856
Napoleon: Total War
-
#336 Egy hajó 5-6 kör, szóval komoly flotta nehezen készül és így komoly csata után szinte nincs ereje újra összeszednie magát a vesztesnek. Ezt ellensúlyozná a szövetség, de azok nyomorékok és helybe topi van. Az sem jó ha fosná a seregeket, valahol a 2 között lenne az ideális, és tábornok vezesse a seregét, de az ne fusson az ágyútűz elé a lovasságot, pedig átkarolásra használja hogy meglegyen az taktikai ereje. Ha ezeken finomítanak, akkor kaptunk egy szép darabot a gyűjteménybe... -
#335 Igen túl sok a hiba és könnyűre sikeredett nagyon.
Régen az volt a baj hogy mindenki támad, most a diplomácia jó, de így nincs ellenfél. Én nagyon bízom a javításban. -
CamelX #334 Mégdurvább hogy 6x nyírtam ki csatában brittekkel, de csak akkor "szűnt meg létezni" mikor az egész Francia birodalmat a földdel tettem egyenlővé :D
Így másodszorra már nevetségesen könnyen ment a játék hard fokozaton, lehet át kell álnom VH-ra. Pedig úgy reménykedtem pár jó tengeri csatában a Brittekkel, de már első évben nem maradt senkinek hajója, én meg az összes kereskedelmi útvonalat elfoglalva fél havi 22ezret kerestem miközben egész nyugat és közép európa az enyém volt, osztrák területeket leszámítva :D -
#333 Ha valaki úgy gondolja hogy érdemes megvenni, akkor:
Napoleon TW kb. 5100 + 300 Ft postaköltség
-
#332 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valaki tud müködő cracket, mert a razoros verzió nem jó nekem, hibát ír ki win7 x64 ultimate alatt
-
#331 Ez meg a másik bug! Bonaparte campingezik az Európai hadjárat közepén. Sztem szabadságot vett ki, mert elege lett a sok háborúskodásból...
-
#330 Az is halott! -
#329 Empire TW -
#328 Mi a másik??? -
#327 Mert két fórum van. -
sakkay #326 Fasza...a srácnál úgy látom leugrott a kuki... -
#325 Banner kéne skacok valami faxa!!!
Ilyesmi:
-
Nos #324 annyira nem pörög a fórum, pedig a kritkák ellenére/mellett jó a játék -
Nos #323 A játékot színesebbé tenné, ha a kis államok is folyamatosan mozgolódnának, bár a történelmi realitástól távolodna a játék. ebben az időben a kis államok tényleg elég passzívak voltak. Európa feloszlott a 4-6 nagyhatalom között, a kicsik meg örültek, hogy azon szerencsések közé tartoznak, akik még léteznek a birodalmak árnyékában.
Egyébként én is inkább arra szavaznék, hogy aktívabbak legyenek, de nem hülyeség, hogy nem azok.
Néha azért a kicsik is támadnak. Bár engem eddig csak egyszer. -
bgabor #322 Én azt sajnálom, hogy a felszabadított protektorátus államoknál zéró aktivitás tapasztalható, akkor is ha folyamatosan tömöd pénzel és technológiával. Csinál egy nagy sereget, de meg nem mozdulna vele.
Ugyanez a helyzet egy csomó minor állammal a térképen, de néhány nagyobbal is, például spanyolország. Szemlátomást arra vannak beprogramozva, hogy üljenek a helyükön és ne csináljanak semmit, legfeljebb megvédik magukat a támadókkal szemben. Azért én ezt nem nevezném AI-nak.
Főleg annak fényében, hogy a Medieval 2 hadjáratában bizony minden nemzet terjeszkedett és próbálkozott rendesen. Itt meg láthatóan egy szűk csoportnyi kiemelt szereplőn kívül senki nem csinál semmit. Elég kiábrándító. Főleg az, hogy még az aktív szereplők se csinálnak túl sok mindent. Én mondjuk elvárnám a napóleoni franciaországtól, hogy meginduljon és keleti irányban letarolja európát egészen oroszországig, ahogyan a valóságban tette. Itt a játékban pedig még az osztrák/porosz párossal is alig érintkezik, nemhogy élet-halál harcot vívnának.
Tehát nagyon kell ide a patch, ez nem vitás. -
CamelX #321 Akkor VH-n kell tolni campaign-t ennyi :) -
Nos #320 Nálam azért volt mozgás VH/VH.
Az osztrákok leütötték bajort meg északitáliát, a franciák elfoglalták insbruckot. Az osztrákok lenyomták svájcot, majd a franciák elfoglalták az összes eddig felsoroltat. Közben megtámadtak engem 8porosz) is. Tény, h nem voltam felkészülve a két csíkjára meg a hollandokra, ezért adtam a hollandnak egy területet, ha mellém áll. Mellém állt, de azóta már az enyém a full benelux. A britek is próbálkoztak. Elfoglalták spanyolországot. Az oroszok, meg a törökök nem nagyon mozgolódnak, de azért nem mondanám, hogy egyhangú és passzív az AI. -
#319 Very hard...
Most már nagyon várom a javítást.
Amúgy kéne valami banner nem? -
CamelX #318 lol de kemény :D -
#317 Furcsaság pl. hogy ez miért nem heroes victory???
-
CamelX #316 Ez mind igaz az alapra, de tartom a véleményem hogy a Stainless Steel-nél nincs nagyobb kihívást kínáló játékmenet. Mondjuk full igaz, hogy a Kingdoms-ra alapul, abból meg csak a grand campaign-t hiányoltam, viszont a Stainless Steel eszméletlen nagy térképe és a Kingdoms-ból átvett máig gyönyörű grafika önmagáért beszélt!
Itt meg a campaign AI-t csak 1 dolog miatt szidom, mégpedig az, hogy állandóan a játékossal van elfoglalva az ellenség, a szövetségeseket alig zavarja, továbbá a szövetségeseink se túl segítőkészek, védik a fővárosukat 3 fullos sereggel, ez a max tőlük, meg néha portyáznak. Csata AI meg ki lett tárgyalva, abba teljesen egyetértek. -
#315 Koalíciós kampányban hogy játszol a Franciákkal???
Sztem Te az Európai hadjáratról beszélsz, de azzal nincs is semmi gond.
Javíts ki ha tévedek... -
Szpecnyaz #314 Én a franciákkal játszok most VH fokozaton, és nem mondanám hogy passzív a gép. Volt olyan hogy egyszerre harcoltam nyugaton a poroszokkal a kis német államok feletti uralomért (protektorátusként ők képzik a gátat a poroszok ellen), Itáliában az osztrákok ellen harcoltam keményen. De a legkeményebb a helyzet otthon, franciahonban volt, ahol a britek 3 sereget tettek partra, és őket kellett kivernem valahogy hazulról :D. De időnként 1-1 kósza fullos orosz sereg is feltűnik a határaim mentén, a törököktől pedig korzikát kellett visszafoglalnom. Viszont amikor normalon játszottam, első alkalommal, akkor tényleg passzív volt a gép, és békében fejlesztgethettem a birodalmam, mert mindenki csak a fenekén csücsült. -
TDantes #313 Egyet értek. Szerintem a Medi 2-őt csak az idő szépíti meg sokaknak.
Különben szerintem a Medi 2 a leggyengébb, persze jó volt de a többihez mérten.
Halálra idegesített, hogy szövetséget kötök egy országgal, jó a kapcsolatunk, teljesen. A közös határról katonákat vonok el, mert hát minek, szövetségesek vagyunk. Erre megtámad. Csak úgy. Vissza támadok( csatában a ,,remek" Ai meg se mozdul, felállok pár íjásszal, és addig lövöm őket, míg el nem fogy a nyílvessző. Annyiszor előfordult ez...) szarra verem őket. Erre rinyál a pápa, hogy kiátkoz, mert miért támadom a keresztényeket. Közben mindenfelé építem a templomot, papot képzek, pénzelem a Vatikánt. De mind ez nem elég, mert én szemét eretnek disznó, védekezni mertem az engem megtámadó ellenséggel szemben, ezért, ki kell átkozni.
Hát nooormális?
-
sakkay #312 Játszottam...jó pár javítás után kidobták a kieget..(kingdoms)ami jobb lett mint az alap természetesen. DE mondjuk nem halottam sok olyat , hogy komolyabb gondja lett volna bárkinek a nehézséggel. Én azt mondom, ez eddig a legjobban kihozott(visz. bugmentes) és legnehezebb rész. És a legfontosabb: "eddig a vh beállítás a csatában, jórészt abban kimerült , hogy a gép ultra bónuszt kapott az egységeire. Mindig ezzel kezdem a teszteléseket is...na itt ez nincsen." -
#311 Off.
Na pont ezért írtam a Medieval Lordsot. Abban voltak olyan dolgok, ami az alapja a mai történelmi területfoglalós stratégiáknak. Számomra az volt az első olyan játék, amivel évekig szórakoztam, már a töltögetés lassúsága miatt is. :) Ebből vett át a Genghis Khan és alkotta meg azt, amire tk. kitalálták a Shogunt jópár éve.
Medieval Lords
Genghis Khan 2
On. -
Pierre75 #310 Te játszottál a Kingdom-mal? Ha igen, tudnád milyen különbségről írtam.
"A Defender of the Crown-t meg felejtsétek már el"
Ne lihegd túl, az emlékek velünk élnek, ennyi. -
sakkay #309 Egyetértek. Természetesen nem azt állítottam , hogy hibátlan a játék, de ne már a Med 2 gyagyás ai az jobb!! Évekig kelet várni amíg a módokkal kihívás lett. Más...eddig a vh beállítás a csatában, jórészt abban kimerült , hogy a gép ultra bónuszt kapott az egységeire. Mindig ezzel kezdem a teszteléseket is...ne itt ez nincsen. -
#308 Nem kötegszem, de:
-az AI igen is hibás a NTW-ban, sajnos.Diplomácia javult, de a harcrendszer SZAR. A térképen nagyon!!! A csatáknál meg a lovasságot és a tábornokot nem jól kezeli. Erre van javítás MOD-ban, ami véleményem szerint hangyányit javított a problémán.
-a warez verziónak ehhez semmi köze. Ugyan az a script fut azok alatt is. A TXT fájlok sem lehetnek mások hisz hibával kilépne a játék. :)
-a grafika, valamint az optimalizálás nagyot nyom a játékon és a diplomácia előtt le a kalappal. A Napóleon kampány szépen el lett találva, a csaták eszméletlen jóra sikeredtek, de a koalíciós kampány az "bibás" picit.
Ezeket egybevéve sztem megéri az árát. -
sakkay #307 Milyen med. 2 jobb az ai??? Röhögve csináltam meg a kampányokat ...módok nélkül 0. Aki nem látja , hogy a Napóleon az eddigi legjobb ai, az nemtom' mivel játszik(a tört verzióhoz nemtok hozzászólni az lehet nem tökéletes ugye..) ez nem olyan, hogy kinek mi tetszik, a shógun óta nyomom, látom a változást. A Defender of the Crown-t meg felejtsétek már el, olyan mintha az első színes filmhez hasonlítanád az összes utána jövőt. Ennél(N.) hallani a legtöbb olyan hozzászólást , hogy "megvert az ai..ennyi... -
nagypite #306 Hát az AI elég érdekes szerintem ki kell fogni egy jó AI-t lol, de tényleg. Pl Franciákkal kezdtem és ott alap ,hogy a törökök hadat üzennek az osztrákoknak 1-2 kör után. Na ott történt, hogy kb a 10. körre már horvátországot és magyarhont is befoglalták csak néztem. máskor meg semmit nem csinálnak éveken át. -
#305 Mindenki ellenfelek hiányáról, meg rossz AIról panaszkodik, én meg alig győzöm a rengeteg sereget amit ellenem indítanak a franciák és szövetségeseik. :)
Bár a legjobb csatákat az oszmánok ellen nyomtam (pár kör óta már nem léteznek mint frakció), de néha annyi sereggel jön a francia, spanyol és holland társulat, és a rohadt lovasaival annyira pofátlanul fosztja ki sorra a városaimat, bányáimat, hogy az már sokszor idegesítő.
De jönnek a poroszok, oroszok segíteni, van svéd hadtest is, és Párizsnál 3 fullos francia sereg gyülekezik. Szóval komolyan van izgalom.
Nem lehet, hogy bugos a VH/VH pozíció? Mert nekem egyel lejjeb van mit ölnöm, nem tűnik totál hülyének a gép és még a csaták is szórakoztatóak. -
Nos #304 Persze sokan írják, hogy a kampánymapan passzív az AI. Ha már az Xedik kampányt tolnám akkor lehet észrevenném én is. De nálam úgy jött ki a lépés, hogy már elfoglalta az osztrákoktól Tirolt amikor hadat üzent nekem (Porosz). Bejött két full csíkkal meg egy csíknyi Batavian segítséggel. Úgy sikerült feltartóztatni, hogy a bataviaiaknak odaadtam egy területet, ha hajlandó átállni.
Szóval eddig nem passzív, de mivel ennyien írják, ezért lehet, ha itt kivédekezek, akkor az lesz. -
Pierre75 #303 Off.
Defender of the Crown:) -
Pierre75 #302 Ez se ilyen egyszerű. Mert a strat. térképen bolyongó Mókus-őrsöktől kezdve az erőegyensúlyok irrealitásán át a passzív gépi hadvezetésig több olyan hibától terhes az NTW, amit az elődökben már megoldottak.
(A Koalíciós erők bármelyikével bandukolva passzív franciákkal találkozhatsz, a Habsburgokkal nehezebb dolgom volt az É-itáliai törpeállamot megverni, mint Napit. Ez nagyon nincs jól.)
Ugyanakkor N. történelmi csatái jók lettek, így Borogyinónál állva. -
#301 Off.
Ha már C64 és strat, akkor Medieval Lords. :)
ON. -
atapka #300 Sziasztok!Nekem az a problémám hogy amikor telepiteném fel a Razor 1911-est akkor olyan sit fájlokból kell telepiteni és minden jól megy és a végén ki ír amiben Direct X és vmi más X est ír de van Direct X-em
És a legújabb.Vagy talán nem menne Windows 7-en???Segitsetek
-
Pierre75 #299 A Shogun jó volt, újszerű a csatákban, de csak Japán néhány kormányzóságán tologattuk a bábukat, a Medieval 1 nagy élmény volt, szerettem.
A legjobb strat. nekem még C64-n a Storm Across Europe volt, sajnálom, hogy pc-re nem tudtak egy ilyet kihozni.
A Kingdom tudta eddig a csillogást összekötni az élménnyel. -
Nos #298 Lehet, hogy a med 2 -ben jobbnak tűnt az AI, de egy olyan AI-t írni, ahol szinte mindenki közelharci és távolsági egység is bonyolultabb.
Egyébként szerintem a med 2 (bár nem volt rossz), de sokkal élettelenebb volt, mint a napoleon. A kampánytérkép kész unalom volt. A diplomácia szinte teljesen felesleges. A csaták jók voltak. -
#297 Azért a Shogun és a Med1 is jó volt amikor megjelent. Aztán jött a csillogás, és a térképen bábuttologatásnak lőttek.