civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • mikromanus
    Nehezebb fokozaton már morci lesz attól is az AI ha lenyúlod/lefizeted a városállamait?
    Tegnap a polynézek bohóckodtak. A velem szomszédos szövetséges kis városállamot lefizették, így helyettem átváltott a polinéz szövetségre. Következő körben ráigértem és visszaszereztem az államot, erre valamikor pár kör múlva elkezd harcoskodni a polinéz-hawai bohóc, hogy azért nono, az az én érdekszférám. A mókás az, hogy kb 20-30 "méhsejtnyi" távolságra volt az első városa, én meg majdnem teljesen körbefolytam már a városállamot, erer jön az "én érdekszférám, Pubi!" szöveggel. Ilyenkor morci is az AI és lehet ez az utolsó csepp a pohárban, vagy ez csak amolyan dísz, mint amikor leminősít/fikáz és te választhatsz a "Rendben" és a "meglakolsz ezért még Baromarcú" válaszok közt? :)

Amúgy ha van pénzmag, akkor mindig hasznosak a városállamok. Én többnyire a kultúrális, vagy katonai államokat vonom be a haveri körbe. Lehetőleg baráti hozzáállással, vagy irracionálisan válogatva. Az ellenségeseknél sokat csökken a befolyás. A tengerészetiek mennyire hasznosak? Az elején tán jó lenne a gyors növekedéshez, de épp akkor nincs elég suska körönként. 750 aranyat meg szerintem nem ér egy állam barátsága +3 és 1 "zöldalmáért"...(főként ha ez 3 sb kutatási egyezmény)