rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Mire gondolsz ? Igy visszaemlekezve, nem igen vettem eszre semmit....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Jacek
Bocs igen -10 fok😊

lac coo
10 alatt en bolondulnek meg, nem igen szoktam ugy menni !😊))
Amugy mire gondolsz ? Vagy -10 fok alatt... ?

Jacek
Ez az elalvás elleni védelem😄DD Citroent mindig izgalmas vezetni nem tudod mi fog a következõ percben történni😄DD

Laccoo -10 alatt neked nem bolondul meg a kocsi?😊)

Alexease
Az lenne a normalis, hogy a rendes fizikai karakterisztikat megtartsak. De nem, valszeg mar ezzel is tukroznek, ez is valami extra, hogy 150-nel kisujjal lehet piszkalni.
Alexease
A doglodo C3-as amit hasznaltam, abban volt olyan a szervo, hogy ha kozepes sebessegnel megrangattam jobbra-balra, mintha kesett volna az elektronika, mert egy-egy pillanatig mintha rossz iranyba akarna segiteni: az elrantas iranyaba eloszor durvan konnyu volt, mintha meg tolta is volna, aztan hirtelen „megszorult”, aztan meg „segitett”😄
lac coo
Ez nálam pont fordítva van: lassú tempónál puha, nagyobbnál már jobban ellentart... De azért ott se tépi le a kezed 😄

Alexease
Igen, igy mar logikusabban hangzik😉
Most mar mindenfele elektromos szervo van, elektronikaval, allithatoan vagy valami fix agymenessel. A regiek fix (vagy ahhoz kozeli) olajnyomassal toltak jobbra vagy balra a kormanyt, aztan annyi.

Ket eve maszkaltam egy extrasabb Volvo-val, abban nagyobb sebessegnel eleg lightos volt a visszajelzes, nem nagyon tetszett. Amikor eloszor mentem vele autopalyan, 130-nal egy kisebb ules helyezkedesnel ugy elhuztam a kormanyt, hogy ki kigyoztam a leallosavba😄DD Ami ket gyerekkel a hatso ulesen annyira meg sem vicces. Valszeg lehetett volna allitani, de nem akartam elpiszkalni.
lac coo
Igen, pl ha 150 el fennakad az alváz, az is elég ütõs effektet csinál 😊))

Amúgy a C2 is olyan igazi gyorsításkor 2-esben menne mindenfelé, legalább is nekem olyankor viszi a kormányt jobbra-balra szervo ide vagy oda ...De lehet csak a merev gumik miatt .

Jacek
C2-ben nem nagyon érezni semmit valóban😄 elektromos a szervo😊)
Régi Fábiámban 105 lovas PDTDI volt vagy 150 felhúzva, na annak ha oda toltál ott volt ffb😊 mert kurvára nem arra volt tervezve és mindenfele akart menni 😊

Legjobb ffb effekt az volt amikor a Tagaiék vágtak egy kanyart a subaruval és a fûben bent volt egy régi kilométerkõ😄DD Leszakadt a kormány a helyérõl😊

lac coo
Nem... C2 ! <#idiota><#idiota><#idiota>

lac coo
Na jó, de mondjuk 90-ennel forgolódni, szerintem nem sokat éreznél a kormányon ... Most nem pont Megane ,akármi, csak ez jutott eszembe ... 😊

De lehet, hogy amit mondtál azt sem lehetne érezni a kormányon, kasztnin a fenekem alatt inkább, és szerintem erre jó az ffb ...:9

De mindegy, túltárgyaltuk, nekem az igazi autóm is tetszik rángatások nélkül és a játék is rángatásokkal ! 😄

Alexease
Azert egy utcai Megane-nal ramennel 150-nel egy tuti kerekvetore, az nem lenne kurvas, megerezned😄 Azon nem segit a szervo😛
De a telo lehet hogy benezne a motorterbe😄
lac coo
rF2 😊))))) <#idiota>

( Bakker elszóltam magam, Kunos meg fog ölni ....)

Alexease
Mar az AC2-ot teszteled?!😊)))) En meg csak az AC1 tech-preview-t tolom😛
lac coo
Hát legyen is csalóka, tudom , hogy legtöbbször kamu pl. a kerékvetõ effekt, még NKP-ban is az, de nekem bejön, nehogy már ne rázza szét az asztalt ! 😊
Nekem nincs vele gondom, milyen szar lenne már mondjuk egy utcai agyon szervózott autó, mondjuk egy Megane , ha olyan kurvás lenne mint igaziból 😊))
Akkor egyezzünk ki abban, hogy játékban van az igazi autó ffb vagy szervó mindegy, plussz még hozzáraknak tucatnyi olyan dolgot ami igazából nincs. Nekem jó így, tetszik ! 😄DD

Alexease
Ami altalaban „realis” vagy legalabbis jo szokott lenni, az a sebessegtol es a f.geometriabol adodo kozeprehuzas.
A gumik erzese mar ritka, az egyeb elvetemult es neha tulzo rangatasok meg felejtosek😉

Mar az vicc, foleg rF1 es tarsai, hogy a kerekvetonel be lehet allitani, hogy melyik iranyba es milyen erovel huzza el a kormanyt, plusz milyen gyorsan ees erosen rangasson;D Es ezt barmilyen formaju, meretu, akar lapos kerekveton is😄DDDD
Alexease
A jatekokban csaloka a dolog. Simcade es az alatt nem is erdemes nezni. Az rF1 es tarsai mar jobbak, de a tulzott szimulalt effektek (mindenfele kamu rangatas) elnyomja (ha erosre vannak allitva). De be lehetne allitani jora, de ahhoz korrekt beallitas kell az autohoz, es autonkent kormany/FFB hangolas.

Az rF2-ben mar jobb, de meg mindig allitgatast igenyelne. De mivel gozunk sincs milyen az igaziban, igy mindenki erzesre allitja.

Talan az iR az, amiben van egy szamolt kormanyzasi „erosor” (mint egy hajtaslanc szamitas). Egyszer beallitva a kormanyod erejet, aztan autonkent az ahoz tartozo kormayszoget, autotipusonkent lehet erezni, hogy „igazabol” egymashoz viszonyitva milyen a kormanyzasi ero.
lac coo
AC2 -ben elég kurvás a szervó, csak nagyobb tempónál lehet valamit érezni ( asszem sebesség arányos , vagy mi, tököm tudja ...), egy valamit érezni de azt becsülettel, ha valami vájúba megyek, ott simán eltekeri a kezembõl, hirtelen meglepõ hogy a pihe-puha szervó egy pillanat alatt beránt 😊Mondjuk elég merev oldalfalú gumi van most fenn, az minden kis kavicsot átad 😊
De rezegni, kattogni meg ilyeneket nem igen szokott mint játékban 😊
Meg ugye, vannak utcai autók is játékokban ,az is ég és föld.
De nekem ez nem baj, sõt jó, ilyennek kell lennie egy játékban !

lac coo
Jó, egyezzünk ki 50-50 %-ban ! 😊
Van ami reális, van ami kb a "be is bas.na " kategória 😄

Alexease
Majd ha bedoglik (neked is😛) a Citroen-edben a kormanyszervo, akkor azonnal erezni fogod az „ffb-t”😊 En C3-sal maszkaltam, abban neha ki-bekapcsolgatott, van kulonbseg. Volt amikor megalltam, mert azt hittem deffektes valamelyik gumi😄

Vagy rongyolj at 50-nel egy fekvorendoron😄DD

A „fõ ffb” a kozepretartas, az mindenben van menetkozben, csak a szervo szinte lenullazza a dolgot.

A masik „ffb” a gumik ellenalasa, az folyamatosan valtozik.

De utcai autot es tempot nem erdemes osszehasonlitani ezekkel. Foleg hogy a felfuggesztesgeometria es a -kemenyseg is teljesen mas.

De a kormanyattetel sem mindegy, a jatekban fele/negyed annyit forgatsz a kormayon, igy az erok is azon a reszen oszlanak el.

Sokat szamit a kerek geometria is (kerek doles, szettartas, utanfutas). Az utcai eleg natur, de ha szetallitgatnad hogy versenyre legyen jo, nehany szaz kilometeres gumi elettartammal, akkor megint mas lenne az erzes😊
b-type
játékokban állítható, megjöhet akármikor..és úgy ahogy akarod. Én azt mondom, hogy az FFb létezõ dolog, az autónak van súlya, ami tolódik egy nagy féken..és mindezt érezni a kormányon.

a kardánreakciók, ahogy radíroz a gumi, a motorfékhatás, a megcsúszás mind érezhetõ a kormányon...hasonló mint havon, csak persze szárazon direktebb.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Nem azt mondtam, hogy nem mond semmit, jó autó sok mindent visszajelez, azt mondtam, hogy teljesen más érzés a kettõ, legtöbbször ....Néha van, hogy hasonló érzés de legtöbbször szerintem nem, de mint mondtam szerintem nem is arra való hogy igazi autókat utánozzon .😊

b-type
A Renault 5 turbo 2 Maxi kivételével, amibe sztem soha nem fogok ülni 😞, mindegyik említett kocsi nagyon nagyot mond kormányon keresztül...a régi korok elõnye (az olcsóság mellett).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
Miért, rF2 -ben csak 200 felett jön meg az ffb ? 😊

No mindegy, szerintem autóban leginkább a fenekem alatt van az ffb ....😊
az tuti, hogy játékokban másra használják, ami nincs a fenekem alatt azt próbálják rárakni a kormányra ...Ami persze jó dolog, nem mondom, hogy nem !

b-type
mert közúton nem mész gyorsan...még amikor azt hiszed hogy gyorsan mész, akkor sem 😊
Igazán gyorsan menni szvsz csak lezárt útszakaszon lehet, és ha lehet legalább R5 turbo, vagy 205 GTI, vagy I-s GTI legyen...de a legjobb valami igazán állat, mint mondjuk egy R5 turbo 2 maxi 😊

Szabi
rfactorban Zolee segítségével egyszer sikerült faszára beállítanom az FFB-t V8-nál, de ott is sokszor olyan érzésem volt, hogy mifenének rángatja most épp szét a kezem és az asztalt.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

lac coo
többé kevésbé lehet olyan érzés... Legtöbbször inkább kevésbé 😄

Mondjuk ha csúszik az autó hátulja én még olyat nem éreztem , hogy magától ellenkormányozni akar az autó 😊 Meg mint rF2-ben, hogy váltáskor ránt egyet a gumi vagy mi ...

b-type
sztem van. 😊
ugyan közutakon ritkán használsz rázókövet, de azért néhol mint pl. Mályinka-Lillafüred-Bükszenkereszt pl) lehet érezni amit a kerék és az út bokszol egymással.
De nagy tempónál egy kamionnyomvályú is alkalmas erre...ha lehet kanyarban 😊.
...sõt továbbmegyek sztem középrehúzás is van, mert a kerekek a legkisebb ellenállás irányába szeretnek pörögni.

lac coo
Mondjuk ebben is van valami, rF2 esetében ... 😊
Nem rossz, de van rengeteg érdekes rángatózás benne 😄DD

Szabi
FFB-vel se sokkal többet érezni, szinte csak rángatja random a kormányt.. 😄

lac coo
Nálam most okádék ronda az egész, az új builddel. Simán DX7!!!!!
Mikor jobb volt, akkor is elég ronda volt, de most már szinte bántóan csúf.... Nem tudnak egy normális shadert csinálni DX9-ben ???? 😄D

Alexease
Szinte meg akkor is van valamennyi (ha nem jar a motor), mert a kormanymunek van valami ellenalasa, es a felfuggesztes geometria miatt, poziciotol fuggoen kicsit tol vagy huz😉
lac coo
Valóságban nincs ffb ! 😄DDD Legalább is kurvára semmi köze a kettõnek egymáshoz... De ha valaki mutat egy autót amiben olyasmi rángatás, ellentartás remegés van mint a játékokban, akkor talán elhiszem 😊))

Az ffb nem arra van, hogy ugyanolyan érzés legyen mint egy igazi autó, hanem hogy a nem létezõ inputokat valahogy átadják játék közben ...szerintem 😊

Dietrich
ez kb olyan mint amikor az autó szervízben felemelik az autót és a tulaj benn ül. mikor a kerekek a levegõben lógnak ekkor kezdi forgatni a kormányt és már kész is az ffb nélküli kormányzás a valóságban 😊)

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Alexease
FFB nelkul szinte ertelmetlen, mert nem erezni semmit az autobol😉
"én nem szeretek FFB-t használni, inkább kimélem a kormányt, így az FFB-t passzolom"
WTF???
Rá akarod hagyni a kormányod az unokáidra? 😊
FFb nélkül mit ér egy szimulátor?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

zolee145
Na igen. Jó lenne ha fejlesztenék, de mindezt úgy, hogy ne változzon semmi. 😄
Sajna ez ezzel jár, tudjuk, hogy nem végleges még. Sõt, ha majd azt mondják, hogy végleges akkor is várható ilyen - olyan javítgatás.

Mellesleg nemhogy az rF, de még az F1C is él és virul, épp most kértek engedélyt Le Mans F1C-re konvertálására, meg GTR2-re is. 😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Szabi
ami a többi moddernek is, minek addig bármit is csinálni amíg hetente teljesen megváltozik a játék 😄

zolee145
Mi volt a kiábrándulás oka? nem csinált semmit a fizikával és mégsem jó? 😄
Jó mindegy, akkor ennyi.

Szabi
dumálok vele, de kiábrándult az rf2bõl így nemvalószinû hogy bármit is csináljon már, amúgy azt mondja, hogy csak simán átkonvertálta a modellt azt annyi, mást kb nem foglakozott vele 😄

3DSimED 3.0 új verziója 30fontért : "Direct conversion rFactor to rF2.." 😄

Dietrich
van a guminõ a gumi sõr..és most már van a gumi szimulátorozás 😄
ffb nélkül játszani sem tudok..valóságban is érdekes lenne ha a kormányon nem éreznénk a vezetést 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

zolee145
FFB nélkül nem sokat ér. Én is utálom ha tépni kell, autótól függõen 35-40 %-on van maximum, de ennyi kell, hogy lehessen érezni a dolgokat.

Dietrich
mert nincs semmi mûsoruk amit adhatnának..chello europe el is adja az egész kócerájt majd a diginek és lesz mûsor 😄

Danecay
FFB-vel még lehet jobban élveznéd! 😊

Szabi
én nem szeretek FFB-t használni, inkább kimélem a kormányt, így az FFB-t passzolom, de a Porschéval körözgetek bõ 40perce Lime Rock-ba és vigyorgok annyira élvezem, a fõmenû garázs részében átraktam 720fokos beállitásra és úgy a DFGT-men 720fokon tökéletes mindenféle állitgatás nélkül 😄

zolee145
Azt. de ezek buzik, másfél órás felvezetõ mûsor mi a bánatnak? Másfél óra maga a meccs is. Jóhogy nem dupla idõ a felvezetés mint maga az esemény. 😄

Alexease
Eleve maga a foci egy nagy fedosztori: le lehet lepni az asszonytol, lehet pialni, uvoltozni, szetverni a kozvagyont😊 A sport masodlagos😛
Alexease
De az lenne az igazi, ha mar veglegeskozeli allapotban lenne az rF2, es lenne ertelme remenykedni egy HistorX MOD-ban😊 Remelem foglalkoznak vele es tervezik.

Ugyanigy izgalmas, hogy mi lesz az ugyanigy GTL-bol faragott, a GTR2 ala keszult, es hasonloan jo Power&Glory-val, akiknel Aristotelis volt a fo gugu, aki most az AC-nal kis guru?😄 Remelem, az AC ala, titkos egyeztetesek alapjan, a P&G keszulget😛
Dietrich
azt nem tudom, de már tömegverekedés volt a németek közt Londonban..azért van eszük 1940-ben bukták a csatát most a BL a fedõsztori és szétverik a várost 😄