856
Napoleon: Total War
  • hzsolt
    Sajnos ez egy bug, az új kiadás XP, és afelett ezt produkálja.
    A régit nem tudom, mert botor módon eladtam.
  • hzsolt
    Azt hiszem félreértettél.
    A medievaltol kezdve ha sok pénzed volt, megvetted a páncélos lovagokat, akik mindenkin átgázoltak. Nem kell gondolkodni a harcokban sok stratégián. A napóleonban már érezhető némi változás az új morál rendszerrel, de még ez sem az igazi.

A rómában és a sógunban én nem éreztem ezt a minőségi megkülönböztetést. Szerintem élvezetesebbek a csaták.
  • CamelX
    Én csak azért tartanék attól, mert valljuk be nem sokan ismerjük japán/távol kelet tartományait, és azért mennyivel jobb ismert területeken mozogni ismert történelmi háttérrel
  • wednes
    Én kicsit a belterjes háborúktól tartok csak, (ugye mindenki japán). Bár ettől még lehet jó a következő rész.
  • CamelX
    Az atmoszféra ami alázás TW-okban MTW2ig bezáróan :D Rome TW zenéit azóta is berakom hétköznapokban youtube-on, főleg ha megaparty után pilledés ideje van, akkor eszméletlen jókedvvel tud eltölteni. Úgy tudom a többinek is Jeff van Dyck írta a zenéjét, de a Rome-nál tudta istenigazán eltalálni. Bár lenne már normális stúdió szettem h tudjak valami deepes remixet csinálni belőle (Divinitus előnyben)
  • TDantes
    Win 7-em van és fut. Kompatibilitást állítottam, és működik
  • a.carkey
    A Throne Roomnál folyamatosan kivág hibaüzenettel. (Eredeti van, blabla)
  • KingPunisher
    Oké de akkor épp ezért megérett a legenda felelevenítésére az idő..

AMugy megnéztem steamen ETW demoját is, de olyan töltési idő volt a csaták előtt hogy teljesen kedvem szegte.. Joval rondább is mint NTW de ezen még csak túl lépnék , de míg NTW realtív hamar betölti csatát a régebbi testvére ugyan azon a gépen iszonyat lassan..
    Ez másnak is így van ?

• TDantes
    El lehet indítani, nekem is fönt van, működik is. Egy szóval nem mondom hogy rossz, csak annyit, hogy mára már elavult .
  • TDantes
    Nem is erről volt szó, hanem arról hogy a Shogun 1 egy régi játék, és a mai TW-khez képest elavult játékmenettel.
  • a.carkey
    A Shogunt a kisfilmek és az ötletes figurák (taisho, emissary, ninja, shinobi, geisha, jesuit priest) tették felejthetetlenné számomra, meg amikor bejött a főmenü, az animált és folyamatosan dolgozott alatta vinyóm. :) Maga a játék pedig - a gyermekbetegségeivel együtt - de nagyon jól sikeredett. Nem volt jobb, mint az első Medieval, de iszonyat sok játékórám feküdt benne. A csaták még kezdetlegesek voltak, és talán a mostani gépemen már elindítani sem tudnám a játékot, de azért akkor nagyon odavoltam értük és a hangulatáért. (Emlékszem, még egy haverom, aki GYŰLÖÜLTE a stratégiákat is leült vele játszani, mert annyira magával ragadó volt a hangulata!)
  • a.carkey
    Nem a Shogun kettőről volt szó, hanem az egyről!
  • CamelX
    Rosszul értelmezted, vagy én fogalmaztam rosszul. Amióta ETW-t kiadták azóta "csinálják" azt a modot, úgyhogy szerintem semmi sem lesz belőle
  • KingPunisher
    Jo de senki nem mondja hogy shogun 2-be ugyan ugy lesz megoldva mint anno. sőt biztos hogy nem és uj elemek is bekerülnek amik színesítik a lehetőségeket..
    Ezen kár is agyalni, azzal meg egyet értek, hogy hangulatba shogun volt a legjobb.. bár ez azért ízlés dolga is.
  • TDantes
    Hát azért ez nem így van. Nem az a lényeg benne, hogy oda megy, hanem hogy az a távolság amit a sereg megtehet, sok mindentől függ! Például, egy ágyúkból és gyalogosokból álló sereg lassú. Míg ha csak lovasok vannak benne, jóval nagyobb távolságot tehetnek meg.

Sokszor kihasználtam ezt, a Medi2-ben, hogy egy csatához a lassú gyalogosok nem értek volna oda, egy kör alatt, így a gyalogságot hátrahagytam és csak a lovasokkal támadtam.

Ilyet, a Shogun nem tudott, és ez egy fontos stratégiai elem!
  • a.carkey
    Azért a med 2 óta készült TWkben is 1 tartományt léphetsz csak, csak nem tologatni kell a bábut, hanem látványosan odamegy (bár én mindig nyomok space-t). Az, hogy szép a térkép, meg picit más, ez van. A Fifa virtual stadionból is mi lett idővel, de ennek ellenére azért a legelső sem volt olyan rossz belőle, sőt ...
  • TDantes
    Igen? Kijött? Hol? Én láttam sehol , honnan lehet tölteni?
  • PsyhoApu
    Shogun total war. Szép emlékek fűznek hozzá. A puskás gyalogság tényleg mindent vitt, addig a pillanatig amíg el nem eredt az eső. Akkor aztán volt fejvarakás. Az egész hangulata nagyon megfogott annó. A sakk szerű egységmozgatással se voltak különösebb bajaim. Volt egy feelingje, amit az utódok nem tudtak hozni. A rome meglehetősen könnyű volt szerintem, a középkorival máig jól elvagyok. Most próbálkozom a napóleoni időkkel. Na azt még szokni kell, teljesen más mentalitás. Mindenesetre jó választás volt a Shogun. Már várom :)
  • CamelX
    "Mindenesetre, készül az Empire-höz egy I. vh mod"

Már amióta kijött kb :D nem tudom lesz -e belőle valami :/
  • KingPunisher
    GS-en elég komoly kis leírás van rola.. Ott tényként kezelik, hogy Shogun 2 lesz.. Ilyenket írnak hogy több lépcsős várostrom, íjászokra rá lehet gyújtani házat stb..
    Én imádom japánt szamurájokat fanatizmust, nekem Shogun 1 volt a kedvencem tehát ennek is örülök.. Ami fontos, tényleg igazi sok lehetőséges stratégia legyen, várakkal szuper domborzattal. Legyen még sokkal összetettebb mint NTW :)

• TDantes
    Hát én játszottam a Shogun-al, és szerintem meg inkább nagyon is könnyű. Elég hamar sok pénzem lett, meg sok seregem, aztán puskásaim és fél Japán meghódítottam. Ezután meguntam a játékot.
    Meg, elavult a játékmenet is. Nem a grafikára célzok, bár persze mai szemmel nézve az is elavult. De engem idegesített, hogy egy sereggel, mint valami elfuserált sakkban, léphetek két tartományt.

Az új TW-kben, hogy mennyit léphetek egy sereggel, függ a tartománytól, hogy milyen egységek vannak a seregben, sok mindentől.

A másik az, a Rome-ban hol láttál te egyforma seregeket? Nagyon különbözőek voltak.
    Először is, a római legionáriusok. Aztán görög falanxok. Barbár nagy karddal hadonászó gyalogosok. Voltak nehéz lovas népek, lovasíjász népek, harcikocsisok, elefántosok. Nagyon különböztek egymástól.
  • TDantes
    Hát én is örülnék egy I. világháborúsnak is. Nem lenne rossz, gőzhajókkal csatázni, kifejleszteni a kezdetleges tankokat...hm...szép is lenne. Mindenesetre, készül az Empire-höz egy I. vh mod.

Amúgy, a Shogun-al az a baj, hogy bár egzotikus helyszín, ügye, csak Japánról szól. Míg egy ókori Rómában, tucatnyi nép van.

Ha Shogun 2 lesz, akkor remélem bele teszik Kínát is, a mongolokat, esetleg Koreát, de még így is kevés lesz a nép.

Na majd meglátjuk
  • hzsolt
    Én örülök a hírnek, mert ez, ami most van, majdnem nulla stratégiát igényel. Ha elhúzol a gazdasággal, akkor olyan sereged lesz, ami már minőségi különbséget ad.

Ezért jó a Róma és a Shogun, mert ott kvázi egyforma seregek mérik össze a tudásukat, és úgy sokkal élvezetesebb a csata.
  • Warton
    Már mondtam: 1 vh. De ha az Empire-t lefújnák kemotoxszal és egy kicsit csiszolnának rajta még az is jó lenne, illetve jó lett volna.
  • a.carkey
    Ha Shogun, én örülök, de szerintem görögök-rómaiak közül lesz vmelyik.
  • wednes
    De azt mondták nem lesz benne puskapor. Akkor régebbi időkbe fog játszódni, mikor még európaiak nem is voltak ott. Bár lehet úgy értették, hogy nem a tűzfegyvereken lesz a lényeg, hiszen a TW egyik alapeleme a fejlődés, ahogy teljek az évtizedek, századok.
  • GaBika6
    Én Shogun II. részét támogatom Roma II. része elött, tiszteletből is, mivel abban az időben forradalmasította a stratégiai játékok piacát, ezért véleményem szerint megérdemli.
    Shogunban voltak és lehetnek is muskétások. Véleményem szerint ebben a kategóriában nagyot lehetne alkotni a ETW - NTW után. Hajócsatákat lehetne vívni, itt arra gondolok, hogy szövetséges hajók (spanyol holland) komoly tűzerővel bírtak a japán teknőkhöz képest, valamint a muskéták bevezetése után fordulna az erőfölény. Változatos lenne hisz a vallás (Budhista - Keresztény), kő-papír-olló elve a harcrendszerben, a shoguni cím megszerzése a játék lényege, valamint a mongol invázióval lehetne fokozni a játékélményt. Szal iszonyatos irtást lehet rendezni, ami a Total War sorozat lényege. Japán sziget tele van hegységekkel, ami óriási előny a védőknek, valamint a bányák megszerzése hihetetlen anyagi forrás. Szal lehet taktikázni rendesen. Ga-Bika over...
  • wednes
    Szerintem nem korszakra gondol most hanem helyszínre, hogy Japán. A korszak az gondolom a középkor. Nekem pl mind1, hogy milyen korba játszódik (ne 20.sz.) csak legyen változatos különféle népekkel és lehetőségekkel.
  • TDantes
    Miért, milyen korszak érdekelne?

Nekem személy szerint, a Napoleon mellet, a Rome a kedvencem.
  • Warton
    Ez számomra nagy csalódás. Nem érdekel az a korszak, Ázsia meg még annyira sem mint pl. Róma.
  • TDantes
    Hát mondjuk igen, egy Rome-ban több lehetőség van, de a Sogun az meg egzotikusabb harctér lenne.

Mondjuk egy Rome 2-ben Ázsia egy része is szerepelhetne. Hisz, Nagy Sándor eljutott Indiába is.
  • wednes
    Nem tartottam valószínűnek a Sogunt, ez kicsit meglepett(persze nem biztos). Ahogy a Total War lépett előre egyre szélesedett maga a "játéktér", különböző népek, aztán földrészek stb. Egy új Sogunt kicsit "beszűkültnek" érzem most hirtelen. Jobban érdekelne az idegen népek közötti kapcsolatok (háborúk, diplomácia, kereskedelem). Na meg most akkor nem lesz szükség flottára? Igaz a Sogunnal én nem játszottam, nem tudom milyen lehetőségeket, és újításokat tudnának a fejlesztők beletenni.
  • TDantes
    Nem biztos

Lehet, hogy Sogun lesz

Viszont, ha Rome 2 lesz, akkor remélem nem úgy oldják meg mint az első részben. Azért ez a három római család, ostobaság volt. Remélem, úgy lesz, kezdetnek egy városunk van, maga Róma, és az államforma királyság. Majd innen kiindulva meghódíthatnák a világot, az államformát meg válthatnák királyságról köztársaságra, majd császárságra, mint ahogy az Empire-ben is lehetett államformát váltani.

Ha meg Sogun lesz...hm. Japán mellet Kína egy része, és a mongol hódítók is benne lehetnének. Az úgy nagyon jó volna.
  • CamelX
    Ez már alighanem 100% :)
  • wednes
    Az E3 kezdetéig számol vissza ez a homokóra vagy a játék megjelenéséig? Szerintem E3, ha már ott leleplezik a következő részt, így érdektelenné válna a további számolás. Másrészt ha a játék megjelenéséig számolna akkor Total War: Stone Age dátumot kapnánk, hiszen nem mostanában fog megjelenni.
    Na E3 jun. 15.-én kezdődik. Addig még bő 18 nap, naponta átlag 100 évet zuhant az évszám. Ha ebbe az ütembe fogy tovább és nem változik a menete akkor az E3-ig i.e. 200-300 körüli időpontra jutunk. Úgyhogy a tippem: Rome II: Total War
  • obe
    1751 nel ällunk per pill
  • wednes
    Igen, szerintem se fognak visszalépni a manuális tengeri ütközetekről a gépire. Így viszont esélyes a Földközi-tenger medencéje az ókorban. A Shogun 2 esélyeit ez viszont rontja. Ráadásul nem hiszem, hogy 1 országra fogják leszűkíteni a lehetőségeket.
  • a.carkey
    Olyan kor lesz, ahol jelentős szerepe volt a hajóknak. Én is görög v. római (esetleg középkori) TWra tippelek. (Meglepődnék, ha az ETW után Mongol ERA lenne, és nem tudnák elsütni a tengert, ami az ETWben újdonságnak számított.)
  • CamelX
    A 4es megy simán, csak az EFLC nem, de már annyira nem izgat, végigtoltam nagy szaggatózósan azért :) most Settlers7en a sor, csak mivel warez ezért szenvedek a patch hiányában a bugtengerrel :( lehet inkább visszakerül a jól bevált MTW2: kingdoms - Stainless Steel
  • KingPunisher
    Tedd fel a patcheket és árnyékot kiveszed egész jol fog futni GTA4 ..
    Nekem is Nagy Sándor az egyik tippem de mivel az már volt :) maradok a görögöknél athén, spárta (300 :P ) stb..
    Ők ugye mesterei voltak a hadvezetésnek, hatalmas flották, birodalom, jha és nem volt puskapor :) szóval passzolna a játék stílusához..