6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • ManoNegra
    És az akadémikusok arra kértek téged, hogy a gondolataikat közöld itt velünk?

Tégy egy szívességet, és vázold fel a magyarság eredetét, ami szerinted helytálló, természetesen bizonyítékokkal alátámasztva!
  • Zenty
    Solt érdekes módon tud a témáról beszélni tudományosan és forrásal is tud szolgálni és nem banoltak ki úgy 500-szor....

Egyébként felettébb érdekes, hogy az 500-szor kibanoltak panaszkodnak arra, hogy itt állítólag diktatúra van. Szerintem szólni fogok a moderátoroknak, hogy meglegyen az 501-ed is... úgy is mondták, hogy legyek kíméletes a problémás személyekkel.

És mégegyszer mondom a trollkodás, mások sértegetése nem tűrt ezen a fórumon. Ha nem tetszik lehet máshova menni.

• Zenty
    Várom még mindig a tudományos érvelésedet forrásal.....
    Arra panaszkodtál nem lehet állítólag kifejteni az ilyen véleményeket.. A tény az, hogy lehet csak az más kérdés, hogy nem akarsz vagy nem tudsz ilyet írni.

Helyette trollkodsz mint most is.

"Meg gondolom te is csak nem érted amit mondasz."
    "Ha az akadémikus tudósok olyan velejükig romlottak, és nemzetellenesek, az alternatív jelzőnek kéne az elsőnek lennie amit nagy büszkén kifüggesztetek, jelezve hogy másképp is lehet ezt csinálni..."

Most csak azért nem törlöm, hogy lássa mindenki mit jelent a trollkodás, minőstgetés, személyeskedés, téma elterelése egy fórumon.
  • uwu410
    Szerintem az akadémikusok ezt másképp gondolják:)
    Meg gondolom te is csak nem érted amit mondasz.

Ha az akadémikus tudósok olyan velejükig romlottak, és nemzetellenesek, az alternatív jelzőnek kéne az elsőnek lennie amit nagy büszkén kifüggesztetek, jelezve hogy másképp is lehet ezt csinálni...
  • uwu410
    Megértem hogy így érzed, végülis nem a te hsz-eidet törölgetik.
  • Solt
    Igyekszem a mondandóra figyelni, és nem a személyre. Amennyiben helyénvalónak gondoltam volna a felvetésed, akkor támogattam volna.

Lejjebb megindokoltam, hogy miért nem értek egyet vele.

"Az ellenvéleménnyel továbbra sincs probléma. Ha valaki úgy érzi, hogy a hivatalos véleményt korrekt módon tudja védeni, az előtt nyitott az út."
  • uwu410
    Ha nem én mondtam volna akkor is rossz ötlet lenne?
  • Solt
    No igen...

Komolyan már én sem veszem őket, viszont az a baj, hogy a moderátorok sem... pedig sok felesleges vita megelőzhető lenne...
  • L Viper #4686
    Arról nem is beszélve, hogy ki is van tiltva. Sokadik regje is bannolva van, de mindig csinál újat. Ez az igazi trollkodás és még ő a "tudomány" védelmezője. Na itt veszti el az egész az értelmét, hogy komolyan vegyem.
  • Zenty
    "Ebben a topikban jellemzően az alternatív elméletek kapnak helyet, és szinte szó sem esik a tudámányosan elfogadottt elméletekről."

A fórumon tudományos elméletekről van szó forrás megjelöléssel. De kíváncsian várom a tudományos elméletedet forrással megjelölve.

" törölni a nem alternatív történelemmel kapcsolatos hozzászólásokat."

Ilyen nem történt sosem.
    A többszöri felszólítás után és végül törlésnél nem a témák vannak törölve és nem is az ellenvélemények, hanem a trollkodások és a sértégetések. Ez többször le lett már írva.

A trollkodás, sértegetés, fórum direkt hergelése nem tartozik a véleményilvánitáshoz és a témához sem. Lehet úgy is fogalmazni, ellenérvelni, véleményt kinyilvánitani, hogy senki számára az ne legyen sértő.

• Solt
    Amint időm engedi, összeszedek pár dolgot. ;)
  • Solt
    Azért, mert a tudományosan elfogadott sódert mindenki ismeri...

Itt azokat tárgyaljuk, amelyek kellőképpen alátámaszthatók a politikailag korrekt mta-s kijelentésekkel szemben. Mert ugye az esetek nem elenyésző részében mezei kijelentésekről van szó.

Amikkel meg egyetértünk, azokat nem ragozzuk... bár hirtelen ilyet nem nagyon tudnék mondani.

Az ellenvéleménnyel továbbra sincs probléma. Ha valaki úgy érzi, hogy a hivatalos véleményt korrekt módon tudja védeni, az előtt nyitott az út.

Viszont aki trollkodik, áltudományosozik, nem vesz tudomást arról amit leírnak neki, hanem csak szajkózza a magáét mint a pereces, arra itt nincs szükség...
  • ManoNegra
    Valóban, leírhatnád a tudományos álláspontot, vagy a sajátodat, ahelyett, hogy mindenbe belekötsz. Lássuk a Te teóriádat!
  • Savaran
    Ez megint csak pampam, ellenérvet lehet írni, ha helyénvaló, de ami logikailag nincs alátámasztva, annak helye itt nincs.
  • uwu410
    Ebben a topikban jellemzően az alternatív elméletek kapnak helyet, és szinte szó sem esik a tudámányosan elfogadottt elméletekről.
    Az őstörténeten kívül is van pár népszarű táma ami fel szokott merülni, ezért szerintem célszerű lenne bizonyos irányban szűkíteni, más irányban tágítani a témakört.
    A topik igazán találó elnevezése az Alternatív magyar történem lehetne.
    Ez azért lenne jó, mert így jogosan lehetne törölni a nem alternatív történelemmel kapcsolatos hozzászólásokat. És senki nem lepődne meg ha csak úgy betoppanna ide.
  • lopbisz
    Solt nagyon jó lenne a turul alá csinálnátok egy alap ismertetőt !

Laikusoknak és akik nincsenek napi szinten tisztában a témákkal azoknak kincs lenne az ilyesmi.

• ahddub
    vércsoport elemzésel bizonyított őshonosság
  • ahddub
    Íme a vércsoport elemző tanulmány, Dr Nagy Ákostól, mely szerint ősnép vagyunk itt.

http://www.nemenyi.org/doc/01-AVERCSOP.pdf
  • Zenty
    :D

.
  • ahddub
    ÉS megelőzvén a Kiszely hitelességére (és nem a munkájára) adott csúsztatásokat a Magyar Ember c. Könyvében a 790.-922. oldalak között csak a forrásait sorolja fel! Számtalan szaktekintély, különböző területekről. Be lehet fejezni (vagy le)a csúsztatást, ferdítést, hazugságot, féligazságok kiemelését a lényeg homályosítása, bagatellizálása mellett! Mert nem működik, mert felkészült tudású emberek átlátnak a cselszövésen! Konstruktív ellenvélemény építő jellege pedig nincs jelen a fórumon! Csak a trollkodás az ármány és hazugság!
  • L Viper #4667
    Akikről beszélsz mindig számbelileg kisebbségben voltak az itt élő ősnéphez képest, akiknek a genetikája épp a szomszédainkhoz áll közelebb.
    Az elit uralkodó, katonáskodó ide visszatérő rétegek genetikája pont ezért tér el kissé az itt élő ősnépétől, mert Ázsiában keveredtek is. Nagyon is illik a KM folytonosság elméletébe.
    Az itt élők meg a magyar nyelv ősét beszélték, erre is voltak linkek. (Marha-marha, Sargata-zargat, ligatúrák stb.) A rovásleletek (többféle jelkészletet használtak ugyan, ahogyan Egyiptomban is volt hieratikus, démotikus és hierogif jelkészlet, nálunk mára a székely jelek maradtak fent leginkább, de a szarvasi csont tűtartó, vagy a nagyszentmiklósi kincsek jeleiben láthatod a másik jelkészletet is. de a hordozó nyelv a magyar nyelv korai alakjaja többnyire, kép, ősvallási jelkép leletekről nem is beszélve), a Semino génvizsgálat is illik bele a képbe, de teljesen feleslegesen ismételgetjük.
  • Savaran
    És ha jól emlékszem anno ez is le lett már írva, mindig ugyanazok a dolgok jönnek elő.....
  • Savaran
    A gond az, hogy te a szlávokat mint genetikai etnikum fogod fel, pedig az csak egy nyelv/nyelvcsalád így a magyar nem az ukránhoz(vagy oroszhoz) áll közel, hanem az ukrán területeken 16000 éve élt kurgán és "battle axe" kultúrákhoz, Ahol kialakult az r1a és a magyar azon belül is r1a1k, az hogy közben a 4-5 "szláv" törzs ortodox behatással "néppé" alakult az magyar szempontból irreleváns. Pont úgy ahogy a szlovák állam 16 Észak-magyarországi szláv nyelvjárásból megegyezéses alapon kiválasztva az irodalmi szlovákot "állam" ill. "nép" alakult ki.
  • L Viper #4658
    Senki nem mondta, hogy több ezer éve is ennyi művelésre alkalmas terület volt a Kárpát-medencében, mint ma.
    Ez az írás sem. Arra viszont felhívja a figyelmet, hogy voltak azért művelésre alkalmas területek, amit bizonyít az is, hogy az említett útépítés alatt is rekordszámú leletre bukkantak. Településekre utcákkal. Olyan edényeket is találtak, amikben a megtermelt javakat raktározhatták el. Ahogy a lakosság szaporodott, már kevés volt a terület (többek közt azért is amit említettél, voltak vizes-erdős területek), ez az egyik oka a kirajzásoknak, terjeszkedésnek. Polgár környékén szintén elképesztő mennyiségű lelet volt az M3-as építésekor, lásd Archeopark.

Számtalan olyan terület, település van Magyarországon, aminek a leírásában ez olvasható: több ezer éve lakott hely, neolitikum óta, bronzkor óta stb.

Nézzük meg pl. a sárréti régióban, Szeghalom települést. Eleve egy sáros-vizes rész, mégis ezt olvashatjuk: "Mintegy 7 ezer éve lakott hely".
    A település mai neve sem a szegekről kapta a nevét, hanem arról, hogy egy magaslat, halom, "folyószegellet", vízmentes rész ad neki otthont. A folyószabályozások előtt is lakott hely, sok ezer éve.

De el lehet nézni az ország másik részére is, pl. Velem környékére, ahol már a bronzkorban teraszos művelés folyt. Értékes leletek is kerültek elő onnan. Az akkori lakosság megtalálta a módot a nehéz terepen való megélhetésre.

Persze ez a rövid írás amit linkeltem, nem megy bele ilyen részletekbe rövidsége miatt. Nem is ez a célja.
  • Zenty
    Közbe látom többen javaslatot tettek, hogy mit kellene csinálni.
    Az a igazság, hogy burkolt trollkodás ellen csak szigorúan lehet fellépni. Tehát át kellene váltani szigorúbb rendszerre, hogy ez a probléma orvosolható legyen.

Az egész sg fórumon "a magyar őstörténelem" egyedi problémákkal küzd "burkolt trollkodást" illetően. Tehát sajátos moderálás is kell. ( Ezért is tesztelgetek mi lenne a legjobb.)

Trollkodást illetően hasonló a probléma, mint az NWO fórumon.

Mi lenne a szigorúbb rendszer?

A szigorúbb rendszernél kifejezetten közösség védelem lenne.

- Aki régóta aktív tagja a fórumnak és sokat tett a fórumért azzal toleránsabb a rendszer. De természetesen senki nem mehetne el végsőkig.

- A "vendégek" , újoncok nagyobb figyelmet kapnának, hogy betartsák a közösség szabályait..

- A rossz múltúakra szigor várna. ( legkisebb trollkodásra, burkolt trollkodásra, vélt trollkodásra törlés)

Most úgyse leszek 2-3 napig.

Ha visszajöttem megnézem mi történt a fórumon és akkor eldöntöm, eldöntjük hogy maradjon a lighotsabb verzió vagy jöhet a szigor.

• Zenty
    köszönöm, ezt nem tudtam....

Akkor ha szükséges szigorúbb leszek. De egyelőre szerintem maradjon a lightos tesztelgetés.
  • ManoNegra
    OFF

Ban scriptet csak a saját fórumok szekcióban engedélyezik.
  • Zenty
    Házigazda alapból nem banolhat, csak törölhet.
    De elméletileg létezik ban script az sg fórumhoz. Tehát technikailag megoldható lenne. Viszont a ban listához minimum szavazás kellene.

Tehát a fórum közösségének kéne megszavazni, hogy akarnak e ban listát? És azt meg kellene szavazniuk kit akarnak banolni. Ha nagyon szükséges szavazásra lehet bocsájtani, hogy mi legyen.

De most tesztelve van az új fórum szabály, hogy forrásokkal és normális hangnembe társalogjanak az emberek. Évekig csak egyoldalú forrás megjelölések voltak.
    Így gondoltam mindenki csinálja és hátha jobb lesz és békésebb.

Egyelőre ezen teszt fázis van.

Ha nem javul akkor meglátjuk mi legyen...

• Savaran
    Nem az olyanokról van szó, mint mondjuk te...hanem akik ugyanazokat a mondatokat ismételgetik már évek óta, azért is pártoltam el valamilyen szinten erről a fórumról, mert itt már nagyon vitának helye nincs a genetika ugyebár nem hazudik, a részletekbe kellene most már belemenni törzsek története kirajzások stb. stb.

De mindenki visszaugrott a 2 évvel ezelőtti állapotokra ami totál fölösleges mert a trollok így érik el céljuk.
  • jackoneill90
    Igen mert vannak olyanok akiknek ezek a dolgok, tények állítások még újak, illetve nem mindegyikről hallott még. ilyen vagyok én is. Ezért olvasok itt. Bár az is igaz, hogy mindenki aki ide ír vagy a hazugságot terjeszti vagy az igazságot és  néha nehéz  eldönteni mi igaz és mi nem.
  • ahddub
    Vércsoport vizsgálatok a föld népein. Végső következtetés a leges legutolsó sorokban.
    Dr Nagy Ákos, "a magyarság a Kárpát Medence ősnépe."
  • Solt
    No, nekem már semmi dolgom nem maradt... :)) Ezt szeretem... :)
  • Savaran
    *szóismétlés "már"
  • Savaran
    Teljesen jó hogy már 2 éve már ciklikusan ismétlődik a fórum :) előkerülnek ugyanazok a témák, régi és új bizonyítékokkal, például a genetika, de mindig van valaki/valakik akik ugyanazokat a gagyi "ellenérveket" hozzák fel, pl. ez nem így van mert hogy amikor az urálnál........) Bann vagy valami ilyesmi nem létezik itt Zenty?
  • ahddub
    A jövőben pedig járhatna büntetés akkor, ha valaki nem a bizonyítékot támadja, hanem az azt benyújtó személyét, hozzá értését, származását kritizálja! Tróját egy amatőr ásta ki, ki meri azt mondani hogy az nem Trója? Senki! Tessék a lényegre koncentrálni, és nem trollkodni! Javaslatom az első körben 2 hét pihenő, a másodikban kizárás az IP alapján, hogy később ne tudjon visszaérkezni és trollkodni tovább!
  • ahddub
    z ősember neve Tiamat, a fia Kingu, a beavatkozás utáni neve Ádám. Az Isteneké pedig Anu, Enlil, Enki, Ninhurszag. Ezt csak mint érdekességet közlöm, és nem mint tudományos tényt.
  • ManoNegra
    Köszi!
  • ahddub
    A föld népeiből nyert DNS vizsgálatát Spencer Wells végezte. És ő 60-70 000 évre tudta visszavezetni az emberiséget Kelet-Afrikába. És csak annyit közöl, ekkor élt egy "mutáns" férfi aki a genetikai Ádám, az ő apja génmarkerei mutálódtak, amikor átörökítette őket. A sumér ősvallás szerint Istenek avatkoztak közbe egy már megszületett ember génjeibe, ez lenne a scifi rész.
  • ManoNegra
    Valami érdekesség történt apai vonalon 70-60 000 éve. Egy mutáció.

Erről tudsz egy kicsit bővebben beszélni? Érdekes!
  • ahddub
    Visszatérve az eredeti mederbe, én mindig linkelem a forrást, vagy a személy nevét, ha pedig ez egy könyv akkor azt linkeljétek mert minden könyvben van forrás. ÉS nem az számít ki mondja, vagy ki közvetíti az adott eredményt, hanem az, hogy az helyes e vagy támadható! Ha én vak vagyok de azt mondom, hogy az ég kék, a fű meg zöld, akkor máris azzal jönnek hogy te mit akarsz te vak vagy pedig igazam volt. Erről beszélnék lebutítva fogalmazva!

A genetika ellen NINCS apelláta, mert az vagy fekete, vagy fehér! Európai génekkel nem lehet Ázsiából származni és fordítva. Visszavezethetőek a népek 70-60 000 évig apai vonalon, mert attól fogva már nem modern emberről beszélünk, hanem ősemberről más fajta génnel. Érdekes , hogy anyain jóval mélyebbre visszavihetjük a markereket, ergo ott a mutáció jóval elébb ment végbe. Valami érdekesség történt apai vonalon 70-60 000 éve. Egy mutáció.