Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már értem.
Ha megakarok tartani egy tartományt mit érdemes csinálni? Békés bevonulás vagy fosztogatás? ( Romában pl a fosztogatás az ellenszer arra,hogy ne lázadjanak fel egy jóideig)
A shogun 1-ben is egyformák voltak az egységek. 😉 Bár azért van némi eltérés, minden frakciónak van erõssége.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Elõször akkor talán nézz utána magának a történelmi eseménynek mielõtt reklamálsz az azonos egységek miatt.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Hali! Elkezdtem játszani a Shogun2-vel és kapásból a százazföldi csatákkal kezdtem. Ami feltünt,hogy minden frakciónak ugyanolyanok az egységei... Ez a többi TW-ben nem igazán volt így. erre van valami megoldás?
jah és Ati radeon gddr5 hd5670 512-es videókártyára feltegyem a dx11-es patchet? ( a kártya kompantibilis rá)
Legendary szinten játszani nem is olyan nehéz mint amilyennek indult. Most van 12 tartományom a Shimazukkal, és úgy tûnik sikeülni fog a rövid kampány, csak idõ kérdése. Az eleje kicsit nehéz volt, nem tudom hányszor kellett újrakezdeni...

A legnagyobb nehézség a mentés hiánya, a többit meg lehet szokni. De ez se akkora probléma mint amilyennek látszik. Van visszavonási lehetõség, ugyanis kilépésnél nem ment, csak csatánál és kör végén. Tehát ha véletlenül nemkívánatos helyre klikkel az ember, csak nyomni kell egy load-ot. Az igazi gondot a csaták megválasztása jelenti, nagyon nem mindegy merre megyek, kit támadok. Ha bevállalok egy csatát, nincs mese meg kell nyerni, ha nem megy vagy el kell könyvelni a veszteséget, vagy új játék... A legnagyobb segítség a matsuke, akit elõreküldve meg lehet tudni mire számíthat az ember, és ha látjuk az ellenség minden mozdulatát, egy kis rutinnal tudni lehet hol kell lecsapni.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

<#wow1><#nevetes1><#taps><#eljen><#worship>

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

😄😄😄 mézes puszedli 😄😄😄
Itt maradt nyakamon 25 kiló mézes puszedli. Ha akarod cserélhetünk. Postai levelezõlapon küldöm ha neked megfelel.
Adok érte 2GB ramot

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

ajem kisa
NEkem is van 1 kupon eladó, és lekell kaparni mint egy sorsjegyet, gondolom sértetlen az övé is és úgy adja el õ is!

Akkor ezek szerint elkéred az 5k-t a játékért mi közbe aktiváltad már a steamen? És email-t is adsz az accountod mellé? Ugye nem fogod eladás közbe változtatni az emailed? 1-2 kérdés felmerül bennem az ilyen üzletek láttán.
Helló!
Lenne egy eladó Shogun 2-m. Nem dobozos verzió, csak a kód amivel aktiválni lehet steamen. Olyan 5000 forintos árra gondoltam. Ha érdekelne valakit, akkor az dobjon meg egy privivel.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

😄
Magyarul beszéljél már.
kernek egy kis segitseget,hogy lehet az adokat allitani nincs bekapcsolva automatikusra de nem lehet se le se felfele allitani?
A masik kerdesem a Derthmod mennyire kulonbozik az eredeti javitasoktol?
"Együtt érez..." Próbáltad már újra rakni a játékot? valahogy a profilod nem lehet resetelni?
Na király. Nyomtam egy vertification databaset, azóta kilép a játék, ha az avatar profilra nyomok.

Az avataromat nem érzékeli a rendszer, a csatákban egy általános general van, nem az avatarom, a sereg összeállításnál se látszik a kerek körben a feje.

Hivatalos fórumokon szarnak bele, pedig nem vagyok egyedül a problámával, mégsincs semmi support, bekaphatják.

Elegem lett több játékot nem veszek a CA-tól.
Új oldal: www.totalwar.hu

http://imageshack.us/f/864/reklm1.jpg/
Helló!
Lenne egy eladó Shogun 2-m. Nem dobozos verzió, csak a kód amivel aktiválni lehet steamen. Olyan 5000 forintos árra gondoltam. Ha érdkelne valakit, akkor az dobjon meg egy privivel

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Sziasztok! El kéne egy kis segítség, ugyanis nem jó a champagne mappám, mert a szárazföld 2/3- alatt víz alatt van. Ha valaki tud rakjon már fel egy jó térképet. kösz.
Clan tokent úgy nyerhetsz, ha benne vagy egy klánba. Javaslat : ha beléptél játékba, avatar conquest, és válaszd a clan page ikont ott felül... Ott válaszd ki a bal oszlopba a klánod és nyomj rá, hogy label gorup valami. Utána betölti a játékosokat meg stb. Ha ez megvan akkor nyomj le egy meccset és kapni fogod a tokent. Hát annyit errõl ne hajnal 3 kor játsz 😄
Sziasztok!
Valaki el tudná esetleg küldeni az angol nyelvi fájlokat?
Elõre is köszi!
SEGÍTSÉG!

Végre elárulta valaki, hogy klán tokent a match made battle során lehet nyerni!

DE!!!!!!!!!!!

Ha elindítok egy match made battlet (minden szárazföldi, vizi, ostrom kipipálva) 15 percig nem talál SENKIT!!! Persze kilépni nem lehet, így jön a reset, mert a stop search gomb inaktív

Ki a **** ****** ****** ***** volt az aki ezt így kitalálta?
Ténylegesen amit csinált a kiadó, az lehúzás...Azért kell ezt a s*art is megvenned, hogy ne legyél hátrányba multiba a többi playerrel szemben. Az ikko hokki ugyan kit érdekel mint klán? Csukjás mezitlábas majmok szaladgálnak egy túlméretezett fogpiszkálóval a kezükben. Ez aztán biztos nem ér meg senkinek se egy örömteli maszturbációt. Ja spben nincs metsuke!!! A papuk viszont tápabb. S*opjon le a sega.
Az ikko ikki dlc az röhej...Kemény 945 ftomba került, egyszemélyes kampányba fel lett oldva az ikko ikki mint pl a hattori, azaz játszható klán. Van warrior monk hero, warrior nuns - na ez rohadt durva egység attack 20 def 10, emellett még van warrior monk cavalry. A kampányt még nem nyomtam, csak multiba próbáltam ki a nuns-okat és elég strapabíró kis brigád, ugyan is large seregméretnél 75-öt kapsz. Szerintem a kutya se vette volna ezt a dlc-t ha nem ad retainereket multiba ez a kieg.
norbi4567
Érdekes az erõbeli különbség a keresztény és a buddhista fejlesztések között. Keresztényként sokkal könnyebb a játék 😄
Közepes nehézségen kezdtem egy kampányt. cél 40 provincia volt 1600-ig.
Elég hamar keresztényre váltottam.
1590-be 65 provinciával egyedül maradtam<#shakehead>
(alapjátékkal játszok. Egy mod sincs fent.)

A játék során egy darabig volt egy klán Ikko vallással.
Arról valaki tud esetleg valamit? Van-e valami speciális egységük vagy épületük?(nekem nem sokáig bírták, szal nemigen volt idejük fejlesztgetni.)

Biztos láttátok már, hogy megjelent az elsõ DLC, az The Ikko Ikki Clan Pack. Nagyjából sejtettem, hogy nem nagyon erõltetik meg magukat a készítõk, bár én úgy gondoltam, hogy valamelyik keresztény klánt teszik játszhatóvá.
Persze, nem emberi szinttel felérõ Al-ra gondolok, olyan valószínû nem lesz. Meg ezért mozdultak el egyre inkább az online csaták felé, ott megvan a kihívás, Al-t se kell fejleszteni és nem is eszi meg a CPU-t.

Csak, ami jobban figyel a "kõ-papír-ollóra" és fõleg a mennyiségi erõfölényre egy szituációnál.

Igen ilyesmire gondoltam, fõleg mozgásra és manõverezésre, egységes hadseregként kezeli az összes csapattestet, akik fedezik és kiegészítik egymást. Nekem még nincs meg s Shogun 2, az elõzõ TW-kbõl indulok ki. Például, hogy nem mészároltatja le egyesével a csapattesteit, mint Empire-be a lovasságát. Ott látszott arra volt belõve az Al, hogy támadja meg az ágyúkat, mit sem törõdve a védelemmel. Vagy sokszor nem várták be egymást az csoportok, hanem mindenki a saját útját járta.

Én úgy tudom hogy ez van. A gép nem tud okosabb lenni. De nem is értem hogy gondolod ezt.

Nem is igazán lehet értelmezni a feltételezésed, miszerint a szintek kört intelligenciabeli különbség lehet. Ez a fajta könnyítés csak úgy szerepelhet a programba, hogy pl. a sovassággal való hátbakerülés teszem azt easy-n le van tiltva. Vagy korlátozott a sereggyártás, esetleg egyszerûen nem támad, stb. De ettõl az AI nem butább semmi képen.

Egyébként az összes nehézségi szint között csak ez különbség? A csatánál morál és bónusz pontok, illetve kampány térképen a nagyobb seregek és több ellenséges támadás? Vagy felfedezhetõ valami intelligencia fejlõdés?

Nem lehet menteni.
Csata közben nincs mini map.
Csata közben nincs pause.
Csata közben nincs idõ lassítás.
Csata közben VH-hoz képest kevesebb morál, támadás, és roham bónuszt kap az AI, tehát ez egy kis könnyítés.
A stratégiai térképen sem olyan agresszív az AI mint VH-n, és a viszonyra sem kapsz annyi negatív bónuszt.
Több különbségrõl nem tudok, de biztos van még.

A hard és a legendary között van különbség? Mármint azt tudom , hogy nem lehet pause-ét' használni, de ezen kívül?

ajem kisa
Maradt a kupon, már megvan a dirt3, ha valakit érdekel a s2 játék továbbra is eladó, monnyuk 5k!

Csak egyszerre lehet.
Annyit lehet finomítani, hogy kivonsz tartományokat az adózás alól.
Közepes adózásnál ez +4 boldogság, egyel lentemm +2, minimális adózásnál meg mindegy hogy adózik vagy nem. A magasabb szintûeket nem tudom, még nem állt módomban olyan magasra tolni az adót.

Árpád népe hej!

A különbözõ tartományoknál lehet külön külön állítani az adózás mértékét vagy csak globálisan az összes területre?

ajem kisa
Hello!
Van egy shogun 2 steam kuponom (nyilván nemkapart😊), egy dirt3 (PC)bontatlant kérnék érte! Ha valakit érdekel irjon rám privátot!
Itt csak ennyibe kerül!
Köszi!

Egyébként meg a Shimazu kampány egyáltalán nem könnyebb legendary-n mint a Date vagy az Uesugi. Tök csórók errefelé a tartományok, kereskedni meg nem lehet elég intenzííven az elsõ körökben. elelnség is sok van, és sûrûn vanank, nem szétszórva mint fent északon.
Most már mondjuk tudom merre kell menni, de újrakezdrem párszor mire rájöttem. Remélem ma sikerül érdemben elkezdeni. Tegnap ugyanis harmadjára kezdtem újra mikor rájöttem hogy nem is úgy kell.

A lebénázás jogos😊
Te megad tetted fel így a kérdést! Most meg visszautasítod?
Csak mert amit írtál azt jelenti, hogy lehet-e több épület egy helyen.
Hát lehet. Ebben az esetben életbe is lép a feltételezés a mit te magad tettél, miszerint béna vagy😊

A bénaságot vitatnám mert eddig nem ez volt a megszokott. Eddigi részekben annyi épületed volt, amennyit akartál és csak azok fejlesztéséhez kellett a fõépületet is fejleszteni. Ez így egy kicsit fura, de majd megszokja az ember.
GaBika6
Te vagy a BÉNA! Ha a fõépületet továbbépíted, fejleszted, akkor megnyílik 1 új építési lehetõség, és így tovább. Persze kereteken belül.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Helló Mindenki!

Most kezdtem a game-t és egy olyan kérdésem lenne, hogy egy tartományban csak egy épületet lehet építeni? Van a vár mellette a klán speckó épülete és mellette van egy vagy két kalapács, az elején még le van zárva a második, ha az egyiknél csinálok egy íjjász dojot akkor már nem tudok ott csinálni lovas vagy bármi más épületet. Minden tartományban mást kell építeni, hogy mindened legyen. Ez elég hülyeség mert az eddigiekben nem így volt, mindenhol építhettél mindent. Most is így van, és én vagyok a béna.
Help!
Ezért kell ostrom elõtt idõt állítani... Amúgy ha mákod van akkor le tudod gyalulni a gépet, mert nem biztos van vezére az erõsítésnek 😄 Az AI az AI...
Én 1.0-n már láttam a végét.
És nem is találkoztam ilyen jellegû buggal. Viszont másokkal meg igen.
Pl.: visszavonulás szokatlanul messzire; meg nem teljes létszámba bejövõ ellenség aki egy helyben áll, és ebbõl végtelen hosszú ostrom, aminek kilépés és ezáltal vereség a vége, stb.

Árpád népe hej!

Sziasztok! Régen olvastam pár kommentet arról ebben a topikban, hogy néha bugosak lesznek a mentések vagy akad a kampányban egy olyan pont ahol elszáll a játék. A patch-ek ezeket orvosolták, vagy volt olyan közületek aki bug és crash nélkül végig tudott játszani egy kampányt?

Új részen dolgoznak!

Remélem a Rome 2 lesz az!
FKNKS, az ellenfélnek puskás monkjai, naganita és katana szamurájai voltak. Elõre csaltam a generalját (lvl10), majdnem kinyírt (az én avatarom is íjász speckós, de õ 2 sorozatból leszedte az avatarom 1/3-át. De sikerült közben oldalba kapnom a generalját és szembõl rárontottam a gyalogosaira. Ha fél pecel tovább húzza az ellenfél avatarja, akkor simán vesztek, de elfutott és vele együtt a többi egység morálja is leesett és elfutott mind. Multiban a morál számít leginkább.

Amúgy lvl1-5-ig ezzel a könnyûlovas taktikával bárkit el lehet verni, csak alacsony szinten kell még vmi a yari ashigaruk ellen. Úgy látszik lvl10-esek ellen is bejön néha.

FKNKS keress meg multiban Lufi néven futok, bármikor megmutatom élõben a taktikát! Amit írtál elég nonszensz! Nyilván, ha van dögivel pénz (ami azért ritka vh-legendary szinten), akkor nyilván jöjjenek a szamurájok, de akkor meg úgy is túlerõben leszel, tehát szinte bármivel nyersz.

Én azt mondom, hogy a lovassággal csak olyan mapon lehet menni, amin nincs erdõ és nincs domb az ellen közelében...Épp a tegnapi nap folyamán kaptam ki egy 12-13 katana cavból és egy light cavból álló lovas sereget multiba....Katana seregem volt, 3 veterán yari ashigaruval, na iszkiri be az erdõbe ami a dombon van...A srác meglátta, hogy bent vok már az erdõbe, írta nekem, hogy jobb vagyok nála vagy valami ilyesmi és kilépett...Vertem már meg rosszabb körülményekbõl is lovas sereget 2 yari szamurájjal. Szerintem annyira nem hasznos a full cav sereg. Az olló (nodachi) a kõ (lovasság)/ hidd el, hogy lehet olyan ollót csinálni ami széttöri a követ 😄 Usgyi bujkálni az erdõbe 😄
Egyíébként a lovasságnak még mindig meg van az az elõnye hogy gyors. Így aztán ha több irányból rohamozol valakit, gyorsan lemegy a morál. Ha a sok lovassal sikerül, egyesével letámadni a gyalogságot, és sikerül elhúzni mielõtt egy másikkal is harcba keverednének, a spear egységeket se lehetetlen legyõzni. Csak nagyon gyorsan és nagyon sokat kell klikkelni.

Árpád népe hej!

Lovasokkal kiválóan lehet kardosokat meg íjászokat ölni. Gondolom ezzel ment az ellenfél túlnyomó részt. Ilyen az ha a kõ papír olló effect neked kedvez.
Aztán lehet ám hogy tévedek, csak úgy tippelgetek. Majd õ megmondja a frankót.

Árpád népe hej!