haverrel osszefogva(igy a szallitasi koltseg is marginalis),ahogy eddig is tettem jatekvasarlas eseten.

Érdekes az Amazonon sem írják a sakkot...
http://www.amazon.de/

Engem a Limited Edition érdekelne. Hozzánk ez is csak angolul jönne (ha egyáltalán jönne), mert én magyarosítás híján német nyelven telepíteném...
Edorn
Egyre inkább a gyûjtõi változatra vagyok rákattanva, az ára ellenére is...

Ezek a gyûjtõi változatok csak "kis" példányszámban jelennek meg? Ha igen, akkor szerintetek meddig érdemes lecsapni rá, hogy maradjon belõle?

Illetve sakktábláról csak itt tesznek említést, vagy máshol is?
http://ipon.hu/hir/total_war_shogun_2_kulonleges_kiadasok_(update)/15254
nem normálisak itthon, nem hiszem el hogy pár darab gyûjtõire ne lenne igény😞...én azt veszem, így marad a zavvi

közös collectors edition rendelés a zavvi-tól ?..már aki azt szeretne
Shogun 2 Total War (Megjelenés elõtt)

PC játék – elõvétel
Az akciós készletek erejéig, több, mint 10% kedvezménnyel!
Az ár a kedvezményt már tartalmazza.

9 990 Ft

http://cdgalaxis.hu/

Sajnos:
Kiadás módja: normál
A játék várható magyarországi megjelenése: 2011. március 18.
A játékból gyûjtõi kiadás érkezése Magyarországra sajnos tudomásunk szerint nem várható.

Jó lenne tudni, hogy ez sem lesz kapható: Limited Edition?
Szerintem is, de már az elõzõ ETW/NTW-hez se készült magyarítás. Ráadásul ha még akarnának is csinálni a patchelési idõszakba nem érdemes, mert az mindig feltúrja a fileokat. Meg kéne várni még lecseng az az idõszak, tehát még messzebb lenne.

Ha jól tudom az ETW-nél is az elején emiatt hagyták abba. Viszont most nem folytatja senki.

Ha lesz akkor szerintem csak rajongók által készített lesz.

Edorn
Magyarított verzió várható ebbõl? És ha igen, akkor külön meg kell venni CD-n, vagy a már megvett angol sima, vagy gyûjtõi változatra is lesz egy magyarítás, ami letölthetõ ingyen steam-en, vagy akárhogy máshogy beleépíthetõ?
Voltan
Huááááá! LEsznek benne mini videók! Imádtam õket az elsõben és nagyon hiányoltam a többibõl!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Állat ára van .AZavvi a legjobb.

Asszem meg nem volt ez a video.
http://uk.gamespot.com/pc/strategy/shogun2totalwar/video/6286414/shogun-2-total-war-daily-demo
Vki leforditana milyen ujitasokat emlit a multis resznel,a tobbit kb ertettem.

igen, szerintem is az empire a "leggyengébb" része a sorozatnak, de ettõl függetlenül örülnék ha ennyire lehetne más játékok folytatásaiban bízni, a napoleon viszont remek darab lett, a shogun 2 pedig remélem kiköszörüli a "csorbát"...már el is készítettem takeda shingen figurájának a helyét az asztalomon<#eplus2>
Edorn
Hááát... Tényleg nagyon jó a Total War sorozat, nagy része meg is éri az árát... Shogun, Rome, Medieval és a kiegészítõje simán... Viszont az Empire és kiegészítõi nekem nagyon nem jöttek be hosszútávon... Megjelenéskor el lehetett velük játszadozni, voltak bennük jó ötletek, de annyira nem voltak kidolgozva...
Ez a Shogun 2 is nagyon ígéretes, de remélem nem az lesz ezzel is, mint a legutolsó résszel...
Eddig mindig volt demo a Total War játékhoz. A Rome óta én mindig kipróbáltam a demokat. És kb 1-2 hónappal a játék megjelenése elõtt megjelent. Ha márciusba jön a játék (és nem csúszik, ahogy eddig általában) akkor február körül szerintem jöhet egy próba verzió.

jééé, akkor bocs, mégiscsak van😊...de állitásom így is érvényes, látatlanban fogysztható
Igen, a kerdes inkabb az,h mennyivel elotte lesz letolheto a demo,mert vszeg ehhez is lesz!
De rohadtul varom mar...

GaBika6

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Tikal
empire demo itt figyel a gépemen....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

tudtommal sem empire, sem napoleon demo nem volt, de a total war sorozatot vakon lehet venni, én egyet sem bántam meg...sõt, én elõtte videokat sem nézek szándékosan, nekem nár az is spoiler😊
Edorn
Nem tudjátok véletlenül, hogy demo várható-e hozzá megjelenés elõtt?
Illetve elõzõ részekhez volt demo (m2-höz volt, azt tudom...)
GaBika6
Odaírtam hogy középkor, de a közös az total war... <#nevetes2>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Ennek miköze a Rome-hoz? Ez Medieval 2. Amúgy nem gyenge vasa lehet a srácnak 😄

GaBika6
Jó ez középkor, de akkor is odabax... <#guluszem1>

GaBika6
Én a Shogun II-t nagyon várom, mert annak idején a Shogun forradalmasította a stratégiai játékokat...
De a Roma is megérdemli a folytatást. Egy kis emlékeztetõ...

a.carkey
Nézd, mindegyik Shogun itt csücsül a polcomon. Ebben a részben jöttek elõ a rajzolt iconokkal, ami szerintem - mûvészet ide, mûvészet oda - zavaró, legalábbis Nekem a korábbi TW részekhez képest.

A csatáknál meg tényleg hiányoltam (legalábbis a videóból) a hangulatot. Nem kell Rome szintü, de valahogy más, mint eddig. Ennek ellenére persze lehet nagyon jó, de nekem így elsõre picit csalódás. (Aztán majd lehet, hogy hónapokig nem szállok majd le róla.)

A medve nem játék.

Majd ha lesz demo vagy megjelenik a játék többet tudunk róla. Eddigi TW-k nem használtak 4 magot. Majd kiderül, hogy a gépigény reklám inkább vagy nem.

De akkor a huge-ra elkellene legalabb a 4 magos,ahogy kiveszem a hozzaszolasotokbol,nemde?

SötétBarom
Jövõre én tuti építek egy konfigot, i7-et bele, aztán jöhet felõlem 20ezer hangya is :>>>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

A magas egységszámhoz proci kell, a szép látványhoz meg VGA. Szerintem azon a gépen (felbontástól erõsen függ azért, mert azt nem írtad) azért közepes med-high beállításokon, közepes egységlétszámmal el fog menni a játék.
A csúcs grafnak szerintem akkor van értelme mikor replayt nézi vissza az ember. Nomál csatába úgysincs idõ gyönyörködni, meg akkor madártávlatból terelgeti az ember a "hangyákat" a csatatéren és nem bezummola nézelõdik. Szerintem ennél a játéknál nem lényeg a csúcs grafika.

Egy 1v1 csatában nincsenek csak max 5ezren, de viszont számold ki ha játszol pl egy 4v4-et ami elég gyakori pl multiban huge-on akkor az playerenként minium 2-3ezer katona, ami még a legalacsonyabb grafikai beállításokkal is megöli a gépet.

Igazából itt el kell döntened szerintem hogy kevesebb egység de jobb grafika, vagy több ezer egység de szarabb grafika legyen. Ahhoz hogy mindkettõ menjen, kevés ez a gép is szerintem.

Nem is tudtam h huge-ra allitva 10 ezren is lehetnek 1 csataban!<#guluszem1>
Az mar tenyleg hozza a hagulatot!
Mondjuk kerdes milyen vas kell 1 ekkora letszam elvezheto futtatasahoz?!
Szerintetek AMD x2 6000+,4 giga rammal Ati 4890 kartya eleg lesz a normalis elmenyhez,vagy a procit mar fejleszteni kene?(remelem nem tulzottan off a kerdes)

Milyen változásra gondolsz? 😊 Csatában nem nagyon lehet szerintem újításokat kitalálni, ha igen akkor azt biztosan bele tették.

Sereg méretével mibajod? Huge-ra állítva 1v1-ben ígyis 4-5ezer egység futkározik a képernyõn(M2-ben legalábbis), ez szerintem bõven elég mert 10k egységnél azért elég rendesen megfõnének a képek.

Nekem a video alapjan nem tunt elteronek a csata menete,ergo annyira hangulatos,mint az elodei.
Ez egyreszt orom,masreszt banat is,hisz csak eltelt mar 10 ev(vmi valtoazasnak mar lehet orultem vna).
A sereg merete viszont ahogy elneztem nem nagyon valtozott,ami viszont bosszanto.