Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elég összetett dolog ez. Nem mind1 az sem hogy mennyi pénzbõl kell összerakni a seregeket. Lvl 10-es avatár 1600 pénz ami pl egy 5000-es csatánál eléggé megkurtítja a további lehetõségeket. 22000-nél viszont nem tétel és ott egy erõs támogató avatár sok mindent eldönthet.
Én sem vagyok valami jó játékos sok dolog még nekem sem tiszta, iszonyat összetett játékról beszélünk.
Ashigarut nem szabad lebecsülni de oda kell egy komoly hadvezéri támogatás.
Pl. van jó pár ikko-ikki fejlesztés az avatárnak amivel komolyan lehet õket tápolni. Pl: minden paraszt sereg +3 morál stb..
Ezek nélkül használhatatlanok hamar elvesztik a harci kedvet és menekülõre fogják ami ugye "ragadós" és bedõl az egész sereg.
Fontos hogy legyenek védve a szárnyak közel legyen a hadvezér, szeretik azt is ha mögöttük is van osztag, ez is növeli a morált.
Valamint a térképen érdemes a morál növelõ pontra fókuszálni.

Én most kardos avatárt fejlesztek, kicsi csatáknál ez a legjobb szerintem. Nagyobbaknál pedig a hadvezéri képességek érik meg leginkább.
Relatíve nem vészesen lassul be a fejlõdés szerintem egy 50-100 nyert csatával el lehet érni a lvl 10-et. Sokban függ hogy milyen rangú ellenfeleket ver meg az ember.

Nem egyszerû játék, sokan már 1 évtizede komolyan tolják a Totál War-t ilyen arcokat nem könnyû legyõzni..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

A generalt, te milyen irányba fejleszted?
Hány bogyót lehet reálisan elkölteni mielõtt nagyon belassulna a fejlõdés?

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Hát ja, csak alacsony szinten nincsenek választott tárgyak sem.
A sok lúd disznót gyõz így nem mûködik. Hiába vannak bekerítve, ha lehalnak róluk.
Számolgassál mennyi elõnyt lehet összeszedni magasabb szinten. Egy-két bónusz és az asigaruk támadása már ki is van nullázva.
A társamnak is az volt az elmélete ami neked, nem is nyertünk egy meccset se amíg rá nem beszéltem, hogy hozzon már rendes katonákat... Azok a vackok csak kiegészítésnek jók.

Egyébként már 2 csillagos a general, most már van némi eszköz, és szoktunk is gyõzni. De a kezdés botrányos volt.
Ennek ellenére még mindig nagyon érezhetõek a különbségek. Ha kapok még egy-két jó bónuszt kicsit más lesz a leányzó fekvése.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

De hogy kérdésedre is válaszoljak az egységek a csatamezõn megölt ellenségek után kapnak xp-t. Minél értékesebb (drágább) unitot ölnek annál hamarabb fejlõdnek. De mint mondtam így az áruk is jelentõsen nõ 50-120 pénz/lvl és pl 1 + morál pontért néha elég sok tud lenni ez az összeg.
Kevés drága unit meg nem mindig jó mert ha 1x bekerítenek akkor hiába minden.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Ez így ebben a formában nem igaz. Az újonc seregek ár érték arányban sokkal jobban megérik mint veterán társaik. A "hero" egységek is kevésbé érik meg mint az alap egyszerû unitok. Nekem a DLC-k is megvannak és az abba szereplõ egységek sem sokat érnek, ez alól talán 1 kivétel van.
Teljesen eséllyel lehet játszani akár csak ashigarukból álló, veterán nélküli sereggel is. A Fontos hogy a parancsnok választott tárgyai megfeleljenek a mi taktikának.. pl parasztoknál lényeg hogy a morál ne menjen el és a sok lúd disznót fog gyõzni..

Doom 4
Hali!

Lan mód van a játékban?

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Egyébként multizgatubk 2v2-be. De csöppet el van cseszve a rendszer.
Rengetegszer szét kell veretni a pofánkat mire olyan csapatunk lesz hogy esélyünk legyen magas szintûek ellen. Kár hogy alacsony szintû ellenfél gyakorlatilag nincs is.

Rohadt sok bónusz van, és a veteránok szintje is sokat számít. A különleges egységekrõl nem is beszélve.

Tudja valaki hogy mikor mennyi XP-t lehet gyûjteni? És a veterán egységek mi alapján fejlõdnek? Tippjeim nekem is vannak, tényekre lennék kíváncsi.
Csak azért mert tudni kéne hogy lehet gyorsan fejlõdni.
Minden csatát végig kell várni, akkor jön a legtöbb XP? Vagy hatékonyabb, ha gyorsan feladjuk, és újat kezdünk? Több feladott csata, vagy kevesebb végigjátszottal lehet jobban fejlõdni?
Kéne pár szintet lépni, mert alap sereggel esélytelen játszani. Bár vannak olyan segg bénák akiket még így is meg lehet verni XD

Megveheted mondjuk az ikko iki dlc-t, azzal lesznek monkjaid.
Meg van egy másik amivel a heavy gunnereket lehet hozni.
Azt nem tudom hogy a rise of the samurai ad-e valamit multihoz.
Egyébként meg véletlenszerûen kapsz ellenfelet. És ha véletlenül nagyon magas szintût sorsol be, garantáltan kiszopsz.

ok!! azt mondod hogy kiegészitõt vett!! Arra gondolsz hogy a játék kiegészitõjére gondolsz vagy csak a játékon belül van vmi amit meglehet venni??? meg én is észre vettem hogy elég rendesen szivatja a népet a játék és azt nem tudod hogy be lehet e vhol állitani azt hogy veled azonos szintû játékosokkal játsz csak???
Egyébként meg a coop kampány ugyanolyan hulladék mint volt. Eddig húztuk.
Kb. a 40. körnél járunk és teljesen szézhullott a játék. Nem megy végig a kör sync error nélkül.

Valószínûleg õ megnézte hol érdemes kezdeni.
Nekem is volt katanám alapból. Gondolom õ kiegészítõt is vett, azzal is hozzá lehet jutni 1-2 egységhez.

A multkor mi 10 csillagos köcsögöket kaptunk, egy csillaggal.
Segg bénák voltak egyébként, mielõtt összecsaptunk volna kiszedtünk vagy 4-5 egységet. Bekerítettük õket, rohamoztuk a hátukat lovassággal, de annyi bónuszuk volt, a general meg annyira kemény volt, hogy így is elfogytunk róluk. Pedig katan szamurájokkal aprítottam yari szamurájokat, elvileg frontálba is gyõzni kellett volna.
Szóval nem gyengén szopatja a kezdõket a játék. Ha összeszedsz a térképen mindent akár 2-szszeres elõnyre is szert lehet tenni egységtípus értékétõl függõen.

Sziasztok!!! olyan kérdéssel fordulok hozzátok hátha ti tudtuk segiteni hogy megvettem a Shogun2õt és elkezdtem vele multiba nyomni és mikor egy velem azonos szintû játékossal játszok akkor neki miért vannak sokkal erõsebb egységei mint nekem (pl Katana hero Monk warrior meg ilyenek)!! Ha tudjátok rá a választ kérlek irjatok!!!!!!

köszi
Nekunk is m1eget,de 1re tobb a hiba.
Vajon a Rise of The Samurai-jal is hansonlo lenne?!...ugyamis gondolkozunk h letoltjuk,hatha ott mar muxik.
Vki probalta mar?Nagyon leirast sem talaltam meg rola.

Most egész "jól" elhaladtunk az egyik játékunkkal coopban, nemsokára jön az RD.
Viszont az utóbbi körök tele voltak sync erreorral.
Hajmeresztõ dolgok történtek, teljesen mást láttam én történni mint a szövetségesem. Nem csak a csaták kimenetele, de a helyszín is más volt, össze vissza pakolgatta a gép a seregeinket a térképen.
Szerencsére eddig sikerült a savegame fájl kicserélésével orvosolni minden hibát. Mégse legenda a módszer, mûködik. Csak sajnos úgy tûnik minden kör elõtt cserélni kell, és újra betölteni. Magyarul egy hulladék az egész még mindig, alig-alig játszható, nagyon küzdeni kell ha látni akarjuk a végét.

Nincs mod.
Versusban meg egymás ellen vagytok, de annyira hogy az AI seregeit is a társad irányítja ha csata van.

Van fent bmifele mod,mert rajottunk h pl. azt nem szereti coop-ban.
Versus?Ezt meg nem is neztem,de ez ugyanaz,mint a cooperativ csak lehet tamadni a masikat?

Na elõjött megint a sinc error.
A 10. körnél megdöglött a játék.

Egyébként meg coop-ba nem lehet csapattársat támadni, arra ott van a versus mód.

Ha korabbi allast visszatoltotok is elojon?
Amugy van ra vmi mod vagy trukk, h a cooperativ folyaman meg tudjam tamadni a masik jatekost,merthat a vegen csak 1 klan adja a sogunt! 😊
Illetve igazan izgalmas lenne ugy az egesz.

Elõjött megint a beragadó képernyõs bug.
Nem mûködik a képernyõmozgatás se egérrel, se billentyûvel.
Csak coop kampányban jön elõ.
Tudja valaki hogy kell megcsinálni?
Volt már ilyen probléma, akkor valahogy megoldottuk, vagy csak elmúlt magától, már sajna nem tudom.

Nálunk most megy. Haladunk a kampánnyal, nagyjából naponta lenyomunk 1-2 kört.
A kifagyás nem jelentkezett azóta, úgy tûnik az új bug nem vágja haza a mentést, csak újra be kell tölteni.
Egyébként elõjött még egy hiba. A csatából visszavonult csapatok, csak elméletben vonulnak vissza, a térképen ragadtak a modellek, de ez csak egyszer fordult elõ.

Nem mukodik ez.
Nalatok mi ujsag?

Nna most meg nalunk akad el folyton 1 resznel...
A fene se erti.

De lehet.
Tegnap is próbálkoztunk, és tudtuk folytatni. ez az újabb bug, mikor kifagy nem kúrja szét a mentést mint régen a syc error.
Csak újra kellett indítani a játékot. Mégiscsak megcsinálták.

Hat,mi megneztuk es eddig faszan mukodik.
Nem lehet h nalatok szar vmi?
Lehet fel kene megint telepitenetek.
Nem mondom h tuti jo es nem fog kesobb elbaszodni,de eddig nem tortent hiba...

GaBika6
Pláne, hogy beígérték a multit és sokan azért vették meg, mert singlet le is tölthették volna... <#taps>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Én már küldtem elkeseredésemben. Meg is köszöték egy automata válasz formájában. Tudom hogy semmit se ér, de csak ennyit tehetek.
A világ legjobb játéka lehetne, erre vártam 10 évet, és most játszhatatlan.
Persze szinglibe is el lehet lenni a kampánnyal, de coopban sokkal jobb. Nem gyengén megdobja a játékélményt ha van kivel megbeszélni a történést.

A retkes anyjukat!
Pedig mar ugy vartam,basszus!
Megis hogy kepzelik ezt,ennyi ido utan?!
Sztem most jott el az ido h irjunk nekik.Tudom h nem sokat er,de azert er az vmit ha kuldunk paran 1 panaszos levelet.

Sajnos az.
Az elõzõ változattal legalább lehetett nyomni pár kört, belefért volna egy rövid kampány ha gyorsak voltatok. Mondjuk mi mindig hosszút kezdtünk, de sose jutottunk a végére.
Most meg az elsõ körnél kifagy... szépen kijavították, hogy ne legyenek illúzióid.

Edorn
Ez most komoly?!
Maris letesztelted?

Ez cumi.
Nem sikerült nekik, nem megy a coop kampány.

amúgy van valami jó magyar Shogun 2, vagy Total War group a steamen?

én letöltöttem, de nem indult el a játék, ellenõriztem a fájlok épségét és azt mondta a steam bácsi, hogy töltsem le újra, szóval én most itt tartok 😞

Üdv mindenkinek kint van az új DLC töltöm lefelé😄 UWU ha hazaérsz bevásárló kosárba be és jáccunk mert már lassan 1 hónapja pihen a játék a különféle desync problémák miatt remélhetõleg a legtöbb hiba javíva lesz és végre tényleg jácchatóvá tették a játékot.mindenkinek jó hódítást kívánok.
Ha valakit érdekel, akkor az új DLC szept. 27-én jelenik meg....

Valószínûleg nem a te leveledtõl fognak a homlokukra csapni hogy "hú vazze hát ezt ki kell javítani!"
Biztos jó pár ezeren megírták már ezt nekik szóval ha van egy kis eszük nem húzzák tovább a játékostársadalmat.
Edorn
Most szeptemberben jön egy patch (javítás) az új dlc-vel párhuzamosan. Reméljük tényleg javítva lesz ez a hiba benne...
Köszönöm a gyors visszajelzést.

Van értelme írni panaszlevelet a fejlesztõnek, hogy lassan egy éve megjelent játékban nem tudtak eddig kijavítani egy fontos hibát, vagy ezt már sokan mások megtehették?

Mikorra várható a DLC+javítás?

elõre is kösz a választ

üdv
Tokken
Semmit. Várni kell.
Gyakorlatilag én is emiatt vettem meg, elõtte jól elvoltam varezzal szingliben.
Állítólag ha kijön a DLC, azzal együtt lesz javítva.
Egyébként ha ügyesek vagytok egy rövid kampányt le lehet tolni, az hamarabb megvan minthogy összefossa magát a játék.

Nálunk megtörtén olyan, hogy haverom lenindzsázott egy tábornokot, nálam túlélte, nála meg meghalt. Leszartuk, mentünk csatázni, de már nem lehetett folytatni a játékot. Mindig csata elõtt jön elõ a hiba. Egyébként automata csatával lehet késleltetni ha elõjön, de elõbb utóbb mindenképp megdöglik a mentés.

Ha mûködne ez a fos a világ legjobb játéka lehetne. Mondjuk koopban nevetségesen könnyû még legendary-n is. Nagyon nagy elõny hogy ketten vagytok. Az versus mód meg alapból el van baszva, mert az AI mindenképp óriás seregeket rak össze, és ha player veszi át az irányítást nem lehet megverni, és mindkét játékos ott pislog az egyetlen provinciájában várva a halált.
Uwu!

én is ezzel a problémával küszködöm már hónapok /megjelenés/ óta, multi game közben kiírja ezt hibát : there was a desync in the game exiting /általában mikor betölti a csatamezõ/ és senki tovább sehova.
Direkt azért vettem meg a játékot, hogy az ismerõseimmel coopertaivba nyomhassan....

Mit tudok tenni vagy tud e valaki segíteni, hogy tudom kiküszöbölni ezt hibát? Mert ez így nagyon bosszantó

elõre is kösz

üdv
Tokken
users/a felhasználód neve/AppData/Roaming/CreativeAssembly/Shogun2

Egyébként kering egy olyan legenda, hogy a mentett állást elküldve a társadnak, és bemásolva erre a helyre megszûnik a syncron error cooperative módban.
Na ez egy faszság.
A coop játék mindenképpen megdöglik a 40. kör környékén, nem lehet végigjátszani.
Csao!
Segitenetek nekem abban,hogy hol talalom a mentett allasokat?
Elore is koszi!

Ismét elõvettem a kapmpányt, Datékkal hódítok.
Nagyon élvezetes a játék, egyáltalán nem érzem könnyûnek, pedig indításnál, ezt a népet könnyûnek jelölte a menü. A Hojok pl közepesnek lettek írva, pedig sokkal könnyebbek voltak mint ez. A Date inkáb az Uesugi szinten mozog nehézségben.
Ez a 3. nép akikkel végig fogom tolni, de egyiknél se kellett ennyit trükközni a diplomáciában, és nem voltak ilyen húzós csaták sem. A nehézségekért kárpótol, hogy ezzel a néppel lehet leghamarabb kihozni a szamurájokat +4-es fegyverrel.
ja, csak 3D csaták nélkül...de amúgy lehet, hogy jobb, az Ruropa Universalis Rome-t én két évig toltam, és nagyon élveztem 😄

Itt a vetélytárs?

Sengoku -Way of the Warrior
Release Date: 09/13/2011

http://www.paradoxplaza.com

Én nem tudok róla hogy lehetne.
byzhouse
lehet crackelttel multizni?

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

nem lehet valahonnan letölteni a soundtracket hozzá?

és emgvettem 😄 fel lehet venni steamen, tkondor név alatt osztom az igazságot 😄😄😄