6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
#4817 A videóban ez hangzik el: "Ma Európában 4 írásrendszer létezik. A latinbetűs, a Cirill és ezek mellett a rovás, mely..."
Vannak alfabetikus és nem alfabetikus írásrendszerek ugyebár, de erre külön nem tér ki a bevezetőben. Minek is térne ki, felesleges. Nekem legalábbis.
Teljesen egyértelmű, amit kifogásolsz. Ott vagy eltévedve, hogy a rovásról azt hiszed, alfabetikus írás és csupán hangokat jelöl.
Ezt próbáltam neked levezetni a #4796 -ban, hogy több annál. Aki ismerkedik vele, eleinte csak úgy használja, mint betűírást. Aztán elkezdi a hangzókihagyásokat alkalmazni, majd azon jeleket is bevonja, amik nem csak hangokat jelölnek, mert számos ilyen is van. Ezek ismerete nélkül nem is lehet megérteni a rovásemlékeinket.
Ezért is lesz nehéz az Unicode-ba beleerőltetni, mert sérülni fog az írásrendszerünk azon komplexitása, hogy nem csupán betűírás, (De ha valakinek ez a "heppje" használhatja kizárólagosan úgy is, mint hangokat jelölő betűírás, de ez valahol a rendszer degradálása.) Arról nem is beszélve, hogy sokszor használatosak betűink mint önálló szavak. Pl a "GY" jelünk, mint eGY. A régről fennmaradt emlékekben gyakoriak és látható, hogyan használták, nem egyszerűen betűírásnak csak.
Például:
A kép minden sarkában ott van az "egyisten" felirat. (Egy Us Ten - "egy östen")
Külön is le van írva, de az "e" hangot, ott sem teszi ki a mondat elején.
eGy az Isten
Georgyius Musnai Djako.
(Az alsó sorban leírja a saját nevét (latinosan) és egyházi titulusát is a készítő) Musnai György diako (djako) (diakonus) -
uwu410 #4816 Egyébként ez egy nagyon jó videó, ékes bizonyítéka annak, hogy lehet erősíteni a nemzeti öntudatot történelemhamisítás nélkül is. -
uwu410 #4815 Ez egyébként nem vita tárgya. Nem lehet téves. Egyszerűen így csoportosítják őket. Biztos lehet máshogy is, de attól még így van.
Ha nem lenne egyértelmű, én azt kifogásoltam hogy kijelenti, hogy négyféle írásrendszer van. Közbe amiket felsorol mind egy írásrendszerbe tartoznak, mind alfabetikus írások amik hangokat jelölnek.
Ha leírod hogy téves, azt is illik odaírni hogy szerinted miért. Jó hogy írtál sokat, csak éppen másról. Ha nem egyértelmű amit leírok, nyugodtan rákérdezhetsz. -
#4814 Majd egyszer valaki kapcsolatba hozza a magyarokkal mint én. -
ahddub #4813 Íme egy másik tudományos nyelvészeti őstörténeti oldal, hírekkel, információkkal, dezinformációkkal. De kaptam ittlétem során már fasza linkeket, meg könyveket is. Akit érdekel vagy véleménye van itt is kifejtheti, cikkek, hírek melyeket reg után kommentálhatsz, van pár okostóni ott is, meg személyeskedés, trollkodás és törlik is a kommentet ha olyan.
http://www.nyest.hu/renhirek -
#4812 Csak egy baj van avval a "hieroglíf" szótagírással, hogy túl bonyolult és olvashatatlan. -
#4811 :) -
#4810 A kiskakas mese rovással leírva
Nézzétek meg hogy lehet az egyszerű betűíró rovásból eljutni vagy inkább visszajutni a "hieroglíf" szótagírásig. -
Vigyázz az sg-t már az "ufo-k" is olvassák:
-
Solt #4808 Ma volt egy olasz csoportom... az egyik tag odáig "merészkedett", hogy a magyar nyelvet az etruszkhoz hasonlította, és közölte, hogy nagyon hasonlóak... :) -
#4807 A szavaran elit -
#4806 Nem vagyok valami nagy nyelvészet rajongó, de Kiss Dénes észrevételei tényleg nagyon érdekesek! -
#4805 Nézzétek Kiss Dénest! Imádom hallgatni.
Nyelvünk legmélyebb múltját tárja fel, hétköznapi példákkal fogalmazva:
http://www.youtube.com/watch?v=Z0U5o5dP-A4&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=yjUgXcKwcss
http://www.youtube.com/watch?v=BoJtjqk8uC4&feature=plcp
-
Zenty #4804 Frusztrált vagy és nem látod a fától az erdőt.....
Most neked is és másnak is elmagyarázom mi a helyzet a fórumon:
Ez egy nyilt fórum.
Ez pedig azt jelenti, hogy még a "rossz múltuak" is írhatnak ide ha betartják a szabályokat. A szabályokat pedig mindenkinek be kell tartania. Neked is. Ennyire egyszerű.
Ha szelektálnék( tehát lenne ban lista, meg ilyenek) akkor mehetne a magyar őstörténelem a zárt topikok közé. Szerintem ezt senki sem akarná a fórumon.
Egyébként azért választottak házigazdát a fórumra, hogy a lehető leggyorsabban megoldódjon a trollkodás és a fórum hergelésbeli problémák. Meglátásom szerint egyre jobb a helyzet, de időbe telik még mindenki megszokja.
Én pedig nem lehetek itt non-stop, de a lehető legtöbbet megpróbálom megtenni. Ennyi.
Most pedig megkérek mindenkit a no offolásra és kérném a téma építő folytatását. Köszönöm. -
#4803 Én is az vagyok akkor -
ahddub #4802 nyilván én vagyok troll -
#4801 Ne páviánozzál, felesleges :)
Mindenki átnéz ezen a sokreges, sokszorosan kitiltott provokátor trollon. Bár újabban mutat némi javulást, talán még nem menthetetlen. -
ahddub #4800 na mi van öcsém, nyíltana zsidók mellé állsz a magyarok ellen?
legyél ember, hagyd fenn a megjegyzésemet! -
#4799 -
#4797 Egy jó írás a régi jelek közös tőről fakadásáról, csak most Kelet felé nézünk...
-
#4796 "A rovásírás azért van megkülönböztetve ezektől, mert más az írásmód. A rovás technikája más karaktereket követel meg, ezért sorolják őket külön íráscsaládba."
Ez téves. A rovás, mint alfabetikus írásmód később alakult ki bizonyos jelekből és ősvallási jelképekből (A mai napig sok jelünk eredeti jelentése megmaradt és ezért lehet használni nem csupán alfabetikus írásnak, de manapság inkább csak ezt erőltetnék, holott több ennél, de lehet kizárólagosan betűzni is). A rovásjelek lekerekített alakjából jobban értelmezhető ez.
Felül a ló jelünk lekerekített alakaja. ( A legelő lovat jelképezi )
Alatta kemény anyagba vésve, karcolva, faragva. Egyértelmű, hogy melyik jelkép a régebbi, melyikből ismerhető fel a ló.
De pl az ég jelünk is elég jó példa. Felül az égboltot tartó oszlop, amint tartja az eget. Ennek továbbvitele tulajdonképp a mondáinkban is szereplő égigérő fa is.
altta ugyanez vésve, karcolva:
De lehetne még példákat hozni a föld jellel, (rovás f)
A LY (Lyuk, forrás, stb.)
Ami még érdekes, hogy a betű, főleg a magánhangzó kihagyások is szépen a magyar nyelv szabályaira épülnek és a rövidítés és összerovás megoldások is követik a magyar nyelv szabályait.
-
uwu410 #4795 Rögtön az első mondatban pontatlanul fogalmaz. De a bevezető legalább jól hangzik.
Ez így nem teljesen igaz hogy az a 4 féle írésrendszer van Európában. Amiket felsorol mind az alfabetikus írásrendszer tagjai, és az eltérést gyakorlatilag az abc-jük adja, de jellemzően különálló hangokat jelölnek.
A rovásírás azért van megkülönböztetve ezektől, mert más az írásmód. A rovás technikája más karaktereket követel meg, ezért sorolják őket külön íráscsaládba. Merthogy rovásírásból se csak egyféle van, csak a technológia miatt kényszerűen hasonlóak.
De egyébként a folytatás az teljesen frankó. -
#4794 -
#4793 Azért álltak itt meg mert folyamatos phürroszi győzelmeket arattak, a tatároknak nem volt olcsó itt a "győzelmük". -
#4792 Igen és miért álltak meg itt a törökök tatárok? Mehettek volna tovább is. Valakik a nyugaton tehettek valamit hogy arrafelé nem menjenek. -
ahddub #4791 -
Solt #4790 Nagyon jó, de nálam el van csúszva... :S ( 16:9 ) -
#4789 Hol vannak a manysik és a hantik? Na és az Urál hegység? XDXDXD
Viccet félretéve szerintem nagyon jó:) -
Zenty #4788 Raktam ki hátteret. :D
Vélemény? -
ManoNegra #4787 Kitört a háború a rovásírás körül
[i]„A székely–magyar rovásírás kazárosítására tett bárdolatlan kísérlet tehát tetten lett érve” – hívta fel a figyelmet nemrég a Magyarok Világszövetsége. Július 13-án kiadott közleményükben az ellen tiltakoznak, hogy a Magyar Szabványügyi Testület Rovás munkacsoportja olyan beadványt készített a Nemzetközi Szabványügyi Szervezetnek (ISO), amely együtt kezeli a székely–magyar, a Kárpát-medencei és a kazáriai rovásírás jelkészletét. -
ahddub #4786 -
ahddub #4785 A magyarság ősei sosem voltak zsidók, ezt a zsidó megszállók hazudják, vágyuk és álmuk egy zsidó Magyarország. Könnyebb dolga lenne így egy világkormánynak. Viszont a jelenlegi politikai elitünk zsidó. Beleértve a kommunista-liberális, hirtelen nemzeti konzervatív Orbánt is! Még a Jobbikban sem vagyok biztos, hogy magyar lenne. A többiek pedig biztos , hogy nem! Viszont a cionizmus egy süllyedő hajó, ráadásul nekik köszönhetjük trianont (teodor hertzl és a szabadkőművesek), a bolsevizmust (rákosi-rosenfeld mátyás, kun-kohen béla) ne legyenek illúzióitok, a bolsevizmus itt zsidó ölt magyart helyzet volt. Teljesen indokolt volt a fehér terror, szemet -szemért alapon, és megkímélte az ártatlan zsidóságot. A nyilas túlkapásokat viszont elítélem, mert ott faji alapon öldöstek, hasonlóan a zsidó-bolsevikekhez. A jövő Magyarországa csak nemzeti lehet, kőrös-sumér-szkíta őstörténettel a nemzetek Eurázsiai úniójában ammen! -
#4784 Köszönöm. -
ManoNegra #4783 Boldog szülinapot! :-) -
#4782 Sok-sok, érdekesnél-érdekesebb előadás.
Előadások -
ManoNegra #4781 Tárgytalan, Viszont az teljesen légből kapott állítás, hogy a Kabar törzs zsidó lett volna. -
ManoNegra #4780 Kicsit OFF leszek bocsánat. Olvasom a kurucon Marton Veronika válaszát Komoróczy írására, és azt kezdtem el keresni, hogy mi a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a kazár elit fölvette a zsidó vallást? Mert a kazárok a VII. században a tengri vallást gyakorolták, azt tudjuk Movszesz Daszhuranci-tól, de a zsidó vallásra nem találtam bizonyítékot. Ha valaki tud valami közelebbit, és megosztaná, azt megköszönném.
ON -
#4779 Nem hülyeség, ha nincs mohács és nics a török-habsburg duó, akkor óvatos becslés alapján is 40-60 millós nagyhatalom lennénk kb. majdnem a mai Németország szintjén, persze akkor egészen máshogy alakul a történelem.
Ez most OFF volt, bocsánat:) -
#4778 Sziasztok.
Új vagyok errefelé és feltennék egy nem túl távoli történelmi kérdést.
Ha nem ide tartozik akkor bocsánat és töröljétek.
Nem tudom mennyi a valóságalapja, de régóta foglalkoztat a dolog.
Magyarország szétszabdalása végső soron a Törököknek köszönhető? Ugyanis amikor itt bandázott a török annyi sok Magyar ember halt meg, hogy amikor kivonultak olyan kevés volt a lakosság, hogy a határ túloldaláról kellett "betelepíteni" embereket. Ez aztán oda vezetett, hogy azok a területek amit ugye lecsatoltak végül nagyon "elmagyartalonodott" (de hülye szó bocs).
Mert szvsz ha teljesen Magyar a lakosság nem hiszem, hogy elveszik azokat a területeket.
Ha hülyeséget írtam akkor javítsatok ki.
köszönöm
-
ahddub #4777 IGEN!!! Ez a MAGYAR (h)őstörténet! és van az 30 000 is!