19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
"Currently the mod will be run at every Formula E event. As for a public release, there is nothing on that. We are in discussions to make a public version but that is entirely up to Formula E if that will occur.
ISI's rFactor title will be running it at first, it may change later on to rFactor 2 depending what Excape and Formula E decide to do."
-
MAK-Corp?! Igy "befutottak"?! De ez meg rF1 engine (elvileg)? -
Ott mar kiprobaltam regebben:) -
-
iR-ben is van ilyen pálya nem? Ott nem próbálod ki? -
Leszakad a pofám :) Össze kéne vágni a kettőt
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 23:13:50 -
Hehe...
-
Odanavigalva:D
-
A balfelso sarokba erdemes ellatogatni:)
-
Megkerestem;) A 18:00–20:00 perc kozott erdemes megnezni (ha masr anincs turelem:)), mi tortenik egy ilyen cuccal, ha kanyar kozben, egyszeruen csak elveszi a gazt. Utana is erdemes meg nezegetni, mert lehet jatszani is vele. Meg ettol fuggetlenul, az egesz film ajanlott. -
-
Skip Barber-hez.
Ezt szoktam ajanlgatni, egyszer erdemes vegignezni. Regi, klasszik, az arcok es John Barber miatt is nagyon jo. Plusz lenyegeben oktato video.
Ami vicces lehet sokaknak, foleg a szimes F1 "karrier" mellett:D
De erdemes 1-2 dolgot a programban is kiprobalni (iR-ben rendesen mukodik, valszeg itt is).
Pl.: a 17. perc kornyeken talalhato korbe-korbe gazadasos es gazelveteles mokat. Nem kell ehhez szaguldozni, ha ilyen temponal, ilyen aprosagokat (minimal plusz-minusz gaz) erezni (csavarodik, csuszik, megtapad, visszaall, driftbe hajlik stb.), akkor valszeg mukodik a dolog;) Persze kozben, erdemes az elso-hatso guminyomas kulonbseggeivel is probalkozni!!!
Sot! Egy ora szorakozas utan lesz csak elvezetes, hogy valoban mennyire jo tud lenni.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.09.01. 15:38:30 -
Az rF2 teljesen jo, es a Skip Barber is. Foleg rendesen vezetve, 3 pedal es botvaltoval, mert teljesen mas kezelest igenyel a diffi miatt.
Az rF2 akkor kezd egyre jobb lenni, ha az ember "lenulazza" az elozo evek szimes hozzaallasat, igenyeit, elvarasait, es kicsit az alapoktol kezdeni, autosabban kezelve, tisztelve a dolgokat. Figyelve a kanyarsebessegeget, osszevetve valodi onboard videokkal, ott hogy an kezelik a pedalokat, a valtot es a kormanyt. A mindennek a pillangozasat, a digitalis pedalhasznalatot es a tripla visszavaltasos, motorfekes fektavokat el kell felejteni;)
OK, mindig van kiskapu, sose lesz tokeletes a fizika, amit ne lehetne valahogy (setup, autokezeles) megkerulni, hogy meggyorsabb legyen valaki. De mig korabban ha valaki ratalalt a "trukkre", akkor gyors volt, elvezte a szaguldast, es gyozott. Ma mar az rF2-vel (mint engine, fizika), egy bizonyos "elvaras" felett, "szar" lesz a dolog, nem tetszik sokaknak, fel is adjak;) -
Én teljesen belecsavarodtam a Skip Barber-be. Elsőre azt mondtam mi ez a vezethetetlen kád, de mikor már a 30- körödet nyomod egyfolytában, és még mindig találsz valami újdonságot, az nem rossz.
onboardom
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 14:41:41 -
Nekem tetszett amikor utoljára mentem vele. A Skip Barbert viszont nagyon utáltam. Most egy készülő pályán mentem vele, és furamód nagyon bejött. Lehet, hogy minden autónak meg kell találni a megfelelő pályát. Pl ennek a Skip Barbernek a hosszú, beszűkülő kanyarok nem fekszenek, vagy nekem nem ezzel az autóval. -
azért ez a 370Z nem lesz a szívünk csücske :)
-
SimRaceWay, RaceRoomRacingExperience, Assetto Corsa, GameStockCar -
Gaberking #8404 Szia!
" SRW, R3E, AC, GSC" -ezek a rövidítések, melyik játékokat takarják?
Köszi! -
Dehogy nem igazibb.
Attól még hogy szimulátor valami még nem jelenti azt hogy egy polcon van a többivel.
Az rF2 nem küzdött az ismeretlenséggel...sőt ezen a téren előnyben volt. Ezért pont annyi népszerűséget kap amennyit megérdemel.
Aki szimes volt/van, tudja mi az az rFactor, és ha kedvelte is, akkor tudja hogy van második része...tudta-várta már évekkel ezelőtt.
Igazságtalan a valóban méltatlanul elhanyagolt játékok közt emlegetni és igazságot kiáltani neki. Nem a semmiből jött, nem a nullára építkezett..
-
A modding logikusan csokkent. Regen kulonlegessegnek szamitott, kevesen ertettek hozza, a vegtermek is "egyszerubb" volt (kevesebb belefektetett ido). Es nem volt ennyifele program. Az igazi elszant es profi modderek mar kioregedtek vagy hivatalos cegnel dolgoznak (SimBin, GSC, SRW, SMS). Lesznek dolgok, de tized annyi vagy csak szazadnyi.
Regebben szinte csak az rF volt, eleg szeles reteget kiszolgalt. Ma mar van boven valasztek, szetszeledtek az emberek az igenyeik es lehetosegeik szerint (iR, SRW, R3E, AC, GSC). Az AC nepszeruenk tunik, mert porog a topic, es estenkent akar 15 ember is osszejon:D Ami ma mar jonak szamit. Az hogy mennyire valodi szimes az osszetetele, az mas kerdes.
Nem ennyire latvanyos, de a tobbi program is van ennyire nepszeru (iR, R3E, SRW), csak mas a felhasznalasa. Letszam tekinteteben boven megvan azokban is az AC letszama.
Nem mondom hogy az rF2 jobb vagy rossszabb a tobbinel, egyszeruen mas. De legalabb olyan nepszeruseget megerdemelne mint a tobbi. Az ISI megszivatta magat, ez teny.
Igazi autokhoz nem tudok hasonlitani, de nem hinnem, hogy a 3 program (AC, iR, rF2) kozul barmelyik "igazibb" lenne a tobbinel. Ha az egyik valamiben jobb, akkor valszeg valami masban rosszabb;) Innentol mar csak a tetszik vagy nem tetszik a lenyeg:P -
Nem szívesen szólok bele, mivel én is az elpártoltak közé tartozom...de azért a szimesek nem csak úgy elfogytak, meg elfújta őket a szél, meg nem találnak vissza mert azóta elvesztek..
A moddereket még értem, bár sztem ha lenne igény, vagy szívesen látnák a munkájukat itt akkor lenne...mint ahogy volt is az indulásnál, csak most nincsenek.
Szimesek is voltak, csak már sokan elpártoltak.
Ez az egész szimulálás olyan hogy el kell dönteni hogy mi az irány, ez az irány az rF2-nél pedig egy nagyon jól ismert csapás. ..és nekem spec. már a könyökömön jön ki ez a hátsókerekes kezelés..
-
Az rF2 nagyon jo, technikailag toppos, sok valodi "nextgen" szimes cucc van benne. Ott a gumi vagy a rugalmas csavarodo kasztnik. De poligon szintu realroad-ot sem fog mas csinalni. Tobbet erdemelne a progi, de sajnos az ISI elbaltazta a bevezeteset, elfogytak alola a valodi szimesek, es a modderek is szetszeledtek. -
http://downloads.imagespaceinc.com/rf2/modsresources/rF2_TGM_TyreTool_QuickStart_V3.pdf
Ahogy múltkorában beleolvastam, a csomópontokat kívül-belül fel kell venni a gumifizikában, szóval sztem a belső felületet is nézi, nem csak a külsőt.
Másik érdekesség a PDF-ben a 22. oldalon, hogy az rF2 is számol a karkasz hőmérsékletével (eddig ezt nem is tudtam). -
Jo lenne tudni, hogy igazabol "hol" meri a hofokot az rF2. A hofokvaltozasok miatt valszeg a feluletet nezi. De tuti beleszamolja meg a tobbit is, erzesre, latvanyra eleg jo.
A iR-ben (de ok "idiotak":P) Kaemmernek hosszu ertekezese volt egyszer a gumihofokrol, hogy mivel szenved. Mert nem eleg a felulet, kell maga a gumi is (a ketto a kopas es egyebek miatt is), a karkasz, a felni es a beletoltott anyag (levego vagy nitro vagy akarmi:D). Plusz, a fektarcsa is melegiti a felnit, az meg a tobbit. Es meg ott vannak a kulonfele hutesek (felni, fek, kenyszer cuccok).
Valszeg tul varialja, amit nem is biztos hogy erezni, de Kaemmer mar csak ilyen:DDD -
Mikor eleinte mentem rF2-vel csak lestem, hogy hogy melegszik, meg hűl a gumi. Na mondom ez érdekes. Aztán jött az F1 hőkamera, és tényleg úgy viselkedik a gumi.
Onnan lehet tudni, hogy jó a hőfok, hogy rendesen tapad. Nekem Indy autóval utcai pályán 2 kör, mire elkezd működni a gumi, de én nagyon gumikímélően vezetek. -
Nem is mondtam higy nem igy kell valtoznia :)
De kanyargos palyan en meg nem mondom higy vegulis meleg a gumi vagy nem :))) -
Talaltam videot is a cegtol;)
-
Csuszkalas kozben persze hogy gyorsan valtozik;) Nezd az F1-eseket, mar kozepes es rovidebb terhelesnel is 50-60 fokot ugral le-fol (thermal cam).
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.08.29. 17:24:00 -
Mar ogy hogynem tudod, nem irja a program ?
En dasmeterben latom, nekem kicsit nehez felmelegiteni, de ha csuszkal picit akkor megy osszevissza 60 es 120 fok kozott :) -
Egyébként setup változtatásra változik az ffb is. Bár tény, igen gokartos módon tud néha ficánkolni. Valamint marha jó lenne jól belőni a gumikat, milyen dőlés, széttartás, guminyomás. Most képtelenség, mert fogalmam sincs milyen hőmérsékletű a gumi. -
Most a nissan egy nagyobb kormanytakeresnel is megindul hatul, ami valszeg setup hiba, de kamu nem kamu jo lenne ezt is rarak.i valahigy ffb re. Azert az arra is valo, hogy a kormanyon nem erezheto eroket is valahogy jelezze. -
Ja, es mar irtam, de az rF2-nel oda kell figyelni, mert nincs benne gyari elektronika (kapjak be:P)! Igy az ABS/TC csak a "segitsegeknel" erheto el, pedig jonehany auto alapbol hasznalja (foleg GT4/GT3, de feljebb szerintem meg TC van). A kissebb/nagyobb megcsuszasoknal (nem feltetlen fekezes kozben, eleg egy tempos vagy hirtelen szuk kanyar, gazelvetel, kissebb fek) ezek is szamitanak.
Bar gyari beallitasok es lehetosegek nelkul kicsit gagyi a dolog, de erdemes veluk probalkozni. -
Igen, ha nem torzul, mozog az elso felfuggesztes, akkor nem nagyon van mit erezni az auton. Ez mar nem olyan, mint az rF1 volt (es/vagy most szerintem az AC), hogy az elso-hatso reszbol (felfugesztes es foleg gumi) rak ossze egy kormanyerzest. Ott lehetett allitani, hogy hany szazalek legyen a gumierzes, es az milyen elosztasban legyen az eleje es a hatulja kozott;)
Autonknet a kontroller beallitasnal lehet piszkalni az FFB erejet (talan Multiple), esetleg segit. Vagy kicsit az auto setup-ot masszirozni, az is sokat szamit (caster a "kozeprehuzas" miatt, camber a kanyareroknel, kasztni mozgashoz meg az elso-hatso merevites).
Plusz itt mar valoban szamit a guminyomas is, minimalis elteres az elso-hatso kozott rendes es mas visszajelzeseket ad.
Funfactorra az AC nagyon jo, de ha a korrekt visszajelzesek alapjan kellene dontenem, meg ha esetenkent "kiszamithatatlannak" tunnek is (ami inkabb gumi), sokszor az rF2 tunik a legjobbnak, es talan megtobbszor az iR:)
Az iR/rF2-nel sokszor "elhiszem", hogy "kormanymuvet" tekergetek, az AC kicsit inkabb oldstyle stilus, jo felfuggesztess-erzessel, de elnagyolt kormanymu/kozeprehuzo ero szamitassal. -
Jó ideje én is újra rF2-őt nyüstölöm, a Nissan GT nagyon jó lett, vagy az autó változott vagy én, de régeben rüheltem, most viszont best a gépemen.
egy bajom vele: az FBB semmit nem jelez vissza , mikor finoman megúszik a hátulja,gondolom ilyenkor nem változik se a felfügg geometria, sem a gumi ezért nem tud mit jelezni, de nagyon bosszantó, rossz így nekem. Néha egyszerűen el is megy az FFB ilyenkor gondolom a csúszást szimulálja, de ebben az esetben ez még rosszabb.
Lehet ezen valamit piszkálni ? -
Nos, elkezdjük gyűrni az rF2-t. Most szombaton teszt futam.
Információk:
http://simcompany.hu/forum/viewtopic.php?f=21&t=1208&sid=e9ba8cced7599c4b86c3b945c80e1d6b
-
-
"A reminder: Windows XP is no longer supported (either by us, or by Microsoft). The next build of rFactor 2 will not support it.
For your security, system stability, software sophistication and sanity, please upgrade. Windows 7 is lovely." -
9:05: bevetodos lekorozes, igazi fun-race hangulat:P
Szegeny Smart-okat gyorsan lekoroztek;) -
Ez olyan rF2 -es fizika, nem AC :))
-
11Hunter11 #8382 leírná nekem valaki, hogy a MoTeC-et meg a plugint, hogyan lehet működésre bírni?
előre is köszi!