Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
http://www.ign.com/videos/2011/01/26/shogun-2-total-war-battle-trailer
Igéret van, eredményt meg meglátjuk.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Persze az ideális az lenne ha minden népnek lenne ugymond "személyisége" némely harcolna a végsõkig másik nyalná a talpad pár év tulélésért.
De talán majd 1x.. ezt is megérjük.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Sztem ha fél világ a tied és beszarnának, akkor vége a játéknak, ha figyelembe venné ezt a program. Ott már mi lenne a kihívás? Értem én, hogy nem realisztikus, mert kongó nem hiszem hogy hadat üzenne amerikának, de ez játék és így több játékórád lesz benne.
Sztem elég bonyolult rendszer ez az ai ahhoz, hogy legyen olyan játékfázis, ahol már nem tetszik valami. Kíváncsi leszek az újításokra benne és már nagyon várom.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Erõsen nézõpont kérdése ez is.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Shogun 2 Total War Limited Edition (Megjelenés elõtt) - 9 990 Ft
Kérdés, hogy tényleg csak az angol nyelvet tartalmazza, nem többnyelvû verzió?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Jajjj... na ezt sajnos nem tudom elhinni!Valamint láttam egy screent a diplóról és abban sem lesznek új opciók! 😞((
Itt is olyan lesz a tartományban az építkezés mint az ETW-ben a sok kis helységgel vagy lesz egy tartományközpont és ott lehet majd mindent.
Arra is kíváncsi leszek még hogy évszakonként fog e változni a zene is.
Nagyon jó kis játék volt az elsõ rész!
you can play in co-op - you get shared victory conditions, and are able to give units to command in battles where the other player is not present with troops. from this can be concluded you play with different factions.
You can also play competatifely - you don't share victory conditions and are is essence just regular rivals, like any other clan. If it is like empire and napoleon you can chose to command battles for the ai or autoresulve (the battles thing for competative is not confirmed for shogun, but will probably work like that).
Multiról eddig nem sok infót találtam, de valahogy úgy fog kinézni, hogy mindenki kap egy generalt ami XP-t fog kapni a megnyert csatákért, és szintlépéseknél lehet majd új képességeket adni, meg ilyesmik.
Saját klánt is csinálhatunk multiban ha a meglévõk nem tetszenek, itt minden egységet egyénileg átszínezhetünk és átalakíthatunk, egyéni klán bannert csinálhatunk, stb.
Lesznek achievementek.
A multiplayer campaignról szinte semmit nem találtam, de amit sikerült kibogarászni az nagyjából az, hogy úgy lesz mint az ETW/NTW-nél volt, hogy csatánál választhatunk hogy gépi vagy AI ellenfél ellen akarunk harcolni.
Most akkor játékról van szó vagy törióráról?
SEGA pénzt akar ebbõl, vagy tanítani fog?
Ezzel a programmal kikapcsolódni kell, vagy bevágni mint a leckét?
Nem akarok senkit megsérteni, de ezek fontos kérdések egy ilyen komoly és mélyreható vita elõtt, pláne belemenni, mikor még bétát se látott itt senki.
Sztem várjunk picit és az infókat gyûjtsük (ahogy 1-2 kolléga teszi köszönet nekik érte), ne hülyeségeken sírjunk, mert a valóságban nem így volt, blablabla...
A filmhez köze nincs és történelmi valóságon alapuló filmet az akciófilmekhez hasonlítani???
Ez játék!
Itt elbaxtam fél órát az életembõl a butaságokon, mert ez az volt.
Metontour a kérdésed nagyon jó és sztem baromira dobna a játékon ha újra lenne ilyen.
Télen pl ugye amit alább írtak, nincs aratás, kaja, hideg van, szar kedv, lassabb a haladás.
Minden évszakra lesznek ilyen kis realitás fokozó feature-ök, õsszel esõben pl nem lesz érdemes gunpowder egységeket használni, mert a vizes puskapor nehezen gyullad meg, és hasonlók.. <#whatever>#whatever>
Szerintem ezek nagyon jó ötletek, és sokat fognak dobni a hangulaton!
Ma kibogarászom a multis infókat is 😉
Metontour: õszi aratás nagyon feelinges volt!!! Remélem lesz megint ilyen... Meg hóban lassabban/nehezebben közlekedõ csapatok, kisebb harci kedv télen, stb...
Egyedi fejlõdés, Avatar, ááá igen jo lesz már igen várom.
Erre a játékra vártam eddig, persze remélem nem csalódom, de amiket ígérnek nekem nagyon biztató.
Az Art of War a kedvenc könyvem szóval engem már ott megfogtak..
Ja és attól nem félek hogy nem lesz valósághû 😊 játszható legyen hangulatos, sõt legyenek benne fél seregeket leverõ Avatarok legyen itt ott eltúlzott, epikus, ordítson belõle a hangulat a valóság rovására.
Aztán majd ugyis lesznek modok is. <#puszi>#puszi>
A dokumentumfilm és a képregény-fantasy között elég széles a skála, amibe akár beleférhet egy olyan tört. kalandfilm is, ami nem dobja ki azonnal a korhûséget a szemétbe...de szerintem ezt Te is így gondolod, csak ezt a sarkított, discoverys hozzászólásodat sokkal frappánsabbnak gondoltad annál, hogy kihagyhasd! <#taps>#taps>
"Jó példa a 300 c. film: sikerült egy izgalmas történelmi témát elcseszni azzal a hatalmas baromsággal, hogy nem az igazi sztorit filmesítették meg, hanem annak a gagyi amerikai képregény-változatát!!! "
ááá, jól mondod, a rendezõ nem az eredeti történetre volt kiváncsi, hanem annak képregényváltozatára.
legközelebb kapcsold be a Discoveryt és ne moziba menj. 😊
Tõlem lehet a 300 a kedvenc filmed, nyugi! <#wave>#wave>
Ezek után nem lehet szerintem bûn kihagyni az Oda, Takeda, Shimazu, Tokugawa családokat(az utolsó 8. viszont kérdéses számomra). Kérdés azonban, hogy a készítõk mit látnak jónak ebben az esetben.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Takeda, Hojo, Date, Uesugi, Imagawa, Chosokabe, Oda, Tokugawa
Kérdés, hogy ezek közül mind játszható lesz-e , mert ezeken kívül még szerintem a Moori, Shimazu, Asai, Asakura stb. családok is bõven beleférhetnének a játszható kategóriába.
Az AoE2 pedig egy nagyszerû játék, rengeteget játszottam vele, de kérem: ne hasonlítsuk már össze egy total warral!! Egyszerûen más-más kategória! Ha nekem egy játék lemodellezi (vagy legalábbis le szeretné) a középkori Magyar Királyságot, akkor nekem ne Budapest virítson ott fõvárosként, a Duna ne egyenesen folyjon át a Kárpát-medencén, és ez a szerencsétlen közép-európai nagyhatalom (mert az volt) ne egy kib...szottul elnagyolt tintapacaként virítson a térképen csak azért, mert az alkotóknak nem volt kedvük kinyitni egy tört. atlaszt a megfelelõ évszázadnál!!! A kitalált fantasy-egységekrõl nem is szólva...oké, téma lezárva!
Várom az új infokat shogun2-témában! A 8 játszható klán tényleg kicsit kevésnek tûnik, de még így sem tartok tõle, hogy az a 20 fajta egység csak a nevében fog különbözni népenként...egyébként ez tényleg nehéz feladat, kemény dió a készítõknek: ez a történelmi hely és idõ kínálja a legkevesebb variációs lehetõséget egységek terén (legalábbis a totalwarokban eddig feldolgozott korok közül) - és itt vissza is tértünk eredeti vitaindító témánkhoz: mennyire is voltak hasonlóak az egységek az adott korban?
<#nevetes1>#nevetes1>
-A játék a 16. századi feudális japánban játszódik.
-Nyolc(+1 tutorial) játszható faction lesz, ezek a klánok.Mindegyik klánnak különbözõ harci,diplomáciai erõsségei lesznek, és a természeti erõforrások is mások.
-Klánonként 20 fajta egységünk lesz.
-A játékon belül lesz egy ún. "Sengoku-pedia" amiben minden játékbeli egységrõl,klánról és technológiáról olvashatunk, lesznek benne taktikai segítségek, és <#nyes>#nyes> történelmi információk.
-Pápa helyett itt Császárt kapunk majd.
-Az animációk sokkal élethûbbek lesznek az eddigi TW játékokhoz képest, profi harcmûvészekkel vették fel a harci mozdulatokat.
-A játékban egyszerre 56.000 egység lesz megjeleníthetõ, kíváncsi vagyok kinek bírja majd a gépe 😄
-Az AI harcmodora Sun Tzu - A háború mûvésezte c. könyvben leírtakon alapul.
-A kevés féle egységtõl nem kell félni, minden egység egyénileg costumizálható és specializálható lesz többféle módon.
-A várostromoknál az elfoglalt épületek csökkentik/növelik majd a seregek morálját.
-A tengeri ütközetek nem olyanok lesznek mint ez Empireben vagy Napoleonban, nem nagyon lesz ágyúval szarrá lövöldözgetés, inkább egymás hajójának az elfoglalása lesz a cél.
-Csata elõtt több mint 100.000 féle lelkesítõ beszédet hallhatunk.
-Sokféle ügynökünk lesz, rengeteg diplomáciai opcióval.
-65 provincia lesz összesen, ebbõl hárommal fogunk kezdeni.
Legközelebb a multiról gyûjtök majd, ha van rá érdeklõdõ 😊