rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
..és szeretem a jól megismert cuccokat, pont azért mert megismertem.
A PH! szintén olvasom ha akarom, de mivel 2004-ben reggeltem így ott is tudom mit vegyek komlyan, és hol csak a belefektetett munkát becsüljem meg.
DE
mindezektõl függetlenül, én a tesztek milyenségére reagáltam, nem a kártyákra. 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Inkább kellene még a piacra vetélytárs na viszont ennek semmi esélye...
Ha nézünk valami akkor valami kicsi elfogultabbat😊 Én pl szeretem a PH-s teszteket..
Nézzünk egy ilyet.. nvidia sponzorált játékban😄D

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A sima GTX660 van kb. 7870 szintjén (összesítõ grafikon szerint 2%-kal gyorsabb a 7870), a GTX660 Ti nekem úgy tûnik, mintha már inkább a 7950-nel lenne versenyben, de javítsatok ki, ha tévedek. 😊 (sima GTX660 ára az iPon-nál pedig, gyártótól függõen, máris 50 és 60 között mozog)
Bazáros árak nézve még szomorúbb a helyzet..
HIS 7870 IceQ X Turbo 2GB GDDR5 (H787QNT2G2M): 57.990,-
GIGABYTE nVidia GTX660 Ti 2Gb (GV-N66TOC-2GD): 73.990,-
Ezek voltak az adott chipel a legolcsóbb kártyák azt hiszem nem sokat kel hozzá fûzni természetesen akit ez nem zavar nyugodt szívvel vegyek NV-t😊
Jelen pillanatban az NV feladta az árversenyt az AMD-vel.. prémium termékként próbálja eladni magát.. tehát az NV logoért fizessünk többet..
660 TI minimál ár:70k
7870 :60k
A kép meg elárulja a teljesítményt.. no comment.. ezért divatkártya mert aki nem fanboy az azt veszi ami ár teljesítményben jobb...
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
De szerintem ugyanaz lehet az uzletpolitika, mint az nV-nel. Evente, generacionkent max 25-30%-ot no a teljesitmeny es a tudas. Ezert en korabban 2 generacionkent vettem kartyat, es csak paros sorszamut (azok voltak a friss fejlesztesek, nem a tunningolt, gyorsitott variaciok;P).
Es ha egy generacion belul elerheto volt az alap-kozepes-gyors-top-csucs-extra, akkor az elmult majd 20 ev 3D videokartya orulet alapjan, mindig a top volt az ertelmes valasztas hosszutavra. Persze az dragabb, sporolosabb, de mindig megerte.
Most úgy tervezem egyébként, hogy amit most újítok, azt szeretném a köv. 2-3 évben használni, szóval addig nem igazán akarnék hozzányúlni a géphez, ha nem muszáj. A váltáson azért gondolkodtam el, mert pl. korábbi Catalyst driverekkel voltak gondjaim, fõleg rF2 alatt (egyik 12.x-es driverrel sem futott akadásmentesen, a magas (80-100) FPS ellenére, ráadásul az idei elsõ Catalyst sem volt jó még, viszont a legutóbbi (13.4) driver már rendesen végzi a dolgát - csak ki tudja, meddig lesz jó megint a Catalyst.
Termszetesen a proci gyarto (nVidia vs. ATI) teszt utan, a valasztasnal sokat szamithat a kartya gyarto is!
En mindig „referencia” kartyat vettem, kizarolag Asus-t, ami sose akcios es 5-10%-kal dragabb az atlagnal, foleg az akciosnal.
Hiaba jo a proci (barmelyik), a katyaepites legalabb 70%-kal befolyasoljak a vegerdmenyt. Es ezt elsosorban NEM sebessegre kell erteni, hanem megbizhato, hosszutavu mukodesre.
Mert hiaba gyorsabb es meg olcsobb is valami 5-20%-kal, ha maceras a meghajtasa/kompatibilitasa/minosege/megbizhatosaga, es fel ev utan el kezdenek elhalni benne az alkatreszek😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
IPon-on néztem a hsz-eket, ott kb. mindegyik GF karihoz oda volt írva, hogy csakazATI 😄
Nekem a Voodoo-k ota csak nV van, azota kivesz, betesz (akar ugyanaz a rendszer es driver), es program indit😉
De en nem szamitok, mert keves programot hasznalok, es nalam amugy is karban van tartva a rendszer, sosincs gondom (1 gep, 1 install, 4-5 ev hiba nelkul - kiveve a mostani, amiben meghalt az alaplap😛).
De ugy is a penz szamit, te dontesz. Nezz utana nyers teszteknek, szamolgass, aztan annyi. Szerintem max 5% kulonbseg lehet...
Ha userektol erdeklodsz, nagyreszt ugy is csak elfogult valaszokat kapsz, nagyreszt ATI-t.
mert ha az utóbbi ATI-t vegyél...
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Ma újra feltettem az rF2-t, build218-ra frissítés, stb. Viszont hiába töltöttem le és tettem be a Packages mappába az új *.rfcmp kiterjesztésû modokat (Corvette, Marussia), nem látja a játék, installálni meg megint nem tudom, mert nem modként, hanem komponensként érzékeli.
Valakinek van valamilyen ötlete, hogy mit csinálhattam rosszul?

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
5 perces endurance... az igen<#zavart1>#zavart1>
\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"
Most toltam egy Endurance futamot Grid 2-ben. Mind a 9 ellenfelem legyõztem az 5 perces Endurance futamon (ahol 3 perctõl vissza számlált valami paraszt rádión ami recsegett volna ha lett volna alagút mert ez AAA cím), pedig az utolsó helyrõl indultam !!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
a vezetési élmény nagyon jó, csodaszépen fekszi a kanyarokat, az autó mozgása hihetõnek tûnik 😊
és végre utcai autó, de 2000ft-ot nem ér meg az M5ös így se 😄D
"Nulla tenaci invia est via"
5 eurós <#merges2>#merges2> 2012-es Gemballa Mistrale
7 eurós <#wilting>#wilting> 2012-es BMW M5
"Nulla tenaci invia est via"
Nekiállok texturázni, van egy alap shaderem, amiben van pár csatorna,amit használni tudok szûrésekre ( tükrözõdés, shine, stb..) abból olyan anyagot gyártok amit akarok legyen az fényes polirozott mûanyag, vagy rücskös beton .
Raadasul, ha shaderenkent (anyagonkent) van optmalizalva, meg gyorsabb is tud lenne.
Miert szamoljon vegig egy 200 programsoros scriptet az engine, ha csak a tizede van kihasznalva. Pl. ha extra multi-textura shader (4-5 textura, 3-4 effekt csatorna) van rahuzva egy gyokketto objectre (1 textura), ugy hogy a tobbi csatornaja NULL.
De epitkezni is egyszerubb: van egy oszlop modelled, kivalasztod az Acel_A vagy a Krom_B shader-t, betoltod a kotelezo texturat (map+bump), aztan a tobbi beallitast mar az anyag tartalmazza (fenyesseg, fenyszoras, csucsfeny, tukrozodes, fenytores, arnyekfogadas stb.).
Persze meg lehet oldani AC szinten is, ami meg jol is nez ki😊 De 2013-ban, hosszutavon, nem biztos hogy ez a tokeletes megoldas😛
Van 1db jol kidolgozott auto kulso shader (szepen csillog), es 1db altalanos autobelso😊 Inkabb csak reszletesek az objectek es a texturak, ennyi:/
Aztan van 1-1db aszfalt, fu, szelvedo es itt a vege😄
Kissebb felbontas, minden AA OFF, kozepes arnyek stb.
Szerintem nincs veluk gond, a celnak boven megfelelnek (foleg mozgasban, versenyben). Ez szim, nem screenshot generator vagy photomode driving game😄D
A legnagyobb gond, hogy minden textura (anyag) „egyforma”. Mind lapos, hasonlo tulajdonsagokkal. A dinamikus feny/arnyek (rF2) sokat javit rajta, de attol fuggetlenul sokszor tunik rajzfilmesnek.
Szinte alig kulonbozik a ragyas, tompa fenyu gumi, a csillogo, tukrozodo, fenyes femalkatresztol.
A sokszor agyon szidott AAA-tipusu es latvanyjatekok ezekben profik, sokszor ugy, hogy menetkozben meg egyszerubb es kisebb modelleket es texturakat tudnak hasznalni, es meg gyorsabbak is. Plusz korrekttul kidolgozott post-process.

Szerintem az utolso verzios auto es palyak mar a boven jo kategoriaban vannak, es osszessegeben meg gyors is.
Az ISI-nel inkabb a render engine-nel vannak gondok. Alaphelyzetben az sem rossz, foleg a dinamika miatt, de a problema az, hogy meg mindig csak modding alanak jo.
Lehet vele jot csinalni, de ismeret, tudas, tapasztalat, turelem es ido kell hozza.
Olyan szinten kellene osszedrotozni a dolgokat, mint a CARS engine-ben. Minden anyagtipushoz legyartani es kikiserletezni az osszes eloregyartott shadert es tulajdonsagait (feny fogadas-szoras-csillogas, tukrozodes stb): vas, chrome, alu, fenyes-matt, muanyag, fa, bor, gumi, uveg, tucatnyi uttipus stb.
Ha meg lenne az eloregyartott csomag, a modderek es a ISI sem tudna hibazni, nagysagrenddel gyorsabb, egyszerubb lenne a munka, es szebb lenne a vegeredmeny.
Jelenleg nincsenek ilyen csomagok, csak a szokasos alap cuccok, aminek amugy is kerdeses a minosege. Persze ezekbol is lehet barkacsolni, de nem egyszeru es nem lesz ket egyforma vegeredmeny (meg az ISI-nel sem).
Az eloregyartott csomagokat kesobb lehet javitani, update-elni, ami minden MOD-nal automatikus valtozas/javulas lenne.
Persze shadereket most is lehet (allitolag) gyartani, az is modolhato, de azt max egy fizetos ceg fogja megcsinalni (ha lesz egyaltalan olyan).
Hogy mirõl beszélek? Linkeltem bejegyzést amiben van egy video amin az látszik, hogy az autó ülése 2 polygon.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/