Napoleon: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Én már visszaraktam az ETW-t inkább a régi kedvelt modjaim új verzióival. Itt is megvárom h legyenek jófajta modok, mert így unalmas már.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
hamachi szoba: SG.NTW/SG.NTW
Kérdezném hogy multi megy e hamachin ? 😄
Sajna csak warezba van meg de a multit kiprobálnám
Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D
Amugy az eddigiekhez hozzászólván, ez összességében eddig a legjobb TW, még ha nem is tökéletes... szerintem

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
... de pont nem volt jó ötlet egy ilyen felállást ráereszteni a játékostársadalomra. Vagy JÓVAL erõsebb Franciaország kellett volna (legalább a koalíció hadjáratban), vagy nagyobb bónuszok a franciáknak.
Mert szép, hogy 8+6 gárdaegységet ki tudok állítani a franciákkal, ha mire azt eléri, és tényleg erõs lesz, a négy nagyhatalom ledarálja a térképrõl is. Szerintem nem kellett volna fejlesztés (ahogy pl. a voltak megkötések anno a TW Alexanderben és más TWkben, pl. a lovasnomád népeknél, ... bár már nem emlékszem mi), és csak a pénzedtõl függött volna, hogy mekkora a sereged és meg tudsz-e építeni egy-egy épületet (az úgyis idõ és pénz, míg egy-egy elkészül). Aztán tényleg kijött volna, hogy teszem azt a franciáknak baromi erõs a gyalogságuk, a briteknek úgy minden, a Habsburgoknak a lovasságuk, a törököknek a tüzérségük, stb.
A medve nem játék.
Nekik van a legütõsebb hadseregük a francia mellett. Most õszintén: mit vártatok? Nektek esik Franciaország, mint a történelemben? Bár szövetségese "Hollandia" és övé jópár európai terület, de igazából még a svédek is ellene voltak/vannak.
Bár zseniális maga a korszak, de ebben a játékban Franciaország ELLEN lenni a legerõsebb gyalogsággal rendelkezõ britekkel és poroszokkal? 😊
Már van minden nemzet mod. Svédekkel, dánokkal, törökökkel is lehet próbálkozni! 😊
Csak megjegyzem, pl. Ausztriával nincs 100+ ágyús hajó, nincs lovas tüzérség, és normális line infantryból is csak 2 darab van. 😊
Az empireben nem négy (öt) nemzet ment kettõ (egy) ellen.
A medve nem játék.
Tessék VH-n játszani, de úgy sem nehéz.
Én direkt nem rohanok és nem akarok térdre kényszeríteni pikk-pakk senkit. Bár tény, hogy ez így annyire nem élvezetes. Van, hogy direkt nem nyomulok tovább, legyen egy kis ideje neki erõsödni, én meg legaláb fejlesztgetek.
A tengerben meg nincs kellõ potenciál (nem az õrült lóvéra gondolok). Stratégiailag sem a gépnek, sem nekünk nem olyan fontos kontrolálni, kivéve persze a távkereskedelmi helyeket. Ha már ilyen szép hajócsatákat lehet vívni, akkor lehetne rá egy kicsit több alkalom.
Az Empire ebbõl a szempontból szerencsésebb volt.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Régen az volt a baj hogy mindenki támad, most a diplomácia jó, de így nincs ellenfél. Én nagyon bízom a javításban.
Így másodszorra már nevetségesen könnyen ment a játék hard fokozaton, lehet át kell álnom VH-ra. Pedig úgy reménykedtem pár jó tengeri csatában a Brittekkel, de már elsõ évben nem maradt senkinek hajója, én meg az összes kereskedelmi útvonalat elfoglalva fél havi 22ezret kerestem miközben egész nyugat és közép európa az enyém volt, osztrák területeket leszámítva 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ilyesmi:
Egyébként én is inkább arra szavaznék, hogy aktívabbak legyenek, de nem hülyeség, hogy nem azok.
Néha azért a kicsik is támadnak. Bár engem eddig csak egyszer.
Ugyanez a helyzet egy csomó minor állammal a térképen, de néhány nagyobbal is, például spanyolország. Szemlátomást arra vannak beprogramozva, hogy üljenek a helyükön és ne csináljanak semmit, legfeljebb megvédik magukat a támadókkal szemben. Azért én ezt nem nevezném AI-nak.
Fõleg annak fényében, hogy a Medieval 2 hadjáratában bizony minden nemzet terjeszkedett és próbálkozott rendesen. Itt meg láthatóan egy szûk csoportnyi kiemelt szereplõn kívül senki nem csinál semmit. Elég kiábrándító. Fõleg az, hogy még az aktív szereplõk se csinálnak túl sok mindent. Én mondjuk elvárnám a napóleoni franciaországtól, hogy meginduljon és keleti irányban letarolja európát egészen oroszországig, ahogyan a valóságban tette. Itt a játékban pedig még az osztrák/porosz párossal is alig érintkezik, nemhogy élet-halál harcot vívnának.
Tehát nagyon kell ide a patch, ez nem vitás.
Az osztrákok leütötték bajort meg északitáliát, a franciák elfoglalták insbruckot. Az osztrákok lenyomták svájcot, majd a franciák elfoglalták az összes eddig felsoroltat. Közben megtámadtak engem 8porosz) is. Tény, h nem voltam felkészülve a két csíkjára meg a hollandokra, ezért adtam a hollandnak egy területet, ha mellém áll. Mellém állt, de azóta már az enyém a full benelux. A britek is próbálkoztak. Elfoglalták spanyolországot. Az oroszok, meg a törökök nem nagyon mozgolódnak, de azért nem mondanám, hogy egyhangú és passzív az AI.
Most már nagyon várom a javítást.
Amúgy kéne valami banner nem?

Itt meg a campaign AI-t csak 1 dolog miatt szidom, mégpedig az, hogy állandóan a játékossal van elfoglalva az ellenség, a szövetségeseket alig zavarja, továbbá a szövetségeseink se túl segítõkészek, védik a fõvárosukat 3 fullos sereggel, ez a max tõlük, meg néha portyáznak. Csata AI meg ki lett tárgyalva, abba teljesen egyetértek.
Sztem Te az Európai hadjáratról beszélsz, de azzal nincs is semmi gond.
Javíts ki ha tévedek...
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Különben szerintem a Medi 2 a leggyengébb, persze jó volt de a többihez mérten.
Halálra idegesített, hogy szövetséget kötök egy országgal, jó a kapcsolatunk, teljesen. A közös határról katonákat vonok el, mert hát minek, szövetségesek vagyunk. Erre megtámad. Csak úgy. Vissza támadok( csatában a ,,remek" Ai meg se mozdul, felállok pár íjásszal, és addig lövöm õket, míg el nem fogy a nyílvesszõ. Annyiszor elõfordult ez...) szarra verem õket. Erre rinyál a pápa, hogy kiátkoz, mert miért támadom a keresztényeket. Közben mindenfelé építem a templomot, papot képzek, pénzelem a Vatikánt. De mind ez nem elég, mert én szemét eretnek disznó, védekezni mertem az engem megtámadó ellenséggel szemben, ezért, ki kell átkozni.
Hát nooormális?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Na pont ezért írtam a Medieval Lordsot. Abban voltak olyan dolgok, ami az alapja a mai történelmi területfoglalós stratégiáknak. Számomra az volt az elsõ olyan játék, amivel évekig szórakoztam, már a töltögetés lassúsága miatt is. 😊 Ebbõl vett át a Genghis Khan és alkotta meg azt, amire tk. kitalálták a Shogunt jópár éve.
Medieval Lords
Genghis Khan 2
On.
A medve nem játék.
"A Defender of the Crown-t meg felejtsétek már el"
Ne lihegd túl, az emlékek velünk élnek, ennyi.
-az AI igen is hibás a NTW-ban, sajnos.Diplomácia javult, de a harcrendszer SZAR. A térképen nagyon!!! A csatáknál meg a lovasságot és a tábornokot nem jól kezeli. Erre van javítás MOD-ban, ami véleményem szerint hangyányit javított a problémán.
-a warez verziónak ehhez semmi köze. Ugyan az a script fut azok alatt is. A TXT fájlok sem lehetnek mások hisz hibával kilépne a játék. 😊
-a grafika, valamint az optimalizálás nagyot nyom a játékon és a diplomácia elõtt le a kalappal. A Napóleon kampány szépen el lett találva, a csaták eszméletlen jóra sikeredtek, de a koalíciós kampány az "bibás" picit.
Ezeket egybevéve sztem megéri az árát.