Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talán százalékokat fejeznek ki 100 támadásból 30 sikeres, nem tudom, igazából én is ezt keresem de nem találtam erre semmi információt.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A páncél emellett örökre 2 marad.
Páncél fejlesztésével viszont a 2-bõl 7-et lehet csinálni, ami sokkal nagyobb arányú változás.
Igazából az érdekelne mennyire aprítanak a papok gyorsabban felfejlesztett fegyverrel. Ha érezhetõen gyorsabb akkor nem igazán érdekel hogy a számok arányai szerint a páncél a jobb.
Nagy dilemma elõtt állok. El fogok foglalni egy területet ahol van kovács, és nem tudom fegyvert vagy páncélt fejlesszek a warriormonkoknak.
A páncéllal olyanok lennének mint a naginata szamurájok, tankként lehet velük közlekedni. A fegyverrel meg iszonyú gyorsan aprítanának, a legnagyobb támadóértékû gyalogság lehetne amit csak ki lehet hozni. Nem tudom melyik a jobb. Van valakinek valami tpasztalata pap fejlesztésbõl?
Egy játékot nyomtam VH-n, mert elvileg ott több bónuszt kap az aI, de én nem vettem észre hogy sokkal keményebb lenne.
Közösen nem hinném hogy fogunk játszani, annyi idõm nincs hogy több emberrel is shogunozztak. Van ugyanis egy haverom akivel együtt toljuk régóta, vele több játékot is játszunk. Egyébként coopban is legendary-n toljuk, de az sokkal könnyebb mint a single.
DE érdekes dolgokat írtál volt benne nekem is újdonság.
1x akár tolhatunk egy kampányt együtt is persze ha már mûködik bug nélkül.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nem olyan rossz az az RD, minél hamarabb van annál jobb, mert akkor kevesebb sereg zúdul a nyakadba. Megvan az az elõnye is hogy a hülyék jönnek maguktól meghalni, nem kell értük menni😊
Kioto elfoglalása után is van ám élet, ráérsz teljesíteni a feltételeket utána is. A fõváros foglalása is olyan, hogy minél hamarabb, annál jobb. Ha te vagy a shogun kapsz egy pár hajót meg lovast, és a népek is jobban fognak tisztelni, nem lázadnak olyan könnyen. Ráadásuk könnyû megtartani, elég erõs az alapvédelme, csak elõnye van ha megszerzed.
Ha úgy játszol mint egy profi, biztonságosan, nem vállalva túl nagy kockázatot úgy tényleg nem lehet megcsinálni.
A szerintem csak shimazukkal lehet egyébként. A többivel nem is próbáltam sietni. Velük azért könnyû, mert ott van alapból a tápos katanásuk, nem is kell rájuk költeni semmit, csak fosni õket kifelé. Melléjük kell pár lovas, és kész a verhetetlen sereg.
Az elején kihagyhatatlan a lehúzás: mikor úgy szerel pénzt, hogy eladogatod az átjárási egyezményt, azt is ki kell tapasztalni, hogy hogy kaszálhatsz a legtöbbet. Ha nem költesz, csak farmokra, alapépületekre meg katonára, az elején nyugodtan minuszba lehet menni, terület úgyis lesz ha mész elõre. Abból kell gazdálkodni amit foglalsz, várat húzni meg tápolni ez egységeket nem lehet, akkor nem lesz pénzed haladni.
Aztán ott vannak a hajók is, ami a lényeg. Na ehhez kell ám a szerencse. Olyan dolgokat kell csinálni, amit profik ép ésszel nem vállalnak be.
A 10. kör környékén megesik, hogy 1-2 klán megnõ annyira, hogy üres területei vannak, így hajóvan 2-3 ashigaru kíséretében meg lehet gyorsítani a terjeszkedést. Ha szerencséd van a szamurájokkal elkapva a fõsereget, a parasztokkal elfoglalható a hátország. Ezt nem lehet sokáig csinálni, mert elég gyorsan jön az RD, és akkor már nem igazán lehet hajózgatni, de ha túlvagy a nehezén, és szerencsésen tudsz navigálni a tengeren, a vége megintcsak begyorsítható kis komandók partra rakásával; ráadásul megesik hogy elég jól kiépített területet szerzel így. Automata csatával meglepõen nagy várakat is be lehet venni pár paraszttal, és ha ez megvan lehet képezni a szamurájokat a világ másik végén is.
Ha sikerül megszerezni 3 ilyen bázist elszórva a térképen, és megtartani amíg elkészülnek a seregek, nagyon gyorsan lehet ám végezni.
Egyébként nem ajánlom ezt a fajta õrületet senkinek, nagyon nagy szerencse kell hozzá, és rengeteg újrakezdett játék. Nem az a lényeg hogy te mit csinálsz, hanem az, hogy az ellenfél épp úgy mozogjon ahogy neked kedvezõ.
Mikor kész az elsõ hajó a parasztokkal, és nincs hova menni, akkor új játék, új esélyek... Az se segít ha valaki nem legendary-n játszik, a visszatöltés úgyse segít semmit, a lényeg csak az hogy milyen helyzet alakul ki, melyik klán mekkorára nõ, és hogy épp hol vannak a seregei.
Asszem én se fogok ezzel tökölni többet, a hagyományos határmenti darálás sokkal könnyebb, minden helyzet kezelhetõ, és lehet fejlõdni is, és nincs az a nyomasztó reménytelen érzés a negatív költségvetés miatt az elején.
Még mielõtt valaki félreértené a taktika lényegét, nem az a fontos hogy a rengeteg katonától jól tönkremenjünk hanem az hogy minél rövidebb idõ alatt minél több tartományt tudjunk megtámadni. Ehhez sok katona kell, de tudni kell hol a határ, mikor nincs mit támadni, a feleslegesen álló katona egy átok. A katona azért van hogy harcoljon és gyõzzön, ha nem harcol nem szabad megvenni se.
Kéne egy kis segítség.
A gépem: E5800 (3500-ra húzva) 4g ddr2 800 ram, ati 6670 videókártya....az op egy windows7 64 biten.
A gondom az , hogy a játék idõnként durván szaggatni kezd, közepes beállításoknál is (fõleg mikor sok már a hulla). Próbálgattam a beállításokat.....ami furcsa, hogy dx11-n high beállításoknál is szépen tud futni máskor meg dx9-n mediumon is szaggatni kezd.
Aki képben van legyen szíves pár dolgot leírni a tapasztalatairól, hogy mi az ami nagyon lassítja a gamet. Gondolok itt olyan dolgokra ,hogy esetleg windows7 32 biten gyorsabb-e, vagy shader model beállitásoknál miként alakul az fps, vagy a konfigomban mi az ami a gyenge láncszem.
Szeretném csökkenteni a klánom hírnevét mert majdnem teljesen sárga a csík.
Pár gyõzelem és a shogun rámuszit mindenkit.
Ja és mi van akkor ha elfoglalom a shogunátust de még nincs a kezemben az összes tartomány az elõírt gyõzelemhez?
A lényeg ha valamikor telepítés vagy frissítés során megszakítottuk a mûveletet akkor nem indul el a játék.
Sajnos semmiféle hibaüzenet nem ad csak egyszerûen nem történik semmi. Nálam a verify integrity sem segített.
Erre megoldás a következõ :
Be kell lépni a a következõ könyvtárba:
C:\Program Files\Steam\steamapps\common\total war shogun 2\redist
Itt manuálisan telepíteni :
1. /directx/dxsetup.exe
2./vcredist_x86.exe
3./vcredist_x86_90.exe
4./vcredist_x86-sp1.exe
5./clean_vcredist.bat
Ahol megkérdezi én töröltem és újratelepítettem a programot, nem a javítást választottam.
Ezután nálam tökéletesen mûködik..
Üdv Stief
Gondolok itt olyan dolgokra hogy konkrétan hogy is számolja a játék az egységek támadását védekezését. Milyen konkrét "számszerû" hatása van pl a fáradtságnak. Tudom hogy morál sebesség és támadás csökkenést okoz de milyen mértékût..
Stb.. Stb..
A Nindzsák épületei is termelhetnek lovét, játékbarlang stb formájában.
Az ellenséges kereskedelmi hajóútvonalakat is meg lehet sarcolni kalózkodás formájában. Biztos van még más is de most hirtelen ezek jutottak pluszba az eszembe..
Ja de a lényeg akkora sereget kell csinálni amit még elbír a gazdaság, hisz a háborúhoz 3 dolog kell.. Pénz pénz és pénz.
(A yari, az a lándzsa. Az ashigaru a ~paraszt ;-) )
Ha elegendõ csatát nyerünk egyre több lehetõségünk nyílik, kezdetben csak parasztokkal, a vége felé mikor már elég sokat nyertünk pedig már akár hõsökkel is tudunk harcolni.
A csodálatos viszont az hogy olyan finoman van kiegyensúlyozva a játék hogy az elején is simán verhetünk tápos unitokkal rendelkezõ ellenfelet.
Persze kell a kreativitás az ötlet a játék ismerete, a rang mint olyan nem ér semmit csupán a lehetõségeket bõvíti.
Lvl 2-es avatárral is vertem lvl 10-est..
Minden a "körülményektõl" függ 😊
Ja és multiban fejlõdnek az egységek lvl9-ig személyre szabhatóak, kifesthetõk 😊 egyedi képességeket kaphatnak. Persze a jobb drágább is így nem feltétlen jelent ez sem elõnyt.
Sajnos kevés magyar játszik, szóval hajrá mindig hegyrõl lefelé támadjatok, zárjátok körbe morzsoljátok fel, osszátok meg az ellenfelet.
ART OF WAR !!
--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!™ " --
Az összesorsolás totál véletlenszerûnek tûnt mikor legutoljára multiztam (de az már régen volt). Remélem most már javítottak rajta, hogy egy elsõ szintûhöz ne sorsoljon be egy 10-es szintû játékost...
Ilyenkor nálam van a hiba, vagy tényleg nem elérhetõ a játék?! <#confused>#confused>

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!™ " --
Teszem azt, belépek a multiba, és ott "összesorsolja" a játék a térképet különbözõ játékosokból (klánokból), és velük tudom tolni, amíg ki nem lépek? Vagy minden egyes újabb hódításkor más-más játékost sorsol ellenem, aki az adott megyében van, amit el akarok foglalni?
A szövetségek hogyan mûködnek így?
Nem véletlen hogy az osztagokat szét lehet húzni vagy akár több sorba rendezni. Ezek mind mind taktikai elemek. Ha 100 embert 1 sorba raksz és az egyik szélét megtámadják nem fog a másik szél átfutni szabad utat adva mondjuk a lovasságnak.
Teljesen korrektül van megoldva, a közeli egységek besegítenek azért de a távoliak tartják az alakzatot amíg bírja a morál.
Kampány ostromról annyit tudok mondani az AI közel sem tökéletes ezzel egyet értek, de szerintem az eddigi legjobb a total warok közül.
Emlékszem Roma Total warba 10x akkor seregeket megfogtam, itt azért ezt nem lehet megcsinálni.
Multiba ember ellen viszont korrekt.
Valaki kérdezte mennyien tolják: Nos steamen ez a legjátszottabb RTS.
http://store.steampowered.com/stats/
Sajna az angol tudásom elég csekély és játszottam vele de elég érdekes dolgokat csinált(vagy csak azt hittem-az épületeknél amit egyszer kifejlesztettem mondjuk egy kereskedelmi kikötöt azt újból kellet stb.)remélem hamarosan tényleg lesz hozzá teljes magyarosítás mert nagyon bejön ez a game.
Aztán, sehol egy "toggle hold formation" gomb. Visszafejlõdés az elsõ részhez képest. Nem vicces látni, ahogy két csapat egymásnak ütközik, és ahol "összeérnek" ott megy a harc, a többiek pedig hátulról, oldalról bámulnak, mert fontosabb nekik az alakzat tartás... Külföldi fórumon olvastam, hogy a könnyû kezelhetõség miatt egy csoportba rakja az ember a lovasságot, de amikor rohamoz, akkor szétbontja õket, hogy ez a viselkedés kevésbé legyen jellemzõ a csapatokra.
Ostrom: röviden, vicc. Az egy dolog, hogy a demó fix összetételû sereget ad, és "nesze oldd meg", de itt is olyan hülyeségek vannak, hogy nézek.
Szóval a Chokobawe Campaign Tutorial alapján nekem nem éri meg az akciós 10 Eurót az alapjáték.
"Nyerj egy védekezõ ostromot daimjóddal bármely téli körben."
Ezt lehet custom battle-ben is? Azaz nem hadjárat módban indítok egy csatát ilyen terepen?
Multi mennyire megy még a játékosok közt, pl Steam-en?
Van valami módja annak, hogy csata közben egy csoportra mozgassam a kamerát? Tehát a teljes seregem csoportokra van szétbontva, ha megnyomom a csoporthoz tartozó számbillentyût, akkor kijelölõdik a csoport, de hogyan tudom a háta mögé vinni a kamerát? Ami logikus lenne a dupla lenyomás nem mûködik, leírást meg nem találtam, a demóval nyomom.
Amikor indítod megkérdezi hogy dx11 vagy 9 ? Elvileg elsõ telepítésnél kérdez ilyet ha jól emlékszem. Lehet ujra kéne rakni..
Gatling Gun muhhaha. 😊
Totális stratégia: http://totalwar.hu/