856
Napoleon: Total War
-
bgabor #296 Egyetértek. Sokat játszottam mostanában a Napoleonnal, de tényleg a Medieval 2 a legjobb total war. -
Pierre75 #295 Ezzel azért vitatkoznék, a Kingdom volt ilyen szempontból a legjobban összerakva: nem Mókus-őrsök kirándultak céltalanul a térképen, hanem erős seregek. Ha túlerővel került szembe a gép, nem ment fejjel a falnak. Az ETW és a NTW is csalódás, a lovasság szemberohan a felállt gyalogsággal, 60-ból jó esetben maradnak 20-n, olyan az egész, mint a Medieval 2-ben az 1.3 előtt, 3 íjász és 1 ostromgépből álló "hadak" csatangolnak. -
#294 Három kardot látok most, és még több várható. .)
Két francia és egy egy hollandok elleni győzelemért. (Lehidalok, ha most tették be, egy fícsör nyitotta meg vagy egy épület elkészülte. Már nagyon hiányzott.) -
CamelX #293 Ez így van. Diplomáciai lehetőségek példásra sikerültek, még sosem tudtak ilyen egyensúlyt alkotni eddig egyik TW-ben sem. Az meg hogy a Rome TW volt a legösszetettebb sztem hagyjuk, főleg BI-vel :D MTW 2 Stainless Steel 6.1 modnál megizzasztóbb és agresszívabb szerintem nem létezik reális kereteken belül.
carkey: most hogy mondod, ETW-ből nem rémlik a nagy csatákat jelző kard, bár itt sem a szerintem legdurvább csatáknál rakja be :D -
#292 Hehe. Vagy én voltam eddig vak, vagy ismét visszatértek nagy csaták után a csatahelyszínt jelölő kis kardok. :) -
wednes #291 Szerintem egy jól működő Al-t megírni nagyobb kihívás lenne mint magát a játékot megcsinálni. Pár éve mekkora szenzáció volt, hogy a sakkprogram legyőzni az embert és mekkora számítási teljesítmény kellett hozzá.
Ennél a játéknál meg gyakorlatilag egy "dinamikus sakkjátszmában" küzdünk a gép ellen, ahol rengeteg változó tényező van, ami fél percenként is változhat. Egységek típusa, száma, képessége, morálja, terepviszonyok, akadályok stb. A gépnek hatalmas feladat lenne, hogy az egységeket külön kezelje úgy, hogy sok kis csapattest közben egy egészet alkot seregként. És közben dinamikusan tudjon megfelelően reagálni a változásokra. -
#290 Inkább csak bonyolultabb lett, ezért csinál többször hülyeséget. Rengeteget fejlődött a diplomácia is valjuk be. Majd javítják, mivel orvosolható ez is szerencsére.
Lényeg hogy szuper lett és élvezhető a játék. Kíváncsian várom a javításokat. Gondolom a "profik" épp azokat a hozzászólásokat böngészték eddig, amik nyilvánosak ehhez a játékhoz és már dolgoznak az észlelt hibák javításán.
A moderek meg javítják a kiadott játék minőségét, hisz ötleteket adnak a fejlesztőknek. NTW jó példa erre... -
RedRiot #289 "de nem igazán zavarja őket, meg a többi népet sem, mert a legyengült határországokba is max benézni mennek át 100 fős sereggel :D"
Na ne! Én anno megvettem az ETW-t, de az ilyen baromságok gyorsan kiábrádnítottak, mikor a hülye ellenség ilyen Mókus őrs méretű alakulatokkal támadgatta a seregemet. A Rome óta csak romlott a stratégiai AI. :(( -
Nos #288 Igen, sokan azt élvezik, ha javítgathatnak. Bár ezt sokszor én inkább változtatgatásnak nevezném. Elég összetett játék és sokkal kevesebb hibával jött ki mint az előző total warok. egyébként meg bármilyen állapotban jön ki, a modderek úgyis változtatni akarnak rajta. Nem lehet olyat csinálni, amiben valaki nem akarna mást. Na meg akármilyen profi a fejlesztő csapat, azért pár százezer amatőrnek akkor is több ötlete van, mint néhány profinak :)
Szerintem nagyon jó és biztos lesz olyan mod, ami még jobá teszi. De azért gratula a fejlesztőknek. Az AI tényleg lehetne jobb. Igaz, az ember is hibázik, csak az nem tetszik, hogy az AI baklövései nem hasonlítanak az emberi balhúzásokra. Ő másképp hülye, néha nagyon:) -
CamelX #287 Én eddig a blood modot raktam fel, az picit lassítja a játékot, de nem vészes. Viszont a kém gyengítő mod szerintem kötelező. Nagyot túloztak a bérgyilkosi képességeikkel, alapon szinte pár kör alatt kiírtható jó helyre pakolt kémekkel az ellenség teljes vezérkara.
Én is inkább 1 Campaign modot várok már. Most hardon játszom, de így is síkhülye a többi ország. 2 év alatt elfoglaltam Párizst a brittekkel, de nem igazán zavarja őket, meg a többi népet sem, mert a legyengült határországokba is max benézni mennek át 100 fős sereggel :D Ja és ami még durva hogy a franciák presztizs csíkja még így is toronymagas, pedig nincs már kereskedelmi kikötőjük, nincs komolyabb egységük, kb semmi... :-/ -
#286 THX!
Én úgy vettem észre, hogy a koalíciós kampányra ráférne egy frissítés. Az AI nagyon buta francia oldalon. Városait nem védi, fővárosától távol lerakja az egységeit és nem foglal vissza területet ha kifosztásra kerülnek. Olyan mintha elfogyna a katonai ereje, viszont a legerősebb államnak kéne lennie. Remélem javítják hamarosan. -
Pierre75 #285 Más gubanc lesz, mert ahogy nagypite is írta, az itáliai kaland után mind elérhetővé vált nálam is. -
TDantes #284 Persze, persze mindet időre megcsináltam. -
nagypite #283 Van egy új battle AI ha zavarna, hogy a lovassága és a generálisa folyton öngyilkos rohamokban hal meg. Meg még sok minden mást is modoltak már. Én ezt és az esztétikum modokat használom még (új zászlók, zenék, csata hangok), de már át lehet szabni szinte mindent.
Azért az érdekes, hogy egy személyes hobbi felhasználók javitgatják, szépígetik a programot a fejlesztők meg teljes csöndben. Megjelenés után ennyi idővel már minden TW program hivatalosan frissítettek.
AI -
nagypite #282 Nekem a francia már az olasz után megnyílt. Még a határidő elött végeztél a többivel? -
TDantes #281 A Waterloo hadjárat vajon miért nem nyílik meg? Megcsináltam Olaszországot, Egyiptomot, az európait, és...a negyedik nem nyílik meg. Sőt, Az európai kampány se nyílik meg, pedig épp most nyertem meg.
Ez fenéért lehet? -
CamelX #280 A 2 giga RAM-omat is alig bírta valami kiakasztani. Inkább az 1 magos proci a bibi. Az oké hogy az ETW szarabbul volt optimalizálva, de ott talán még volt single core-ra programozás. -
Kotomicuki #279 Nos, a mai, friss játékoknál 2 magos processzor és a 4 GB RAM - a 64bites OP-rendszerrel egyetemben - lassan az alapkövetelmény lesz, tehát nem úszod meg a gépfejlesztést!
Inkább a mindent minimumra állítasz és megpróbálsz 1-2 dolgot feljebb- feljebb venni, ameddig még élvezhető sebességgel fut a játék oldalról közelítsd meg a dolgot - ha ez eleve kizárt (full min és játszhatatlan), akkor az első lépés a gépfejlesztés lesz - szerintem.
(Nagyon szeretik egymást a szoftver- és a hardver-fejlesztők, mert kéz a kézben mindegyikük szépen megkeresi a maga hasznát a játékiparban, évről évre. A konzol egy picit más tészta, de hasonszőrű ő is, csak ott a hardver-felállás előre levajazott, és a szoftveresek magasabb bevételeiből is kap (vissza) a konzolgazda. Azaz nagyon vigyáznak rá, hogy ne fizethess évente kevesebbet egy bizonyos szintnél, ha játszani is akarsz, hivatalosan...) -
obe #278 a 4 gb az ajänlott, de 2 böven eleg neki, pedig en 1280 x 1024 ben jätszom, minden ultra, 2 x aniso, 2 x elsimi...a fekete csikozäs driver hiba lesz...valahol itt linkeltek ezen az oldalon milyen beällitäs kikapcsoläsäval mennyi plusz fps-t nyersz...alapbol az elsimi, anizo, dof, ssao kikapcsoläsäval / lejjebb ällitäsäval lesz a legnagyobb gyorsuläs...ezt nezd ät; 107-es hozzäszoläsban a link -
#277 Az igaz,hogy 1 magos gépem van,de én a forumokon mindenhol 4 g ramot írtak,ahol az én gépem megbukott.
Tudtok akkor segiteni,milyen beállításokat használjak,hogy elmenjen a játék?
Első indításra a csaták szépen vibráltak fekete csíkok jelentek meg...mit állítottam be rosszul? -
obe #276 ajánlom is nekik, én már évek óta ready és next generation vagyok ,meg ami kell hardveroldalrú -
CamelX #275 Bioshock 2 esetét is véve, szerintem már ponthogy CSAK 2 magos procira terveznek játékot :) -
obe #274 szerintem most már a legtöbb játék kihasználja a több magos procikat, ha 4 még ritka, de 2 magot használó játék azért már akad, sőt már marhára ideje lenne, lassan 3-4 éve van többmagos procim, meg mindenki másnak -
wednes #273 jaja, 107-es kommentbe linkeltél már:CPU teszt
Mondjuk 1 magos CPU-val nem tesztelték. 2-nél többet viszont nem használ ki. -
nagypite #272 Valahol olvastam, hogy a NTW bár még nem nagyon de már párhuzamosított valamennyire és megérzi a 2 magos procit. -
#271 Én is!!! -
CamelX #270 Ezt én is aláírom :) -
obe #269 mivan?...nem hiszem hogy a 2 gb ram mennyisége a kevés, én is 2 gb-ot használok, meg sem röccen...és igen jól mondják a fiúk, totál ugyanazon a felbontáson az empires kevesebb fps-t produkál -
#268 Hidd el, hogy ha okés lesz a géped, akkor nagy élményben fogsz részesülni, mert nagyon jó lett! -
#267 Szerintem is gyorsabb lett, különösen ahhoz képest, hogy az alap ETWhez milyen effektek vannak. -
wednes #266 Pedig pont, hogy a Napoleonnak kéne simábban futnia ugyan azon beállításoknál, legalábbis én úgy vettem észre, hogy az Empire-nél jobban optimalizált. -
#265 Sajnos én szívom a fogam,mert megvettem,mégsem élvezem...az empire szépen símán fut,akadás és minőség romlás nélkül ez meg...mostmár el se indul.
Egyenlőre ott porosodik,amig nem szerzek 2g ram mellé még kettőt,vagyis full alaplap csere procicsere...hogy miért nem lehetett egy ilyen kiegészitőnek is nevezhető dolgot ugyanarra a konfigra megírni...szal nekem egy nagy csalódás eddig. -
nagypite #264 Naploleon győzött Wanterloo-nál :D Mondjuk kicsit könnyűre sikeredett Borodino-hoz képest ott volt vagy 80% veszteségem úgy kellett összekaprni a végső rohamra az egységeket itt meg kb 40% veszeséggel lenyomható. Ha egyszerre támadnak iszonyat jó lett volna. -
smusher #263 Ezt nem lehet kiegészítőnek nevezni a hagyományos értelemben, mint a manapság divatos "DLC"-ket. Ezerszer több tartalom van benne, és ráadásul standalone. Nem kell hozzá Empire tapasztalat sem. Ez eddig a legjobb total war game, nem vitás. -
wednes #262 Hát igen, egy total war kiegészítő felér sokszor 2-3 teljes játékkal is, játék időbe mindenképp. Ez az a sorozat, ami tényleg méri az árát. -
obe #261 érthető, nekem szerencsére közelgő szülinap besegít, oda irányítatom a vásárlási szándékukat...pár hete hőbörögtem valahol hogy milyen lehúzósak ezek a kiegészítők, de aztán bedarált 5 perc a játékból...persze nem szabad elfelejteni, hogy a total war kiegészítői mindig igényes darabokra sikeredtek, gyakran több játékórával mint más teljes játékok.. -
wednes #260 Hát nekem sajnos még nem fér be a költségvetésbe ez a rész. De addig is itt van az Empire. Most nem is akarok nagyon elmélyedni a Napóleonba, nehogy az Empire-höz aztán már ne legyen kedvem visszatérni. -
CamelX #259 Kicsit most csalódtam a játékba. Elértem 1813at és semmi sem történt. Se egy győzelmi videó, se egy kiírás vagy valami... egyedül akkor amint elértem 1809ben a győzelmi feltételeket, de akkor is csak 1 kép volt, meg h end, vagy continue.... ha már Napoleonhoz annyi videót betettek, akkor ezt a featuret nem tudom miért vették ki az ETW-hez képest a többi népnél... pedig pont elfoglaltam Párizst 1812 legvégén, azt hittem annál is lesz valami speciális, de semmi extra... -
obe #258 hát ez így nem ér...öt perc tesztelés után nyomtam a visszaigazolás a cd galaxisnak, kedden reggelre várom..a zene, ahogy a sztorit felvezeti, az egész azonnal pofáncsapott..kemény hónapok járnak a pénztárcámra november óta (dragon age, mass efecct 2, napoleon, dragon age awakening, witcher...csak a kötelezőeket említve) -
obe #257 köszönöm szépen