rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex
Vagy csak versenypályákat?
Egy csapatnak ne engedd, akik az AC TRAXX, meg RBRTRAXX-et üzemeltetetik.
Ingyen adnak valami béta sz@rt, ami legtöbbször nem az egész pálya.... Nincs optimalizálva, szaggat, és még pl a fáknak ütközése sincs.... Kamera nincs.
A többi teljes verzióért meg fizessünk....
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2017.07.03. 17:25:39
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
https://streamable.com/i5od0
Viszont ha a Codi Hungaroringjének objektumait ki lehetne külön szedni, épületek, lelátók, hidak, növényzet stb akkor érdemes lenne alá csinálni egy rendes domborzatot.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.07.02. 21:44:48
www.smart-bus.hu
DX11-re nem igen van megoldás max vmi telemetry programmal.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.02. 21:43:55
FFB Clipping figyelésére melyik plugint használjátok? Leszedtem az alábbit, bemásoltam ahova kell (Bin64/Plugins), de nem akar működni... :S
rF2PedalOverlayPlugin_1.0.0.5
www.smart-bus.hu
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Steam community ki van halva. Szinte alig van új téma. Hozzászólások is kevés van napi szinten. Napi játékosszám sem ugrott meg. Hivatalos fórumon is kb 10 állandó ember van aki feszt postol minden nap. Elvétve van 1-2 új arc 1-2 hozzászólásig. Discordon is ugyan azok az arcok vannak állandóan. Én május 1 óta nem sok új embert véltem felfedezni itt sem.
Ez az oldal kb 50e-re becsüli a steam-en a példányszámot: https://steamspy.com/app/365960 Ugyan ez assettonál 450e. 😄
Tegyük fel hogy dx11 és vr miatt eladtak + 10e- darabot.

Ádám - HRF1RT.hu
Te: - Na és milyen a raceroom hungaroringje?
Az nem lenne jó?
Én: - Az fasza, jó lenne (ez maradt ki). De sajnos ha jól tudom az kiszedhetetlen a játékból. Meg úgy egyáltalán a RaceRoomból minden kiszedhetetlen.
Ezután írt Tibi...
Innen lehet folytatni. <#hehe>#hehe> <#idiota>#idiota>
Visszafele sajna nem működik, tehát skin-t belerakni nem lehet. De csak DDS fájlokat tudtam kicsomagolni, méret alapján abban a fájlban nem lehetett más, majd még utánna kersgélek a nyáron, de úgy nehéz, ha a játék fájljai a tesóm gépén vannak, a kibontó progik meg az enyémen....
MIkor kiadták az első dx11 verzió mindenkinek rosszul futott míg nem törölte ki vmeik konfig filet.
trace file-t csináltam, de nekem az semmit nem mond, semmi olyan error nincs benne (szerintem)
a régi dx9-esre tettem fel a steamen, jól sejtem, hogy egy friss install kellett volna nulláról? a gép gyengeségén kívül mit lehet tenni?
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Következő autó McLaren GT. Feltételezem a McLaren eseményre kint lesz.
Igazabol, persze ki kellene merni, de high-on is megvan a 90 fps ott ahol minimum is megvan ezert fura.. Csak azok a bizonyos palyaszakaszoknal jon jellemzoen a bibi. Pedig regebben is bathrust-ot toltam, de lehet magam pakoltam bele. Mivel most 0-rol lett feltelepitve es lett bathrust is, gondoltam mar csak rendbe van teve. A nord az tudom, hogy nem gyari azt az osszehasonlitas miatt neztem. Akkor megnezem a workshopot, de az altalam megszokott palyak nem nagyon vannak benne.
Viszont regen is es most is azt gondolom, hogy kicsit tultoltak ezeket a skip barber kocsikat. Jo par jatekban van, de itt valami hihetetlen tulkormanyzottak a legkisebb kormanymozdulatra dobja a segget. Allitgatva sem igazan lesz jobb, a szarny meg fix a beallitasban. (talan nincs is neki 😊 ) Viszont a regi vasak a tobbi openwheel, sokkal kezelhetobbek hihetobbek szamomra. Persze valos tapasztalat nelkul.
Neztem ezt a realroad kicsit tul van tolva, eloszor mintha korcsolyapalyan mennl, 3 kor utan, mint a ragaszto, de nemileg magyarazat ra, hogy default-ban 5x-osre van beallitva a gumizodas. na meg itt nincs gumimelegito, mint mondjuk az ac-ben, direkt az ilyen rovid versenyekre.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.07.02. 17:51:13
szerintem
Az nem lenne jó?
Ennek a programnak a "fun" resze es egyik celfelhasznalasa eppen a #16286. Amikor egy egyszeru auto 3-4 beallitasat piszkalva, azonnal jol erezni a valtozasokat a kormanyon, az auto mozgasan, a gumik mukodesen es persze a koridokon is. Es nem csak gyors, gyorsabb, leggyorsabb, hanem logikus kompromisszumok vannak a kezelesben is (stabilitas, tartossag, megfoghatosag stb.).
"Csak ugy" fun-bol korozgetni, es public szerveren 5 kor alatt legyurni a tobbieket, az fps, latvany es a tartalom miatt logikusan jobb az AC.
F1_2015_HUNGARORING_TURN_01
F1_2015_HUNGARORING_TURN_12
Valóban itt a legnagyobb az eltérés.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.02. 15:39:47
Nincs esős gumi azért balfaszok esőben.
A palya tukrozodest talan akkor is szamolja, ha nincs eso, valszeg/gondolom a dinamikus shaderezes miatt. Pl. vannak/voltak palyak, ahol meleg idoben, delibab-szeruen szaraz idoben is kicsit tukrozodott a tavolban a palya (vagy bug volt/van😄). A lenyeg, hogy emiatt duplan rendereli a palyat, es ha nem jo vagy rossz az optimalizacio (mod palyaknal nem nagyon van vagy ritka,talan a frissebbeknel jobb a helyzet), akkor rengeteget zabal. Tolja bele a videokartyaba a modelleket es a texturakat.
Videokartyaban valszeg a realroad is sokat zabal, ami ismet total dinamikus. Mig az AC-ban van 1-2 darab object, ami teljes palyara ervenyesen egyszerre sotetedik es tapad, addig itt, palyatol es reszletessegtol fuggoen, akar nyolcad-fel negyzetmeterenkent folyamatosan valtoznak a shaderek (gumizodas, gumi tormelek, tukrozodes, tapadas).
De a teljesen dinamikus feny/arnyek is sokat eszik, ott meg valszeg a fentartott "shadowmappok" miatt. Itt nem csak 1 fenyforras van, fix-en szamolhato object arnyekokkal, hanem a mozgo/arnyekolo felho, a palya es az auto reflektorok miatt kismillio.
Regi es fapados az engine, az teny; de az is, hogy itt sokkal tobbet kell maszatolnia egy-egy kepen, amig kikohogi magabol😊
Persze ha meleg es savanyu a sor, attol meg nem lesz ihato, ha megmagyarazza valaki, azert van, mert nem mukodik a huto;DDD
montecarlo-1966 t, probalva, ott is nagyon latszik, kijossz az alagutbol, mintha megallna az elet egy pillanatra. cpu unatkozik (max 50 %), gpu 100%-on vegig, grafika jol leveve. mashol viszont nagyjabol jol megy a palyan.
Lime rock, ami mar ingerszegeny nagyon ott ugyanazokkal a beallitasokkal mar eppen elmegy, cpu ott is unatkozik, 4 a.i-val, gpu 100%-on.
Igy azt gondolom a grafikai megjelenitesi resznel vannak a problemak, de ez csak tipp, hisz nem en irtam.
Ez az a.i is erdekes, mig lent irtatok, hogy tul eros default beallitasban. lejebb veve, meg tepernek, de esos palyan meg mar az elso kanyarban korbe lehet oket autozni, annyira finomkodnak.
szerintem
Nincs olyan sok allitas, raadasul eleg erzekeny az auto is. Az enyemmel ugy sem tudnal mit kezdeni, erre a palyara van, hozzam igazitva😉
De nem is versney/hotlap setup-ok, egyszeruen "szelsoseges" allitasok a teszt miatt.
Alapbol (mindegyiknel) a fekerot vettem lejebb es allitottam elorebb az elosztast (G25 rugos pedal, plusz fa labam van😄).
Pedig nagyon nem linearisan hasznaloma pedalokat:
1. default.
2. hatso szarny 11, camber 2.0/1.5, hatso mereveites soft.
3. hatso szarny 5, camber 1.4/1.1, hatso mereveites soft, elso merevites medium.
Elvileg ennyi.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.07.02. 13:29:52
Én silverstone internationalen nem bírtam 1.5:xxx alá menni pedig láttam 1.3:xxx időket is
Ez sose lesz a public szervererek mekkaja😉 Igazabol, egyik szim sem az. Az AC-nal is inkabb az extra tartalom es a fun viszi a primet. Persze, ki lehet fogni jo versenyeket, de aki kicsit komolyabbra vagyik (tarsasag, korites, korszam, szervezes, stilus stb.), az valszeg labrazast kap a public fun-tol;D
Olyan, mint varhato: kicsi, konnyu, alacsony, kemeny es merev. Nagyon szamit az elso-hatso mevevites aranya es a bazinagy hatso szarny. Alapbol jo sok leszorito erot general elore, igy a kanyarodashoz es gumihasznalathoz (erosen valtozik a melegedes, az elmelegedes es kopas!), piszkalni kell – palya es igeny szerint – a hatso szarnyat.
A felepites es a diffi miatt mindenkeppen a hatsok kopnak jobban (legalabbis nalam😛). Alapbol a harom szokasos beallitasi stilusbol kell/lehet valasztani: gyors, stabil es a gumiban tartos.
A default beallitas (tablazatban 1. etap) a "tartos" tipus lehet (7-es szarny). Nagyon pontosan tartos, gyors, de nem annyira pontosan alul- es tulkormanyzottnak tunik. De a gumik egyeloen es jol melegszenek.
Csinaltam masikat (2. etap), max hatso szarny (11), kicsit lazabb hatso merevites, kissebb camber. Valamivel gyorsabb, kisebb idoszorassal, kanyarbol stabilabban lehet gazzal kijonni, de elegge eszi a hatso gumikat.
Es a vegen egy laza beallitas (3. etap): 5-os szarny, lazabb elso merevites, meg kevesebb camber. Koridoben a legjobb es 1 tizeden belul stabil korok. Jol fordul, tekeredik, ellenkormanyzassal tarthato es meg gyorsithato is😉 De zabalja a hatso gumikat (nincs leszorito ero, sokat csuszik oldalra), plusz a sok elso leszorito ero miatt, gyors elmelegedesek vannak az elso gumikon (pirosba/feherbe fut).
Hasznalat szempontjabol az elso (minimal modositassal) versenyre, a harmadik idomerore jo😉
Norisring teszt, a komolyabb fektavok es visszaforditok miatt.
A eles teszt elott lefutottam ugyanezt a 3 etapot, hogy ne legyen a "palya tanulas" miatt kulonbseg az etapoknal😉
Nem a techel van már baj.
Azt mondta marcel korábban hogy vmi alacsony szintű pipeline na van a bottleneck. Már nem empexem hogy fogalmazott pontosan.
Azt meg lehet javitani. Utolsó patchba is vmi ősi bugot javitottak.
Ők korábban azt mondták hogy major perf javulás már nem lesz ehhez képest utolsó patch néhány arcnak elég major volt.
Fullscreen vsync is bugos meg mindig.
De ha nem lehet normalisan vr-ben jatszani vele, akkor olyan mintha nem is lenne benne. Igazabol csak ezert kaptam elo ujbol. Ilyen tempoval kulcsinnel, ac simant ment egy 7970-el. ami azert nem mai kartya.
De ezek a bazari kijelzok pl ac utan, mindig megmosolyogtatnak, oke ki lehet oket kapcsolni.
Olvastam, hogy majd ezeket is rendbe teszik egyszer.
public multi meg mindig halott, bar mintha javult volna a helyzet, mondjuk a 0-rol nem nehez javulnia.
Na majd elokapom egy-ket honap mulva megint, addig szoritok a jelenlegi jatekos bazisnak 😊
szerintem
Ha rafekudnek az rF2-re rendesen, talan 1,5-szeresere fel tudjak gyorsitani, de szerintem az alap rendszer miatt sokkal gyorsabb nem lesz😞
Norising, bathrust, stb. Meg a assettobol konvertalt nordschelife-ot is neztem.
(gtx 1080)
Meg jo multkor a r3e-t is neztem, na az ennel is joval rosszabbul teljesitett.
szerintem
VR-t használsz?
Milyen géped van?
Ebbol az szempontbol AC fenyevekkel elorebb jar.(hala a konzolos megjelenesnekis 😊 )
Szoval igy nem valami nagy fun..
szerintem
Nekem az egész 13 gb-n elfér. W7 és 3dsmax.
Előző postomban a 60gb az a max tárhely. Dinamikusan növekszik igény szerint.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.02. 11:58:58
Virtualis gepen enis gondolkodtam mar, csak nincs annyi helyem :/
Changelog :
- Replaced Static flags with animated ones.
- Add some crowd
- Add some flash for the photographer
- Various gdb
- Fix the transparency tree
- Fix some Shadows
- Updated DX11
Innen tudod letölteni: https://www.vmware.com/products/player/playerpro-evaluation.html
Telepíted értelemszerűen.
Majd elindítod és létrehozol egy virtuális gépet.
1.
2. Ha nem ismeri fel hogy mit szeretnél telepíteni akkor itt beállítod.
3. Hova mentse és milyen néven a virtuális gépet.
4. Max tárhely méret a virtuális gépnek.
Ha ez megvan köv képernyőn finish. Telepítés elindul. Végig csinálod értelemszerűen. Amikor a windows 7 elindul és már az asztalon vagy telepíteni tudod a VMware cuccait a virtuális gépben. Lehetőséget fog kínálni rá a virtuális gép ablakának az alján. De meg tudod csinálni a menüben is: http://i.imgur.com/7d6AGeD.png
Ebben a menüben tudsz új isokat csatolni a virtuális géphez: http://i.imgur.com/LANVAzJ.png pl egy 3dsmax iso-t.
Innentől kezdve a virtuális gép ugyan úgy működik mintha egy fizikai gépen lenne. Max gépedtől függően kicsit lassú.
Ebben a menüben tudsz könyvtárat megosztani a fizikai gép és a virtuális gép között: http://i.imgur.com/5PWTLiE.png
Ezzel a módszerrel tudja mindenki használni a hivatalos pluginokat.
Lehet dolgozni az új 3dsmax-ban majd elmenteni a projectet és visszatölteni konvertálás céljából a 2012-be. Vagy ha elég jó géped van akkor az egészet csinálhatod a virtuális gépben.
Akár az rfactor 2-t is feltelepítheted a virtuális gépbe és egyenesen a moddev könyvtárba exportálhatsz. Moddev futtatását nem próbáltam ki. De technikailag lehetséges. Bár én inkább csak kimásolnám az exportált cuccokat a rendes rf2 moddev-be.
Olyasmit hibázott itt a Codi, mint annak idején az első Le Mans pályáknál a modderek. A második sikán után van egy enyhe jobbos, majd egy jobb törés, és az éles jobbos (Mulsanne kanyar). Na itt a sikán, és a jobb törés közt félútig emelkedik, utána lejt a pálya, van ott kanyartól kanyarig egy domb. Na ezt úgy csinálták eleinte, hogy valahova félútra beraktak egy púpot, előtte - utána vízszintes. 😊
Az alap a 3DSimED, azzal megy az alap konvertálás, amin textúrázni kell az max-ban.
Én RF1-es formátumba mentem egy könyvtárba, amit át akarok vinni, majd max-ban pluginnal be lehet olvasni egy könyvtár összes elemét, aztán texturázás (lehet importálni már más pályánál definiált anyagokat), aztán a hivatalos pluginnal export. Ahhoz pedig már nem kell nyúlni 3DSimED-el.
Gondolom ez a szintkülönbség, ami itt található: https://www.formula1.com/en/latest/features/2016/10/highs-and-lows---which-f1-track-has-the-most-elevation-changes-.html elég helytálló kell legyen.
Most már kíváncsi vagyok az F1 2015/2016-os verzió mennyire illeszkedik ehhez. Megcsinálom arról a hasonló grafikont, aztán meglátjuk.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.