rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ingy2
Sztem valamit a diffivel néztek be, vagy preload, baszik normálisan elfordulni az autó. Crofton kiborított.

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Alexease
Barkinek barmi fent volt korabban (DX9, warez) az a legtisztabb es legjobb megoldas, hogy nullara pucolja (program, beallitasok, pluginek es MOD cuccok) es ujratelepiti. A problemak 80%-a tuti nem jon elo. Legalabbis, igy szinte mindig megoldodnak a dolgok;)
Tényleg, aaaakkor bocs!
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.04. 19:18:49

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Szerintem ő azt írta hogy megvette de előtte volt fent a tört.

Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex

GE-ben már vannak más adatok is nem csak az Űrhajós felvételek!

A nagyobb városok környékén, repülővel körbeszálltak és beszkennelték az egészet. Debrecen, Budapest, stb. Így mogyoród is be van.
Ez a "feature" nekem egy Google Föld pluginnal érhető el. De az újabb böngészők (firefox, chrome..... opera még nem...), már tudják ezt beépített szinten a google térképen belül, nem kell semmi extra plugint telepíteni.

Ezek az adatok egy kicsit jobban mint a 100 mérerenként vett, hiszen itt egy egy kocsi is kiemelkedik a talajból, ami kb 1,5 méter magas. Nem pontos, de egy kicsit jobb érték. Nyílván a körbemenős megoldás lenne a legjobb, legpontosabb.

Hungaroring:

Ez ismerős valakinek? 12 nem volt rajta verseny....

Kicsit off. Egy cseh modder, egy Zlin-i super speciált akar készíteni RBRhez. Próbálkozott többféle kilopóval, de nem tudta ezt a fajta modellt kiszedni a googleből. (Nekem vannak homályos emlékeim, 4-5 évvel ezelőtt, valamit mintha a OpenGL verzióból kitudtam volna bányászni.. De valami bibi volt vele, textúra, vagy elnyomódótt....) No nem tudta kimenteni, csinált róla körbe több képet és egy progival a képekből felépítette a 3ds modellt. (Merthogy ilyen is van már.) Ezt kapta, és erre modellezi újra az utakat, épületeket.

https://www.jankaderabek.com/2016/08/01/template-from-google-earth-3d-model/
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2017.07.04. 19:10:15

Én tudok, 15 euróba fáj, és olyan nevet írsz be, amilyet szeretnél. :-) Ennyi pénz nem sok egy ilyen játékért.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

<#eljen>

www.smart-bus.hu

A játékot telepítettem újra, a drivert meg se próbáltam.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mármint játék vagy driver? :) Nincs mit Uram...

www.smart-bus.hu

Végül egy újratelepítés megoldotta. Köszi!

Sziasztok! Olyan problémám van hogy a nick nevemet mindig visszaírja ALI213-ra online szerveren pedig átírom a player.JSON-ban. Régebben volt fent a gépemen Virágbolti verzió! Tud rá valaki valami megoldást?

1

Na most akkor vajon mégis csak van vmi gubanc? :D

zolee145
Most mondjam azt, hogy a motor készítő programot nagyjából 1 hónap alatt csináltam, amiből a tényleges programozás 1 hét sem volt, a maradék 3-4 hét pedig a doksira vadászás? :D
Természetesen nem találtam túl sok használhatót, így a turbó működését megcsináltam a valódi működés alapján valós számításokkal, majd az adatokat rF2 számára ehetővé tettem. A poén az, hogy működik. Szóval nagy eséllyel azt modellezték a játékban amit kell, csak épp erről senkit nem tájékoztattak. :D

De itt a doksi hiánya már lerágott csont. Mintha az IKEA nem adna útmutatót az összeszereléshez... Pl az iRacingtől senki nem vár doksit. Készen megkapsz mindent, nincs is más lehetőséged. Nade itt, amikor a modolásra épül maga a játék mókás, hogy titkolóznak.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

//www.youtube.com/embed/iymWZDSPGY0

Na itt azt mondja a fickó hogy: "The car does not drive correctly."

Nem meghívásos, csak annyi, hogy regisztrált kell legyél:
https://sg.hu/forum/tema/1197067820
Na és kérhetek egy meghívást a privát fórumba?

Miért lenne baj?

Alex-nek van egy privát fóruma, Pályamodellezés címmel, az kb erről szól, csak elég kihalt mostanában.
A Pcars pályákkal meg rengeteg bajod lesz :)
Hát én szívesen csinálnék pályákat. Most ősszel pont jönne a ragyogó alkalom hogy konvertáljuk pcars 2 pályáit. Mivel pár kivétellel mind lézerszkennelt pálya lesz.

Viszont az idő ami ahhoz kell hogy elkezd 0-ról egyszerűen őrület. Mivel a dokumentáció nagyrésze régi elavult. Találkoztam olyan esettel mikor a devcornerben lévő doksi mást mondott mint a hivatalos wiki. :D

Magamtól az ilyen alap cuccot hogy pakoljak be egy pályát egyik játékból a másikba tartott majdnem 3 hétig.

Ahhoz képest hogy rF2 egy modding platform akkora szar a támogatás hogy nem is tudok rá kifejezést találni.

Menő lenne hogyha az itt hozzáértők esetleg összeírnának ezt azt. Vagy esetleg egy pálya készítését dokumentálnák hogy mit miért csinálnak.

A hivatalos fórumon múlthónapban valaki felvetette hogy a dokumentáció budi és jött a csipetcsapat bevédeni hogy nem is. Külön poén volt mikor megakarták idézni a fejlesztőket hogy mondják meg hogy gyíkok és nem szar a documentáció. Aztán a végén egy darab komment se jött a fejlesztőktől. XD

Egy kart pálya: https://www.youtube.com/watch?v=z3xdl61oB2U
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=963980240
A srác csinálta, aki a Maya-s tutorialokat.
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.07.04. 13:32:41
Nafene és hol van ez Euroring? Vagy úgy érted hogy pikkpakk ment minden addig amíg ISI-re került a sor? :D

Én nem nagyon vagyok képben az ISI történelemmel.

Amúgy. Beírtam gugliba hogy mit ad ki hungaroringre. Ez a 3 forrás tűnt a legértelmesebbnek. És belinkeltem hogy hátha hasznos.

zolee145
Codi objektumokkal ez eleve illegális cucc lenne, vagyis a tervek elkérése nem működik. Meg aztán Magyarország. Nem a tervek kellenek, hanem a megvalósulás. :D

Alexease
Sajnos azok a magassagi adatok, abbol a forrasbol (Google es haosnlo), igazabol hasznalhatatlanok. Europaban altalaban 100 meterenkent, Amcsiban nagynagyritkan 10 meterenkent vannak magassag adatok. De eleve a meresi modszer miatt, tobb tiz meteres elteres lehet koordinataban, magassagban meg tobb meteres.

Mivel Hungaroring, sokan jarnak ki autozni, a legegyszerubb lenne trackingelni a palyat, 3-6 kor, bal-kozep-jobb, vagy ahogy sikerul.

Mivel ujra lett aszfaltozva es egyeb valtozasok, talan a kivitelezo/tervezo cegeket is meg lehetne keresni, es "magan celra" elkunyeralni a terveket:) Minimalis az eselye, hogy normalisan alljanak hozza, de elofordulhat;)
Amikor az Euroring-et inteztem, a fonok pikkpakk belement, kuldte a CAD cuccokat, a szerzodest, ment tovabb ISI-nek, es mar gyartottak is;) Persze, a Hungaroring nagyobb falat:D
A legújabbal vannak gondok, azt nem javaslom. Más ötletem nincs sajnos...

www.smart-bus.hu

Nem, a 378.49, eddig ment gond nélkül. Most frissítem az experiencet, meg talán megpróbálom a drivert is frissíteni, hátha.

Esetleg nem az új NV driver van fent? (384.76)

www.smart-bus.hu

Nem. Fanaleds és Simcommander fut mellette, de úgy is csinálja ha ezeket nem indítom el, a plugint is töröltem, és úgy is. Tanácstalan vagyok.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.04. 12:35:37

Fut a háttérben bármilyen monitorozó program? (AIDA, Fraps, stb)

www.smart-bus.hu

Nem tudom miért, de tegnap óta lefagy a játék, amikor a gyakorlásról átugrok a versenyre. Betölt, a rajtrácson pedig jön az appcrash. :/

Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: rFactor2.exe
Alkalmazásverzió: 1.1.0.8
Alkalmazás időbélyegzője: 59502d51
Hiba – modul neve: rFactor2.exe
Hiba – modul verziója: 1.1.0.8
Hiba – modul időbélyegzője: 59502d51
Kivételkód: 40000015
Kivétel – eltolás: 0000000000488476
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 265d
További információk 2: 265d4614f022a38bde2bc30df97587f3
További információk 3: 7c60
További információk 4: 7c60035bf76097b4f5e6e04f3797a611

A steamen megvolt az ellenőrzés, de nem segített.

zolee145
Szóval semmi nem változott... nem értem. Na mindegy.

Vannak de nem dokumentáltak. És nem hajlandóak beszélni róla.

Pl.: most az új radical teljesen használhatatlan volt DX9-ben. Ezt is onnan tudom hogy discordon vki feljött pampogni hogy fos a radical dx9-en és az volt a support válasz hogy hagyja frissíteni a játékot. Aznap mikor kiadták a radicalt kiadtak egy új DX9 verziót is hogy menjen vele a radical.

Másik a carstat 2 is azért szarja össze magát frissített kocsiknál mert olyan adatot keres amit már nem használnak. Szintén 0 infó erről is.

Na meg hát ha csak belegondolsz abba hogy mennyire más az ffb a frissített autókon a régi verzióhoz képest.
Vmit csak csak műveltek a motorháztető alatt.

Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.04. 11:54:24

zolee145
Más: mióta új rF2 fejlesztők vannak a motorban történt valami változás? Új lehetőségek? Tud erről valaki valamit? Lehet, hogy nekiállnék újra a kis motormókoló progimnak, de most rendesen meg akarom csinálni, és nem VB-ben hanem Java-ban.
Még annak idején láttam, hogy van valami új motorfék rendszer, már nemcsak 3 számból áll. Ezen kívül valami?
Utoljára szerkesztette: zolee145, 2017.07.04. 11:42:57

zolee145
Természetesen megvettem. És itt jegyezném meg, hogy a gépemen tárolt összes szoftver jogtiszta. Sem most, sem a múltban nem használtam illegális szoftvereket, és a jövőben sem kívánok ilyenek használni. Bármilyen egyéb kérdéssel kérem az ügyvédemhez fordulni.:)

Azért mondom a BTB-t amúgy, mert abban benne vagyok valamennyire, és nagyon gyorsan össze lehet vele rakni a pucér pályát. A "felöltöztetése" meg a kész modellekkel történne, ami így nagyon meggyorsítaná a folyamatot. Viszont a BTB csak rF1-be exportál, leglábbis tudtommal, szóval még lenne vele meló, mire abból rF2-es pálya lenne. De itt van a közelben, talán ki is lehetne menni fotózgatni.

A Ring külsőket annak idején rallys onboardokból szedtem (volt is benne hiba), de a kamionra úgyis menni akarok, majd körbe gurulok aztán fotózgatok. Ha nagyon ráállnánk a témára akár tudnék szerezni szintező műszert is, bár lehet, hogy egy gps-es bringás kör is megteszi, pár fotóval a jellemző úthibákról, huplikról, stb. Nem egy nagy tudomány ez, még lézer sem kell. Igaz, hogy lézerrel pontosabb és gyorsabb, de drágább is.

Ha már bent van egy modellező progiban a pálya akkor onnan azt szedsz ki amit akarsz. rf1 és rf2-ben meg ugye minden objektum egy külön fájl. Ott szó szerint jobb klikk másolás és beillesztés. :D

Am, BTB-t megvetted?
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.04. 11:31:51

zolee145
Ha ezek az objektumok kiszedhetőek ezekből lehetne csinálni egy xpack-et (Tibi, itt vagy? :D ) azután magát a nyomvonalat, domborzatot stb már meg lehetne csinálni könnyen BTB-ben. Abból könnyű csinálni rF1 pályát, amit aztán lehetne rF2-re konvertálni. Nálam a pályáknál mindig a pálya széli objektum volt a gond.
Sőt, ha ezek az objektumok megvannak akkor tovább lehet menni, a Szilveszter rally nyomvonalait is meg lehetne csinálni. Egy régebbi verzióm van, de ott maga a pálya nem volt lényeges, és persze a pálya széli objektumok is eléggé összecsapottak. :)

1: http://elevationmap.net/mogyorod-unnamed-road-2146-hungary?latlngs=(47.58118660128292,19.256587028503418)

2: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=svjkpqeibfpmjyqg&language=en

Van eltérés a 2 között. Az első azt mondja a 206m a legalacsonyabb rész. A 2. meg azt h 204.

E szerint a 2. forrás elég pontos.

Meg mindig Codi Hungaroring. Tegnap tesztelgettem F1 2015-ben es fura tores van meg a hid alatt is, vmint a 13-as bejaratanal is. Nem tudom ezek ott vannak-e valojaban...
Senkinek nincs ismerose, aki tudna hitelesebb magassagi adatokkal szolgalni, mint a Google? Vmi telemtria, vagy okosabb belso kamera altal rogzitett adatok? Ilyesmi nelkul, erzetre, sosem leszunk kozelebb a valoshoz. Tervrajzot nem is emlitek. :)

A palyarol pedig mindent ki lehet szedni. Az F1 2015-nek van egy konyvtara, ahol tarolja az osszes palyaelemet (kb 3000db) alap kordinata rendszerben, 3D-s fakat (kb 100fele). Pl rengeteg keriteskombinacio, szalagkorlat, ilyesmi. Ezeket siman be lehet olvasni simeddel, onnan meg barhova lehet konvertalni. Sok Rf2-es palyan fel is lehet oket ismerni.
Alexease
Regebben sok hasonlo videot csinaltam, de a lenyeg inkabb az autokazas volt;)
Foleg az "real" videokkal osszehasonlitas izgalmasabb, amikor elsore lehetetlen megfutni ugyan azt a kort (nekem:P). Tizedmasodpercre felirtam minden kanyart es fontos helyet, aztan probaltam reprodukalni. Volt olyan video, amibe 70-80 kort tettem bele, amire osszejott rendesen;D
Persze, video editorral egyszerubb, de az autokazas erdekesebb:D

Nehany regebbi (4-9 eves) video (igy a minoseg adott:P) ami autokazassal keszult. Spoilerbe, mert nem rF2;D

//www.youtube.com/embed/YaqtKz6F6Vg
//www.youtube.com/embed/9jQouH8oCGo
//www.youtube.com/embed/w2ThZnqMpNU
//www.youtube.com/embed/Cn96JwbB1Ag
Te jobban megcsináltad :D nálam abból is látszik hogy kósza ötlet volt, hogy nem nagyon kerestem két egyforma teljesitményű gépet. Az volt a cél, hogy mindkét autó gyári legyen. És a Nissanok pont kapóra jöttek :D Am AI vezette mindkettőt, lusta voltam megtanulni mindkét autót pluszba :D

Ádám - HRF1RT.hu

Alexease
Ha a palya a lenyeg, igy jobban latszik;) Ez is regi gep, mindketto high/max, csak kissebb felbontas es NO AA.
//www.youtube.com/embed/WdNHo_6i--w
Összedobtam egy ilyet. Csak egy kósza ötlet volt :) High körüli beállítás mindkettő. Rf2-nél PP: high
Viszont mivel gyenge a gépem, az obs-st se tudom őgy beálitani hogy minőség legyen, de hát ennyit ki tudtam hozni.
//www.youtube.com/embed/aANB_ihb2H0

Ádám - HRF1RT.hu

zolee145
Most első körben csak Townsville és Gold Coast, de majd kiderül. :)

köszi megvan, bár azt hittem emészthetőbb formátum :)

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

UserData könyvtáron belül lesz Perflog vmi néven.

ha csinálok a játékban ctrl+f után bal shift+space-vel teljesítmény "mérést", azt elmenti valahova?

amúgy a
rFactor 2\UserData\Log\Shaders
rFactor 2\UserData\Log\cbash
mappákat kellett kiürítenem, plusz kitöröltem 1-2 plugint ami eddig ment, és most fura módon a garázsban akkor akadt ki a játék mikor felvillant a felső sarokban a plugin jel

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

A logitech driverét kell frissíteni a játékon belül. S397 azt mondta hogy rajta van a listán. :D Soon tm.

sertrex
Tetszik ez az összeesküvés elmélet. Nagyon kíváncsi lennék már arra a legendás rFPro-ra. <#idiota>

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Szeretem az ilyeneket. Dx9-el "csúnya" volt 50-60 fps-el, dx11-el szép 80-90 fps-el. Nincs kérdés, tovább is lépnek. Az iR-nél néha már idegesít, hogy hónapok, sőt évek telnek el, mire történik egy olyan dolog, aminek már rég meg kellett volna történnie. Néhány dologról meg hallani sem akarnak. Nem tudom. Most ez a Studio397 brigád nagyon szimpi nekem.<#eljen>
G29. Az AMS bétában már van valami program, ami felismeri a G29-et, és beállítja a kormányszöget. Ha meglesz stabilra, remélem gyorsan berakják ide is.<#buck>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.03. 19:48:44
Alexease
Azokon a kepeken az az erdekesebb resz, mintha mar rF2 vagy azutani gMotor futna az rFpro alatt is (nap, eg, tukrozodes). Eddig az rFpro grafikailag "natur" rF1 szinten volt, felesleges volt tul varialni.
Ez lehet egyszeru grafikai ugras (miert ne, HC szimekhez sem art) vagy osszeeskuves elmelet, hogy a Pro verziot (vagy annak az alapjat) akarjak bevezetni az user piacra;D
Alexease
Ennel gyorsabban tovabb lehet lepni, kevesen is vannak es nincs "szerzodott" kotelezettseg vagy feleloseg a DX9 miatt. Az iR-nek 1 evig futott parhuzamosan a ketto, de ott mindent hulyere tesztelnek, plusz ki kellett futtatni az esetleges DX9-only emberek elofizeteset is;)

Persze nullarol ujra/atirni nem fogjak, de mar4 az is sokat szamit, ha nem foglakoznak a DX9-cel.