856
Napoleon: Total War
-
#496 ssao bekapcsolva és minden ultra -
obe #495 elég neki a 2 gb ram..szerintem kb reális avval a vga-val..full minden?..ssao bekapcsolva? (azt kikapcsolod kb 30 %-os gyorsulás) -
#494 Sziasztok
Ennél a játéknál számít hogy 2gb vagy 4gb ramom van? mert full grafikán nincs túl sok fpsem 30körül 5770-vel. -
Wolf73 #493 Végre már kipróbálhattam az NTW-t. Nekem nagyon bejön. ;) Vannak dolgok, amiket én javítanék, ha rajtam múlna. ( pl. Napoleon testőrsége, vagy a Tábornokok képei ) Összességében hangulatos játék, nagyon jó megjelenítésekkel. -
CamelX #492 Nem hiszem hogy az lenne, bár én sosem magyarítottam még semmit, de a Stainless Steel az mondhatni egy vadonatúj játék a 0-ról moddolva, kb 5x akkora, történelmileg valóságosabb térkép, történelemhű tartományokkal és nemzetekkel. Az alapja amúgy a Kingdoms, szóval ha ahhoz van magyarítás akkor elképzelhető hogy az alap egységek magyarul maradnak, de itt jön be az hogy egységfajtákból is 3x annyi van mint alapból. -
bgabor #491 A stainless steel 6.1 kompatibilis a magyarítással? Nyilván az új szövegeket nem tudjaa magyarítani, de a többit, ami az alapjátékból maradtak benne? -
CamelX #490 Na ezzel most teljesen egyet értek. Uninstalálva van a NTW 1 ideje és amennyire lenyűgözött a látvány és a logikusan felépített játékmenet, annyira 0 kedvem van visszarakni, mert úgyse fog tudni újat mutatni. Továbbra is az MTW2 Kingdoms: Stainless Steel 6.1 ami az újabb TW-ok királya marad -
Moonchild #489 Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy másnál is előfordult-e hogy a razor-ös installáláskor egy bizonyos résznél abba hagyta az installációt! Átmásoltam a crack-ot és semmi nem reagál a parancsikon!? -
fp973 #488 Sziasztok,
Egy kérdés, amikor indítom a játokot csak addíg jut el, hogy ki mikor készítette és lefagy. Van valakinek malami ötlete? -
bgabor #487 Már ha éppen "vizes" nemzettel vagy. Ausztriával azért elég sótlan lehet játszani.
Egyébként nem a fejlesztésekkel van a fő gond, hanem a durván eltúlzott fejlesztési és építési időkkel.
A gunpowder tényleg minenkinél ugyanakkor jött a Medieval 2-ben. De az nem hogy ki volt képes "kifejleszteni" lemezpáncélos harcost, számszeríjászt, fejlett nehézlovast stb.
Az NTW építési rendszerével én is tisztában vagyok, nekem nemigazán tetszik ez, hogy bizonyos városokat csak minimálisan lehet kiépíteni.
Pl:Britekkel Gibraltárnál nem tudtam kettőnél több építési slotot előhozni a városban.
Mellesleg az ETW/NTW-ben marhára illúzióromboló, hogy csak az a néhány nagy nemzet játszik valójában, a sok kicsi(és az összes protekturátus) teljesen inaktív, csak azért van ott hogy valamelyik nagy elfoglalhassa. Gyakorlatilag hat nemzet vesz részt a játékban, azokis durván scriptelve a többi csak díszlet.
Ezzel szemben a Medieval 2-ben minden nemzetnek rendes AI-a van, akik rendesen harcolnak is egymással, nincs olyan hogy valaki csak díszletnek van rajta a térképen. -
Kotomicuki #486 Az biztos, hogy a Shogun egyszerűsége már rég kiveszett a TW szériából, talán épp a Medi2-vel.
A ETW/NTW párost egy útkeresésnek fogom fel a kiadó részéről, amiben megpróbálnak a 2 fél (egyszerű, de szép/bonyolult, de kemény) igényei között lavírozni, sajnos egyre kevesebb sikerrel.
Most már a nehézségi szintekkel a bonyolultságot is változtatni kéne -> a nehézség növekedésével a mikromendzsment is egyre terebéjesedhetne a játékban (pl. a csatatéren hírvivők közvetíthetnék a parancsokat (külön épület, fejlődési lehetőség -> sebesség és túlélési képesség növekedése), a csatában a fővezérek (HDT, v. szárny) valóban külön egyéniségek lehetnének (lojalitás/tisztelet mértélétől függő sebességgel végrehajtott parancsok, képességük szerinti pontossággal - szintén (vissza is) fejlődőképességgel) ... + egyébb ötletek)
[Átérezni pl. Lee tábornok tehetetlenségét a Gettysburg-i csatában szerencsétlenkedő alvezérei miatt...]
A gépigény a grafikai részletességgel és méretekkel együtt nő (Nagyobb és csicsásabb kampány-térkép, nagyobb füst és tűz efektek a csatatéren...). Sajnos, ez egy ilyen "iparág" -> 2-3 évente 100-150.000 Ft +befektetést követel meg hardver-szinten. -
#485 A fejlesztéssel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy az etw esetében legalább te választhatod meg, hogy mit szeretnél kifejleszteni így a te döntésed révén előfordulhat az, hogy míg te erősebb vagy a vizen addig a szárazföldön az ellen, mert ő azt fejlesztette. Eléggé lenyűgöző dolog, hogy míg a gép csak brigeket tud fejleszteni én már 4-es szintű hajókat, amikkel bucira verem, csak azért mert én a vízre helyeztem a hangsúlyt a technológiák fejlesztésénél. Ráadásul nem kell mindent magadnak kifejleszteni. El is lehet lopni mástól, kereskedni lehet velük.
Ahogy én emlékszem a Medieval 2-ben pl. a gunpowder mindig ugyanakkor lett aktív. És nem kellett semmit sem teljesítened. Lehet persze, hogy rosszul emlékszem.
Nagyobb lett? Igen! Komplexebb lett? Naná! Nagyobb odafigyelést igényel? Persze! De ez miért is negatívum? Szerintem ha ugyanúgy csak Európai hadszíntérre koncentráltak volna akkor meg az lenne a baj.
A városok mikromanadzseléséről meg csak annyit, hogy vannak olyan városok, ahol nem sok mindent tudsz fejleszteni, így oda egy idő után már nem is kell nézned, hacsak nincs a közelben valamilyen csata. Pl. az angolokkal Jamaikával kb. az első két körben foglalkoztam, meg egyszer amikor a spanyol flotta blokád alá vette a kikötőjét. Azóta egyszer sem néztem meg, hogy mi újság ott. -
obe #484 olyat láttatok amikor a ló fut el, a halott gazdája egyik lába beakadva, így vonszolja a földön őt a lova? -
smusher #483 Én a Napoleonra gondoltam, mmint, hogy az a legszebb idáig :-) Az egész csatatér, köddel, füsttel, gazdáját vesztett pacival, ágyúgolyónyommal a földben, torkolattűzzel, stb stb. Psze a Med2 is szép, és valóban nem fair az összehasonlítás, hiszen több mint 3 éve telt el a 2 játék megjelenése között. -
bgabor #482 Ezzel a gondolatmenettel az a probléma, hogy ha belegondolsz, a Medieval 2-ben is ugyanúgy feltételeket kellett teljesíteni, hogy elérhess bizonyos fejlettebb egységeket. Ugyanúgy bizonyos egységek csak a játék közepe/vége felé váltak elérhetővé.
Emiatt az ETW/MTW féle technolóiafejlesztés feleslegesnek tűnik. Főleg azok, amik új egység helyett mondjuk néhány százalék előnyt nyújtanak csupán a gazdaságban, az ottani fejlesztések zöme ilyen, tök felesleges.
Az meg aztán a kedvencem, amikor 10-15 körig tart egy fejlesztés, amikor négy gentleman dolgozik rajta. Aztán ha kész a fejlesztés, még megépíted hozzá a következő szintű épületet (+10) kör, és már vásárlohatod is az új egységet. Ez így összesen egy late-game egységnél akár 25 környi várakozás is lehet. Teljesen felesleges, és erősen eltúlzott. Egyértelműen rosszul kivitelezték az egész technológia fejlesztősdit szerintem.
A másik probléma hogy az ETW-ben az egész világ benne van, rengeteg frakcióval és töb kontinensel. Amellett, hogy egy közepes gépet is földhözvág ennyi frakció mozgatása(60s+ end turnözések), a player számára is átláthatatlan. Tudom én, az ETW pont olyan korszakot jelenít meg, hogy az egész földgömböt tartalmaznia kell az összes nemzettel, de erre az ETW motorja nem tűnik teljesen alkalmasnak.
Az is erősen horror amikor mondjuk britekkel kezdesz egy hadjáratot az ETW-ben, és egyszerre kell menedzselni négy földrész angol településeinek ügyét, katonaságát, a hajózási útvonalakat, a fejlesztést, a forradalmakat. Túl összetett lett a játék, és technikailag nem is tudja rendesen ellátni a neki szánt feladatokat, és ez erősen az élvezhetőség rovására ment. Egyszerűen nehézkes az egész. Ez a gond az ETW-vel.
Egyedül a hajócsaták jók, bár a hadjáratban a hajók építésénél ugyanaz a történet megy, mint a szárazföldön. Kikutatod 10 kör alatt, felhúzod a szükséges szintű kikötőt 12 kör alatt, megépíted a hajót tíz kör alatt. Közben pedig megőszülsz.
Ennél a Medieval 2 sokkal gördülékenyebb, eseménydúsabb, nem alszol el az end turnt klikkelgetve.
Persze az NTW ennél több fokkal jobb, mint az ETW volt, mert jóval kissebb területen játszódik, kevesebb szereplővel, és optimalizáltabban is jött ki, mint az ETW anno, ami ezen a téren is horror volt. Ezzel együtt az NTW örökölte az ETW szinte összes hibáját is, emiatt ez is nehézkesnek tűnik számomra.
Összefoglalva, szerintem mindkét rész komoly visszalépés a Medieval 2-höz képest.
-
bgabor #481 Ha a medieval2-ről ebszélsz, egyetértek. Sokkal szebb, mint az új generáció.
Persze nyilván nem teljesen fair az összehasonlítás, mert azért a csillogó páncélban rohamozó angol/német nehézlovasság kicsivel impresszívebb látvány mint az ETW/NTW bármelyik egysége.
-
smusher #480 És a látványról se feledkezzünk azért meg... szerintem egyszerűen gyönyőrű, sőt, egész jól fut maxon még egy előző generációs vga-val is (4850). -
Line #479 Ha találsz ird be légysz. Én is nézem azért hogy mi lehet... Kösz! -
Pierre75 #478 Nem vagy egyedül, nem vga probléma, mert NV-n és Ati-n is előjött, kodekkel függhet össze. Megoldást egyenlőre nem találtam rá. -
#477 Ez azért nem igaz, mert a Medievalban nem volt technológia fejlesztés, akkor kaptál új technológiát amikor eljött az idő. Valamint Medievalban ott kellett szenvedni a diplomatákkal, aminek aztán végképp nem volt semmi teteje, meg a spy, assassin különválasztásának sem volt sok értelme. Valamint a gyarmatok is az Empireben teljesedtek ki.
Összességében egyértelműen jobb az ETW mint a korábbi részek. -
bgabor #476 Éppen ezért szerintem ez meg a ETW sokkal gyengébb mint a Medieval 2 volt. Ennek az egyetlen előnyét a hajócsaták adják. -
Line #475 Nem is szaggat inkább ugrál. Csaták pedig teljesen fullba mennek. -
Line #474 Hali! Csak nekem szaggat a világtérkép? Eredeti game.. -
Wolf73 #473 Kotomicuki! Köszönöm az információt. -
Kotomicuki #472 Ha nem akarod - mert tudod, hogy nem fogod tudni - megtartani az adott tartományt, akkor célszerű kirabolni és elpusztítani azt, így a gép (az ellenfeled) sem tudja hasznosítani azt belátható időn belül. Ha ezt a módszert több, területeddel szomszédos, ellenséges tartományon "elvégzed", akkor nagyobb védelmet és bevételt fogsz vele elérni, mint ha folyamatos - és amíg a csapataid nem fogynak el, addig sikeres - háborút vívnál...
Ha hosszútávon építeni szeretnél az adott tartományra, akkor célszerű békésen elfoglalni és továbbfejleszteni azt. -
Wolf73 #471 Szerintem nem beszéltem baromságokat. Ismerem a Total War római és középkori részeit, elég jól. Csak az más kor, más stílus. Ott számított miket építesz, fejlesztesz stb stb. Itt meg már a XIX. század van. A hadseregek adottak. Nem annyira eltérőek mint az ókorban. Arra gondoltam ,hogy a gazdaságban mit célszerű fejleszteni, kereskedelmet folytatni. Mert ha elfoglal az ember egy várost akkor kiürítheti a kincstárat fosztogatással, de nem biztos, hogy ez a megoldás. Vagy lehet, hogy ez a célszerű pénzszerzési forma. Erre irányult a kérdésem. Csak a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. -
veterán #470 Nagyon szépen köszönöm.Akkor lényegében ez a szokásos kód a telepítés előtt.Az 576ban meg falra festik az ördögöt.Köszönöm ,hogy megnyugtattatok ezzel kapcsolatban jövőhéten már vágtázok is megvenni.:) -
#469 A regelés miatt ne izgulj, mikor kéri az aktivációs kódot bepötyögöd aztán mikor elindul a telepítés, elmész és megiszol egy sört, mire visszaérsz addigra pakolhatod a második dvd-t. Még egy sör, mire azzal is végzel mehet a játék ha nem rúgtál be teljesen. :D -
obe #468 alapjáték nélkül megy, és igen, a steamen kell, de kb annyira nehéz regisztrálni, mint az esti tv műsort megkeresni -
veterán #467 Sziasztok . Ne haragudjatok annyit szeretnék csak kérdezni,hogy meg szeretném venni a játékot és rémhíreket hallok róla hogy az empire total war nélkül nem megy.És a steamen , hogy kell majd regisztrálni a játékot.Lehet ,hogy csak kósza pletykák csak jó lenne tudni mielőtt megvenném.Köszönöm előre is a válaszotok. -
smusher #466 Visszafogott leszek. Baromságokat beszélsz. Egy játékban, és különösen ebben, az a szép, hogy Te magad fedezed fel a lehetőségeket, a saját stílusod szerint alakítod a taktikádat, hiszen itt nincsen egyetlen üdvözítő módszer. Ráadásul ha megvetted, rendelkezésedre áll a kézikönyv, amiben szájbarágósan van leírva szinte minden. A tutorial is ott van, és az advisorok, in-game, akik aztán még többet is pofáznak, mint kellene. Ha ezen segítségek ellenére nem tudsz majd fosztogatni, vagy pénzt csinálni, szerintem nem Neked való játék ez. Mindkettő igen egyszerű, ennyit elárulhatok talán. -
Wolf73 #465 smusher!
Kicsit visszafogottabban!!!
Azért érdekel, mert remélhetőleg hamarosan felteszem a játékot. Nem azért, mert "hülye" vagyok hozzá. Hanem, mert a jelenlegi gépem teljesítménye nem lenne megfelelő a játékhoz. Ezért nem került még fel. Mivel már többen játszanak vele, érdemes taktikát, és egyéb kitapasztalt dolgokat megkérdezni. Olyanoktól, akik már tapasztaltak a játékban. Nem szégyen kérdezni az okosabb és tapasztaltabb játékosoktól, akik már járatosak a NTW világában. Nem ez a szégyen smusher.
-
smusher #464 Nagy tehetség lehetsz!
- egyáltalán hogy sikerült megvenned?
- és miért érdekel a fosztogatás módSZere, ha nem sikerült még feltenned?
És áruld már el, hogy sikerült bekapcsolnod a pécéd, baszdmeg? -
bgabor #463 Gondolod hogy nem ellenőrizte le, hogy milyen útvonalra telepíti?
Azért ez elég alap dolog, szerintem megelőlegezhetjük a bizalmat ezügyben. Mellesleg én is jó helyre telepítettem, mégse ment. Úgy tűnik a mostani verzuó nem megy a warez változattal. -
nagypite #462 Jó az csak mivel warez a játékod nem jó helyre rakja a fájlokat... -
bgabor #461 Én a mod egy régebbi verziójával játszottam, azzal működött. Ez az új nekem sem megy. Meg kell várni a kövi verziót. -
priluki #460 hát nekem meg a betöltö képernyönél megáll és nem megy tovább a moddal:S kár pedig jo lett volna... -
#459 bemásoltam a módot, elnditom, kiválasztom a magyarokat stb,
elinditom és ugyanazokat adja be, mint az alap inditásnál -
Nagy99 #458 Köszönöm, de nem nekem hanem a piemontiaknak hagynak meg -
#457 látom valamilyen móddal lehet, ennek a leírását és letöltését betudod linkelni