Napoleon: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Következtetés max annyi, hogy vagy Napoleon volt gyenge a játékban h nem jutott el hozzám, vagy rosszul választotta meg az alapszövetségeseket Aleksei cár 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Because fuck you. That\'s why.
De most már nem annyira van kiemelve a szerepük, mint volt a sima ETWben. Szerintem.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Amúgy melyik egységeket érdemes fejleszteni?
érdemes csak lóvas sereget csinálni?
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
most ettõl teljesen belelkesedtem, megyek és folytatom a nagy hadjáratom
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Magával a Korzikaival nyomulok elõre, és foglalnám el, Bavaria-t . Védi elég sok gyalogos, és négy tizenkét fontos ágyú.
Nekem kevesebb gyalogosom van, három ágyú( 12-8-6 fontosak) viszont több lovas.
Nem bírtam kimozdítani az osztrákokat a sáncaik mögül. Nagyon durva volt. Gondoltam egyik oldalról, az ott védtelen két ágyúját lerohanom a lovasokkal, másik oldalról meg megy a gyalogság. Amint a lovasok végeznek , majd jönnek segíteni.
Igen ám de! Nem bírtam megtörni a fránya osztrákokat. Szuronyrohamot vezényeltek, és lerohanták a támadó gyalogosaimat, azok meg hullottak mint a legyek. Vagy 2-3 csapat is feladta, és menekülni kezdett. Ekkor vetettem be a tartalék 3 csapat gyalogost, és így végre csak megtörtem õket.
1200 emberem volt, és vesztettem vagy 500-at.
Néha azt hittem vesztek, a nagy Napóleoni sereg veszít, sõt szarrá fognak verni.
Nagyon élveztem, remek csata volt.
Aztán, a tartományban olyan épületet amitõl rossz kedvük van bontsd le építs olyat amitõl jó kedvük lesz. Képezz ki dragonyosokat, és küld a városba õket.
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
Ami zavar, hogy ha elmenekül az egyik egységem, akkor az elvész, ha te gyõzöl, ha nem. Ez kicsit fáj - különösen amellett, hogy lassan töltõdik fel újból a sérült egység - és most már inkább kivonom õket a harcból, mint hagyom megfutamodni õket.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Pl volt 5 egységem, az ellenem törõ osztrák gyalogos + egy dragonyos egységeket elkergettem, majd elindult a vezére felém, ekkor jött közelebb az ágyús egysége is.
Aztán megállt, én meg ide-oda forgolódva voltam kénytelen közel menni, mivel egy sorozata elkapta az amúgy is gyenge morállal - már túl volt egy tûzpárbajon és az azt követõ közelharcon - rendelkezõ egyik egységem, ami rohanvást ki is futott a képbõl 😊
A többi viszont odaért takarásból takarásba futva, és kinyírta a pattantyúsokat. Addig a vezérét az egyetlen 100-s range töredék egységem kilõtte, phuu 😊
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
VH/VH meg szerintem alap a TW játékoknál, sogun óta nem érdemes gyengébben játszani. (Pedig nem vagyok egy nagy zseni)
A medve nem játék.
A medve nem játék.
A másik a lovasság kezelése. Néha megindulnak egy irányba aztán visszafordulnak... Meg lovasrohamot indit a szélek ellen mikor a gyalogsága még mérföldekre van.
VH-on iszonyat morálja van az egységeinek. 120-as gyalogság kb 20 fõnél kezd el futni. 1 vs 1 -ben a tapasztalt egységeim is csak nehezen tartják magukat kell a lovas és tüzérségi támogatás.
A terep nagyon fontos lett, volt olyan map ahol egy kis hegyre fel lehetett pakolni a sereget és egy szûk feljárat voltcsak. Na ott a tüzérség meg is nyerte a csatát és volt olyan map ahol dimbes dobos volt a terep felém lejtve ott nem tudtam jól felrakni a lövegeket és lett is belõle egy igen véres csata.
Bár állítólag volt, hogy maga Napóleon az Itáliai hadjárat során maga vezette a katonáit, de azért ebben a korban nem ez volt a jellemzõ .
Nem úgy van mint a Medieaval2-ben, ahol a tábornok lovasai a legjobb egysége, és ez így is van jól.
Milyen vicces lenne már, ha egy több ezer fõs gyalogság, tüzérség lövi egymást,és a csatát meg két tucat lovas dönti el...
Nos a játék. Jól sikerült, van jó pár apró újítás, és javítottak pár dolgon az E:TW-hez képest.
Nekem nagyon tetszik, eszméletlen csatákat vívtam, nagyon izgalmas, véres, kemény ütközeteket.
Összegezve, jó volt az Empire is, a Napoleon jobb annál, csak éppen a Napoleon akkor is csak egy kiegészítõ, mégha teljes játékként adták is ki.
Amúgy meg, nem voltak karóid leszúrva? Nekem csak akkor csinált ilyet. A tábornoki kar meg egy vicc. Õk a leggyengébb láncszem a játékban. Amit összebénáznak, az már Mr. Bean-i magasság.
A medve nem játék.
Nem vehetsz nyakra fõre tábornokokat, csak amennyi van, és csak 4 havonta termelõdnek újra. Jobb lett ez a rendszer.
Nem kell lebontanod egy épületet, ha más típust akarsz.
Már a capital city épületeit is saját magad váalaszthatod ki.
Brutál erõsek a franciák, már nem a britek a legjobbak.
Reálisabb lett a diplomácia.
Szebb lett az egész, sok (pl. darth)modban lévõ dolgot beépítettek (pl. zene, erõsebb füst, stb.)
A tüzérség erõsebb lett, a lovasság meg brutál gyenge.
Havonta megy a számláló, egy hónap early és late részekbõl áll.
Nem csak foglalni lehet egy tartományt, hanem kirabolni vagy felszabadítani is. Van raid, amikor pl. a huszársággal támadsz és egy sima townt lenyomsz, azért pénzt IS lootolsz. (A huszárokat egyébként nehezebb észrevenni a kampánytérképen, mint a többi egységet.)
Ami nem tetszik, az pl. a general staff: tök egyforma arcok gyülekezete. Kár érte. Logikus, de nem néz ki jól. Túl sok a klónkatona.
stb.
A medve nem játék.
Többször elõfordult, hogy valahol nekiindult a soraimnak, aztán elsõ sortûzre elkezdett az arcvonalammal párhuzomosan haladni, mintha direkt szerette volna hogy mindenkinek legyen rá egy szabad lövése 😊
De csinált olyat is, hogy a két gyalogos egység között ücsörgõ tüzérségem elé galoppozott a tábornokával, és ott tökölt, amig a kartácstûz fel nem aprította...
Közben a gyalogsága messze hátul elmélyülten rendezgette sorait.
(Természetesen VH/VH-n)
kontra. Amerika eltûnt a grandcampaignból.
ÉS kb ezzel el is mondtam, minden lényegi újítást . 😊
Aki játszik vele annak hogy tetszik???
Pro/Kontra, érdekes plusszok az Empirehez képest????
Steam nélkül sehogyse lehet LAN-on keresztül multizni ? :S
A medve nem játék.
Ha pl úgy tudtunk volna kiszakadni a Habsburg Birodalomból, hogy az osztrákokat ezzel afelé tereltük volna, hogy (sok a volna tudom 😊 ) õk valósítsák meg késõbb a német egységet (így nincs szükségük a Kárpát-medencére). Talán ez volt az egyik fõ akadálya (sok egyéb mellett), mikor volt a porosz-osztrák vetélkedés, hogy a birodalom nagy része nem is német és ez a rész mit keresne egy német nemzetállamban. A Habsburgok meg nem akartak errõl a területrõl akkor se lemondani, na meg persze a poroszok már erõsebbek, szervezettebbek voltak náluk.
De azt se felejtsük el, hogy II. Lipót - bár nagyon egyetértett a felvilágosul francia eszmékkel még nagyhercegként Toszkánában -, nagyhercegként függetlenség kérdésében eleinte ilyen terveket javasolt II. Józsefnek, osztrák császárként már elsõként lépett fel a franciákkal szemben. (A XVIII. és XIX. században sajna csak két Habsburg emberke volt, aki nekünk valaha is kedvezhetett volna: II. Lipót, de sajna õ korán meghalt, és Rudolf fhc, aki szintén.)
A medve nem játék.
Next PC upgrade: 2022