Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asszem addig is folytatom a CivIV félbehagyott gámét😊
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Pár hónap esetleg a köv. kiegre jo lesz ez.. 😛 bár ha lesz normális multi nekem most sem lenne vele gondom.
AMugy nincs itt senki aki megvette eredetibe és multizik ?
Mondhatna pár szót azért..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Minden körben beszélsz az összes líderrel, aztán amikor eltûnik az elcserélhetõ tudományok közül valakinél valamelyik, akkor tudod, hogy idõ van, el kell cserélni a többiekkel is azt a techet. Kémkedés... bah, kezdõknek való. 😄 😛
(De tényleg, ezen felül nem sok mindenre volt használható, és ugye nem is szükséges ehhez sem...)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Na meg az sem baj, hogy ha tudod, hogy pár kör múlva kész lesz valakinek valamilyen tudomány, mert akkor az jelzi, hogy ideje eladni azt az összes többi AInak, nehogymá' el tudja cserélni bármire is a friss, új techjét. 😊
A többivel egyetértek, bár az ipari kortól igencsak megszaporodtak azok a tudományok, amik "még nem akarjuk piacra dobni" piros felirattal jelentek meg a diplomácia menüben...
Itt ezzel abszolút nincs gond, mert tényleg nem érzem hogy bármi köze lenne az aktuális viszonynak ahhoz, hogy mit csinál az AI.😄
Na most sokan jönnek, hogy milyen kúl ez az új harcrendszer, de azon kívül, hogy kiszámolja, hogy éppen hova sakkozza be az egységeit az AI nagyon semmit nem csinál. A CivIV-ben többször bexopatott, hogy betámadott valahol a határon, majd amikor minden erõmet odakoncentráltam, egyszercsak partra tett egy másik sereget. Itt ilyen kis apró szemétség nem nagyon van.
Pl Odamegy a városomhoz baxtatni a hajójával.
És minek?
A város kb 4 kör alatt tengerfenékre küldi, az AI meg megvárja!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Sajnos magunkhoz képest magas szintûek vagyunk, úgyhogy olyan ellenfeleket kapunk majd, minha még mindíg tudnánk vele játszani.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Ha az elõzõ részbe valaki azzal viccelt volna, hogy felesleges városokat alapítani, és nem kell sereg, kiröhögöm. Most meg deity AI ellen, 1 várossal nyomom, biológiát fejlesztek, nincs seregem, de nem bánt senki. Igaz, hogy diplomáciázgatok, de nem értem miért nem végez már ki valaki. Nincs helyem terjeszkedni, nincs semmi nyersanyag, csak poénból nyomkodtam a kör végét, nem értem az egészet.
Ha továbbra is így lesz, összerakok egy modern sereget és nekiindulok a világnak. Egy darabig még nem lehet, mert mindenki nagyon elõttem van. Ha ez így sikerül akkor nagyon mélyre süllyed a szememben ez a rész....
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Semmiféle elgondolást nem érzek soha az Ai részérõl, olyan random benyomást kelt az egész.
Mikor jön elõre íjásszal , katapulttal, hajókat nem kezeli, sõt szart sem csinál, sosem gyógyít, küldi elõre egy városra aztán lesz vmi.
Ha elfogy a katonája meg felajánlja fél birodalmát.
Kinyalod a seggét ugyan ugy megtámad, mintha elküldöd a picsába..
1x izgi 2x elmegy 3 nha még jovan 4x viszont már unalmas a dolog.. 😞
Multi ugye nem müködik, így tényleg apad a lelkesedésem. :S
2 opcio van , vagy legyen egy fasza multi, vagy egy legalább normális AI különben , hiába a jó ötletek és váz ,nekem ez felejtõs lesz.. sajnos..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A mohának mindig a déli oldala fás!
És még is ki lehetett még ezt is taktikázni. A legegyszerûbb volt persze nem hagyni idáig fajulni a dolgokat.
De kemény harccal, taktikázással, az egységek célszerû alkalmazásával még a legszélsõségesebb helyzetet is meg lehet oldani.
Persze az AI csal, szaporodik, mint a nyuszi, meg fejlõdik ilyen szinten. Én meg ismerek 1-2 trükköt, amit õ nem, szóval egál.
<#eplus2>#eplus2>
Ez a játék viszont szerintem is rögtön elsõre olyan egyszerûnek látszik, mint a faék. <#sniffles>#sniffles>
Meg volt a módja, hogy kell kezelni a helyzetet. Csak ki kellett találni mi az. Nagyon sok lehetelennek látszó dolgra volt megoldás. Persze ott is volt amivel nem lehetett mit kezdeni. De pont ez volt a szép a kísérletbe. Mi az a mit még kibír a néped, és a legnagyobb putriból, hogy csinálsz világhódító szörnyet.
Ez a játék vagy nem olyan, vagy nem ismerem eléggé. Igazából ott se az elsõ játéknál jött a megoldás, hanem pár év játék után. Nagyon félek tõle, hogy itt ilyen nem lesz.
döbbent szar ennek a képbeszúrási lehetõség... = 0
http://uploadpic.org/view-pic.php?img=100476
Ki a jobb Kokókovácskobrabpista vagy Lennokszluiz? Kinek lesz "igaza", ha a kocsmában pofonváltásra kerül köztük a sor. Szerinted?
<#hehe>#hehe>
Amúgy az AI is pofátlanul cserélgette a teknolódzsit. Ha lemaradtál, csak azt láttad mindenkinek pillanatokon belül ott volt 10 másik számodra ismeretlen és akkor kapaszkodhattál, mert veled viszont senki nem akart szóba állni. Persze ez is iszonyatosan nehézzé tette a játékot, vagy éppen ha nyerõben voltál akkor mások nem tudtak behozni. A végjáték így is úgy is értelmetlen volt, vagy túl könnyû és uncsi, vagy gyakorlatilag MI lett belõle (Mission Impossible).
Ilyen szempontból szerintem csillagos ötös ötlet volt némelyik modban, hogy volt tech diffusion, vagy is ha a többiek valamit kitaláltak az szépen szivárgott át hozzád is, és neked már kevesebb erõfeszítésedbe került kifejleszteni, és viszont.
Ez kiegyensúlyozottá tette a játékot, még a végjátékban is számíthattál néhány kemény húzásra, hiába húztál el.
Ehelyett most nincs semmi. Max ha sok pénzed van, akkor mindenkivel kötsz kutatási együttmûködést és neked csak jönnek az új ingyen teknolódzsik, a csórók meg hoppon maradnak.
Nagy térképen sem játszottam, mert már a normál is elég nagy volt nekem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagy térképen pedig olyan volt a deity az ókorba.
Csak a tudósok fejlesztettek, lóvé nem volt. Kellett a sereg meg az újabb városok amik hatalmas kiadást jelentettek. És akkor bizony jól jött pár körre való lóvé az AI-tól.
Persze középkorra elmúlt a csõd, és szépen lassan a világ legerõsebb szörnyetegévé vált a birodalom.
Sajnos ebbe a részbe nincsenek ilyen trükkök. Minden kretén épületet fel kell húzni minden putriba.
Na meg volt az a trükk az oracle-val. Ha írást választottál, jócskán beelõzted a többieket, senki nem tudott cserélni csak veled egy darabig. Így lehetett túlélni az õskort.
Nem értem mibõl gondolod, hogy nem lehet úgy cserélgetni, hogy te gyere ki jól belõle.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezzel rengeteg pénzt ki tudsz húzni a zsebükbõl, egyrészt azt, amennyiért ténylegesen eladod nekik, másrészt azt az összeget is megsemmisíted, amit addig x körön keresztül, fáradságos munkával belefeccölt a tech kifejlesztésébe.
Konkrétan csak ezzel a bizniszeléssel csõdbe tudtál vinni egy-egy birodalmat. Odaadja minden körönkénti bevételét, ezzel bestagnál, egy idõ után már fizetni sem tud az új techekért (nem csak neked, a többi gépnek sem), akkor a fejlõdése teljesen megáll, és ott marad fejlettségben a középkor végén a játék végéig.
A játék elején egy monarchia elcserélésével simán be lehetett gyûjteni az összes korábbi kis tudományt, és onnantól elõnyben voltál az összes géppel szemben.
Ja, civ4-et nem játszottam noble fokozatnál nehezebben, mert ott nem csak az AI kapott bónuszt, hanem én is büntetést, úgyhogy lófasz a seggükbe, nemár engem húzzon vissza! Ez pl azért jó változás, csaljon a gép, ha máshogy nem megy, kapjon annyi bónuszt, amennyit jólesik, de ne engem büntessen már a játék!
Az összetettség tényleg csökkent, de szerintem nem annyira drasztikusan. Azt meg fel kell fogni, hogy Meierék nem valóságszimulátort gyártanak, hanem játékot. Egy bizonyos fokú összetettségnél szándékosan nem bonyolítják tovább. "Covert Action rule", cégpolitika. (Volt a Covert Action c. játékuk, ami meggyõzõdésük szerint azért lett bukta, mert túl sok mindent pakoltak bele, túlságosan bonyolult lett. Azóta erre tudatosan figyelnek.)
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Fõleg azért, mert hosszú órákat igényel egy normális játék, az meg nem kimondottan a multinak kedvez.
Ehhez képest az AI-t kúrták el a legjobban.
Technológia csere. Háát, azért ebben is ügyesen csinálta a CivIV AI, ha nem is nagyon kúlon, de pl, bizonyos technológiákat égre földre nem volt hajlandó elcserélni, és azt nagyjából nagyon jól felmérte, hogy neked meddig lenne az a technológia nagyon jó. Ha hátrányban volt persze, hogy mindent elfogadott, és így mondjuk relatíve még jobban elõnybe kerültél, de ha õ vezetett, akkor nem lehetett átbaxni az agyát a diplomáciával. Itt sokkal engedékenyebb.
A RUSE tényleg RTS, azonban nagyon arin megoldották, hogy ha kizúmolsz, akkor az egységek átmennek szimbólkus alakzatba, a végén meg térképet látsz. Itt ez a fajta intelligens megoldás nincs. Vannak az egységek, akik most már marhára reálisan akarnak kinézni, mozogni, miközben az egységek valójában továbbra is szimbólikus jellegûek, legalább is elvileg. Aminek ellentmond az hogy egy hexen csak 1 lehet belõlük.
A hex bevezetése szerintem is jó ötlet volt, csak az nem világos, hogy ezért miért kellett rombadönteni az eddig szépen fejlõdõ összetettséget.
Véletlenül a Civ 1-ben nem igy volt? 😊
Szerintem a legjobb változás lett a hex, meg az egy egység per hex, ez a legjobb dolog, ami a civ történetében valaha változott.
Nekem egyáltalán nem a játékmechanikával van bajom, hanem a technikai megvalósítással. Egy szavam nem lenne, ha az AI nem lenne totál idióta, vagy ha mûködne a multi. De ez a két dolog így együtt elbassza az egészet, bármilyen jó is maga a játék.
Technológia csere kiiktatásával is azt kell mondjam, hogy egyetértek.
Két lehetõség volt eddig:
1. Single, és szarrászopatod vele az AI-t. Egy körben egy új tudományt eladod egyszerre az összes AInak, irdatlan pénzeket és egyéb találmányokat bezsebelve. Az AI nem csinál ilyet, körönként egy néppel cserél tudományt, ha egyáltalán. Túlságosan segítette a pléjert, még butábbnak tüntetve fel az AI-t.
2. Multi, ahol senki nem használja.
A RUSE ha jól sejtem RTS, ahol egy tank az egy tank, a grafika konkrétan a valóságot akarja szimulálni. Itt meg teljesen szimbolikus minden, meg sem próbál realisztikus lenni, ezt elvárni tõle kicsit nonszensz. Kb mintha a sakkbábuk kinézetén lennél kiakadva, hogy "hogy néz má' ki az a ló, nincs is négy lába"...
Bár az szigorúan sinleplayer lesz, úgy is tudom hogy megint hazudnak a multizható strategy mappal<#duma>#duma>
Viszont ha neked megvan eredetiben, esetleg csekkolhatnád nekünk, hogy tényleg így van-e? Azt írják, hogy a lobbiból is kidobálja az embereket, a játékból nopláne, és hogy kör végén képes percekre leállni a játék plízvéjttel. Ja, és még sûrûn le is fagy.
Amíg ilyen, addig nem sok kedvem van küzdeni vele, annál nincs rosszabb, mint amikor az ilyen technikai hülyeségek miatt nem lehet játszani... Left4Deadben is az ment az idegeimre, hogy fél órát kell minimum ülni a lobbiban, mire végre el lehet kezdeni játszani. Ma már igencsak meg kell küzdeniük Uwuéknak, hogy rávegyenek arra, hogy egyáltalán megpróbálkozzak vele.
Nem szeretném, ha a Civ5 is eljutna erre a szintre...
Ott a híres emberek is beülhettek a városba, ahonnét el lehetett rabolni õket, vagy meggyilkolni.
Itt nincs technológiai csere sem, ami így egy vicc: nem választható, hogy legyen, vagy ne, hanem egyszerûen nincs.
A leaderek, sem feltétlenül kidolgozottabbak, csak egész alakosak.
Ha boldogtalanság van, akkor csak a termelés, meg a szaporodás esik vissza (de az nagyon), pénz, tudomány viszont ugyan annyi.
Ha ahhoz hasonlítjuk, hogy pl a RUSE milyen grafikát produkál, akkor ez kb 5 évvel van lemaradva a kor szintjéhez képest...
Next PC upgrade: 2022
A 4-be legalább képes volt stack-be nyomulni ahogy kell.
Az persze lehet ám, hogy a multi ûberkirály lesz attõl a változástól.