19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Norbixx75 #16888 Üdv urak !
Nálam a Balatonring van meg rF2-re /saját konvert/... ha szükséges megosztom , akár tovább alakítás céljára is
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2017.10.03. 20:28:53 -
Hellboy76 #16887 A jelenlegi AIW fájl RF1-ből való, csinálok egy teljesen újat, majd felteszem a devmode pályaverziót és az AIW Creation Tutorial -> Fastest Path részét kellene megcsinálni, majd a lementett AIW-t visszaküldeni nekem. Email-ben küldöm, ha megvan... -
Hellboy76 #16886 Most néztem utána, azzal nem azt lehet csinálni, hogy pályaspecifikus ini-t hoz létre az autóhoz?
ai-learning-step-by-step-guide -
Hellboy76 #16885 Jaa, tényleg, azt már olyan rég használtam, akkor majd ráeresztem tanuló üzemmódban. :)
Akkor nem kell vele bíbelődni...
Köszi :) -
Ha 1db AI van es be van kapcsolva a "tanulasuk", akkor addig futja a koroket magatol, amig a legjobb nem lesz, aztan lementi az AIW-ba (elvileg). Bar lehet nem erre gondoltal;) -
Este megcsinálom. Mi kell utána neked? -
Hellboy76 #16882 Ma talán az AIW-t fájl-t is megcsinálom, és még a maradék régi textúrás boxutca betonját.
Viszont aki nagyon ismeri ezt a pályát, az majd a már új AIW-be futhatna egy gyors kört rajta, hogy ne nekem kelljen 0-ról megtanulnom az egész pályát és egy jó kört autóznom. Mert csak ez órákig/napokig tartana... -
Wohooo! -
Hellboy76 #16880 PannoniaRing-v0.02.rfcmp -
mtom1984 #16879 Nagyon köszönjük a munkádat! Egy kis javítgatás ráfér az igaz, és AI sem ártana. De örülök hogy végre lett egy verzió a pályából! :) -
mumus70 #16878 Futamunk közvetítése élőben, felvételről.... ha értitek mit akarok mondani.... :D :D
-
bottleopener #16877 Köszi, hát igen. -
Hellboy76 #16876 Eddig jutottam: PannoniaRing-v0.01
Talán már használható valamire. Körözgetni lehet rajta.
108fokkal elforgattam az eredetit, hogy a tájolás jó legyen. CAM és AIW-t is sikerült elforgatni ezzel: RfTrackRotator
A nyomvonalat összehasonlítottam a mostani Google térképpel, hááát, van ahol kb. 15-20 méter az eltérés.
Nem tudom, hogy az a minimál domborzat is, ami van a pályán, az megfelel-e a valóságnak egyáltalán.
Szóval ezzel csak annyit érdemes még csinálni, hogy fű, homok áttextúrázás, vakító textúrák albedo-sitása, esetleg pályabírók, lámpák cseréje, új AIW fájl készítése.
Többet sztem ez a pályaminőség nem nagyon érdemel, ebből sokkal jobbat nem nagyon lehet kihozni.
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.10.01. 20:10:11 -
Szamomra erthetetlen, hogy a Merci a45 touring tok jo, vele egyosztalyu bmw meg brutal rossz...
Viszont a bmw ben van tores mercin meg nincs csak az alap vertex deformalodas....
Ekkora kulonbsegek ne legyenek mar :)) -
Az FFB alap koncepcioja jo lenne, de a "talalasa" (alap konfigok es beallitasok) valoban nem sikerult valami jol. Custommal "sookkal" jobb, de az is erezheto, hogy rendberakott autokkal es hozzaerto kezben (nem en irogatok a file-ba:P), sokkal jobb is lehetne.
Az SMS az elso resznel lanfuresszel vagta maga alatt a fat (ceg es program[sorozat] megitelese), most csak kisbaltaval csapkodja az agat; de ha igy folytatja, a gravitacio lesz az, amit nem kell majd szamolgatniuk;)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.09.30. 12:59:19 -
Akinek van "mas rendszeres dolga" egyeb programmal, foleg ha elsosorban online-os, annak felesleges most beleugrania. Majd az 50%-os ha jo lesz, a masik 50%-bol megveszi hozza a DLC-ket:) -
Nekem az ffb vel van bajom, azt szet kell piszkalni mire ugy ahlgy jo lesz, AI az szerintem total felejtos, foleg ha mar itt vagyunk rf2 ai utan, valamint a sok sok osszedobott tartalom miatt, hihetetlen milyen szorasok vannak autok kozott....
A multit meg nem neztem, nem tudom jobb e mint az elso resz.... -
Betyarkoro #16871 Hát akkor majd 50% akcióban. :D
Addigra úgyis kiderül hogy mit ügyködnek. -
Altalanossagban a jelenlegi engine-nel es mukodesevel nincs gond (fpf, fagyas vagy ilyesmi). A fizika, gumi es FFB is nagyreszt jo lenne. Persze kinek mi, mindenbe bele lehet kotni:)
De amire sokan panaszkodnak es altalanosabbnak tunik, az az erezhetoen gyorsan osszedobott program tartalmi mukodese (beta-s voltam, valoban gyorsabb volt mint kellene): a nem egysegesen jol mukodo es beallitott autok, auto/palyak fuggvenyeben eltero AI. Meg az egeszen erezheto, hogy mintha hianyozna a tobb honapos, valodi ceges, profi teszteles.
Ha a kovetkezo 3-4 honapban valoban foglalkoznanak vele, csak a jol mukodesre koncentralna (befejezik:P), akkor egy teljesen jo, hasznalhato, elvezetes program lehet belole. Persze nem iR-hez, rF2-hoz vagy AC-hoz kepest, foleg nem 1-1 azokban kiemelkedo funkciot kiemelve, hanem osszessegeben a jelenlegi CARS2 tudassal, tartalommal es zolgaltatasokkal. -
Betyarkoro #16869 Mik ezek a hibák amiket említettél? "Ha nem lennenek hasznalatot nehezito/ellehetetlenito hibak"
Valahogy éreztem hogy a sok lelkesítő yt videó után hogy nem beszélnek őszintén és nem szabad egyből ugrani a játékra. Ezért nem vettem meg egyből ahogy a pcars1-et.
Pcars1-el úgy nyaltam be hogy teljesen amd gépem volt és megjelenéskor teljesen rossz volt a játék. Legalacsonyabb beállításokon is 30-40fps-t ment max a játék és feszt akadt. Kb fél év patchelés után mágikusan felment 60fps-re medium/high beállításokkal ugyan azon a hardveren. :D
És a legborzasztóbb az volt hogy egy olyan srác ajánlotta a játékot hogy vegyem meg aki wmd tag volt és neki is amd-je volt és ugyan így futott neki. Na ezek után kizárt hogy én valaha is fogok egyből pcars-t venni. :D -
Pc1- re azt mondtam, nem nagy veszteseg, hogy gagyi lett, ezert viszont nagyon nagy kar.....
En nem hiszem, hogy ennyi mindent javitani tudnak, akarnak ebben
...:( -
A gyari FFB beallitasok eleg "gyartara" sikeredtek a veglegesbe (mindenkinek megakartak felelni), erdemes Custom beallitassal is probalkozni (jobb/sokkal jobb lehet). Van a topicban letoltheto, van ott sajatom is:P Sokat szamit, azon keresztul erezni az autokat, eleg nagy elteres lehet (a szartol a tokjoig).
A tobbi resze meg olyan ahogy irtad, mindent belezsufoltak amit tudtak, de (ismet) nem lettek kesz (kimaradt a valodi teszteles) es/vagy nem birja a "szarka farka":D
Ha nem lennenek hasznalatot nehezito/ellehetetlenito hibak, es az emberek CARS-koncepcioknet allnanak hozza (igenytol fuggoen grafika, fizika, hang, AI stb, nem kiemelve az "egysegek" hiabait), akkor osszesegeben nagyon jo program lehetne. -
shiet #16866 Tegnap kipróbáltam a PC2-t.
Az FFB egész jó, a raw profilt használtam. Mondjuk volt egy hiányérzetem amit nem tudtam magamban megfogalmazni hogy micsoda, de vmi hiányzik ami az rF2-ben benne van. Ettől függetlenül jó.
A grafika: tudom mindenki azt mondja, hogy hipiszupi, de nekem nem jött be, mert minden túl világos és sterilnek tűnik még naplementénél is, a rázókő és az úttextúrák elég sablonok, a fák és az épületek nagyon jók. Az eső tényleg fasza, de most komolyan attól hogy van eső mindenki állandóan esőben fog versenyezni?
A hangok: van néhány autó ami egész jó, viszont van néhány ami egy kakkancs mármint a valósághoz képest. Pl. a GT3/GTE Porschék és a BMW-knek közük nincs a valósághoz. Nem próbáltam ki minden autót, csak a GT3-asokat és a GTE-ket.
A pályák: csak néhányat néztem (főleg amcsikat mert azokat bírom) és ami nem lézerscannelt azok nagyon rosszak, Watkins Glen, Road America, Sonoma, nagyon pontatlanok. Long Beach az scannelt és fasza. Le Mans és a régi Hockenheim is tetszik bár ezek nem scanneltek. COTA scannelt, jól néz ki, bár ez élőben is ilyen steril szal a versenyzett pályáim legalján szerepel.
A fizika: én nem vagyok egy szakértő, szal "with a grain of salt", de jónak tűnik, a PC1-nél biztosan jobb mert abban még én is észrevettem, hogy az autók képtelenek kicsúszni. Bár itt is volt néha olyan kanyarom ami elég hihetetlennek tűnt, FFB-n keresztül éreztem, hogy a gumikat szépen darálom lefelé de az autó azért bekanyarodott. iRacingen volt régebben (talán még most is) olyan, hogy a tapadás egyik pillanatról a másikra csak úgy megszünt és az autó ment kifelé, na ezt itt sikerült reprodukálnom ráadásul olyan szituban amiben nem is számítottam rá, hirtelen nincs tapadás és kész. Két ilyen alkalom volt, az egyiket sikerült megmentenem.
COTA-n a hátsó gumikat rendre sikerült túlhevítenem és ez eléggé érződött, mert az autó elkezdett csúszkálni.
Viszont érdekes módon esőben a száraz gumikkal teljesen normálisan tudtam versenyezni, az AI kiment gumikat cserélni én meg nem, és ugyanolyan időket mentünk (100%-on játszottam).
Az AI: van mit javítani rajta. Az első lassabb kanyarban összeütközik az egész mezőny, autóalkatrészek repülnek mindenfelé. Később ha kicsit korábban fékezek egy kanyarhoz mint ők akkor belémrohannak. Később ha már van távolság az autók között akkor mennek ahogy kell. Viszont tetszett, hogy használják a slipstreamet.
Tetszett, hogy könnyedén beállíthatunk egy multiclass versenyt.
Az UI is fasza, bár lehetne vmivel letisztultabb is, a sok képecske meg ikonocska sztem felesleges.
MP-t nem próbáltam.
Ha lesz hozzá jó MP sok játékossal akkor talán megveszem fele ilyen áron, de az utóbbi időben úgysem autókázok túl sokat, szal csak pénzkidobás lenne. :D
Utoljára szerkesztette: shiet, 2017.09.30. 10:13:42 -
Adebayor #16865 De a trackmap plugin be van kapcsolva és semmi baja vele. Az is rajzol. Nem látszik a képen nyilván, de be van kapcsolva a pluginoknál, mégis fut a játék :)
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.09.29. 12:13:24 -
Joex22 #16864 A DeltaBest miatt nem ment, mivel az rajzol a képernyőre. -
Adebayor #16863 Megoldottam!!!
A CustomPluginVariables.JSON-ba kikapcsoltam néhány plugint.
DeltaBest-et, a KnockoutQualy szabályokat, meg a Stock car szabályokat.. és jó lett. érdekes :D -
Adebayor #16862 Az a probléma, hogy ezzel a dx11 verzióval már elindult egyszer. Azóta semmi rf2 frissittés nem volt. most meg bármit csinálok, nem jó. Steam ellenőrzés volt. még a videókártyát is frissítettem. :)
ui.: a három hónap lehet sok volt. a lényeg, hogy a legutóbbi béta frissittést még megnéztem. De össze folynak a napok meg a hetek :D
Talán két hónapja sincs mikor elindítottam dx11-el. És azóta nem is volt semmi frissítés.
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.09.29. 10:39:40 -
Ez az uj Java-s rendszeruk elegge drotozott. Nalam amiota DX11, 2-3. indulasra megy csak fullscreen-be, ablakban indul el. Van amikor fullscreen, de felskalazva, 10 centit elcsuszva a menuk hover erzekelesei (kilepes ctr-alt-del:P).
Csinaljegy Stream file ellenorzest, talan valami nem frissult le. Vagy 1-2 videokartya beallitast az optionsba (mas beallitas mentes, aztan vissza mentes).
-
Adebayor #16860 üdv.
az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra nem indul a dx11?
Még három hónapja, vagy nem tudom mikor még használtam. ma újra letöltöttem, és nem indul. rF2 működése leállt. akárhogy álitom be a videó beálításokat.. -
Hellboy76 #16859 Ezért is dolgozom egy ideje a lézeres Mugellón.
Már a betonfalakig kb. rendbe is raktam. (út, kerékvető, fű, kavicságy). Az épületek viszont sajna kissé elnagyolva jöttek át. Azokkal több munka lesz. -
Ráadásul a a pálya lejtése, oldaldőlése is a valóságnak megfelelő, plusz az útegyenetlenségek is stimmelni fognak. Tudom, te is ezt írtad külföldiül. :D
Komolyra fordítva: egy átlagos szimulátorosnak pont mindegy, hogy tényleg ott van-e az a hupli ahol a valóságban. Viszont maga az érzés ami visszajön a kormányon az nagyon nem mindegy, főleg ha van egy jó futómű a kocsi alatt, és persze jó gumi. Az rF2 fizikája pont a lézeres pályákon jön ki a legjobban, ezért lenne fontos. -
Ez már rég nem élő link. Kéne, bajnoki versenyeket nyomnánk rajta. Anno nagyon jól megcsinálta az rF1-re, azt hiszem egy osztrák srác -
Hellboy76 #16856 Rendicsek, vasarnap delutan tudok vele foglalkozni.
Estere ami lesz belole, azt feltoltom. -
formula1996 #16855 Rákérdeztem ma Macelnél, hogy várható e a grass/gravel pickup a gumikon, nekem eléggé hiányzik a játékból és azt mondta hogy a hosszú távú listán rajta van
. Remélem ez nem 1-2évet jelent náluk.
-
Betyarkoro #16854 Marketing. :D
Marcel levezette matekot használva discordon miért bs az egész lézerszkennelt pálya.
Közbe rájöttek hogy eladás szempontjából a matekos érvelés nem fogja megállni a helyét. :D -
mtom1984 #16853 Igen a Pannonia Ring-et én is támogatom, várjuk rég :) Elsőre egy gyors konvert is megtenné ami működik, legalább gyakorolni lehetne kicsit, míg nem lesz végleges verzió. -
Hellboy76 #16852 Már volt erről szó korábban is, de még nem jutottam odáig...
Mikorra kellene és milyen minőségben? Csak gyakorlás, vagy futamra? -
bottleopener #16851 Ez esetleg?
http://voji.hu/?p=1076
Egyszer legalábbis létezett :)
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.09.28. 14:50:51 -
Sziasztok. Valaki vállalná a Pannoniaring átkonvertálását rF2-re? -
shiet #16849 Tim Wheatley mindig leszólta a laserscannelést, hogy az nem szükséges és hogy az csak "fancy"-zásra van (utalva az iR-re). Úgy tűnik ezen a területen másképp gondolkodik az új vezetés. Mondjuk sztem a laserscannelt pályák speciel nem amiatt jók, mert minden bumpot cm pontosan bescannelnek, hanem mert pontosak lesznek a pályaszélességek a pálya minden pontján, jók lesznek a camberek az egyes kanyarokban (és az egyenesekben ha van olyan).