2869
Shogun 2 Total War
  • kutya89
    a legegyszerűbb az ha paypallal csinálod ahoz kell egy bankszámlaszám meg egy bankkártyaszám!!! nekem is csak igy sikerült a dlcket megvenni hozzá!!
    Google a barátunk oda szépen beirod hogy paypal és rögtön kidobja neked az oldalt oda regisztrálsz megadod neki amik kellenek és kész
  • halohal
    nekem eredeti a játék hogy tudtok dlc letölteni hozzá mert hitel kártyánk nincs a wepmoney meg nem sikerül
  • zoltang
    Szerintem ugyanaz lesz, vagy még jobb... :)

Nekem már elég furcsa időszak ez. A reménytelen harc a modern tömeghadsereg ellen. Amíg az "ős Gatling golyószórót" nem vágja le valaki (vagy el nem romlik) addig hullik majd a szamuráj csapat. A sok 1800-as évekbeli szamuráj lázadást mind (könnyen) leverték, általában nagy számban megölve őket.
  • Ariakus
    Remélem a gépigény ugyanaz lesz mint az alapverzióhoz, mert láttam már olyat, hogy egy játék kiegészítői máshogy voltak optimalizálva...
  • Edorn
    Ha valaki esetleg megvásárolná a "Blood Pack DLC"-t, akkor írja már, meg, hogy lehet-e állítani a "vérességet". Mert ami a trailer-ben, meg a bemutató képeken van, az cseppett már túlzás szerintem. Ellenben, ha lehet csökkenteni a mennyiséget, akkor lehet érdekelne ez a DLC...
  • zoltang
    'A Creative Assembly bejelentette, hogy kiegészítőt kap a Total War: Shogun 2, méghozzá a Fall of the Samurai című epizódot, amelyhez nem lesz szükség az alapjátékra.'
  • uwu200
    Hétvégén vettem észre hogy a hírnév akkor is növekszik, ha híres csatában veszek részt.
    Régebben örültem ha kis szobrot kaptam csata után. Majdnem az összes klánnal végigcsináltam már a játékot mire rájöttem hogy egyáltalán nem kellene neki örülni, mert csak közelebb hozza a RD-t.

Konkrétan úgy vettem észre, hogy most nem egy tartomány elfoglalása után üzent hadat a sógun, hanem egy híres csata után. Előtte fel se tűnt hogy növekszik a sárga csík.
  • obe
    én hamarosan nekiállok a játéknak, már jó ideje megvan,most cseréltem masinát, valamint a napoleon-t is most végeztem ki...én örömmel olvasom a tapasztalataidat
  • uwu200
    Ja még annyi hogy a második sereget már feltápolt szamurájoból rakom össze.
    Az optimális seeg szerintem : 2 general, 4katana cavalry, 10 naginata szamuráj, 4 szamuráj íjász.

És ez a két sereg általába elég is a győzelemhez, néha csinálok egy harmadikat is. Ezek meleltt még persze lézeng 1-2 csapat ashigaru amit az elején kapok, meg hozzá az az 1-2 ashigaru egység amit kényszerűségből gyártok le. Nem mindig hagyom meg a parasztokat, sokszor feloszlatom őket.
  • uwu200
    Hát elégé le van ülve a topik. Nem tudom olvassa-e valaki, de leírom...

Korábban mikor még új volt a játék sokat beszéltünk a kampányról, és arról hogy milyen sereget érdemes összerakni. Pár játék után eléggé megváltozott az álláspontom.

Most úgy tűnik a játék legelején mindegy milyen sereget hozunk össze, csak szamurájokból álljon. Én úgy szoktam hogy amíg nem lehet katanát gyártani, addig yari szamurájt gyártok. 10-12 gyalogost szoktam kihozni (aminek fele katana szamuráj) mielőtt ki tudok hozni 2 vagy több katana cavalry-t. Ha összegyűlt 1 seregnyi szamuráj, leállok a sereggyártással.

Régebben sok ashigarut használtam, mert olcso, és végül is lehet vele harcolni, de nem éri meg mert elavulnak, hiába a sok xp úgyis szamurájok fognak kelleni helyettük. A monk serege se tartom sokra, szerintem csak egy nagyon drága és high tech, igaz hogy képzett, de mégiscsak parasztcsürhe; a monk íjászokat leszámítva nemigen tudják felvenni a versenyt a szamurájokkal.

Amiért a hozzászólást elkezdtem írni, mégiscsak az, hogy melyik is a legjobb gyalogos. Régebben a feltápolt katana szamurájt gondoltam annak, de rá kellett jönnöm hogy egy teljesen kifejlesztett fegyverzetű naginata szamuráj mindent visz. A legsokoldalúbb és legkönnyebben használható egység a kampányban.
  • uwu200
    Ha túl nagy a hírneved a sógun ráduszít mindenkit.
    Ha megerősödsz elkerülhetetlen hogy a többiek mind hadat üzenjenek.
    De van olyan is hogy még DR előtt hadatüzen valaki akinek sok a szövetségese.

Egyébként meg nem oszt nem szoroz, ha győzni akarsz úgyis mindenkit agyon kell verni. Ha felállítasz 2 fullos szamuráj sereget, azt már nem állítják meg. Mégjobb ha három van. Sok kemény gyalogos, és lovas kell bele, kevés íjász, és nem lesz gond, akárhányan jönnek. Persze a heaven and earth art nélkül nem lehet csak körönként egy nagy csatát bevállalni egy sereggel.
  • istikovacs76
    Oké, köszi szépen.
    A másik amit elfelejtettem, hogy például, van kb 10-11 tartományom, és 2-3 kereskedelmi illetve házassági szövetségesem, akivel katonai szövetségem is van. Egy kis klán, akinek 3 tartománya volt megtámadott. Persze csak "papíron". Ami azt jelenti, hogy nem támadott meg, csak tengeren, hajóimat igázta le. Én meg ezért a lépéséérrt, ha már úgyis háborúban állok vele, szárazföldön elfoglaltam egy tartományát. Erre az összes, még a szövetségesek is hadat üzentek. Nem tudom, miért az összes "haragudott" meg rám? Így elég nehéz a maradék ellen (ami kb 7-8 klán) harconli. Főleg, hogy a szövetségesek persze is ellenem indulnak. Nekem meg van 3-4 fullos seregem, de nem győzöm írtani az ellent, akik között vannak nem éppen könyörületesek-gyengék sem.
  • kutya89
    de egyébként ha nagyon egyedül érzitek magatokat akkor jelöljetek meg steamen és felveszlek titeket a klánomba ha szeretnétek
    a steam accom kuty89!!!!!!!!!!!
  • kutya89
    a tartományok elfoglalásánál nem fogod látni hogy melyik tartomány melyik bónusz egységet fogja adni hanem bizonyos szint után fogja adni asszem de attól is függ hogy megvannak e neked a dlc modok mert bizonyos egységeket a csak azok adnak

halohal neked pedig miután felraktad a játékot a steam letölti a frissitéseket és azok mikor megvannak csak utána tudsz vele játszani
  • halohal
    heló megvetem eredetiben a játékot feltelepíti te nem tudom elinti-tani amikor rá megyek hogy play az látom hogy tölt le valamit hogy ki pipálhatom launc game as soon as it's ready és egyszer már végig ment te nemindul
  • istikovacs76
    Sziasztok !

2 hete játszom ezzel a játékkal, és nagyon tetszik.
    Visszaolvasva a hozzászólásokban olvastam, hogy egyes tartományokban bónusz íjász vagy lovas sregeket lehet képezni. Azt honnan lehet tudni, hogy mely tarományok ezek? Illetve valahol láttam, hogy van az egységeknek egy "fejlődési fája?" (nem biztos, hogy jól fogalmaztam. Pl., az alap íjásznál mennyivel erősebb a katanás szamuráj (tudom, sokkal:) )
    Ezt hol lehet letölteni, vagy megnézni?
  • petibusz
    Fairlight mappából indítsd az installert,nekem így sikerült.
  • halohal
    én letöltöttem shogun 2 total war és nem tudtom fetelepiteni úgy hogy el is induljon
  • Andrásshogun
    Sziasztok Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Tavasz óta nem tudok játszani a Shogun 2-vel. Úgy tudom akkor (is) megtámadták a játék szerverét. Azóta sem ikonról, sem steamről nem tudom elindítani. Már újratelepítéssel is próbálkoztam. Tudtok valami ötletet adni ?

Tisztelettel:

Andrasshogun
  • kutya89
    amit letöltöttél annak az aljára odairták a készitők hogy csak 90%os a magyarositás de dolgoznak rajta hogy 100% legyen de nyugi nem basztál el semmit nem basztál el semmit
  • petibusz
    Én föltelepítettem a magyarosítást 2011.10.01 est és az alatta található enciklopédiát is.A menü magyar ,és még 1 pár leírás is.De pl.a segítségmondó aki a játék közben mondja az ötleteket az angol.és még sok más is pl.az épületek leírása sat.valamit rosszul csináltam?vagy még nincs teljesen kész a magyarosítás?HELP
  • uwu 80
    Köszi.
    Ezek szerint majd ki szúrta szemem :)
  • KingPunisher
    3 clan skill pont kell hozzá. Gyakorlatilag 3 nyer vagy vesztett ranked meccsel összejön.
  • kutya89
    ahol fejleszted az avatárodat ott azon az ablakon belül a bal alsó sarkán ban egy egymásnak forditott nyil azt kell megnyomni majd utána Yes és lenulláza a pontjaidat és ujra fejlesztheted az avatárodat!!!!!!!!!!!
  • uwu 80
    Lehet valahogy újraosztani az avatar pontjait?
    Eklezdtem íjászatra fejleszteni, már ráraktam aszem 4bogyót, de ugyanolyan fos mint az elején. Van mód átállítani, és közelharcra képezni? Csak mert így semmit nem ér ahogy elnézem.
  • kutya89
    skacok van egy jó hirem megalakul egy új klán aki szeretne belépni az jelöljön meg steamen!!!! kuty89 ez steam accom!!!!!!!!!!!!
  • kutya89
    hát bocsi de én egyik klánt sem találtam meg a listán sztem egyszerűbb lenne ha adnál egy steam elérhetőséget és ott felvennélek a baráti listára!!! persze ha nem gond!!! Kérdés a Ris of the samuraiban nektek is kifagy a játék mikor campaignt csináltok vagy csak nekem????
  • KingPunisher
    Én a total war online - Magyarország klánba tolom :) lépj be te is.
    Ij specifikus klán, elég sok magyar van bent vannak akik a mai napig játszanak. Jelenleg a 4. ligában vagyunk.
  • KingPunisher
    Ashigaru = fürge lábú harcos. A játékban több fajta van megkülönböztetésük attól függ milyen fegyvert viselnek. Természetesen Yari-val nem megyünk katana ellen :) de ezzel szerintem mindenki tisztába van.
    sword ashigaru vs katana szamaráj van a felvetésben természetesen.
  • kutya89
    Szeretnék én is hozzá szólni ehez a morál dologhoz igaz az hogy sok lúd disznót győz de azért az sem mind1 hogy melyik egységgel mit támadsz meg hiszen ha egy katanát akarsz legyürni akkor hiába van ellene 3-4 ashigarud úgy is lenyomják az embereidet!!!! Másrész meg télleg sokat számit az hogy hol az avatar és mikor milyen parancsot adsz ki az embereidnek!!!! meg lenne egy kérdésem még ti hol szoktatok játszani?? mert amióta játszok azóta csak lengyelekkel meg németekkel sőt még volt egy kinai ellenfelem és arra gondoltam hogy hamár ezzel játszunk akkor legalább mi tartsunk össze és akkor nyomhatjuk csapatban is!!!! Mit szóltok????
  • KingPunisher
    Elég összetett dolog ez. Nem mind1 az sem hogy mennyi pénzből kell összerakni a seregeket. Lvl 10-es avatár 1600 pénz ami pl egy 5000-es csatánál eléggé megkurtítja a további lehetőségeket. 22000-nél viszont nem tétel és ott egy erős támogató avatár sok mindent eldönthet.
    Én sem vagyok valami jó játékos sok dolog még nekem sem tiszta, iszonyat összetett játékról beszélünk.
    Ashigarut nem szabad lebecsülni de oda kell egy komoly hadvezéri támogatás.
    Pl. van jó pár ikko-ikki fejlesztés az avatárnak amivel komolyan lehet őket tápolni. Pl: minden paraszt sereg +3 morál stb..
    Ezek nélkül használhatatlanok hamar elvesztik a harci kedvet és menekülőre fogják ami ugye "ragadós" és bedől az egész sereg.
    Fontos hogy legyenek védve a szárnyak közel legyen a hadvezér, szeretik azt is ha mögöttük is van osztag, ez is növeli a morált.
    Valamint a térképen érdemes a morál növelő pontra fókuszálni.

Én most kardos avatárt fejlesztek, kicsi csatáknál ez a legjobb szerintem. Nagyobbaknál pedig a hadvezéri képességek érik meg leginkább.
    Relatíve nem vészesen lassul be a fejlődés szerintem egy 50-100 nyert csatával el lehet érni a lvl 10-et. Sokban függ hogy milyen rangú ellenfeleket ver meg az ember.

Nem egyszerű játék, sokan már 1 évtizede komolyan tolják a Totál War-t ilyen arcokat nem könnyű legyőzni..
  • uwu 80
    A generalt, te milyen irányba fejleszted?
    Hány bogyót lehet reálisan elkölteni mielőtt nagyon belassulna a fejlődés?
  • uwu 80
    Hát ja, csak alacsony szinten nincsenek választott tárgyak sem.
    A sok lúd disznót győz így nem működik. Hiába vannak bekerítve, ha lehalnak róluk.
    Számolgassál mennyi előnyt lehet összeszedni magasabb szinten. Egy-két bónusz és az asigaruk támadása már ki is van nullázva.
    A társamnak is az volt az elmélete ami neked, nem is nyertünk egy meccset se amíg rá nem beszéltem, hogy hozzon már rendes katonákat... Azok a vackok csak kiegészítésnek jók.

Egyébként már 2 csillagos a general, most már van némi eszköz, és szoktunk is győzni. De a kezdés botrányos volt.
    Ennek ellenére még mindig nagyon érezhetőek a különbségek. Ha kapok még egy-két jó bónuszt kicsit más lesz a leányzó fekvése.
  • KingPunisher
    De hogy kérdésedre is válaszoljak az egységek a csatamezőn megölt ellenségek után kapnak xp-t. Minél értékesebb (drágább) unitot ölnek annál hamarabb fejlődnek. De mint mondtam így az áruk is jelentősen nő 50-120 pénz/lvl és pl 1 + morál pontért néha elég sok tud lenni ez az összeg.
    Kevés drága unit meg nem mindig jó mert ha 1x bekerítenek akkor hiába minden.
  • KingPunisher
    Ez így ebben a formában nem igaz. Az újonc seregek ár érték arányban sokkal jobban megérik mint veterán társaik. A "hero" egységek is kevésbé érik meg mint az alap egyszerű unitok. Nekem a DLC-k is megvannak és az abba szereplő egységek sem sokat érnek, ez alól talán 1 kivétel van.
    Teljesen eséllyel lehet játszani akár csak ashigarukból álló, veterán nélküli sereggel is. A Fontos hogy a parancsnok választott tárgyai megfeleljenek a mi taktikának.. pl parasztoknál lényeg hogy a morál ne menjen el és a sok lúd disznót fog győzni..
  • Doom 4
    Hali!

Lan mód van a játékban?
  • uwu 80
    Egyébként multizgatubk 2v2-be. De csöppet el van cseszve a rendszer.
    Rengetegszer szét kell veretni a pofánkat mire olyan csapatunk lesz hogy esélyünk legyen magas szintűek ellen. Kár hogy alacsony szintű ellenfél gyakorlatilag nincs is.

Rohadt sok bónusz van, és a veteránok szintje is sokat számít. A különleges egységekről nem is beszélve.

Tudja valaki hogy mikor mennyi XP-t lehet gyűjteni? És a veterán egységek mi alapján fejlődnek? Tippjeim nekem is vannak, tényekre lennék kíváncsi.
    Csak azért mert tudni kéne hogy lehet gyorsan fejlődni.
    Minden csatát végig kell várni, akkor jön a legtöbb XP? Vagy hatékonyabb, ha gyorsan feladjuk, és újat kezdünk? Több feladott csata, vagy kevesebb végigjátszottal lehet jobban fejlődni?
    Kéne pár szintet lépni, mert alap sereggel esélytelen játszani. Bár vannak olyan segg bénák akiket még így is meg lehet verni XD
  • uwu 80
    Megveheted mondjuk az ikko iki dlc-t, azzal lesznek monkjaid.
    Meg van egy másik amivel a heavy gunnereket lehet hozni.
    Azt nem tudom hogy a rise of the samurai ad-e valamit multihoz.
    Egyébként meg véletlenszerűen kapsz ellenfelet. És ha véletlenül nagyon magas szintűt sorsol be, garantáltan kiszopsz.
  • kutya89
    ok!! azt mondod hogy kiegészitőt vett!! Arra gondolsz hogy a játék kiegészitőjére gondolsz vagy csak a játékon belül van vmi amit meglehet venni??? meg én is észre vettem hogy elég rendesen szivatja a népet a játék és azt nem tudod hogy be lehet e vhol állitani azt hogy veled azonos szintű játékosokkal játsz csak???
  • uwu 80
    Egyébként meg a coop kampány ugyanolyan hulladék mint volt. Eddig húztuk.
    Kb. a 40. körnél járunk és teljesen szézhullott a játék. Nem megy végig a kör sync error nélkül.