6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #4857 -
#4856 Nem rossz. -
Zenty #4855 -
#4854 -
#4853 Kérném az eredetit nézni. :D
-
Zenty #4852 -
#4851 Szép. -
Solt #4850 -
ManoNegra #4849 Szkíta szarvas Tiszalökön -
ManoNegra #4848 Nem biztos hogy teljesen ontopik, de mivel magyar mentalitás topik nincs, így ide teszem.
Alma Mater - A kunhalmok, mint az Alföld piramisai -
petzso #4847 A székely rovással kapcsolatos forrás.
"A környei rovásfelirat a keskeny íjközép-csonton, időben jóval megelőzi a
jánoshidai és a szentesi rovásemléket és préselt vereteivel együtt a VII. század közepe
előtti időre határozható meg. A környei rovásfelirat tanúsága: az ugor vonatkozású
nyelv nem a griffes-indás bronzöntvényekkel jelzett népcsoport kizárólagos
jellemzője, hanem már megvan töretlenül ugyanannál az avar népnél, a VII. század
első felében, sőt a VI. században is.
Nyelvileg nem lehet az avar népet a VII. század végén kettészakítani, mivel
az ugor-avarok a környei rovásfelirat tanúsága alapján nem a VII. század végén,
hanem a történeti források adatai szerint 568-ban költöztek be a Kárpát-medencébe
Az első ugor-avar honfoglalás ekkor kezdődött és nem a VII. század végén. Az ettől
eltérő feltevéseket, a környei ugor nyelvű avar rovásírás mind halomradönti.
László Gyula, A „kettős honfoglalás"-ról: Arch. Értesítő. 1970. 2. szám, 161 — 190
http://epa.oszk.hu/01600/01614/00009/pdf/nyjame_12-14_1969-1971_135-157.pdf -
Solt #4846 Barcelonai rovás emlék. -
Solt #4845 Egy kis programajánló,
-
#4844 Talan mert nem magyar az anyanyelve? :) -
#4843 kérlek menj bele a részletekbe ha lehet privátban, ez teljesen új nekem! hogy engedhetik?! :O -
#4842 Nem értem, a magyar tolmács miért beszél akcentussal? -
#4841 Az nem ugyanaz! Az egy elmebeteg pszichopata lehetett, ilyen bármely népnél előfordul sajnos, de én nem erre gondoltam, Kínában bizonyos éttermek bizonyos "ínyenc" vendégeinek emberhúst szolgálnak fel, a részletekbe inkább nem is megyek bele, a youtubon még azt hiszem van is róla videó. Borzalmas undorító népség! -
#4840 http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=340324744
Video a magyar-irani rokonsagrol. -
#4839 japánok sem épp a humanitásukról híresek, pl 2. vh kísérletek bilógiai fegyverrel. ja és aki megette a francia lányt japán volt, emlékszel? aztán viszaeengedték a japánokhoz nem kapott börtönt vígan él a kis faluban... -
#4838 **rokonok -
#4837 A kínaiak emberevők, kulturális fekete lyuk az az ország, inkább japánokkal kéne barátkozni, az íjfeszítő népek utolsó tagjai, bár genetikailag biztosan nem rokon sem a kínaiak sem a japánok. -
#4836 Tetszene, ha kiderülne, hogy a japánok mentek innen oda -
Solt #4835 Ezt én is hallottam már Japán vendégeimtől... egy itt élő Japán ismerős pedig azt mondja, hogy nyelvtanilag nagyon hasonló a két nyelv. -
#4834 én kínát nem erőltetném, 10 éven belül nagy gondok lesznek sztem. sok cég már európában tudna olcsóbban gyártani 140ezer az átlag itt nálunk 60 ezerért is dolgoznak heti, 55 órákat.... a másik hogy a férfi nő egyensúly mesterségesen el lett tolva. én indiába nagyobb jövőt látok most velük erőltetném. -
hihy #4833 Igaza lenne?:
Matolcsy erre azt mondta: "Mi büszkék vagyunk, hogy Ázsiából jöttünk. Kisgyermekeink fenekén 100-ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén." Hozzátette, hogy ezt japán tudósok mondták neki. Az ázsiai kapcsolat hasznosságáról elmondta, hogy a kínai tárgyalások elején mindig a magyar-kínai közös kapcsolatokat emlegetik. -
Solt #4832 A mentalitás topik hiányában kicsit bajban voltam, hogy ezt hova linkeljem, viszont valahova muszáj volt... elnézést.
Egy kis MTA-s vergődés... -
ManoNegra #4831 Magyar-finn nyelvi kapcsolatok
Ó Jani sok szöszi... -
Solt #4830 Török drukkerek véleménye -
#4829 Nagyon jó a videó! Végre kimondja az igazságokat! Kivéve egyet Hunyadi János nem román hanem havasalföldi kun (bojár) felmenőkkel rendelkezett mint a "román" (inkább vlach) nemesség zöme.
A lényeg, hogy a románok által középkori nagyhatalomként számon tartott "Románia" nem más mint a Magyar Királyság puffer zónája:) (ütközőország) pont úgy mint a hajdani Szovjetuniónak a "keleti blokk" országai. -
Solt #4828 -
remark #4827 A szenvedélyesen kíváncsiak éjszakája
A finnugor tanszék konyhája idén is várja a kóstolni vágyókat, ahol hagyományos mari, mordvin, finn és udmurt ételeket készítenek, amelyeket udmurt házi sörrel lehet leöblíteni.
?? -
#4826 http://www.youtube.com/watch?v=FqDkOIUGUNg
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=472950752725407&set=a.303668109653673.73607.303384639682020&type=1&ref=nf#
Kiszely István - A magyarok eredete
-
ahddub #4825
Éry Kinga Szkítiába helyezte a vezetősírok taxonómiáját -
#4824 Várható volt, a szibériai bogyószedő teória már tarthatatlan, ezért a türkomongol veszi át a helyét. (jellemző: pár ázsiai jellegű koponyát találnak és le is vonják a konzekvenciát a vezetőrétegről....csodás)
-
#4823 Szenzációs kutatási eredmények a honfoglaló magyarokról - National Geographic. -
polarka #4822 Jah, jó videó volt.
Az öreg kicsit túlzásba vitte a szentimentális dumát. De ez még belefér számomra. -
uwu410 #4821 Én nem mondtam hogy nem több, csak ez bennük a közös, ezért vannak egy csoportba.
Lehet ám hogy ez olyan dolog, hogy ahány nyelvész annyi féle képen csoprtosít.
Ennek tükrében tényleg én tévedtem, és hibátlan a bevezető is.
Ez azért jó, mert így a videó tökéletesnek mondható, amit nyugodt lelkiismerettel lehet terjeszteni, nincs benne semmi félrevezető.
Sajnos jellemzőbb hogy olyan anyaggal próbálják erősítani a nemzeti öntudatot ami nem hiteles, és ez káros, sajnos ehhez vagyok hozzászokva, ezért vagyok ilyen gyanakvó.
De köszönöm hogy megosztottad velem a vdeót, nagyon tanulságos volt. -
#4820 "Amiket felsorol azok íráscsaládok, nem írás rendszerek"
Jól mondja, amikor egyszerűen írásrendszereket említ csak. Teljesen jó az a bevezető mondat.
"Természetesen senki nem állította hogy csak hangokat jelölnek a rovásírás betűi"
Ezt írtad: "amiket felsorol mind egy írásrendszerbe tartoznak, mind alfabetikus írások amik hangokat jelölnek"
Erre mutattam neked példákat, hogy több, mint egyszerű alfabetikus írás. Miért is írta Bonfini ezt a rovásról: "kevés jellel sok értelmet fejeznek ki"
Megerősítik ezt rovásemlékeink is, ahol szintén ugyanez látható. Aki komolyabban foglakozik a témával az tudja, hogy ezzel az alfabetikus írásba erőszakolással sérül eredeti használata ennek a páratlan kultúrkincsnek.
-
uwu410 #4819 Nem, nem azt kifogásolom.
Amiket felsorol azok íráscsaládok, nem írás rendszerek, és olyan íráscsaládok amik egy írásrendszerbe tartoznak.
Egyébként lényegtelen apróság, csak egy megjegyzés volt, fura hogy még mindig nem érted.
Én még azt is megérteném ha a rovásírást te nem tartanád alafabetukus írásnak, de attól még az.
Természetesen senki nem állította hogy csak hangokat jelölnek a rovásírás betűi, ezt csak te találtad ki mintha én mondtam volna. Csak egy csak-ot tettél hozzá végül is, de ez nem elfogadható húzás érveléstechnikailag, és etikailag sem.
Attól még hogy alfabetikus írás, és hangokat jelölnek a betűk nem jelenti azt hogy nem lehet a jeleknek szimbolikus eredete. -
Solt #4818