6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • primavis
    no az olyan lesz mint a finnugor! -:))
  • Zenty
    írtam privátot
  • Savaran
    Pont hogy ebből kell "őstörit" csinálni, mi másból mint a vérségi kötelékből, ne fárassz légyszíves.
  • primavis
    csakhogy azok kézzelfoghatóak, vizsgálhatóak, nemde? s a finomodásuk és simán nyomon követhető. A markerek meg pusztán statisztikai spekulációk révén csoportosithatók, de semmit sem tudunk kialakulásuk okáról és menetéről. Nem muszáj félreértsetek,csak az a bajom ezekkel a spekulációkkal, hogy a genetika egyelőre nem erre való és vadhajtásoknak tartom őket.
  • primavis
    speciel én az Évára vonatkoztattam az eddigieket, ne csúsztass.....
    amúgy meg van egy másik eléggé alapos érvem is: nem lehet apasági pert indítani olyankor, ha nincs meg az apa DNS-e! Nos, a haploid csoportokban nincs ősi kutatható/vizsgálható DNS, sorry.....Valami volt az fix, hiszen "gyerek "az van.......de ebből nem kellene őst fabrikálni hozzá!
  • Savaran
    :D mint már mondtam a meglévő embereket kutatják nem statisztikai becsléseken sem nagyon létező vakvágányra futott öröklődéseket, ha leadod a nyálmintádat tegyük fel r1a1k mondjuk akkor sztyeppei őslakos kész nincs mit ragozni, nem tudom mit erőlködsz...
  • ManoNegra
    Aham. Tehát hazugság, és nem sokasodtak meg az un. haszontalan alkotások, és nem finomodtak a használati tárgyak sem?
  • primavis
    na ja, ugyanaz a társaság állítja mindkettőt! Konzultálhattak önmagukkal! -:))
  • primavis
    De ha száz lánya lesz, akkor sem örökli egy sem a drágalátos Y kromoszómájáját,csak az X-et, azon meg nincsenek olyan markerek! Egy fiú utód mindenképpen kell hozzá!
  • Savaran
    Nem éppen, mert a kisiklott vonalak nem számítanak(mivel visszafelé haladunk), például az apai vonal az mindenképpen fix pont, az Y csak férfiaknál van meg és akárhogy nemz utódot összevissza 100 nővel az y az adott marad.
  • ManoNegra
    Na jó rendben néphülyítés, de azt mivel magyarázod, hogy a visszavezethető ősapa kora nagyjából megegyezik a "nagy kiugrás" korával? Az is csak néphülyítés?
  • primavis
    Így van, ezért az egész mitochondriális/Y kromoszómás spekuláció csak néphülyitésre jó! No meg IF pontok szerzésére a karrierre vágyó genetikusok számára! -:))
  • primavis
    te olyant még soha nem láttál/hallottál, hogy egy nőnek nem született lánya? sőt esetleg fia sem? akkor mi lesz a vérvonalával, nem megszakad?
    Miután magadhoz tértél, esetleg arra is gondolhatnál, hogy már eredetileg sem egy férfi és egy nő jött létre az evolúcióban (ez nem a Biblia!), ergo a lánytalan mama fiai más mama lányát vették el/csináltak neki gyereket, de ugyebár - hacsak nem testvére volt az elsőnek - már nem ugyanazt a mitochondriumot adta át az utódoknak mint az első! capisci?
  • Savaran
    Mivel a meglévő emberek genetikai múltját kutatják, a kisiklott leszármazást nem veszik alapul, tehát ha férfinak csak lányai születtek akkor a férfi mutációja ment a lecsóba.
  • Savaran
    "Ott az alapelv az, hogy olyan női vérvonalat kell keresni() amelynél visszamenőleg minden nőnek volt lánya!"

XD na itt végem lett, leestem a székről miközben kettéfejeltem a billentyűzetet....na jó mégsem, de amiről te beszélsz az fizikai és biológiai lehetetlenség, röviden vázolom a helyzetet: említed hogy olyan női "vérvonalat" (nevezzük mitokondriumnak) kell keresni amely visszamenőleg minden esetben minden nőnek volt lánya...ez logikai "epic fail" ugyanis minden lánynak volt anyja.....XD
  • ManoNegra
    Ezen nem veszünk össze.
  • primavis
    no én meg pont az ellenkezőjét vallom! A Hominidák közül az australopithecusok azok akikre nézve valószinüsiteni lehet az afrikai származást, létet. A Homo genusra már nem, ugyanis egyrészt korban már átfedés van (utolsó A.pithecusok-első Homo-k), másrészt már jelentős és eddig megmagyarázatlan anatómiai különbségek vannak köztük. Harmadrészt a jó millió éve létező H. erectus meg már mind Afgrikában, mind Európáűban s mind Ázsiában jelen van a legkorábbi időkből is. Ugyanúgy jöhetett Afrikából, mint ahogy oda is mehetett. A neandervölgyi hiányzik Afrikából, mig a H. sapiens kilakulásának helye ismeretlen, illetve nincs bizonyitva.
    A hivatalos afrikai leszármazás hivei elfelejtkeznek arról az őslénytanban közismert tételről, hogy egy fosszilia megtalálásának a helye csak azt bizonyitja, hogy ott és akkor élt a gazdája, de azt már nem hogy máshol/máskor nem élhetett volna!
  • ahddub
    A modern ember afrikai, kelet afrikai. aztán hogy a hominidák honnan, az jó kérdés. Mert pl a szőrünk akkor "vedlettük" le amikor ruhát használtunk ,az pedig nem Afrikában kellett!
  • primavis
    Ez igaz, de az már nem állapitható meg, hogy az hol élhetett és az sem, hogy a H. sapiens bölcsője hol ringott! A namibiai Éva meg a a többi "ősapa/ősanya" bárhonnan oda kerülhetett.mert csak az biztos, hogy az egyeneságú leszármazottja most ott él!
  • ahddub
    Hogy mi vezetett a neanderiek kihalásához azt nem tudni. 60-70 000 éves Ádám, Éva viszont 200 000 XD
  • ManoNegra
    Ahogy a hiányos tudásom alapján (és az elmúlt napokban olvasottak alapján) meg tudom ítélni, ez így van ahogy mondod, de ettől függetlenül vissza lehet vezetni az Y kromoszómák alapján kb. 60 ezer évvel ezelöttre, egy feltehetően kiemelkedő képességű férfira, aki a modern ember ősapja, és akik utódai kiszorították a neandervölgyi embert. Ezt a régészet is alátámasztja. De javíts ki ha nem jól sejtem.
  • ahddub
    Tehát akik 670-740 között a késő avarkorban betelepülnek , azok már magyarok, és nem onogurok ahogy László Gyula kitűnő régész nevezi őket. Amúgy az ogur és hun sem azonos! Az ogurok a nagy daha nép hajtása mint a tokhár, jüecsi, kusán, dák népek is. Róna Tas szerint a jücsiulu nép (kínai források) akkori kiejtése ugur volt. Innen a finn-ugor mesterséges kapcsolata ami nagyjából annyit tesz finn-tokhár. A nyelvészek szánalmasságát mutatja, hogy míg az ogurokat őstöröközik addig a tokhárokat indoiránizzák, holott egy népről beszélünk ami magyarul beszélt, és magyar neveik is voltak (László Gyula) így járnak amikor nyelvemlék nélkül keresztnevekből rekonstruálnak népeket!
  • ahddub
    A szabírok és ogurok egyesülése 545-ben volt, 1. Kosru szaszanida uralkodó szétverte a kaukázusi szabír államot, a szabírok 3 részre szakadtak. Egy részük bizánci határőr lesz ők a kurdok ősei, másikuk a göktürkökkel alkotja majd a kazárt! A harmadik pedig a hunogurókkal (hungárok) egyesül magyarrá. BOaréz vagy Boarich hercegnő Balak király özvegye szabír volt, megözvegyülése után hunogur uralkodóhoz megy nőül (azt hiszem Baloghoz). ÉS most jön a meglepő forrás :D Hóman Bálint a zsigeri finnugrász, vénségére már a valós vonalat is kutatta:) Tehát kedves trollok én igen is olvasok finnugorokat is pl Róna Tas, nem írnak ők rosszakat, csak nem kapcsolják hozzánk! És ez baj.
  • ahddub
    Én nem támogatom azt az elméletet ami minket úgy tekint őslakosnak, hogy a lovaskultúrákat meg nem. Itt a kulcs az elvándorlásban van, amikor a vinca-tisza kultúra sumérrá lesz az meg királyi szkítává ami pedig a sztyeppére vándorolva a kurgánosokkal egyesül szkítává, amely több hullámban hazatér. Az ősnép nem nevezte magát magyarnak, magyarnak Magor sarjai nevezték magukat akik viszont Szubartuból származtak és nem a Medencéből. Aztán hogy a hassuna,samarra,halaf, ubaid honnan jött az nincs eldöntve még, a jemdet nassr biztosan medencei, de ők meg a déli sumér részt lakták és dahává, úzzá, avarrá lesznek. A honalapításkor nagyjából 50-50% volt az őslakos és a sztyeppei elem.
  • primavis
    Ez eleve szédítés, illetve ködösítés. Az Y kromoszóma markerei alapján Ádámhoz eljutni visszaélés a laikusok gyenge genetikai ismereteivel.
    Ugyanaz a helyzet mint a mitochondriális Évával. Ott az alapelv az, hogy olyan női vérvonalat kell keresni (ugyanis mitochondriumot csak a petesejt adhat át az embriónak, a spermatozoidában nincs) amelynél visszamenőleg minden nőnek volt lánya! Az Y kromoszóma esetében nyilván olyan férfivonal amelyben az apáknak mindig voltak fiú utódai. Az hogy hol találnak ilyent az egyáltalán nem azt bizonyitja, hogy ott ringott volna a H.sapiens bölcsője, csak azt, hogy akkor és ott élt már ember! A többi - és a valóban legrégebbi ősöknek valószinüleg megszakadt eme vérvonala, az anyáknak nem volt lánya és így a későbbi nő utódi ok (a fiuk lányai) már más vonal jellegeit vitték tovább, mig a másik esetben a férfiaknak nem volt fiu utóduk és fiú unokáik/dédunokáik már más férfi vonalat vitték. Ennyi és nem több! A több az mese és félrevezetés!
  • ahddub
  • ManoNegra
    http://www.eltevedtidoszamitas.hu/pics/folytonos.pdf
  • ManoNegra
    Cser Ferenc és Darai Lajos : Kárpát-medencei azonosságunk, távoli rokonaink és katonai segítőink

A magyarság, a magyar nyelv, a magyar nép és népi kultúra eredetének a kérdése évszázadok óta gyötrő kételyek forrása. Többen több oldalról közelítették meg a gondot okozó kérdést, de alapvetően a megközelítések csupán a népi jellegzetességek – etnikum, műveltség, különösen a nyelvi műveltség, írott emlékek – területének egy-egy, gyakran nem is koherens szegmensét érintették. László Gyula professzor úr vetette föl a gondolatot, hogy a néprajzosoknak, a nyelvészeknek, az embertanászoknak, a régészeknek és a történészeknek össze kellene fogniuk, hogy egységesen, valamennyi szakterület ismeretanyagát összedolgozva derítsék ki népünk, nemzeti kultúránk eredetét.
    Ez az összefogás mind a mai napig elmaradt.
    Alapvető változást jelentett azonban, amikor mindezen tudományok eredményeit összegeztük egymást követő tanulmányainkban. Az összegzett tudományos eredmények alapján valamennyi sztyeppei eredet valószínűsége lecsökkent és csupán a nemzetünket sem elkerülő jelenség, a kettős társadalom egyik ága lett a sztyeppére visszavezethető, a nemzetet alkotó magyar nyelvű lakosság döntő többségét Kárpát-medencében eredőnek találtuk. A bevezetést megelőző ábrák éppen erre utalnak. A Kárpát-medence őskori régészeti anyagai így összhangba kerültek a magyar nyelv sajátságaival. Sőt, a sejti átörökítés Y testének elemzéséből a fenti táblázatban összefoglalt eredményei kétséget kizáróan támasztották alá népünk Kárpátmedencei eredetét. Mindezekre a későbbiekben még részleteiben visszatérünk, amikor a gén mutációs táblázat egyes jeleinek magyarázatát is kifejtjük.

...
  • Massari
    Perpill nem volnék a legvitaképesebb, de ebbe az elméletbe ami a legfalsabbnak tűnik elsőre (is) az a finn-előtag. Mer még ha "skandi-ugor"elméletről lenne szó, az emberek kevésbé ágálnának . De utóbbi feltételez ilyen-olyan germán kapcsolatokat is /EmbErtanilag, tehát nem is KulTúrálisan - amire a finn-elmélet alapul/ és ez a tud.élet képviselői számára mai pol. viszonyok között (160év aknamunka és torokra-szivatás után) vállalhatatan kínos blama lehet. És akkor ott vagyunk hogy kis hangsúlyeltolódás történt egy fokkal értelmesebb irányba. Rémlik eSz-kil n.törzs is az ismert szállásterületeink környékén , és az észteket is asszem mondják hogy ott is lenne kicsike ráció, bár ezekre csak általános iskolából emlékezek :)
  • ahddub
    hagyd a trollt

• Csaba vezér
    Csemege estére.
  • Solt
    Ok-okozat...

Ha normális hangnemben, érvekkel elővezeted a véleményedet, nem lesz törölve a hozzászólásod. Ha jön a magaslóról benyögött áltudományozás és a nem is igazán burkolt hülyének nézés, akkor törölve lesz.

Szerintem ez így korrekt.

Egyébként az én hozzászólásaimat például a hír topikban törölgették, pedig a töredékét nem engedtem meg magamnak ahhoz képest, amit te megengedsz magadnak velünk szemben.
  • ahddub
    azért van különbség :D azért ezt a két képet választottam, mert alul a khanti férfi szibériai, felül pedig azok a tuvai szkíták láthatóak akik eljutottak oda, na köztük kell keresni a magyarság őseit! Az átadó nép a mi vonalunk, mindig!
  • ahddub
  • ahddub
  • ManoNegra
    :DD
  • ahddub
    Á most már megszoktam üket, azért kösz :D Az egyiket azért kaptam mert egy manysinak ábrázoltam az egyik trollt :D Ez sz.tem vicces volt, nem sértő.
  • ManoNegra
    Csak egy tipp. Ha belépsz a főoldalra, egyből eltűnnek a felkiáltójeleid.
  • ahddub
    A személyeskedésről: Ne legyünk álszentek ezt korábban mindannyian, főként poénosan semmi esetre sem fenyegetőzve megejtettük, de azóta eltelt x év, -jelzem a féléves büntetéseim valahogy ottragadtak :D Ez mára már nem jellemző, inkább az arcpirító hazudozások, csúsztatások, és a tudósok felé történő személyeskedések amiknek gátat kell szabni! Nincs olyan, hogy ki mondja, olyan van hogy amit mondd az bizonyított-e tény, vagy hipotézis. Feltevés, elmélet, nem véletlen hogy az akadémia is feltételezett őshazákat ír, azért mert nem tudja bizonyítani régészetileg, mondailag, genetikailag. Amikor pedig ez lehetséges akkor terel, mint vakbojtár a bíró nyáját! 2 személy jár fel ide trollkodni, a többiekkel kapcsolatban én ilyet még nem láttam. A 2 személynek a jövőben lehetőséget illene adni, hogy előálljon egy saját ELMÉLETTEL , amit 1.GENETIKAILAG, 2.MONDAILAG, 3. KORABELI KÚTFŐK FELJEGYZÉSEI ALAPJÁN 4. NYELVILEG, 5. RÉGÉSZETILEG is alá KELL majd támasztania, ahogy teszem pl ÉN! Jó lenne ha addig a többiek nem írnának.
  • ahddub
    Nem, ebben a topikban NEM elméletekről van szó, hanem bizonyítékokról! A finnugor mese az elmélet, mert arra NINCS bizonyíték! A Csodaszarvas legendára VAN bizonyíték.