Napoleon: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mindegy. Hajrá! 😄
A medve nem játék.
Ezt a 13%-os veszteséget VH-n nem hiszem, hogy el lehet érni 😄
És voltak ott Mamlukok van is egy kép róluk.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Gondolom, roham közben odafagytak a fákhoz, azért nem túl populáris a történetük. 😊
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Pedig tényleg volt mameluk lovasság a franciák oldalán Austeriltznél😊 Még Napoleon hozta át õket amikor Egyiptomból visszatért Franciaországba.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Azért Austerlitznél a mameluk lovasság kicsit necces francia oldalon, de lehet, hogy én maradtam le valamirõl ... 😄
(Egyiptom az brutál véres volt. Nagyon eltalálták az a hangulatot.)
Más.
Olvasom, hogy franciákkal vagytok, meg poroszokkal.
Komolyan javaslom, hogy próbáljátok ki az osztrákokkal!
Az oroszok komolyan hódítanak veletek, jönnek a seregeikkel, segítenek. Lehet délre és északra is terjeszkedni és nagyon fullos seregek vannak már az elején mindenhol. Északon a poroszok is veletek nyomulnak elõre, nem tartalékolnak. Itáliában meg hatalmas! csatákat vívtam egyszerre több itáliai hadsereggel (volt, hogy 1 vs 4 ellen!), és Svájc seregeivel. Ráadásként, még nekieshettem az oszmánoknak is (kötelezõen elfoglalandó tartomány a "balkán") és ellenük az valami brutál. Szól a török katonazene, jönnek, mint a szar. Bár nem történelmien hû (akkor már nem ilyen seregük volt, bár lehet, hogy késõbb nekik is lesz normális katonaságuk a fejlesztések során.) Meg kell, hogy mondjam, hogy EZEN A FRONTON vannak a legnagyobb csaták. Már alapból olyan jólképzett és brutálisan erõs tûzérsége (nagyobb ágyúk, iszonyat nagy lõtûvval!) van a törököknek, hogy SORRA szedi szét a vonalaimat még mielõtt egy puskát is elsütnék, és õk az egyetlenek, akik komolyan támadnak és okosan a lovasságukkal (nagyon brutál!), amibõl iszonyat sok van nekik. Néha csak a csoda segített megúszni egy-egy csatát, és vertek is már meg ... Szóval ha kihívás kell nektek, akkor válsszátok a leggyengébb hadsereggel rendelkezõ osztrákokat! (Még lovastûzérségük sincs, csak sima foot!)
Más.
A játék elején nagyon szar a lovasság. Az ulánusok és az alap semmi szart se ér. A husszárok nagyon királyak, de csak addig, míg nem kerülnek szembe más lovassággal. Bár õk az egyetlen könnyûlovasság, akikkel kicsinálom 1 vs 1-ben még Napoleon francia tábornoki karát is, mert az nagyon erõs. (Az viszont röhej, hogy a speckó egységkét az imperial editionnal járó "1st Hussars" az szarabb, mint a "Hungarian Hussars" és nem élveztem el a többi spec egységtõl se. Szóval ezt is elcseszték osztrák oldalon.
Új értelmet nyert nálam a hídért vívott csata is. Most ez már szinte mészárlás. Itáliában nagyon jól el lehet szórakozni egyszerre több sereggel is ha egy hídon teszed le a tieidet. (Több lett a híd, jobb lett a térkép! 😄)
Más.
Iszonyat jó lett a hangulat. Minden nemzetnek más zene, a látvány, mind magáért beszél. Nem emlékszem, de mintha az ETW-ben még nem lett volna olyan, hogy üres lovak rohannak el egy-egy sortûz után. 😄
Valami brutálisan eltalálták a balanszot. De tényleg. Ezt tengeri csatáknál veszem észre leginkább. Nagyon jó.
Jók az újítások (nem kell felgyújtani ha valamit bontani akarsz!), és a tábornoki pool. Annno volt olyan, hogy egy-egy csata után, amikor már nem volt erõm és kedvem, de megmaradt a vert ellen, hogy elkerüljem a rablást, ha volt pénzem, akkor kreáltam tábornokokat és megtámadtam vele a maradék csapatukat. Na most ez a pool miatt nem lehetséges, és a napiban nagyon nagy rablások vannak.
Én azt tapasztaltam, hogy N/N fokozaton hozza ki magából a legtöbbet a gép. H/H-n alig támadott, fõleg védekezett és gyártotta a seregeit, amit csak szét kellett verni. Ami plusz volt, hogy tovább bírta, de ugyanúgy sík hülye volt.
Azt is megtapasztaltam, hogy a támadási kedve is attól függ, hogy éppen mennyire vagy hozzá közel. Ha elérsz hozzá egy bizonyos sugárba, akkor nem szarozik, néha 2-3 hadsereget is a közeledbe hoz és vele támad is. Nem kell megtámadnod, de számíthatsz rá, ha veszélyesnek ítél meg. Viszont már nem kamikázézik. Ha kell, simán visszavonul. És ez jó!
A medve nem játék.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Elbíztam, és túl vállaltam magam. 3 seregem volt, Davut, Murat, és Napoleon vezetésével. Nos ügye Bécs már régóta az enyém, készülök a poroszok ellen. Igenám de! A törökök hadat üzennek, bár egyelõre még ez nem gond, de ami gond, Hessen, és Saxony! Ez két kis állam, hadat üzen, és egymás után foglalják el a városaimat. Hessent el akarom foglalni, ám kétezer fõs sereg védi, nekem 700 emberem van. Három felõl is támadnak, hihetetlen nehézségek árán leverem õket, erre jön Saxony úgy egy ezer fõs sereggel. Most elõször, vissza kellet vonulnom-
Varsó alól futólépésben jön Murat, és hátba támadja a Saxonyiakat. Napóleon a feltöltött sereggel elindul Bécsbõl, és vissza szerzi az elvesztett városokat. Igen ám ,de Bécs meg fellázad, a hátrahagyott miliciák nem tudják megvédeni. A török meg elfoglalja Erdélyt a magyaroktól!
Nagy nehezen legyõzöm Saxony-t, Davut, és az erõsítéssel Ney ostromolja sokadjára Hessen-t. A poroszok készülõdnek, velük szemben Murat-nak kell védekeznie, míg a többi sereggel oda nem érek. Ja,és az oroszok is megindultak.Na és persze Hannovert, egy partra száló angol csapat elfoglalja. Hannovert amit Bernadotte vezetésével négyszer védtem meg a poroszoktól. Csak épp vissza verem õket, nem maradt emberem, és lerohantak az angolok!
Most a határ Saxony-nál van, még Hessen-t el kell foglalnom, aztán neki a poroszoknak, majd az osztrákoknak ismét, meg kell segíteni a magyarokat, na és az oroszok...hogy velük mi lesz azt még nem tudom. Legalább még két sereg kellene, a három mellé.
Legalább már hajóim vannak,három új 122 ágyús hajó. Na majd elkapom Nelson-t velük.
Ilyenkor érzi az ember, hogy remek lett ez a játék . Az Empire-ben soha nem akadt ilyen gondom, most viszont...nagy nehezen talán sikerül stabilizálnom a helyzetem majd ismét támadni.
Nagyon izgalmas az biztos, nagyon élvezetes így a harc!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A diplomácia résznél nem találok semmit.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
range 80 80
acc 40 40
reload 45 50
ammunit 10 10
melee 6 6
charge 10 12
def 8 8
moral 6 12 <#wow1>#wow1> Ez így komoly lesz
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337307
Tehát eddig nagyszerûen tudtak ügyeskedni/pufferelni a lázadó területekkel a fejlesztõk, mert a kisebb nemzetek körül volt belõlük annyi, hogy azokat elfoglalva már játszhatóvá nõtt a játékos birodalma. De ezek megszûnésével már nehezen takargathatóvá vált az eddigi "játékkiegyensúlyozás" hiányossága. (Önmagukban már nem elegendõek a scriptek. A "csalás" helyett pedig "valós" elõnyöket kéne adnia a nehézség-beállításnak -> pl. nagyobb kezdõsereg, több és fejlettebb tartomány, stb.)
Nagyon hiányoznak a E:TW Darth-Mod-jából a kis kapcsolók, amikkel sok-sok játékegyensúlyi elemet lehetett "beállítani", mint egy szimulátorrá lehetett tenni a játékot (egy-egy nemzethez "igazítani" a játékot), mert a sima nehézségállítás már nem elegendõ - szerintem.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Valaki tolta már Ausztriával??
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Megy rajta maxon, fast forwardon röcög be néha kicsit. (1600x900)
Csak a field of depth nincs bekapcs, mert zavar a strattérképen.
DE
20 perc játék után kivágja a gépet, jó hogy a fõkapcsolót nem vágja le.
Túlmelegszik a videokártya.
Próbáltam levenni a ház oldalát, beszerkoltam még egy ventillátort, de így sem tudott elég hõt elvonni. CRASH.
Megoldás:
Van egy kereszt fémborda a VGA tetején. Hasonló, mint a gáztûzhelyen. Rá is tettem egy kávéfõzõ alját vízzel töltve. A víz ugyan kissé langyos lesz, de meleg nem, ez már tudja vonni a hõt.
Azóta semmi probléma.
Csak majd ha beleöntöm . . . .
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Legközelebb én is hardon próbálom meg, kicsit uncsi hogy 3 fullos hadosztály csak körbe futkossa a fõvárosát 😊 ha kijön a modding tools viszont akkor sztem csodákra lesz képes ez a játék
A medve nem játék.
Videókártya ügyrõl csak annyi hogy 2 órával ezelõtt pont 1 über szerencsésen haladó elég nagy csatám közepén dobott ki a gép hibaüzivel kb 3 óra játék után :/ pöppet kiakasztott 😄