6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • ZuluC
    Újabb szlovák történelemhamisítás 1

Újabb szlovák történelemhamisítás 2
  • Solt
    Új kodex került elő.
  • Zenty
    A 10.000. éves magyar kontinuitás

• ManoNegra
    Fókuszban a déli hunok fővárosa

A déli hunok idén 1600 éve alapított fővárosába, az északnyugat-kínai Senhszi tartomány Tungvancseng nevű településére készül egy szakmai konferenciára Obrusánszky Borbála történész, keletkutató, aki Kínában nyilatkozott az MTI-nek.

A Kínában történelmi tényként kezelt hun-magyar rokonság révén meghívott orientalista 2005-ben járt először a déli hunok egykori székhelyén, ahol a hun kultúra a világon egyedülálló módon fennmaradt építészeti öröksége található. Obrusánszky Borbála szerint az elmúlt évek, évtizedek kínai kutatásai nyomán a hunokra a han kínaiak sem idegen barbár népként tekintenek, hanem az egyre elterjedtebb nézet szerint a maguk ősei között tartják őket számon.

[...]

Kína szerte ismert az is, hogy a kínai nyelvben Magyarország elnevezése, az angol Hungaryra alliteráló "hsziongjáli" szó első tagja, a hsziong nem véletlenül utal épp a hunokra. Egyébkent a középkori magyar királyok is okleveleikben, érmeiken a Hungaria-t szerepeltették, a "magyar" elnevezés csak később terjedt el.
  • ManoNegra
    Én sem mondtam, hogy márpedig az összes japán keblére ölelne, ha megtudná hogy magyar vagyok, csupán a nagykövet szavait másoltam be, ami viszont feketén fehéren le van írva. Ebben nyilván lehet egy kis hízelgés, de nem minden alap nélküli, és ez a megbeszélésnek csak egy apró momentuma volt.
  • ManoNegra
    Köszi, megnézem!
  • e57

Egyik előadás
    Ha esetleg a szénből gáz bányászati "ötlet" nagyon durvának tűnne, akkor érdemes ezt a cikket hozzáolvasni:
    Napi gazdaság 2013.03.09.

egy másik előadás (véletlenszerűen)
    még egy...
    még egy.

Ezeket találtam hirtelen. Kb. ugyan azt mondja mindben, de azért némelyik dolgot egyikbe-másikba jobban elmondja.
    Nem állítom, hogy minden úgy van ahogy mondja, de azért nagyon sok dolgot érdemes lenne továbbgondolni.
    Meg azt a túróból követ érdemes lenne kipróbálni. :)
  • savaz
    Nem leszólásnak szántam, cask egy érvnek, hogy azért mégsem annyira jellemző az egész társadalomra a genetikai alapok miatt a rokonszenv.
    Ha érdekel a téma még Wiki szócikk is van róla.
    Persze meg lehet magyarázni, hogy udvariasságból nem szolgálnak ki a boltban (lásd itt), de az szvsz rasszizmus, hogy egyszer bunko volt egy részeg orosz 10 éve a fürdőben, ezért külföldit nem engednek be. Hiába bizonygatná külföldre szakadt hazánkfia, hogy bizony rokon nép vagyunk, nem pedig oroszok, akkor sem.
  • Zenty
    "Viszont őket a meglehetősen rasszista japánok mélyen lenézik."

A japánok nem rasszisták legfeljebb lehetnek köztük az is... A kommented pedig nem lesz hitelesebb attól, hogy leszólsz egy népet. Így azt javaslom máskor jobban figyelj.
  • Solt
    Engem is! :)
  • Nemzsidó
    Ejnye no! Kimondottan rasszisták a japánok? Milyen lehet akkor egy japán-zsidó? (fasisztabarát japcsikról már hallottunk)
  • savaz
    Azért a külső jegyek (szemszín, hajszín, testalkat etc.) igencsak eltérnek. Ne Maria Ozawa-t hozd fel példának, mert neki Magyar a nagymamája :-).
    Czeizel Endre a Magyarság genetikája c. könyvében azt írja, hogy genetikailag a környező népektől szinte megkülönböztethetetlenek vagyunk a mai vizsgálatok alapján.
    A gyerek fenekén a folt az a Mongolfolt, ami egész dél és kelet ázsiára, jellemző de a népvándorlás nyomán az ezt okozó gének az európai népességben is megjelentek. Pl. Svájcban Val d’Anniviers azt tartják az ott lakók, hogy a hunok leszármazottai, erre az egyik biyonyítékuk, hogy ott is előfordul a mongolfolt.

Genetikai rokonságot jabán őslakosaival az ainukkal kapcsolatban szoktak emlegetni (sokkal európaibbnak néznek ki a japánoknál, pl. sokkal szőrösebbek). Viszont őket a meglehetősen rasszista japánok mélyen lenézik.
  • ManoNegra
    Engem érdekelne, köszi!
  • e57
    Jásdi Kiss Imrének van egy félelmetesen logikus elmélete a pán tengelyről.
    Nem mondanám tudományosnak, de aki kicsit is fogékony az "alternatív" elméletekre, az nyel egy nagyot amikor végiggondolja.

Ha esetleg nem ismeritek kikereshetem.
  • uwu420
    Zsír, végre eltaláltam mit szabad ide írni. XD
  • uwu420
    Szerintem a japánok ezzel a hízelgős képmutatós mentalitással nem méltók rá hogy rokonaink legyenek. Ezért aztán nem is lehetnek a rokonaink, szót se többet a foltokról!
  • ManoNegra
    Köszönöm!
  • Solt
    Ha jól emlékszem volt egy genetikai vizsgálat, aminek az lett a végeredménye, hogy nagyon közel állunk egymáshoz... sokkal közelebb mint a finnekhez. Megemlítik még a ránk jellemző megnagyobbodott felső metszőfogakat, amely a japánoknál szintén gyakran előfordul.

Ezenkívül a múltkor nekem emlegettet egy itt élő japán hölgy valami olyat, hogy születéskor van valami folt szerűség a japán gyerekeken ami később elmúlik, de ez egyedül rájuk, illetve ránk jellemző.

Plusz ott van még a nyelvtan, ami nagyon hasonló... ragozás, nevek, dátumok írása, sőt egyező szavak is vannak, például a só / shou, illetve a fürdő / füro.
  • uwu420
    Mindennek van lapja. Egy alaptalan hazugságnak semmi értelme nem lenne, azt senki nem szopná be.
  • ManoNegra
    Igen, ezt tudom, én is azért gondolom hogy van alapja, mert biztos nem mindenkinél így indítanak, hízelegni lehet máshogyan is.
  • uwu420
    A japók eleve érdekesek, ilyen esetben nem kell készpénznek venni amit mondanak, náluk az az udvariasság hogy hízelegnek, de van némi valóság alapja.
  • ManoNegra
    Köszi!

Azért kérdeztem, mert tegnap diplomáciai iratok között találtam egy olyat, ahol Sigenori Togo japán nagykövet mondja a moszkvai magyar követnek, hogy "hazájában széles körben ismerik Magyarországot és a magyarokat, kiket európai fajrokonoknak tartanak". Szóval érdekes.
  • uwu420
    Tudományosan bizonyítható rokonság nincs, de van pár dolog ami elgondolkodtató.

Elsősorban a közmondásaink miatt van valami gyanú, náluk is hasonló jellegűek, de ez nem olyan régi dolog hogy rokonságot kelljen feltételezni. A XIX-században jelent is meg náluk magyar közmondások könyv japánul ami erősítheti a szimpátiát.
    Aztán ott van az a dolog, hogy a távol-keleti népekhez hasonlóan a mi vezetéknevünk is előbb van mint a keresztnév.
    És genetikai kapcsolat is van, de ez sem sokat jelent, mert ez nagyjából egész Eurázsiában kimutatható.
  • ManoNegra
    Azt tudja valaki, hogy a Japánok mi alapján tekintenek minket testvérnépnek? A hun-magyar folytonosság révén?
  • Savaran
    Rossz helyen jársz!
  • tippmix945
    üdv finnugorok
  • e57
    Mi történt? Voltak akik teletojt gatyával mentek haza az előadásról?

Lehet, hogy amikor meglátták a több méter magas képet a koronáról, fújtak mint a macska? :)
  • ManoNegra
    Azt ne mondjátok, hogy másra számítottatok a """"germánoktól"""" :D
  • Solt
    Undorító cikk, igazán méltó az indexhez. Természetesen név nélküli a gyalázkodás, ahogy azt kell ilyen körökben. Hányinger...
  • remark #4908
    A harmadik bekezdést már végig se tudtam olvasni. Cikk:
  • ManoNegra
    a teremben feltehetően mindenki tudja, hogy a germánozás a kódolt zsidózás formája.

Na ki a paranoid? :DD
  • immovable
    Mester és tanítványai. :)
  • Nemzsidó
  • e57
    Valójában nem az a lényeg, hogy lehetséges-e vagy nem, hanem az, hogy maga a kérdésed értelmetlen. Nem azért mert nem jó kérdés, vagy mert mondjuk nem föltehető, hanem azért, mert a magyar nép a származását nem ezzel a módszerrel tartja számon.
  • e57
    Nem lehetséges. :)
  • Solt
    Maga a hivatalos vonal is egy megfoghatatlan valami... mást tanítanak az idegenvezetőknek, más van a rólunk megjelenő külföldieknek szóló anyagokban, mást tanítanak az iskolákban, mást magyaráznak a "szakik"...

A lényeg az, hogy mindenki áltudományos, aki nem ezek katyvaszából válogat.
  • Savaran
    Finnugor ősnép létezésére nincs régészeti bizonyíték, egyébként minden ragozósnyelvű népnek a bolygón, van köze valamennyire a sumérokhoz, az viszont nagyon nem mindegy hogy miből adódóan és mennyire :)
  • hiper fizikus
    Nem lehetséges-e, hogy a magyarok a finugoroktól származnak? A finugorok pedig a magyarokkal egyutt a Suméroktól és a Szkítáktól?
  • Lteebee
    A lényeg, hogy összeesküvés-elméleteket gyártasz és alufóliával a fejeden mászkálsz, ezért nevetséges vagy.
  • remark #4898
    Akkor meg azt nem értem, hogy ha nem tagadják meg a finnugrista vonalat, akkor amikor ez a fejükre van olvasva, akkor miért állítják többen is a kritikára reagálva, hogy a hivatalos vonal is eltávolodóban van (pontos megfogalmazásra nem emlékszem) a funnugristázástól, így értelmetlenség a fejükre olvasni bármit is.
    Most akkor vagy az egyik, vagy a másik - gondolná az ember. Vagy az egyik az elfogadott hivatalos álláspont, vagy a másik az.
    Vagy az a cél, hogy én összezavarodjak azzal kapcsolatban hogy akkor mi is a hivatalos álláspont, és akkor elérték céljukat.