Napoleon: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. A játék akkor indul, mikor már napóleon elsöpörte a Német-Római Császárságot, és Franciaország határai a volt német tartományokkal és észak itáliával érnek véget. Gyakorlatilag határos az orsztákokkal és a poroszokkal.

Fehercsoki
Németekkel lehet?(már amilyen formában akkoriban léteztek,Német-Római Császárság vagy hasonló)

Én abszolut kihagytam Napoleont, fuck French 😄 az ellene tervezett koalíciós országokkal lehet még lenni

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Elvileg mindennek benn kell lennie a redist mappában. Ha azok megvannak, akkor lövésem sincs h mi lehet, más nem jelelezte innen h ilyen lett volna.

Én már visszaraktam az ETW-t inkább a régi kedvelt modjaim új verzióival. Itt is megvárom h legyenek jófajta modok, mert így unalmas már.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Fehercsoki
Csak a franciákkal,azaz Napóleonékkal lehet tolni vagy más nemzetet is választhatok?

HoReSz1975
windows runtime <#confused>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

HoReSz1975
igen, minden megvolt <#heureka>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

Nekem 32 bites a win7em, azzal megy. DirectX, meg többi redistributable dolgot felraktad (windows runtime meg hasonlók)? Driverek frissek?

HoReSz1975
a demohoz nem volt valami patch <#confused>

HoReSz1975
érdekes, hogy leszedtem a demot és ugyanezzel a hibával az sem indul el

TW nem olyan jó multiba mint pl egy Battlefield. Gyorsan elmegy az ember kedve miután egymás után lépnek ki az ellenfelek csata közepén. At AI buta, kiszámítható de legalább lehet rá számítani és végigcsinálja amit elkezdet 😄

morreau
empire total war demojából kell átrakni néhány fájlt és megy steamen át 😉

hamachi szoba: SG.NTW/SG.NTW

Sajnos steames a cucc, ami azt jelenti hogy a multija csak a steamen keresztül mûködik. A warez verzió teljesen mentesítve van a steamtól(hála az égnek).

HoReSz1975

Hali
Kérdezném hogy multi megy e hamachin ? 😄
Sajna csak warezba van meg de a multit kiprobálnám

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

morreau
hamachin nyomná valaki?

Amugy az eddigiekhez hozzászólván, ez összességében eddig a legjobb TW, még ha nem is tökéletes... szerintem

GaBika6
Banner ötlet:

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

a.carkey
*Bár zseniális maga a korszak (ezt nem fejeztem be, szóval😊

... de pont nem volt jó ötlet egy ilyen felállást ráereszteni a játékostársadalomra. Vagy JÓVAL erõsebb Franciaország kellett volna (legalább a koalíció hadjáratban), vagy nagyobb bónuszok a franciáknak.

Mert szép, hogy 8+6 gárdaegységet ki tudok állítani a franciákkal, ha mire azt eléri, és tényleg erõs lesz, a négy nagyhatalom ledarálja a térképrõl is. Szerintem nem kellett volna fejlesztés (ahogy pl. a voltak megkötések anno a TW Alexanderben és más TWkben, pl. a lovasnomád népeknél, ... bár már nem emlékszem mi), és csak a pénzedtõl függött volna, hogy mekkora a sereged és meg tudsz-e építeni egy-egy épületet (az úgyis idõ és pénz, míg egy-egy elkészül). Aztán tényleg kijött volna, hogy teszem azt a franciáknak baromi erõs a gyalogságuk, a briteknek úgy minden, a Habsburgoknak a lovasságuk, a törököknek a tüzérségük, stb.

A medve nem játék.

a.carkey
Írjátok, hogy poroszok, meg britek és hogy milyen gáz a hadjárat mert ...

Nekik van a legütõsebb hadseregük a francia mellett. Most õszintén: mit vártatok? Nektek esik Franciaország, mint a történelemben? Bár szövetségese "Hollandia" és övé jópár európai terület, de igazából még a svédek is ellene voltak/vannak.

Bár zseniális maga a korszak, de ebben a játékban Franciaország ELLEN lenni a legerõsebb gyalogsággal rendelkezõ britekkel és poroszokkal? 😊

Már van minden nemzet mod. Svédekkel, dánokkal, törökökkel is lehet próbálkozni! 😊

Csak megjegyzem, pl. Ausztriával nincs 100+ ágyús hajó, nincs lovas tüzérség, és normális line infantryból is csak 2 darab van. 😊

Az empireben nem négy (öt) nemzet ment kettõ (egy) ellen.

A medve nem játék.

Napoleon nem hal meg. Ha legyõzöd kiírja, h N megsérült, hazament pihenni.
Tessék VH-n játszani, de úgy sem nehéz.
Én direkt nem rohanok és nem akarok térdre kényszeríteni pikk-pakk senkit. Bár tény, hogy ez így annyire nem élvezetes. Van, hogy direkt nem nyomulok tovább, legyen egy kis ideje neki erõsödni, én meg legaláb fejlesztgetek.
A tengerben meg nincs kellõ potenciál (nem az õrült lóvéra gondolok). Stratégiailag sem a gépnek, sem nekünk nem olyan fontos kontrolálni, kivéve persze a távkereskedelmi helyeket. Ha már ilyen szép hajócsatákat lehet vívni, akkor lehetne rá egy kicsit több alkalom.
Az Empire ebbõl a szempontból szerencsésebb volt.
GaBika6
Egy hajó 5-6 kör, szóval komoly flotta nehezen készül és így komoly csata után szinte nincs ereje újra összeszednie magát a vesztesnek. Ezt ellensúlyozná a szövetség, de azok nyomorékok és helybe topi van. Az sem jó ha fosná a seregeket, valahol a 2 között lenne az ideális, és tábornok vezesse a seregét, de az ne fusson az ágyútûz elé a lovasságot, pedig átkarolásra használja hogy meglegyen az taktikai ereje. Ha ezeken finomítanak, akkor kaptunk egy szép darabot a gyûjteménybe...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
Igen túl sok a hiba és könnyûre sikeredett nagyon.
Régen az volt a baj hogy mindenki támad, most a diplomácia jó, de így nincs ellenfél. Én nagyon bízom a javításban.

Mégdurvább hogy 6x nyírtam ki csatában brittekkel, de csak akkor "szûnt meg létezni" mikor az egész Francia birodalmat a földdel tettem egyenlõvé 😄

Így másodszorra már nevetségesen könnyen ment a játék hard fokozaton, lehet át kell álnom VH-ra. Pedig úgy reménykedtem pár jó tengeri csatában a Brittekkel, de már elsõ évben nem maradt senkinek hajója, én meg az összes kereskedelmi útvonalat elfoglalva fél havi 22ezret kerestem miközben egész nyugat és közép európa az enyém volt, osztrák területeket leszámítva 😄

GaBika6
Ha valaki úgy gondolja hogy érdemes megvenni, akkor:

Napoleon TW kb. 5100 + 300 Ft postaköltség

HoReSz1975
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
valaki tud müködõ cracket, mert a razoros verzió nem jó nekem, hibát ír ki win7 x64 ultimate alatt

GaBika6
Ez meg a másik bug! Bonaparte campingezik az Európai hadjárat közepén. Sztem szabadságot vett ki, mert elege lett a sok háborúskodásból...<#gun>

GaBika6
Az is halott! <#wink>

a.carkey
Empire TW

A medve nem játék.

GaBika6
Mi a másik??? <#wave>

a.carkey
Mert két fórum van.

A medve nem játék.

Fasza...a srácnál úgy látom leugrott a kuki...<#szomoru1><#bdead>

GaBika6
Banner kéne skacok valami faxa!!!
Ilyesmi:

annyira nem pörög a fórum, pedig a kritkák ellenére/mellett jó a játék
A játékot színesebbé tenné, ha a kis államok is folyamatosan mozgolódnának, bár a történelmi realitástól távolodna a játék. ebben az idõben a kis államok tényleg elég passzívak voltak. Európa feloszlott a 4-6 nagyhatalom között, a kicsik meg örültek, hogy azon szerencsések közé tartoznak, akik még léteznek a birodalmak árnyékában.
Egyébként én is inkább arra szavaznék, hogy aktívabbak legyenek, de nem hülyeség, hogy nem azok.
Néha azért a kicsik is támadnak. Bár engem eddig csak egyszer.
Én azt sajnálom, hogy a felszabadított protektorátus államoknál zéró aktivitás tapasztalható, akkor is ha folyamatosan tömöd pénzel és technológiával. Csinál egy nagy sereget, de meg nem mozdulna vele.

Ugyanez a helyzet egy csomó minor állammal a térképen, de néhány nagyobbal is, például spanyolország. Szemlátomást arra vannak beprogramozva, hogy üljenek a helyükön és ne csináljanak semmit, legfeljebb megvédik magukat a támadókkal szemben. Azért én ezt nem nevezném AI-nak.

Fõleg annak fényében, hogy a Medieval 2 hadjáratában bizony minden nemzet terjeszkedett és próbálkozott rendesen. Itt meg láthatóan egy szûk csoportnyi kiemelt szereplõn kívül senki nem csinál semmit. Elég kiábrándító. Fõleg az, hogy még az aktív szereplõk se csinálnak túl sok mindent. Én mondjuk elvárnám a napóleoni franciaországtól, hogy meginduljon és keleti irányban letarolja európát egészen oroszországig, ahogyan a valóságban tette. Itt a játékban pedig még az osztrák/porosz párossal is alig érintkezik, nemhogy élet-halál harcot vívnának.

Tehát nagyon kell ide a patch, ez nem vitás.

Akkor VH-n kell tolni campaign-t ennyi 😊

Nálam azért volt mozgás VH/VH.
Az osztrákok leütötték bajort meg északitáliát, a franciák elfoglalták insbruckot. Az osztrákok lenyomták svájcot, majd a franciák elfoglalták az összes eddig felsoroltat. Közben megtámadtak engem 8porosz) is. Tény, h nem voltam felkészülve a két csíkjára meg a hollandokra, ezért adtam a hollandnak egy területet, ha mellém áll. Mellém állt, de azóta már az enyém a full benelux. A britek is próbálkoztak. Elfoglalták spanyolországot. Az oroszok, meg a törökök nem nagyon mozgolódnak, de azért nem mondanám, hogy egyhangú és passzív az AI.
GaBika6
Very hard... <#wave>

Most már nagyon várom a javítást.
Amúgy kéne valami banner nem?

lol de kemény 😄

GaBika6
Furcsaság pl. hogy ez miért nem heroes victory???

Ez mind igaz az alapra, de tartom a véleményem hogy a Stainless Steel-nél nincs nagyobb kihívást kínáló játékmenet. Mondjuk full igaz, hogy a Kingdoms-ra alapul, abból meg csak a grand campaign-t hiányoltam, viszont a Stainless Steel eszméletlen nagy térképe és a Kingdoms-ból átvett máig gyönyörû grafika önmagáért beszélt!

Itt meg a campaign AI-t csak 1 dolog miatt szidom, mégpedig az, hogy állandóan a játékossal van elfoglalva az ellenség, a szövetségeseket alig zavarja, továbbá a szövetségeseink se túl segítõkészek, védik a fõvárosukat 3 fullos sereggel, ez a max tõlük, meg néha portyáznak. Csata AI meg ki lett tárgyalva, abba teljesen egyetértek.

GaBika6
Koalíciós kampányban hogy játszol a Franciákkal???
Sztem Te az Európai hadjáratról beszélsz, de azzal nincs is semmi gond.
Javíts ki ha tévedek...

Én a franciákkal játszok most VH fokozaton, és nem mondanám hogy passzív a gép. Volt olyan hogy egyszerre harcoltam nyugaton a poroszokkal a kis német államok feletti uralomért (protektorátusként õk képzik a gátat a poroszok ellen), Itáliában az osztrákok ellen harcoltam keményen. De a legkeményebb a helyzet otthon, franciahonban volt, ahol a britek 3 sereget tettek partra, és õket kellett kivernem valahogy hazulról 😄. De idõnként 1-1 kósza fullos orosz sereg is feltûnik a határaim mentén, a törököktõl pedig korzikát kellett visszafoglalnom. Viszont amikor normalon játszottam, elsõ alkalommal, akkor tényleg passzív volt a gép, és békében fejlesztgethettem a birodalmam, mert mindenki csak a fenekén csücsült.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Egyet értek. Szerintem a Medi 2-õt csak az idõ szépíti meg sokaknak.

Különben szerintem a Medi 2 a leggyengébb, persze jó volt de a többihez mérten.

Halálra idegesített, hogy szövetséget kötök egy országgal, jó a kapcsolatunk, teljesen. A közös határról katonákat vonok el, mert hát minek, szövetségesek vagyunk. Erre megtámad. Csak úgy. Vissza támadok( csatában a ,,remek" Ai meg se mozdul, felállok pár íjásszal, és addig lövöm õket, míg el nem fogy a nyílvesszõ. Annyiszor elõfordult ez...) szarra verem õket. Erre rinyál a pápa, hogy kiátkoz, mert miért támadom a keresztényeket. Közben mindenfelé építem a templomot, papot képzek, pénzelem a Vatikánt. De mind ez nem elég, mert én szemét eretnek disznó, védekezni mertem az engem megtámadó ellenséggel szemben, ezért, ki kell átkozni.

Hát nooormális?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Játszottam...jó pár javítás után kidobták a kieget..(kingdoms)ami jobb lett mint az alap természetesen. DE mondjuk nem halottam sok olyat , hogy komolyabb gondja lett volna bárkinek a nehézséggel. Én azt mondom, ez eddig a legjobban kihozott(visz. bugmentes) és legnehezebb rész. És a legfontosabb: "eddig a vh beállítás a csatában, jórészt abban kimerült , hogy a gép ultra bónuszt kapott az egységeire. Mindig ezzel kezdem a teszteléseket is...na itt ez nincsen."

a.carkey
Off.
Na pont ezért írtam a Medieval Lordsot. Abban voltak olyan dolgok, ami az alapja a mai történelmi területfoglalós stratégiáknak. Számomra az volt az elsõ olyan játék, amivel évekig szórakoztam, már a töltögetés lassúsága miatt is. 😊 Ebbõl vett át a Genghis Khan és alkotta meg azt, amire tk. kitalálták a Shogunt jópár éve.

Medieval Lords

Genghis Khan 2

On.

A medve nem játék.

Te játszottál a Kingdom-mal? Ha igen, tudnád milyen különbségrõl írtam.

"A Defender of the Crown-t meg felejtsétek már el"
Ne lihegd túl, az emlékek velünk élnek, ennyi.
Egyetértek. Természetesen nem azt állítottam , hogy hibátlan a játék, de ne már a Med 2 gyagyás ai az jobb!! Évekig kelet várni amíg a módokkal kihívás lett. Más...eddig a vh beállítás a csatában, jórészt abban kimerült , hogy a gép ultra bónuszt kapott az egységeire. Mindig ezzel kezdem a teszteléseket is...ne itt ez nincsen.

GaBika6
Nem kötegszem, de:
-az AI igen is hibás a NTW-ban, sajnos.Diplomácia javult, de a harcrendszer SZAR. A térképen nagyon!!! A csatáknál meg a lovasságot és a tábornokot nem jól kezeli. Erre van javítás MOD-ban, ami véleményem szerint hangyányit javított a problémán.
-a warez verziónak ehhez semmi köze. Ugyan az a script fut azok alatt is. A TXT fájlok sem lehetnek mások hisz hibával kilépne a játék. 😊
-a grafika, valamint az optimalizálás nagyot nyom a játékon és a diplomácia elõtt le a kalappal. A Napóleon kampány szépen el lett találva, a csaták eszméletlen jóra sikeredtek, de a koalíciós kampány az "bibás" picit.
Ezeket egybevéve sztem megéri az árát.

Milyen med. 2 jobb az ai??? Röhögve csináltam meg a kampányokat ...módok nélkül 0. Aki nem látja , hogy a Napóleon az eddigi legjobb ai, az nemtom' mivel játszik(a tört verzióhoz nemtok hozzászólni az lehet nem tökéletes ugye..) ez nem olyan, hogy kinek mi tetszik, a shógun óta nyomom, látom a változást. A Defender of the Crown-t meg felejtsétek már el, olyan mintha az elsõ színes filmhez hasonlítanád az összes utána jövõt. Ennél(N.) hallani a legtöbb olyan hozzászólást , hogy "megvert az ai..ennyi...