19779
  • Alexease
    Nem birtam ki, csak lefrissitettem;)
    Egyelore a dedi szerver inditas erdekelt, hogy an csinalja meg a vMOD-ot. Elvileg mukodik, bar jo lenne egy nevadas is az automata mentes melle, de igy sem rossz.

Ha ez igy menne egyszeruen, talan kicsit beindulhatna itt is a napi "fun race" uzemmod;)
  • Alexease

ISI kezd belehuzni, bar kicsit elcsusztak vele, de kezd egyre jobb lenni a hozzaallas.
    Es persze eppen ma nem erek ra tesztelni:)
  • Szabi #8499
    Update 26 (Build 859-unstable, 860-release) Changelog Sep 12, 2014):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

FEATURES:
    ————-
    - Dropped support for Windows XP and Windows Server 2003 to make exploitation of state of the art Windows APIs possible.
    - Added slightly more informative (as in, the actual file names that fail to load) logging to commentary loading.
    - Ride height measurement (for aerodynamics and telemetry output) is no longer affected by vertical offsets in the undertray feelers. This was done so that the physics is more consistent between the player vs. the AI. This slightly affects the physics for the Nissan 370Z and it is possible that it affects some 3rd-party cars. Also, we fixed the HDV parameter CorrectedInnerSuspHeightRear to work with rear axles, and eliminated the hacky AIEvenSuspension and AITorqueStab variables.

BUG FIXES / OPTIMIZATIONS:
    ————-
    - Fixed crash on exit.
    - Fixed TrackIR in 64-bit.
    - Forcing playerfile variables to exist between their min and max upon load from file.
    - Fixed bug with English version of the game to make degree signs for temperature (°) consistent through out.
    - Fixed bug with RCD editing from UI in dev mode so we now create drivers (that exist in the veh file) that don’t exist in any RCD file.
    - Reduced some violent collisions caused by tiny gaps in the wall.
    - Prevent physics blow-ups caused by negative wheel inertias.
    - Fixed possible crash at shutdown.

MULTIPLAYER:
    ————-
    - New dedicated server UI added as an option in the advanced tab. It can be used to start quick pick up races based on settings made by the conventional dedicated server.

MODDING / PUBLIC DEV:
    ————-
    - Modmode: Fixed pit location picking resetting the menu every time a location is recorded.
    - Improved AIW editor waypoint by waypoint calculated speed matcher. It’s now less likely to get confused and auto advances the selected wp in the direction you are (or should be) working.

AI:
    ————-
    - Added an “AI setup” button to the “car tuning” page so that one can set the upgrades the AI should use for a specific track.
    - Can set AI setup (select the AI from the grid, then select the setup you want from the garage, and hit the set to AI button), and it takes next time the car enters the garage
    - Made the AI speed reduction due to darkness start at 0.5 light instead of .99. Made player car under AI control operate at %100 speed instead of being based on original driver rcd stats
    - AIs now turn off engine when heading back into garage.
    - Fixed a bug where AI can forget how to stop on their pit spot.
    - Changed “AI Setup” button so that user dictated setups can’t overwrite upgrade configurations dictated by component. Renamed it to “Force Setup”, because it’s not just AI that are forced to use this setup, but the player as well.
  • simcompany

időben szóltam :)
    Info
  • simcompany
    Nem, egyáltalán nincs nap kinézve. Most szerdát próbálgatjuk, egyenlőre közepes eredménnyel, szombat jobban pörgött. Majd még megnézünk más napot is, de jövő héten megint szerda lesz, aztán váltunk.
  • danikosz
    Sajna nekem egyenlőre a szerdáim elég neccesek,pedig jönnék funolni. Még gondolom messze van,de a bajnokság is szerdai napra van tervezve?
  • simcompany
    Kezd ez a rF2-zés alakulni. Halál jó futamokat lehet nyomatni, és már kezd elég stabil tagság összeállni.
    Akit érdekel, jövő hét szerdán Indycar, Indianapolis.

• simcompany
    Kijött Gabi a pályáról, kérdezem, volt valami? Kicsit csúszott.
    Visszanéztem, na mondom, bravó :)

Azóta próbálgattam ezt a körülményt rF2-ben, hát ez a Clio azért nem valami jól van megcsinálni, lehetne rajta faragni.
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.17. 10:14:40
  • nyuny01 #8493
    Sajnos ezt ki kell hagynom, pedig jónak ígérkezik. :(
  • lac coo
    Ezt most nem AC- topikba rakom .:)))
    Gyonyoru !:)
    http://m.youtube.com/watch?v=AcoOfh3n8SE&feature=youtu.be
  • Alexease
    Ja, az igen, annak vannak szep pillanatai;) Kicsit rajzfilmes az rF2 render, de osszessegeben meg mindig a legjobb es leglatvanyosabb a szolgaltatasok es a dinamizmus miatt. Valszeg a CARS jobb (lesz), de az nekem csak full low-ban megy, vagyis ott ki kell varni a veget;)
  • b-type
    nem az autóra mondtam, azt nem tudom milyen, de a pálya, meg a napszak úgy együtt szép, tetszik.
  • Alexease
    Nem ismerem a forrast, talan/lehet az nKP/AC-bol "loptak", vagyis annyira nem "szep", de amugy igen:P Meg nem probaltam, vagyis az igazi 'szepseget" meg nem ismerem;P
  • b-type
    szép
  • zolee145
    Segond, még úgyis volt egy híd vasszerkezetem. :D
  • maffioso
    csak azzal megyek
  • Alexease
    http://isiforums.net/f/showthread.php/21748-500_695-Abarth-rFactor2-1-0

• Reval
    Get Real beállítással mentél?
  • Reval
    igen. 64bit.
  • maffioso
    Én lenyomtam egy versenyt R3E-ben rengeteg hibával, mert elfelejtettem beállítani a kormányt, de nem kaptam büntetést. Egyébként elég gatya a pc-m, de az rfactor-t nagyon szépen viszi.
  • simcompany
    64bit-es az oprendszer?
  • Reval
    Elég jó gépem van, a CM2013 maxon, az R3E és az AC is majdnem max beállításon fut 20 AI-val fix 60fps vsync on. Az rf2 demo meg elég érdekesen mozog, pillanatnyi megtorpanások vannak benne, ami számomra érthetelen. A neten lévő videókban ezt a jelenséget nem láttam, és ott a grafika is szebbnek tűnik. Egyébként az R3e-ben nem lehet valahogy kikapcsolni a büntetés rendszert, mert abban valóban jó az AI. de egy apró hibáért is azonnal boxutca áthalytást kapok (valami ini. fájl, vagy egyéb piszkálással)?
  • Alexease
    A grafika ugyanaz, mert itt a demo nm butitott hanem csokkentett tartalmu program.

A TrackIR-t nem tudom, sose hasznaltam, de gondolom valahogy biztos mukodik itt is. MotionHead vagy akarmilyen plugin-nel.

Az AI teljesen jo, de ez nem egy "dobozos" karrier jatek (pl. GRID es hasonlok) ahol be vannak allitva es ki vannak talalva a versenyek, Itt allitgatni kell, gyakoroln jo. Az AC-ben hasznalhatatlan az AI, sose les zolyan mint ebben, az R3E meg az rF1 alapjait hasznalja, vagyis ennek a korabbi verziojat. Bar abban mar van Adaptive AI beallitas, ami arkados forditasban a cacthup-ot jelenti:D

Az online resze sajnos elegge halott, foleg magyar szinten. Probalkozas van (#8474), de telthazas, porgo, free online "szobakat" ne keress, ez nem az a program.

Csak offline-ra az rF2 vagy a R3E marad. Talan kesobb a CARS. De ha az rF2 akadozott, akkor az diavetites lesz;DDD
    Ha HC szimre vagysz, akkor egyertelmuen rF2. Nincsenek divatos tartalmak, de rendes versenyszimulator, kicsit allitgatn kell az AI-t, de teljesen jo.

Ha megfelel a SimBin-stilusu, kicsit elavult es "lazabb" R3E, akkor talan az jobb valasztas, a nepszerubb autok es az Adaptive AI miatt. De az meg tartalom fizetos, osszessegeben eleg huzos ara van:)
  • Reval
    Üdv. Mindenkinek! Lenne egy kérdésem. Gondolkodom a játék megvételén, ezért letöltöttem a demo-t, de nem nagyon kápráztatott el a grafika és a Trackir sem működik. Ráadásul néha a kép is akadozgat, nem fut olyan szépen, mint az AC vagy R3E. Főként az offline versenyek érdekelnek, ezért gondoltam erre a játékra. A kérdésem az lenne, hogy a demohoz képest változott-e grafikailag a játék, működik-e a trackir, milyen az AI.?
  • Alexease
    En csak bemasoltam, nem is figyeltem, ahhoz mar keso volt;D De azota, mar javitiottak az oldalon is:P
  • simcompany
    lesz még :)
  • maffioso
    Oh bazki nem leszek itthon, pedig nagyon mennék egyet veletek. Jövő héten szerdán már lehet hazaérek addigra.
  • simcompany

Ha szerda, akkor rF2 :)

Jelentkezni, és autót választani kötelező
  • Szabi #8473
    ez Skyline motoros.. :D
  • maffioso
    Nem Honda NSX? :D
  • Alexease
    Ilyenkor mar nem latok ki a fejelmbol, de egy-ket dolgot kiszurtam (mindegyik: ELVILEG:P):
    – Atdolgoztak a szerver inditast, nem kell majd a csomagolassal benazni, mukodik majd a klasszik auto es palya valasztas is
    – Tervbe vett uj/keszulo autok (uj es regi lista alapjan): Reynard 95i, March 86C, Eagle Mk4, Cooper T54, Watson Roadster, Bentley Speed 8, Gurney Eagle, Mercedes Benz 300 SLR, Mercedes Benz W196, Nissan GT500, 1991 Nissan NSX / NSX-R, Stock Car 2014, Shelby 427 Cobra.

Tudom, nem egy AC-szeru divat lista, de azert igy osszeszedve szepen nez ki:)

"There’s some interesting stuff coming before the Holidays this year."

Es meg ket fontos mondat: "We hope that once our stock car is available it should be a solid basis for modders to create many other similarly constructed cars. We are working with outside developers to bring new content to rF2 and are always interested in talking to others about this possibility."
  • Alexease
    Gjon Camaj and Tim Wheatley on rFactor 2

• PacsutaTibi
    Elnézést de a kamionok csúsznak 1 vagy 2 napot, most fontosabb dolgom van.
    Már itt van a gépemen készen modell, textúra, templi, csak nincs időm összerakni.
  • zolee145
    rF1-nél is komoly gond volt, hogy mindenki F1-es modot csinált, aztán meg WTCC-t. :D Ezzel nem tudsz mit kezdeni.
    Pl rF2-re tudnék egy baromijó BMW 320 TC fizikát csinálni, mert beszereztünk némi segítséget (hivatalos 320TC doksi a Proteam-től). Viszont nincs modell. Vagyis gondolom Petra már azt is átkonvertálta, legalábbis asszem valami WTCC autóknak neki kezdett.
    Nade a lényeg, hogy nincs összefogás, és mindenki azt csinálna amit tud, hanem mindenki megcsinálja ugyanazt, és az egyikben a modell szar, a másikban a fizika, a harmadikban a skinek.

Pl megkértem Petrát a HRC V8 mod rF2-es konvertálására, de mégcsak nem is válaszolt. Majd lehet, hogy 2 év múlva megcsinálja. Másik modell, ki tudja milyen fizika, stb.
    Itt nyüszítettem egy ideig, hogy valaki csináljon egy Formula-e modellt, de arra sem volt jelentkező. Az új OXXO MAN-ról is rengeteg infót begyűjtöttem, de most az is "fiók alján" van. (Persze nem konkrét számok, csak hogy mégis hogyan működik egy verseny kamion.)

Lenne itt rengeteg ötlet, csak én általában a modellezés résznél szoktam elbukni. Lásd a pálya. Jelenleg 3 ember csinálgat a pályámhoz ezt-azt, hogy azért értelme legyen kiadni. :D Szóval összefogás.

Modder csapatot összehozni manapság nem egyszerű. Akik csinálnának valamit már rendszerint melóznak, plusz esetleg család is bekerült a képbe, stb. A fiatalok meg inkább beírják 20 topikba, hogy mit akarnak, mintsem nekifogjanak. Azt hiszik, hogy a Google teremti a tartalmakat, pedig az csak egy kereső. Olyan dolgokra tud keresni amit valamikor valaki megcsinált, és feltett a netre.
  • Adam Jonas
    Igen, csak ne felejtsd el azt, hogy pl. nem mindenki akar formula típusú autókkal menni. Én pl. inkább GT/kistúra (WTCC/BTCC) beállítottságú vagyok, bár szó se róla, emellett azért elszórakozgatok a FR3.5-tel is. :) Vagy konkrétan aki a prototípusokat szereti, annak perpill nem is nagyon van mivel játszania rF2 alatt.

Az sose gond, ha nagy a választék, egyedül az ami már gáz, amikor 5 ""modder"" (szándékosan raktam 2 idézőjelbe) elkezdi 5 féle fizikával kiadni ugyanazt a szériát (és persze a modellek ugyanazok). (Ezzel most a WTCC-s nagy őrületre akartam célozni.)
  • Alexease
    Az rF2 nyers szimulator, ehhez igazodik a kidolgozottsaga, mukodese, reszletei es foleg a tartalma (ami igazabol nem is keves).

Sokszor irtam korabban, hogy ez azert jo, mert ebben szinte kizarolag igazi versenyautok vannak. Es szinte mindegyik auto mas-mas kategoria, stilus, felepites. Rendesen versenyezni, foleg bajnoksagoknak, boven jo lenne.

Van GT1/2/3/4, szinte az az osszes formula kategoria, kis/kozepes/nagy tura, gokart stb. Ha pl. GT3-as versenyeket akarnak, van benne. Es ha bajnoksag, valszeg egyforma fizikaval nyomnak, vagy mindenki a leggyorsabb/jobb autoval, igy boven eleg ez az egy darab hivatalos;D Belulrol teljesen mindegy milyen formaju doboz van az ember korul es hogyan hivjak:D

De korbenezve az autostpic-okba, mostanaban az AC-szeru dolgok a nepszerubbek. Divatos autok, latvanyos koritessel, minimalis belefektetett energiaval, sok fun race;) Amivel nincs gond, teljesen jo, csak mas:)
  • maffioso
    Az a skip barber egy bosszús ribanc az tuti, de ha egyszer ráérez az ember, akkor eszméletlen egy élményautó lesz.
  • zolee145
    Vagy jobb lesz vagy nem. Viszont teljesen lényegtelen. Manapság úgyis abba az irányba ment el a dolog, hogy divat lett az rF2 fikázás. Ha most felsoroljuk, hogy mi az ami benne van, és ebből mi az amire a többieknél még ígéret sincs akkor az a lista nem rövid. Ha ezek mellett valaki mégis más irányba megy akkor az nem azért van, mert a kedvenc márkáját csak egy másik játékban találja meg.

Ha most abba belegondolok, hogy mióta van meg az rF2, és ehhez képest mostanában kezdtem kitapasztalni a Skip Barber-t annyira, hogy már élvezem a körözést vele akkor nem nehéz kiszámoléni, hogy a jelenlegi felhozatalt mikorra fogom megunni. Na itt jön képbe az, hogy valaki akarja-e kitapasztalni az egyes autókat, akar-e velük foglalkozni, vagy csak beül a kedvencébe és csapat vele egyet? Mindamellett semmi bajom azzal sem, aki csak csapatni akar egyet, és nincs kedve megtenni x kört csak azért, hogy belője a fékerő elosztást rendesen, mivel pont az eltérő igények miatt jó, hogy vannak eltérő játékok.
  • Adam Jonas
    Viszont ha megcsinálják ezeket a kamu márkákat, mint pl. URD-nél a Bayro (BMW), akkor meg simán mehetne a dolog (szerintem).

Biztos 2-3 év múlva itt is lesz már annyi mod, mint amennyi az rF1-nél volt; csak az a gond, hogy addigra már a többi, jelenleg fejlesztés alatt álló program (AC, R3E) is jobb lesz, sok tartalommal.
  • zolee145
    Mert a modder csapat nem tudna licenszet venni, az ISI meg nem igazán akar. Ez így ahogy megy fél kalózban pont jó. Persze így lassabb, és a minőség sem mindig okés, viszont ha beindulnak a dolgok előbb-utóbb kialakul az is, hogy melyik csapat csinál használhatót és melyik nem, a válogatás meg a user dolga.