MechWarrior Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
imádom ezt az embert 😄
"P.S. Paul has banned me from future QnA’s. " xD
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A respawn helyett automata katapult,
a csatára mondjuk összeállíthatsz 4 mechet és csak ezeket használhatnád, tehát megérkezne a dropship a 4 mech-el elindulsz az egyikkel kilõnek ha rakéta becsapódás várható és te nem élnéd túl akkor már indul is a katapult,ha lézer vagy lõszer akkor meg a becsapódás pillanatában katapultálna a rendszer egy olyan magasságba ahol nem vagy elérhetõ az ellenségnek és innen vissza szambázol a dropship-hez a következõért.
Elfogynak a mechjeid akkor a dropshiped bolygó körüli pályára áll te meg visszavonulhatnál bázis védelemre valami puttyogtató mögé.
Ha nyer a csapatod akkor a kilõtt mech-jeid azok alapból a tieid és a kilõtt ellenséges mecheket meg lehetne bugázni kiszedni belõle olyan dolgokat ami még használható, egy fejlesztett giró, vagy kar vagy fegyó ilyenek lehetne vele kereskedni vagy felhasználnád ..stb
Több mech-ed is lehetne, de csatába mondjuk négyet vihetnél, ezeket a fõ bázison fejlesztgethetnéd , javíthatnád és egyebek.
Vagy kevesebb mech is lehetne mondjuk kettõ egy csatában, de akkor megmaradna a bázison a lõszer utánpótlás, és bizonyos szintû javítás, de lehetne mindez mobil javító és után pótló változatban is amik ha csata arrébb vonul akár a kilõtt mech-et valamilyen szinten gatyába ráznák a támogató feladatkörre.
és még sok egyéb . . .
Na nem felrúgtam a bilit ......a francba😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
2009 tájékán Cefre próbált összehozni egy csatát veletek de nem lett belõle semmi pedig volt hozzáférése a fórumhoz mert még tag volt anno.
Ami a tömegdolgot illeti... én nem tömegre játszanék. C-billre. Az UrbanMech-re nem véletlenül gerjednek a hivatalos fórumon. Azon túl, hogy egy jól kinézõ, logikusan felépített Mech, egyben az egyik legolcsóbb is. Gyakorlatilag a legalapabb 20 tonnás futóbolondokkal egy áron van, másfél millió C-bill alatt.
Ilyen téren és a Mechwarrior 2:Mercenaeriest tudnám felidézni, pedig hát az se ma volt, és szvsz jó 12-14 éve játszottam vele utoljára. De ott rémlik olyan, hogy csináltad a küldiket, zsákmányoltad és vásároltad a Mech-eket, egyszóval benne voltál a sûrûjében.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A WoT-féle súlycsoport elkülönítés a "tiszta" játék miatt van (ha a pénzkeresés aspektustól eltekintünk). Ez önmagában nem rossz, csak a grindolós résztõl eltekinthetnének. Meg kéne oldani máshogy, hogy értelme legyen játszani a kicsikkel, hogy AKARJ játszani velük, ne pedig MUSZÁJ legyen. Mondjuk bizonyos pályákra nem mehetnél a nagyokkal, mert laza talajú a bolygó, és túl nagy a fajlagos talajnyomásuk, vagy ilyesmi. De harcolni meg minden bolygón kelljen, hogy fenntartsd ott a házad uralmát.
BTW fórum még mindig megy ha jól tudom a törzstagoknak😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
btw elvileg párnapja már ennyi. És az akciósok, mindennap mégakciósabbak leszenk. Persze nem mind, De várj hátha...
btw steamen 5 euro, me féláron van. De érdemes várni 28-ig, addig lehet lesz -50 helyett -75% 😊
Bevallom, az elején nekem is tetszett. Aztán egyre kevésbé, hogy egy órából perceket csak azzal töltök, hogy odarohanok a saját Mech-emhez.
Szigorúan a saját véleményem, de nekem valahogy úgy jobb beleélés lenne, ha kör rendszerûen menne, és mindenki megbecsülné a Mech-jét. Itt olyan pörgés van, hogy csak na, különösen a "kezdõk" esetében, akik kis jármûvekkel, Mech-ekkel rohangálnak. A Suicid Dugovics Titusz játékmenet ugyebár igazából itt sem lenne effektív (hiszen sokszor hallsz -> több idõt töltesz a hangárban, mint a csatamezõn), de mégis sokszor tapasztalom. Az nettó 45 perc játékidõ alatt is találkoztam lézerekkel lövöldözõ, a legnagyobb csapatunk közé berohanó, Catapult-ban ülõ Akhmed-ekkel, akik láthatóan arra játszottak, hogy inkább meghallnak, minthogy visszasétáljanak, hogy a lõszerkészletet újra feltöltsék.
Ez meg engem így kicsit az MMO-k grind-jára emlékeztet.
Egyszerû volt, én is ezt írtam. De éppen ezért egy laikust is könnyebben megfog. Másfelõl voltak kis házi belsõ szabályok, hogy melyik oldal mennyi tonnát vihet, meg milyen Mech-eket, és így tovább. Jól szórakoztunk anno...
Megvan már mindened, elértél mindent, ugyanazzal az Assault Mech-el indulsz csatába ugyanazon emberek mellett, ugyanazok az emberek ellen, ugyanazzal a stratégiával, ahogy tegnap és tegnapelõtt és azelõtt is.
Nono. Pontszám alapú számítás volt, a Mech tömege alapján számolt (te milyenben ülsz, és a kilõtt vagy megrongált Mech milyen tömegû volt), úgyhogy korántsem csak Assault Mech-eket láttál bent, sok Heavy volt mondjuk, de Assault-okból én leginkább a Maulerre emlékszem és Mad Cat Mk.2-re, mert azok ideálisak voltak Gauss-boatra.
Engem ez hamarabb késztetne ásításra, mintha minden egyes játékban végig kéne járnom a szamárlétrát, esetleg kicsit más utat bejárva, az aktuális pályától és a pályán aktuálisan kialault helyzettõl függõen.
Én valahol azt remélem, hogy itt vagy a WoT szerûen lesz (több féle Mech is lehet a garázsodban, de sok grind után tudod a legkomolyabbakat megvenni - a sok itt még addiktoknak is egy-két hónap, egyorrú, hétköznapi embernek meg 3-6 hónap), vagy csak egy Mech-ed. Egyszóval nem a csatában, hanem a pilótáddal együtt fejlõdsz.
Nyilván ehhez azonban sokkal több játékos kell, és persze központi szerver alapú felépítés.
De mint mondtam, ízlések. Én annak sem látom a vonzerejét, hogy éjt éjszaka után ugyanazt a WoW instance-t játsszam, mégis rengeteg ember csinálja. Rengeteg, nem-kocka ember.
Én is csináltam. Elõször a BC-ig, aztán a Lich King-ig. Aztán azt mondtam, hogy gebedjek meg, ha még egyszer felrakom a WoW-ot. 😊
Nem tudom, az Mw😮 változtat-e majd ezen. De egyelõre az Mw😮 semmi több, mint slideware, de ha szigorú akarok lenni, igazából még annak is kevés.
Sajnos eddig keveset tudunk errõl. Sejtések vannak (házakra szeparált indulás, zsoldosok, stb.), azok alapján nagyon ígéretes lehet, dehát ugye a karó és a varjú esete...
Hát, igen, ez meg már ízlés kérdése... és ezekszerint neked így nem tetszik. Nekem pont így tetszik jobban, nagyobb a beleélés faktor így, hogy van ez az egész "rítus". Kiválasztom, milyen egységet szeretnék, aztán lesétálok, és ott látom magam elõtt azt az acélkolosszust, amibe be fogok szállni.
LRM-, Gauss illetve AC/20-boatok uralták a játékot (mi anno úgy játszottunk a klánunkban, hogy volt 3-4 dupla UAC/20-al felszerelt Hellbringer rohamcsapat, én meg egy 5x LRM-20-as Vulture-al támogattam õket hátulról, illetve vadásztam az õket támadó LRM- és Gauss-boatokra.
Ez meg engem így kicsit az MMO-k grind-jára emlékeztet. Megvan már mindened, elértél mindent, ugyanazzal az Assault Mech-el indulsz csatába ugyanazon emberek mellett, ugyanazok az emberek ellen, ugyanazzal a stratégiával, ahogy tegnap és tegnapelõtt és azelõtt is. Engem ez hamarabb késztetne ásításra, mintha minden egyes játékban végig kéne járnom a szamárlétrát, esetleg kicsit más utat bejárva, az aktuális pályától és a pályán aktuálisan kialault helyzettõl függõen.
De mint mondtam, ízlések. Én annak sem látom a vonzerejét, hogy éjt éjszaka után ugyanazt a WoW instance-t játsszam, mégis rengeteg ember csinálja. Rengeteg, nem-kocka ember.
Nem tudom, az Mw😮 változtat-e majd ezen. De egyelõre az Mw😮 semmi több, mint slideware, de ha szigorú akarok lenni, igazából még annak is kevés.
A textúrák esetén én a festés hiányolom. A Battletech-ben eléggé ki volt dolgozva, hogy milyen festést használnak a különbözõ házak különbözõ egységei, illetve a klánok is (lásd korábban Ry0K3N által linket fanart topicot, ahol a hivatalos képeken látható Mech-eket színezik át különbözõ egységek által használtakra. Az egyszínû szürke minden jármûnél és Mech-nél nekem egy kicsit túl egyszerû - én erre írtam azt, hogy már a MechWarrior 2-ben is láttunk logókat a Mech-eken, meg álcamintát.
Az MW4 esetében a sokkal, de sokkal egyszerûbb játékba kerülés volt a szimpatikus. Elõre összeállíthattad a saját Mech-eked a MechLab-ban, majd a csatában válogathattál közöttük. Nem kellett vásárlási menüvel veszõdni, nem kellett odarohanni a Mech-edhez, és persze nem volt olyan, hogy BA-k ugrabugráltak körbe, amelyek egy Medium Laser lövést is túlélhetnek.
A most következõért pedig keresztre feszítenek majd... de az egyszerû játékmenetnek köszönhetõen nagyon jó kis közösség indult be, konkrétan hajdan egész szervernyi magyar játékos összejött. Szó se róla, mi sajnos hamar el is hagytuk is a közösséget, mert egy idõ után már a Mech-rõl megmondtad, hogy ki ül benne, és az LRM-, Gauss illetve AC/20-boatok uralták a játékot (mi anno úgy játszottunk a klánunkban, hogy volt 3-4 dupla UAC/20-al felszerelt Hellbringer rohamcsapat, én meg egy 5x LRM-20-as Vulture-al támogattam õket hátulról, illetve vadásztam az õket támadó LRM- és Gauss-boatokra. De úgy 2003-2004-ig elég aktív volt a mag, ha jól rémlik.
Ott a fórumon vannak más szerverek is a public browserben találtakon kívül?
@Cifu
Csak így hirtelen a grafikához: emlékeim szerint az MW4-ben a Gauss lövés egy átlátszó textúrával ellátott hatszög hasáb volt. MWLL-ben ugyanez KÖRÖK-bõl van kirakva. Arra pedig tisztán emlékszem, hogy az MW4 textúrák már a maguk idejében is elég gagyik voltak, pedig volt hozzá gépem, és fel volt tolva a graf. Ha nem is a mech-eké, a földé, épületeké, nem Mech egységeké mindenképpen.
Úh. csak annyiban rosszabb az MWLL grafikája szvsz, hogy nincsenek színezve a Mech-ek. Én ezt inkább elõnynek látom. Lehet, hogy nem így nem elég "canon", meg nem eléggé BattleTech, de szerintem élethûbb. Nem akarnék fehér-világoskék camo-s egységeket látni egy sivatagos pályán. Illúzióromboló.
Azt még mondd el légyszi, hogy mit nyújt az MW4 az MWLL felett játékmenet tekintetében? Nem gúnyolódni akarok, tényleg kíváncsi vagyok.
Több játékost? Több csapatjátékot? Több/jobb játékmódot? Nagyobb v. jobb közösséget?
A sima crysist annó megvettem az MWLL miatt, de a CW-t most kihagynám...
Viszont bevallom, hogy semmi affinitásom nincs arra, hogy alaposabban ráfeküdjek az MWLL témára. Ez leginkább annak köszönhetõ, hogy jópár olyan dolog megmaradt benne, ami anno nagyon keresû szájízt hagyott (BA-k, grafika, vásárlás/deploying), és amik nem változtak.
Abban igazat adok, hogy pár dologban (grouping, játékmódok) a tudásom avétos, és ezekhez talán nem kellett volna hozzászólnom. Viszont ettõl az általános véleményem nem változott, és nem jött meg a kedvem, hogy mégis visszarakjam.
Az ArmA-s hasonlat egy kicsit sántít, valóban fogalmaztam az OFP-s/ArmA-s kritikákra párszor élesen, de (legalábbis ha emlékeim nem csalnak) mindig azt emeltem ki, hogy az OFP/ArmA egy szimulátor, egy valamennyire reálisabb megközelítésû FPS. Aki Battlefield vagy Unreal Tournament játékmenetet vár tõle, az alapjaiban hibázik. Viszont azt sose tagadtam, hogy a OFP/ArmA sok hibával rendelkezik. Nekem is azért nincs fent már bõ két éve az ArmA 2., mert meguntam, hogy egy erõsen bugos, optimalizálatlan, rosszal menedzselt játék. Továbbra is azt mondom, hogy a piacon a maga kategóriájában nincs párja, ettõl függetlenül. Sajnos.
Az MWLL-el is így vagyok. Sok téren nagyon örülnék egy jó Mechwarrior játéknak, de ha ilyen ingerenciám támad, akkor én most inkább felrakom a Mechwarrior 3-at vagy 4-et. Remélem, hogy az MWO nem fog cserben hagyni.
Itt dedikált host listát is találhatsz és ligákat is ahol megy a szervezett játék.
Egyébként meg a kritika kritikájára válaszul: Te nem mondanád azt, hogy a másikkal van a baj amikor valaki mondjuk Arma ARMA II esetén azután ,hogy felfedezi, hogy nem lehet ugrani benne már le is írja a játékot?
Az MWLL baromira komplex játék. És egy rövidke darabja keserû ízt hagyott a szádban és már azonnal tûzre vele? Lehet türelmetlen lettél, de azért ennél alaposabbnak ismertelek...
Mint említettem, egyetlen aktív (nem üres) szerver volt, amikor én játszottam. Ott egyetlen spawn point (base) volt, és effektíve TDM ment...
Rémlik, hogy anno volt foglalásra lehetõség, bevallom erre már kevésbé emlékszem. Anno sem volt annyira meghatározó a játékmenet szempontjából (a baserape miatt az egyik oldal gyorsan beszorult általában).
Érdemes lenne elébb fórumon körbenézni mielõtt ilyen butaságot állítasz,
Melyiken? 😊
Kezd olyan érzésem lenni, hogy egyesek itt 1 szar mapon 1-2 mech konfigban megtett rossz kör után osztják az észt egy olyan játékkal kapcsolatban ahol választási lehetõséged súlykategóriánként 4 mechet ad 4 varianttal azaz összesen 4*4*4-et legalább. Úgyhogy a nagyobb szerverek rotájában 16 map váltogatja egymást 4 játékmóddal.
Bocs de ez így röhej...
Megbocsáss, de nem értek egyet. Egyetlen élõ szervernél mit tegyen az ember? Ohhh... nem gond, majd holnap talán más lesz a map, más lesz a szerver? Ha nem, akkor majd holnapután?
Nagyon-nagyon toleráns vagyok a béna játékokkal szemben, ha meg tud ragadni valami benne. Az EvE-t ezer és egy okból utáltam, de totálisan odavoltam a hajók mikromanagementjéért, és rohadt sok idõt eltöltöttem az EvEMon-ban, vagyis nem is magában a játékban! Ugyanez igaz az X3-ra is. Agyvérzést kaptam, amikor egy másfél hónapnyi játék után összegrindelt fregattom egy kapuban megpusztult, mert épp akkor jött szembe egy TL... de imádtam azt, ahogy a saját kis ûrbirodalmamat kiépíthettem...
Engem egyszerûen a sok apró hiba miatt sajnos nem tudott meggyõzni az MWLL. Lehet, hogy túl öreg és túl türelmetlen lettem már, de ha fáradtan hazajövök, és egy kis kikapcsolódásra vágyom, akkor nem az a célom, azért logoljak be, hogy milyen map megy, meg milyen a játékosállomány, lesz-e Solaris Free-for-all. Nem legyintek rá arra, hogy jajj, na most úgy alakult, hogy baserapeben lesz részem 30 percen át.
Imádom a BT világát (3055-ig), de akkor sem fogom ezeket elnézni. 10 éve lehet (biztos), hogy ellettem volna végestelen végig az MWLL-el... Ma viszont azt mondom, hogy ha van fél-egy óra idõm egy kis szórakozásra, akkor azt nem így és nem ezzel akarom tölteni.
Ettõl még persze becsülöm és tisztelem, akik ebben találják meg számításukat, csak azért had nyilatkoztasson (ossza az észt) már ki az is, aki annyira úgy nem lett elvarázsolva tõle.
Ahol nem az elfoglalás a lényeg, de a bázist megszállva sortûzallá veszik az éppen kijövõket?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Én nem szeretném osztani az észt és gondolom a többiek sem, de megtárgyaljuk egymás véleményét esetleges elképzelését nem feltétlenül a mostani játék modelrõl.
Lehet azért nem kerültek olyan map-ra mert nincsenek elegen ahhoz hogy választani lehessen melyik majd tele szervere lépjenek be.
Szerintem a negatív véleményeket is meg lehet osztani a forumon ha azt normális stílusban teszik, még ha azt a saját mértékéhez méri is.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Az 1 évvel ezelõtti pályákon ennek már meg volt az alapja. Én kb amit leírtam 1 óra alatt felhuznám egy-egy pályára. Nem kell az egész pályát alárendelni, elég egy épület tömb vagy szikla sor amit mire megkerülnének már rendezni lehetne a sorokat. Volt olyan pálya amin már volt két hangár de nem volt turet védelem.
Ha egynél betámad az ellenfél a másiknál már fel lehetne állni mire oda átcamognának a roham és nehéz mech-ek.
Mig a te verziódat elve le kell modelezni hogyan müködne jól addig ez már adott.
De ha kész is lenne akkor:
- ha egy helyen jönne a dropship két percenként, amikor ledarálják az egyik felett, mire leszáll már ott vannak lõtávolban és leszedik azokat akik épp kiszállnak. És ugye azonnal ki kell szállni mert a dropship már megy is vissza hogy két perc múlva vissza térjen.
- ha több helyen szállhatna le, akkor nem kell az egész pályát alávetni? Már ha nem vannak közzel egymáshoz a leszállási pontok, mert ha igen akkor a fenti eset.
Ha nem akkor is valószínûleg nem oda teleportál, így lehetne látni hova érkezik és már megy is a fogadó bizottság.
Bocs de ez így röhej...
Van capture the flag és domination is ami igen feelinges tud lenni ha jók a csapattársak és az ellenfél is. Valamint van Solaris Arena bemondóval Free for all matchekben.
Érdemes lenne elébb fórumon körbenézni mielõtt ilyen butaságot állítasz,
Szóval nem a problémát oldod meg (hibás a bázison/dropshipen való respawn ötlete), hanem a probléma következményét próbálod tünetileg kezelni.
Ha már dobóhajó... miért ne legyen az, hogy 2 percenként leszáll egy dobóhajó, hozzávetõleges (TDM-nél akár tetszõleges) helyszínen, és kirakja az idõközben respawn-olt emberkéket. Nincs Baserape (mert nincs lehetõség rá), és nincs az sem, hogy a bázis védelmébõl lõnek az emberkék...
@Ry0K3N: Nem, de ha már közel került a csatavonal a bázishoz, akkor a bázis területérõl nagyon ügyesen lehet artyzni (LRM, Arrow IV., LongTom), az Arrow IV és a LongTom egyébként csaknem az egyész pályát belövi.
Az már mindegy hogy jelölnék ki épületekkel vagy tereptárgyakkal a látható rész. Ha értelmesen csinálnák még az Lrm mech-ek se tudnának kilõni onnan.
Mert én emlékszem olyanra hogy roham és nehéz mech-ek álltak a mech hangár bejáratában.
11 ER PPC,
12 Gauss Rifles and ER Large Laser (valószinûleg 4-8 arányban)
16 Medium Laser
4 Artemis enhanced LRM-20
4 Large Pulse Laser
10 Medium Pulse Laser
és 2 AR-10
ez már tuti megvédené a bázist (de tényleg elég lenne egy is <#idiota>#idiota>)
De egy Rose biztos elég lenne vagy egy késõbbi New Star League Nekohono'o típus.
És nem szabad arról sem megfeledkezni hogy ezek fegyverei nagyobb tûzerõvel és hatótávval rendelkeztek mint a Mech-eké.
Ez mondjuk szerintem tényleg jó lenne az MWLL-ben is... megszüntetné az unalmas meccseket, ahol az egyik csapat baserapel, a másikból meg csak lépked ki mindenki mert ugye tenni ilyenkor már nem lehet semmit.
Mondjuk a mellékhatás meg valószinû az lenne, hogy sokan nagyon óvatoskodnának, elveszne az akció feeling.