6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Zero 7th #5029 Na ezen szarok be, egyik kommentben bizonyítékokat követelsz, RÖGTÖN A KÖVETKEZŐBEN meg bevallod, hogy bizonyítékok leszarva, a szempont az, hogy neked tetsszen?! -
ahddub #5028 A Medence azon népe amelyik kivándorolt mediterrán volt. Ők a Jemdet nassr Szumériában.Azért érdekesek mert a talpas kerámiáik, a rovás jeleik mellett az elnevezéseik is eléggé magyarosak. Országuk neve FényÚr országa hun a fény szumírul gar pedig az ország. A kamukreálók tévesen Kiengirnek vagy Kangárnak fordították le de létezik egy Hungár változat is. törökül is Kün a fény innen a Kende , Kündü méltóságnév is! magyarban is megvan a HUNy szó ami hunyorít, elhuny, lehunyja a szemét a fénnyel kapcsolatos jelentéstartalmú. Kérdésedre a válasz valszeg Hungárnak nevezték magukat a Medence lakó is.történik valami amikor a Szubartui taurid fajta nép (Árpádok pl) és a déli Hungár mediterránok együtt elhagyják a folyamközt és két irányba vándorolnak. Az északi ás a majkopi kultúra a déli pedig a baktriai. Van egy afgán falu Tepe Fullol ahol szumír régészet került elő és a régi neve Kush Tepe , Kush Nimród apja. A majkopi rész a kurgánba a baktriai meg az afanaszjevói kultúrába olvadt utóbbi az Andronovó ami már magyar. innen két ág van egy a Mada vagy Mitanni később méd és az ordoszi Hun. -
Zenty #5027 Őskárpáti eredetről vannak friss információk? Mostansag nem figyelem, de régen nagy kedvencem volt a magyarok "medencei" eredete. -
Zenty #5026 Azthiszem elég a vitákból... mindenki tudja a topic szabályt, szépen zölden ki is van írva, de röviden aki nem értené: kommentnél kulturált érvelés a minimum, lehetőleg forrás felmutatása, a másikkal nem személyeskedűnk, a topicot, közzöséget nem lehet hergelni. Aki ezeket nem tartja be az nem kívánatos. Lehet máshol el van tűrve a "szarkeverés" de itt nem. Köszönöm a figyelmet és további jó fórumozást! -
Solt #5025 Zenty: -
#5024 Avatara előadásmódja irritáló számomra, de két dolog egyértelmű:
1. Avatara-nak nagyon nagy tudása van a témát mint történelmet és a vallásokat illetően.
2. Amiket állít, nem feltétlen igazak (ezt ő is szokta mondani, bár nem mindig), viszont kortárs emlékek és későbbi krónikák, feljegyzések szerint mondja, amit. Érthetően, összekapcsolva, mondaszerűen meséli el, de semmit sem talál ki maga!!!
A vallástörténeti részek pedig abból a szempontból is érdekesek, mert Avatara gnosztikus vallásúnak tartja magát, pont a komoly, évtizedes szakmai kutatása hatására.
uwu420, téged nem ismerlek, de gyanítom, hogy a trollkodás miatt kötekedsz és nem egy egészséges szkepticizmus vagy megalapozott tudás miatt teszed.
Emlékeim szerint nem nagyon vagy képben sem az egyetemes ill. magyar történelem terén sem teológiában vagy vallástörténetben, de "mégcsak" a művészettörténethez sem konyítasz ill. eddigi hozzszólásaid alapján ezen témákban még amatőr módon sem merültél el. Ami persze nem baj, de akkor hogy jössz ahhoz, hogy itt kioktass és egyáltalán cáfolj bármit is?!
Az igaz, hogy a magyarság őstörténetét sokan meglovagolják olyanok, akiknek nincs meg a szakmai tudásuk (Avatara nem tartozik közéjük), csak lelkes amatőrök stb. de te őket sem bírálhatod hitelesen, mert az érveid nem érvek.
-
Solt #5016 Nézz utána annak, hogy mennyire kitaláció... -
MasterMason #5013 Amelyik népnek elvehetik a múltját, annak elvehetik a jövőjét is.
Minden magyar tudja, mi történt jeruzsálemben meg betlehemben 2000 évvel ezelőtt, de egyetlen magyar sem tudja, hogy merre jártunk a honfoglalás előtt.
Az őseink még tudták, hogy honnan jöttünk. Fontos volt számukra. Annak köszönhetően veszett el a mi valódi múltunk, és éltünk aztán szolgaságban minden korban a kereszténység felvétele óta,
hogy a magyar ember megtagadta ősei valódi kultúráját.
Az örök élet ígéretével megvesztegetett pokollal beterrorizált keresztény ember futva egy hamis ígéret után, egy idegen nemzet rabszolgatartó kultúráját a kereszténységet ápolta és adta tovább a sajátja helyett. Emiatt gyökértelenné váltunk. Ma már hiába is keressükk a saját valódi kultúránkat, már nem találjuk.
Elveszett, talán örökre.
Idegenek által rákényszerített emberirtó rabszolgatartó vallásnak köszönhetően sokan még ma is megtagadják pogányként megbélyegzett létezésében is meggyalázott őseinket, a vért, megtagadják őseik valódi kultúráját, és tudtukon kívül idegen nemzet gyilkosainak a szolgálatában állnak.
Ezek a gyilkosok ezer éve pogányságra hivatkozva irtanak mindent ami magyar, ezer éve gyűlölve üldözik a mi valódi kultúránkat, hogy a rabszolgaságra a kereszténységre cseréljék fel. Gyűlölve, pogányságra eretnekségre hivatkozva máig gyalázzák honfoglaló őseinket. Kiirtották felbecsülhetetlen kulturális emlékeinket, a múltunkat, a valódi történelmünket, és a kultúránkkal együtt kiirtották azokat a magyar embereket is, akik az ősi kultúrát ápolták volna inkább, az idegen nemzet által terjesztett kereszténységnek csúfolt ember és kultúra irtó rabszolgatartó métely helyett.
A magyar ember mint az elmúlt ezer évben továbbra is ősei fennmaradásáért és a saját kultúrájáért küzd, hogy ki ne törölhessék azt végleg.
Nem lesz könnyű ez a harc, az emberek egy nagy részét megvesztegették, hogy ha meggyalázzák őseiket, és idegen vért követnek, akkor örök életük lesz majd haláluk után. Ennek köszönhetően veszett oda ez nemzet.
Koppánynak volt igaza!
-
Ezek a nagy tanítások! -
primavis #5009 Beteszek ide egy ottani hozzászólást, amivel teljes mértékben egyet értek:
Nos:
1. a Würm 110.000 évig tartott (ha a Holocént leszámoljuk, mert nem tudjuk, hogy interstadiális vagy interglaciális-e) s nem 70.000 évig;
2. három eljegesedésből (stadiális) és 2 enyhébb szakaszból (interstadiális) áll, tehát nem egy folyamatos 70.000 éves eljegesedés;
3. az európai jégpajzs a sarkvidéktől a kb. 50 szélességi fokig tartott, tehát jó távol maradt a mediterániumtól, nem ment túl az Ural hegységen (ott is fagyos volt a talaj, de nem volt folyamatos jégpajzs) és nem érintette a brit szigeteket,(amelyek még nem váltak el a kontinenstől) s a tengerpartot;
4. a Kárpát-medencében volt valaha tenger/tó, de a pliocénra (5 millió éve) feltöltődött, a holocénban semmi ilyen nem volt, ergo nem volt ok felmenni a magasabb helyekre sem.
Eddig hallgattam az előadást (kb. 11 perc), de ennyi elég is volt belőle. Én híve vagyok az alternatív tudománynak, ha az szembeszáll a dogmákkal, de a valós tényeknek ellentmondó elképzeléseknek nem tudok tapsolni. Sajnálom... -
angyalmadzag #5008 Born Gergely - "Tükör által homályosan..." - előadás 2014.04.30. 18 órától Budapest Magyarok Háza
Táj és kozmosz. Amit a magyar teremtéstörténet mond a Világról, Földről, Tájról és a benne élő Emberről.
A világ világossága! A népmese a nap mása! A Szent Korona Tan szerződés Isten és az ember között!!!
A tükör takar, szétválasztja a valóságot s egy világot eltakar előlünk, nem más mint a halál kapuja. -
#5007 aza muki.. tudodkiaz -
ManoNegra #5006 "szent isti"? Nincs több kérdésem. -
#5005 nem akarok flémelni
bocsánat:)
csak így tovább!
-
#5004 jájájájááj
elképzelem ahogy szent isti nyughelye köré rézhuzalt tekercselnek, és ilyenkor amikor a korona körül ilyen mutatványosok bohóckodnak, akkor termeli az áramot...
:)
jáj -
Solt #5003 Gondolom végignézted... :) -
#5002 jáj:) -
Solt #5001 -
MaRee #5000 -
#4999 Szerintem olyan ember ne kapjon fizetést, aki nem dolgozik.
Ezzel is tobbnyire csak a lusta, dologtalan cigányok (tisztelet a kevés kivételnek, persze) járnának jól. A dolgos kétkezi munkasnak mi haszna lenne ebbol? Ami Magyarországon kifizetésre kerulne, az nem lenne tobb, mint 40 ezer ft... -
mester1987 #4998 Alapjövedelem - segíts egy aláírással!
Bocsi, ha reklámnak minősül, más ehhez tartozó topikot nem találtam (még). -
Solt #4997 -
Solt #4996 Egy kis népi gyógyászat, ha érdekel valakit,
-
Solt #4995 Az ázsiai vonalról tudtam, de az európai vonal nekem új infó volt! :) -
e57 #4994 Ez annyira nem új dolog. Évekkel ezelőtt vetítettek többször egy filmet, ha jól emlékszem a viasat historyn, ami arról szólt, hogy tárgyi leletek alapján bizonyosan kijelenthető, hogy az amerikai kontinens európából népesült be, méghozzá keletről nyugati irányban.
Persze kerekítettek hozzá, egy kitalált történetet, hogy filmszerű legyen, de ennek ellenére szerintem elég korrekt film volt.
A film szerint akkoriban a tenger szintje jóval alacsonyabb volt, és ráadásul nagy részét jég borította. A mai eszkimó életmódhoz hasonlóval nem volt lehetetlen átkelni az atlanti óceánon.
-
Solt #4993 Hmmm... -
MaRee #4992 Haha kiváncsi lettem volna a sok muki arcára élőben, nézték, ki ez az elmebeteg? -
ZuluC #4991 Utolsó bekezdés meglepően tárgyilagos -
ManoNegra #4990 -
ZuluC #4989 -
ManoNegra #4988 -
Gabic11 #4987 Veszélyben a dákó-román mese -
steweee #4986 http://www.youtube.com/watch?v=JkYlo4T0MZQ -
#4985 Hagyaték - A rovás
Hagyaték - Magyar népi jelképtár -
#4984 Kukutyinban tele a bendő -
#4983 Az ősnyelv. -
Solt #4982 Finoman szólva... :)
Engem az érdekelne, hogy vajon milyen forrásokról beszélt, mert azt mondta, hogy kiválóan adatolva van szinte az összes hadjárat, viszont én nem igazán találkoztam még összegyűjtve ezekkel... :S
-
MaRee #4981 Ezt én is hallgattam, érdekes, teljesen más megvilágításba teszi a honfoglalókat, mint ahogy tanultunk róla. -
Solt #4980 Urak!
Múlthét pénteken volt egy jó kis műsor a Kossuth rádióban a "kalandozásokról"! Érdemes meghallgatni szerintem, [URL=http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-09-20]ITT[/URL] elérhető, 14:32-s időpontra kell kattintani. ( Nálam csak IE-l működik ) -
#4979 Még azt tegyem hozzá, hogy a helyesírás csapnivaló.
Néhol háromszor újraolvastam, hogy értsem.