Napoleon: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
A Shogunt a kisfilmek és az ötletes figurák (taisho, emissary, ninja, shinobi, geisha, jesuit priest) tették felejthetetlenné számomra, meg amikor bejött a fõmenü, az animált és folyamatosan dolgozott alatta vinyóm. 😊 Maga a játék pedig - a gyermekbetegségeivel együtt - de nagyon jól sikeredett. Nem volt jobb, mint az elsõ Medieval, de iszonyat sok játékórám feküdt benne. A csaták még kezdetlegesek voltak, és talán a mostani gépemen már elindítani sem tudnám a játékot, de azért akkor nagyon odavoltam értük és a hangulatáért. (Emlékszem, még egy haverom, aki GYÛLÖÜLTE a stratégiákat is leült vele játszani, mert annyira magával ragadó volt a hangulata!)

A medve nem játék.

a.carkey
Nem a Shogun kettõrõl volt szó, hanem az egyrõl!

A medve nem játék.

Rosszul értelmezted, vagy én fogalmaztam rosszul. Amióta ETW-t kiadták azóta "csinálják" azt a modot, úgyhogy szerintem semmi sem lesz belõle

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Jo de senki nem mondja hogy shogun 2-be ugyan ugy lesz megoldva mint anno. sõt biztos hogy nem és uj elemek is bekerülnek amik színesítik a lehetõségeket..
Ezen kár is agyalni, azzal meg egyet értek, hogy hangulatba shogun volt a legjobb.. bár ez azért ízlés dolga is.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Hát azért ez nem így van. Nem az a lényeg benne, hogy oda megy, hanem hogy az a távolság amit a sereg megtehet, sok mindentõl függ! Például, egy ágyúkból és gyalogosokból álló sereg lassú. Míg ha csak lovasok vannak benne, jóval nagyobb távolságot tehetnek meg.

Sokszor kihasználtam ezt, a Medi2-ben, hogy egy csatához a lassú gyalogosok nem értek volna oda, egy kör alatt, így a gyalogságot hátrahagytam és csak a lovasokkal támadtam.

Ilyet, a Shogun nem tudott, és ez egy fontos stratégiai elem!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

a.carkey
Azért a med 2 óta készült TWkben is 1 tartományt léphetsz csak, csak nem tologatni kell a bábut, hanem látványosan odamegy (bár én mindig nyomok space-t). Az, hogy szép a térkép, meg picit más, ez van. A Fifa virtual stadionból is mi lett idõvel, de ennek ellenére azért a legelsõ sem volt olyan rossz belõle, sõt ...

A medve nem játék.

Igen? Kijött? Hol? Én láttam sehol , honnan lehet tölteni?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

PsyhoApu
Shogun total war. Szép emlékek fûznek hozzá. A puskás gyalogság tényleg mindent vitt, addig a pillanatig amíg el nem eredt az esõ. Akkor aztán volt fejvarakás. Az egész hangulata nagyon megfogott annó. A sakk szerû egységmozgatással se voltak különösebb bajaim. Volt egy feelingje, amit az utódok nem tudtak hozni. A rome meglehetõsen könnyû volt szerintem, a középkorival máig jól elvagyok. Most próbálkozom a napóleoni idõkkel. Na azt még szokni kell, teljesen más mentalitás. Mindenesetre jó választás volt a Shogun. Már várom 😊

http://kutyuszoba.blog.hu/

"Mindenesetre, készül az Empire-höz egy I. vh mod"

Már amióta kijött kb 😄 nem tudom lesz -e belõle valami :/

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

GS-en elég komoly kis leírás van rola.. Ott tényként kezelik, hogy Shogun 2 lesz.. Ilyenket írnak hogy több lépcsõs várostrom, íjászokra rá lehet gyújtani házat stb..
Én imádom japánt szamurájokat fanatizmust, nekem Shogun 1 volt a kedvencem tehát ennek is örülök.. Ami fontos, tényleg igazi sok lehetõséges stratégia legyen, várakkal szuper domborzattal. Legyen még sokkal összetettebb mint NTW 😊

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Hát én játszottam a Shogun-al, és szerintem meg inkább nagyon is könnyû. Elég hamar sok pénzem lett, meg sok seregem, aztán puskásaim és fél Japán meghódítottam. Ezután meguntam a játékot.
Meg, elavult a játékmenet is. Nem a grafikára célzok, bár persze mai szemmel nézve az is elavult. De engem idegesített, hogy egy sereggel, mint valami elfuserált sakkban, léphetek két tartományt.

Az új TW-kben, hogy mennyit léphetek egy sereggel, függ a tartománytól, hogy milyen egységek vannak a seregben, sok mindentõl.

A másik az, a Rome-ban hol láttál te egyforma seregeket? Nagyon különbözõek voltak.
Elõször is, a római legionáriusok. Aztán görög falanxok. Barbár nagy karddal hadonászó gyalogosok. Voltak nehéz lovas népek, lovasíjász népek, harcikocsisok, elefántosok. Nagyon különböztek egymástól.

Hát én is örülnék egy I. világháborúsnak is. Nem lenne rossz, gõzhajókkal csatázni, kifejleszteni a kezdetleges tankokat...hm...szép is lenne. Mindenesetre, készül az Empire-höz egy I. vh mod.

Amúgy, a Shogun-al az a baj, hogy bár egzotikus helyszín, ügye, csak Japánról szól. Míg egy ókori Rómában, tucatnyi nép van.

Ha Shogun 2 lesz, akkor remélem bele teszik Kínát is, a mongolokat, esetleg Koreát, de még így is kevés lesz a nép.

Na majd meglátjuk

hzsolt
Én örülök a hírnek, mert ez, ami most van, majdnem nulla stratégiát igényel. Ha elhúzol a gazdasággal, akkor olyan sereged lesz, ami már minõségi különbséget ad.

Ezért jó a Róma és a Shogun, mert ott kvázi egyforma seregek mérik össze a tudásukat, és úgy sokkal élvezetesebb a csata.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Warton
Már mondtam: 1 vh. De ha az Empire-t lefújnák kemotoxszal és egy kicsit csiszolnának rajta még az is jó lenne, illetve jó lett volna.

a.carkey
Ha Shogun, én örülök, de szerintem görögök-rómaiak közül lesz vmelyik.

A medve nem játék.

De azt mondták nem lesz benne puskapor. Akkor régebbi idõkbe fog játszódni, mikor még európaiak nem is voltak ott. Bár lehet úgy értették, hogy nem a tûzfegyvereken lesz a lényeg, hiszen a TW egyik alapeleme a fejlõdés, ahogy teljek az évtizedek, századok.

GaBika6
Én Shogun II. részét támogatom Roma II. része elött, tiszteletbõl is, mivel abban az idõben forradalmasította a stratégiai játékok piacát, ezért véleményem szerint megérdemli.
Shogunban voltak és lehetnek is muskétások. Véleményem szerint ebben a kategóriában nagyot lehetne alkotni a ETW - NTW után. Hajócsatákat lehetne vívni, itt arra gondolok, hogy szövetséges hajók (spanyol holland) komoly tûzerõvel bírtak a japán teknõkhöz képest, valamint a muskéták bevezetése után fordulna az erõfölény. Változatos lenne hisz a vallás (Budhista - Keresztény), kõ-papír-olló elve a harcrendszerben, a shoguni cím megszerzése a játék lényege, valamint a mongol invázióval lehetne fokozni a játékélményt. Szal iszonyatos irtást lehet rendezni, ami a Total War sorozat lényege. Japán sziget tele van hegységekkel, ami óriási elõny a védõknek, valamint a bányák megszerzése hihetetlen anyagi forrás. Szal lehet taktikázni rendesen. Ga-Bika over...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Szerintem nem korszakra gondol most hanem helyszínre, hogy Japán. A korszak az gondolom a középkor. Nekem pl mind1, hogy milyen korba játszódik (ne 20.sz.) csak legyen változatos különféle népekkel és lehetõségekkel.

Miért, milyen korszak érdekelne?

Nekem személy szerint, a Napoleon mellet, a Rome a kedvencem.

Warton
Ez számomra nagy csalódás. Nem érdekel az a korszak, Ázsia meg még annyira sem mint pl. Róma. <#rinya>

Hát mondjuk igen, egy Rome-ban több lehetõség van, de a Sogun az meg egzotikusabb harctér lenne.

Mondjuk egy Rome 2-ben Ázsia egy része is szerepelhetne. Hisz, Nagy Sándor eljutott Indiába is.

Nem tartottam valószínûnek a Sogunt, ez kicsit meglepett(persze nem biztos). Ahogy a Total War lépett elõre egyre szélesedett maga a "játéktér", különbözõ népek, aztán földrészek stb. Egy új Sogunt kicsit "beszûkültnek" érzem most hirtelen. Jobban érdekelne az idegen népek közötti kapcsolatok (háborúk, diplomácia, kereskedelem). Na meg most akkor nem lesz szükség flottára? Igaz a Sogunnal én nem játszottam, nem tudom milyen lehetõségeket, és újításokat tudnának a fejlesztõk beletenni.

Nem biztos

Lehet, hogy Sogun lesz

Viszont, ha Rome 2 lesz, akkor remélem nem úgy oldják meg mint az elsõ részben. Azért ez a három római család, ostobaság volt. Remélem, úgy lesz, kezdetnek egy városunk van, maga Róma, és az államforma királyság. Majd innen kiindulva meghódíthatnák a világot, az államformát meg válthatnák királyságról köztársaságra, majd császárságra, mint ahogy az Empire-ben is lehetett államformát váltani.

Ha meg Sogun lesz...hm. Japán mellet Kína egy része, és a mongol hódítók is benne lehetnének. Az úgy nagyon jó volna.

Ez már alighanem 100% 😊

Az E3 kezdetéig számol vissza ez a homokóra vagy a játék megjelenéséig? Szerintem E3, ha már ott leleplezik a következõ részt, így érdektelenné válna a további számolás. Másrészt ha a játék megjelenéséig számolna akkor Total War: Stone Age dátumot kapnánk, hiszen nem mostanában fog megjelenni.
Na E3 jun. 15.-én kezdõdik. Addig még bõ 18 nap, naponta átlag 100 évet zuhant az évszám. Ha ebbe az ütembe fogy tovább és nem változik a menete akkor az E3-ig i.e. 200-300 körüli idõpontra jutunk. Úgyhogy a tippem: Rome II: Total War <#circling>

1751 nel ällunk per pill
Igen, szerintem se fognak visszalépni a manuális tengeri ütközetekrõl a gépire. Így viszont esélyes a Földközi-tenger medencéje az ókorban. A Shogun 2 esélyeit ez viszont rontja. Ráadásul nem hiszem, hogy 1 országra fogják leszûkíteni a lehetõségeket.

a.carkey
Olyan kor lesz, ahol jelentõs szerepe volt a hajóknak. Én is görög v. római (esetleg középkori) TWra tippelek. (Meglepõdnék, ha az ETW után Mongol ERA lenne, és nem tudnák elsütni a tengert, ami az ETWben újdonságnak számított.)

A medve nem játék.

A 4es megy simán, csak az EFLC nem, de már annyira nem izgat, végigtoltam nagy szaggatózósan azért 😊 most Settlers7en a sor, csak mivel warez ezért szenvedek a patch hiányában a bugtengerrel 😞 lehet inkább visszakerül a jól bevált MTW2: kingdoms - Stainless Steel

Tedd fel a patcheket és árnyékot kiveszed egész jol fog futni GTA4 ..
Nekem is Nagy Sándor az egyik tippem de mivel az már volt 😊 maradok a görögöknél athén, spárta (300 😛 ) stb..
Õk ugye mesterei voltak a hadvezetésnek, hatalmas flották, birodalom, jha és nem volt puskapor 😊 szóval passzolna a játék stílusához..

Én csak örülök hogy ismerõs neveket olvasok itt, még ha kevés is, GTA IV topic is fav, de mivel már nincs fenn, oda csak mulatni járok a vérpistikéken 😊 (na meg kíváncsiságból lesem történik -e valaha olyan csoda amivel emberi gépen játszható lesz a kiegészítõ is) 😄

jó ötlet<#eljen>.. helyszínt, vagy idõpontot, vagy idõszakot tessék tippelni, a nyertest, a játék megjelenéséig a forumozóknak, hadúr megszólítással kell illetnie<#vigyor3>

a tippem pedig: total war: mongol empire<#hawaii>

Kérem tegyék meg tétjeiket. <#idiota> A következõ nyerõszámot, holnap húzzák.

Total War egy igen jo játék.. Miért van kevés hozzászólás ?? Nézd meg GTA 4 topicot stb.. (bár GTA4 is jo játék) de annyit kell bent gondolkodni mint a barátok köztön. Erre van igény egyre inkább.. sajnos..
Én sok játékot elismerek egy GTA4-el is jokat tudok játszani, de kedves gábor azért CoH-t TW sorozattal hasonlítani, stratégiai taktikai téren nagy bátorság..
Amugy Shogun 2-t csiripelnek 😊 aminek igen örülök (szintén )most nézem The Warlords cimû kinai filmet,igen komoly ajánlom mindenkinek..
Nha hasonló csatákat lehetne vívni igaz ezek japánok, no de sebaj elég hasonló a kettõ..
Bár egy görög sem lenne rossz az most ugy is igen divat.. 😛

Warton
1769

Ohh, simán le fog ez menni 0 alá is mire kijön 😄

1777 <#vigyor3>

Most meg már 1824<#vigyor3>
Amúgy ha a War Leaders: Clash of Nations elbaltázott rendszerét megcsinálnák minõségire, és nem a 2. vh-t erõltetnék, hanem az elsõt, ami inkább totális mészárlás volt, akkor meg lehetne oldani.

ROFL 😄😄 JESUS: TW <#idiota><#idiota>

Na most már 1870-en áll a számláló. Ebbõl ókor lesz szerintem, hiszen nem mostanában fog megállni a számláló.

Hát igen, érdekes lenne egy Verdun-t lejátszani zárt formációban támadó csapatokkal, a hatalmas csatarendekkel. Ha a mostani szisztémát folytatják, szerintem egy amerikai polgárháborús adaptáció sem kizárt, bár ez feltehetõleg inkább a tengerentúlon lenne népszerû.
Warton
Ezzel a harcrendszerrel biztosan nem, ezért kéne valami újat kitalálniuk.

Én is a Rome II-õt támogatnám, a jelenlegi grafikával nagyot ütne.

A jelenlegi harcrendszerrel meg a csapatokba szervezett egységekkel világháborús témát nem lehetne kivitelezni, nem alkalmas rá.

Attól hogy te azt szereted, még nem mindenki van így vele.

1908 hét múlva jelenik meg<#vigyor3>
De még mindig nem csökkent az évszám számláló, tehát ha igaz, akkor naponta kell hogy csökkenjen, vagy pedig hetente, mire kiadják.

Kíváncsi vagyok mi lesz a következõ Total War. Szerintem az ókorba fog játszódni ( ha már azt mondják nem lesz puskapor). Lehet persze Rome II, de az ókor nem csak a rómaiakról szól. Mehetnének még korábbi idõpontokra és helyszínekre, például Mezopotámia területe (babilóniaiak, asszírok, hettiták, föníciaiak stb). Bár szerintem a Rome II esélyesebb (jobb reklámja lehet és népszerûbb). Esetleg egy kibõvített térkép lenne hozzá. El el lehetne mondjuk jutni Indiába, Kínába, Japánba... És akkor már egybe adnak egy Rome II + Shogun II kombót.

Igen, mert a hozzászólások száma egyenes arányban áll a minõséggel. Nézd meg a Barátok közt topicot. Nagyon sok hozzászólás van, vagyis, az egy minõségi remek sorozat, és nem egy fos, szar, moslék.

Következtetés: amit sokan szeretnek, az jó, azaz javaslom ,hogy akkor egyél szart.

lejjebb a kardokkal uraim, ha lehetne kérni

alma vs körte vita, mind2 nagyon jó, de más, a mégoly sok hasonlóság ellenére is