MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak nekem zavarja a szemem az a sok, bevásárlókocsira való futógörgõ? 😊

Szép ez a Leopard.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Fenrir
A kurvapecérek, a zene pedig engem is érdekelt volna.

A halál csupán a kezdet...

Lol, azért van humoruk <#taps>

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Pont a WOT jó példa... 1 évig volt béta EUban és még mindíg ilyen... semmit nem garantál egy korai publik alpha/béta... csak azt hogy a játékosokkal dolgoztatnak 😊

Fenrir
Ezt írt a trailer-rõl a Lead Designer 😄

1) Yes, it's all in-game assets.
2) Yes, that is the actual HUD for the Atlas
3) Yes, it's a "low altitude drop"
4) Yes, that is a Hunchback in the background.
5) Yes, that is a Jenner in the background.
6) No, this is not a pre-rendered video with post effects. It is all in-game engine, the same engine driving the game.
7) Yes, we know that the term was "nominal" but unfortunately couldn't source the term for audio.
8) We are sorry, we didn't realize you guys wanted to look at a naked dude in a vest.
9) You guys have no clue how close to gameplay you're actually watching
10) No, you can't have the music.

Bucser
JA dropship és ki is találták, hogy egy Hunchback 4P-t láthatunk hátulról 8 Med laserrel😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
Vagy kidobás elõtt, ez amin vannak egy dropship-nek tûnik nekem.

Bucser
Mások már ki is kockáztátk, hogy van egy Hunchback 4J és egy Jenner is elrejtve a klipben éppen szervíz alatt😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Egyébként ütõs.

Már csak mûködésben kéne látni!

Fenrir
"All systems online"-t mond, de ez legyen a legnagyobb baja 😊

Itt nominal.

Itt a teljes, a videó elején:

XenHai
Ne ennek van hangulata...
[NST]Cifu
Ok, akkor az elõzetes félelmeim alaptalanok. Rohadt jól néz ki az Atlas. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Bucser
Elvileg engine-el készült game asseteket használva.

Bucser
Azzal fejezi be ha jól hallom.

Fenrir
Végre egy videó ahol már felmérhetõ, hogy melyik mech mekkora.

Mondjuk a cockpit belsejében azzal kellett volna befejezni a checklistet, hogy azt mondja a nõ, hogy "All system nominal." Mintha az elõzõ részekben is ez lett volna 😊

Bucser
Exclusive trailer.

Hangulatos.

[NST]Cifu
No offense, de ennek az eredménye is megvan. Lásd a World of Tanks iszonyatos inbalace problémáit, amit a mai napig nem sikerült megoldani (annyit mondok, hogy KV...).

Majd letesztelik a játékosok, manapság már mindenki próbál az alfatesztre is bejutni, csak hogy minél elõbb játszhasson az újjal...

xblades
Hát nekem is vannak kétségeim, lehet csak a béta jön a nyáron.
3-4 hónap szerintem nem elég egy komplett játékhoz, teszt nélkül.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

[NST]Cifu
Nekem õszintén szólva vannak aggályaim. Ha tényleg nyáron jönne, akkor túl kevés az idõ a balancehoz. Most csak hipotetikusan nézve elég egy csomó Commander, akik a "Call" skillekkel kvázi win gombhoz jutnak (Call UAV / Satellite Sweep-el felderítik az összes ellenséget, majd Call Air Strike / Artillery / Naval Bombardment / Predator Drone segítségével a porba bombázhatják az összeset).

xblades
Nekem tetszik ez a fejlõdési rendszer.
Ez viszont akkor gondolom azt jelenti bármelyik mech-el mehetsz ha lesz rá elég pénzed. esetleg némi korlátozási rendszerrel, pl. frakció függõ mech-ek.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

[NST]Cifu
Figyelmetlen voltam, már posztoltak ezzel kapcsolatban.

Így fog kinézni a jelenlegi tervek alapján a fejlõdés:

A játékos elfogad egy szerzõdést (contract) vagy csak játszik egy gyors menetet (quick match)

A harc végén XP-t kap, amit az adott Mech típus (chassis) tech tree-jén tud elosztani. A chassis jelenti az Atlas, Jenner, Commando, stb. Mech típust, ezeknek vannak alváltozatai, amik a Tech tree-bõl lesznek elérhetõek, valahogy így:

Jól látható, hogy a fejlõdési fa valójában két részre van osztva. Van egy "alap" fejlõdési ág, a Tier 1-4 között, ahol minden Tier-ben három lehetõség közül lehet választani, ezek a max. hõterhelést (max. heat), a mozgékonyságot (speed, acceleration/decceleration), a torzó kitérítési sebességét, vagy például az ugróhajtómûvek (jump jets) tulajdonságait befolyásolják.

Mikor a Tier 4-ig mindegyik megvan, akkor éri el az Elite 1 státuszt, ami két további alverzió elérését teszi lehetõvé, plusz a Tier 4-ig érintett változókhoz ad még egy kis pluszt. Ezután jön a Tier 5-8 fejlõdési szakasz, ami már csak egyetlen ágat jelent, és hasonló képességeket ad. Ha ez is megvan, akkor éri el az Elite 2 besorolást a játékos.

A karakterpontok és hatásuk

Minden egyes tech tree szint kinyitása egy-egy pilóta karakterpontot jelent. Ezekbõl a pontokból lehet a pilótát magát fejleszteni.

A skillek:

Scout Role Skills: A felderítõk skilljei

Radar Range Increase – Megnöveli a radar hatótávolságát 2%-al, 5 pontos skill (max. 10%-ot jelent tehát)
 Ghost Signature – A radaron ha eltünik egy jel, akkor annak egy árnyéka megmarad még egy rövid ideig, ez a skill ezt az idõt növeli 2%-al, max. 3 pontot lehet rárakni (max. 6%-ot jelentve)
 Vision Mode 1 - Zoom Vision – Elérhetõvé tesz egy 7x zoom-ot (felteszem alaphelyzetben nincs vagy csak kisebb zoom van)
 HUD Detail 1 – Enemy Damage Level – Kiírja a HUD-on, hogy a célpontnak milyen sérülései vannak.
 HUD Detail 2 – Enemy Component State – Kiírja a HUD-on, hogy a célpont egyes komponensei milyen állapotban vannak.
 Null Signature System – Képes arram, hogy 5 másodpercig úgy tûnjön, mintha leállt volna a reaktora (shutdown).
 Multi-Targeting – Legfeljebb 4 célpontot tarthat befogva így a pilóta a szokásos egy helyett..
 IDF Accuracy – Csökkenti az területi hatását (AoE) az IDF tûznek (IDF = Indirekt tûz?)
 Critical Shot Indicator – A közelben lévõ baráti egységek is látják az ellenséges Mech komponenseinek információját.

Assault/Defense Skills: A Támadó / Védõ feladatkör skilljei

Charging – Nekirohan egy célpontnak úgy, hogy közben a saját Mech-ben minimális kár esik csak.
 Vision Mode 2 – Night Vision – Éjjellátó mód
 Vision Mode 3 – Thermal – Hõképalkotó mód
 Vision Mode 4 – Magnetometer – Egyfajta "falon átlátás" képessége, amely a fémeket jelzi ki, függetlenül attól, hogy van-e közöttük valami akadály, vagy sem.
 DFA Damage Reduction – Csökkenti a Felülrõl Érkezõ Halál (Death From Above -> ugróhajtómûves Mech "ráugrik" a célpontra) által okozott sérülést.
 Power Up/Power Down Speed Increase – Gyorsítja a reaktor be/ki kapcsolásakor a teljes induláshoz/leálláshoz szükséges idõt, max. 20%-al.
 AMS Range Increase – Növeli az AMS (rakétaelhárító rendszer) hatótávolságát 2%-al, legfeljebb 5 pontért (max. 10%)
 Cognizance – A pilóta automatikusan értesül arról, ha a közelben egy baráti egységet ellenséges tûz ér
 Critical Shot Receiver – Lehetõvé teszi, hogy a felderítõk (scoutok) által küldött kritikus sérüléseket láthassa a pilóta.

Commander Skills: A parancsnoki feladatkör skilljei:

Order View – Lehetõvé teszi, hogy a pilóta parancsokat adjon a baráti egységeknek a Csatahálón (Battlegrid).
 Command View – Elérhetõvé teszi a Csatahálón (Battlegrid) a felderítõk (scouts) által gyûjtött információkat.
 Call Air Strike – Egy légicsapást hív, ami egyenes vonalban haladva területi sebzést okoz (AoE).
 Call Artillery – Egy célterületre tüzérségi csapást hív.
 Call Naval Bombardment – A fentinél egy erõsebb és nagyobb területre ható tüzérségi csapást hív.
 Call UAV – Egy pilóta nélküli felderítõ repülõgép átrepül a harctér felett, és feldedi az összes ellenséges erõ pozícióját.
 Call Predator Drone – Egy bombát dob a célterületre egy pilóta nélküli drón.
 Call Satellite Sweep – Teljes információt nyújt arról, hogy az ellenséges Mech-ek merre vannak, merre néznek és milyen sebességgel haladnak.
 Danger Close – Egy rövid hatótávolságú radarrendszer, ami minden ellenséges Mech-rõl értesíti a pilótát, amelyik a közelébe jut.

Mindez így néz ki a fejlõdési fán:

A modulok

Minden Mech rendelkezik egy adott mennyiségû moduldockkal. Ezekbe bizonyos modulokat lehet szerelni, a modulokhoz viszont megfelelõ skillel kell rendelkezni.

A fentiek alapján itt nem annyira a fegyverekrõl van szó, hanem például bizonyos érzékelõkrõl (éjjellátó vagy hõképalkotó, például), vagy kommunikációs rendszerekrõl.

[NST]Cifu
Igen, errõl volt szó a korábbi interjúkban, hogy bizonyos szintû customizáció lesz benne (még a pilótafülkét is lehet majd - legalábbis említést tettek róla). Csak még nem világos, hogy milyen szintû, ezt ugyanis nem fejtették még ki.

Az Atlas concepten a melkasi fegyveragy modul rendszerunek tunik amugy. Meg a kar es a torzs oldalara aggatott fegyverek is.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

[NST]Cifu
Amennyire én látom, az a játék abban a formában a kukába került.

-Változott az alapkoncepció (single/co-op plusz multi vs. tisztán multi)
-Változott a játékengine (Unreal 3.0 vs. Cryengine3)
-Változott a kiadó és a kiadás formája
-Változtak a Mech-ek desingja, feltehetõen teljesen újrarajzolják õket (a concept artok alapján ez feltételezhetõ, lásd Jenner és Atlas különbségek)

Szóval én ezek alapján azt feltételezem, hogy bár a fejlesztõ azonos, a két játéknak csak ennyi közös pontja van azon túl, hogy mindkettõ Mechwarrior játék.

Egyébként én is azt hittem eredetileg, hogy "csak" átmentik a már meglévõ dolgokat koncepciókat, modelleket és hangokat egy új játékba. Azonban azóta egyre több jel mutat arra, hogy errõl szó sincs...

Bucser
Igaz. Akkor viszont nem értem. Jegelték az introban látható játékot vagy csak aátalakították egy multiplayer valamivé?

[NST]Cifu
Pardon, de közel sem. Már csak azért sem lehet, mert nem volt köze ahhoz a játékhoz (Lásd még Alex Iglesias interjú)

Mechwarrior 3025 trailer screenshot:

Fõbb jellemzõk:
-"Koponya" fej, kis parabolaantennával, a test tetején
-A váll egyenes, a két felkar "lecsapott"
-A mell-részen az SRM6 indító hat lyukat jelent
-A 2x LRM-10 a mell két oldalán egyenes, elcsúsztatott 2x5-ös elrendezésû lyuk (elvileg ugye LRM-20-asa van az Atlas ATL-7D-nek)
-A két kézfej jelentéktelen méretû, a kezen lévõ lézerágyúcsövek túlnyúlnak rajta
-"Csípõ" SRM-6 indító
-A lábak borítása íves

Mechwarrior Online Atlas Concept:

Fõbb jellemzõk:
-Stilizált koponya fej, bújtatottan elhelyezve a test tetején, két kis botantenna a fej hátsó-oldalsó részén
-Megemelt váll, kúpos felkar csatlakozás
-A mell részen nincs SRM indító, két lézer fedezhetõ fel, egy SRM-6 a bal test alsó részén látható
-A mell két oldalán az LRM-10-esek "L" alakban vannak elhelyezve, elcsúsztatott 4+6-os sorban
-A kézfejek a karok végén, az lézerek az alkaron nem nyúlnak túl
-Nincs "csípõ" rakétaindító
-A lábak borítása szögletes

Bucser
A mechwarrior relaunch trailer elvileg in game footage volt. Az ottani atlas igen közel állt a concept arthoz.

[NST]Cifu
Azért várjuk meg, hogy a játékbeli modellek hogy néznek ki. Hiába szép a concept art, ha nem jól ültetik át...

Ez piszok jó lett, az eddig szemétdombon összefabrikált gépekbõl szerethetõ típusokat csinál.

[NST]Cifu
Egész korrekt 😄

Továbbra is következetesen maradnak a TR3025 nem unseen mech-eknél.

Bucser

xblades
Azt nem tudtam, bár igaz nehéz mech-et nem láttam a videoban.

[NST]Cifu
A MechAssault ugyanilyen gyors, pörgõs játék volt...

xblades
Ja és a weboldal amin a videon kívül még csak forum rész van: http://www.reignofthunder.com/

xblades
Biztos nem lesz ilyen gyors a játékmenet, nem egy bemutató videót tuningoltak így fel.
A mech-ek nem lehetnek olyanok mint a fenti játéknál, attól hogy más nem feltétlen csúnya. De legalább lesz reméljük barátságos konkurencia így nem "sz.rnak" rá a játékosok igényeire.

Nem mintha a fenti cím bármit is bemutatott volna a játékából.

Fenrir
Remélem, hogy csak a videó miatt van ennyire felgyorsítva a játékmenet és nem ilyennek gondolják. Ha mégis ilyet akarnak akkor az nagyon nagy fail. Akkor már inkább MWLL.

Mindenki MechAssault 3 at várt a Day1 tól, személy szerint én is. Nemtudom ki hogy van vele, de kicsit mintha bukás szaga lenne a játéknak.

Bucser
szerintem förtelmes...

[NST]Cifu
Látványos, de teljesen átláthatattlan, és követhetettlen, legalábbis nekem. Plusz a Mech-ek desingja irtó ronda... :\

Fenrir
Hááááát...

xblades

[NST]Cifu
Sajnos még nem világos hogy fog felépülni a fejlõdés.

Amennyire én ki tudom silabizálni, nem olyasmi lesz, mint a WoT-ban. Itt egy pilótád (Avatarod) van, annak vannak skillboxai. A Skillboxok az adott Mech' fõtípusra (chassie, pl. Catapult) vonatkoznak, és ebbõl lehet különféle alválzotatokhoz, modulokhoz skillboxokat XP-vel feltölteni, így éred el pl. a CPLT-A1 vagy CPLT-C1 a Catapulton belül.

Ez alapján nem kell végigmászni a szamárlétrán, feltehetõen inkább a pénz (mercenary) vagy valami hasonló a döntõ. Ha van pénzed (IRL veszel -> microtranzakció), egybõl ülhetsz akár Atlasba is. Legalábbis én így feltételezem.

A kisebb mech-ek hiányától való félelem szerintem alaptalan. A WoT-ban is folyton látni olyanokat, akik T-50-2-vel, Chaffee-val vagy VK2801-el vannak jelen top, vagy top közeli tier-û csatában...

xblades
Tehát lesz Mech tree, remélem nem hasonló képen mint a Wot-ban. Ha valóban ilyen lesz az kicsit elszomorító mert akkor a kisebb mech-el nem fognak menni az emberek csak amig át nem küzdik magukat rajta.
Bár nem tisztán ua. az biztos, jó lenne már látni némi dolgot magáról a játékról is.

Akkor jó <#taps>

F2p lesz, ki mondta hogy havidíjas?
A kezdetektõl elmondták f2p lesz az egész.

Azt már lehet tudni hogy ez F2P lesz vagy havidíjas?

A banner atlas legyen inkább ez:

xblades
Igen <#zavart1>

lammaer

Nem cseréltetem le a banner-t mert azzal többet dolgoztam <#kacsint>

Majd ha lesz több jobb kép kicsit átdolgozhatom.